Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΣΚΑΝΔΑΛΟ! ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΙΠΕ «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΤΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ!



Οι 15 άνδρες του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου πουαποφάσισαν την απόταξη του αξιωματικού από τις ΈνοπλεςΔυνάμεις καλούνται να απαντήσουν στα καταλυτικά ντοκουμέντα-ερωτήματα που παρουσιάζουμε.
Το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο τον καρατόμησε, στηριζόμενο σε πρωτόδικη δικαστική απόφαση, αγνοώντας το Εφετείο που αθώωσε τον αξιωματικό!
· Προφανής αιτία της απόταξης, το γενναίο «όχι» του αξιωματικού στο τέμενος της Αθήνας, την ώρα που το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο έλεγε “yes sir”!


Του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr


Σκάνδαλο αποτελεί η απόταξη του σημαιοφόρου Αθανάσιου Τσακάλη από τις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού!

Οι "Νέοι Άνθρωποι" προ 4μήνου προέβλεπε το σχέδιο καρατόμησης του αξιωματικού επειδή ο τελευταίος αντιστάθηκε δημοσίως στη δημιουργία τεμένους στον Βοτανικό, όπου υπάρχει και ναυτική βάση, ερχόμενος σε ευθεία αντίθεση με το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο, που έλεγε “yes sir” στην απόφαση της κυβέρνησης να χτιστεί τέμενος στα όριά της!

Όμως, σε καμία περίπτωση δεν φανταζόμασταν ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα έφτανε στο σημείο να αγνοήσει την απόφαση του Εφετείου στο οποίο ο αξιωματικός αθωώθηκε, στηριζόμενο σε πρωτόδικη απόφαση, για να του επιβάλλει έτσι την τρίτη στέρηση βαθμού και να τον αποτάξει από τον στρατό!

Αντί δηλαδή η υπηρεσία του Αθανάσιου Τσακάλη να του σβήσει τις δύο άδικες στερήσεις που προέρχονταν από την πρωτόδικη δικαστική απόφαση και να του επιστρέψει τους βαθμούς που του στέρησε, έγραψε στα παλαιά της υποδήματα την αθώωση του σημαιοφόρου στο Εφετείο!

Τα ντοκουμέντα που παρουσιάζουμε αποτελούν κόλαφο για το Πολεμικό Ναυτικό και για όσους προχώρησαν στην καρατόμηση του αξιωματικού, η οποία έχει τα χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης.


3η ΣΤΕΡΗΣΗ ΒΑΘΜΟΥ ΜΕ ΨΕΥΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!



Προσέξτε το ντοκουμέντο της απόφασης του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου. Αντί να αναμείνει την εκδίκαση της έφεσης του Αθανάσιου Τσακάλη στις 16 Απριλίου, συνεδρίασε στις 3 Απριλίου (13 μέρες νωρίτερα από το Εφετείο) για να του επιβάλει την 3ηστέρηση βαθμού, την οποία όμως τού είχε επιβάλλει για το ίδιο ακριβώς παράπτωμα (ως 2η στέρηση), λίγους μήνες νωρίτερα!

Δεν φτάνει δηλαδή που ο αξιωματικός μερικές μέρες αργότερα αθωώθηκε, το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο, με συνοπτικές διαδικασίες του επέβαλε δύο στερήσεις για το ίδιο αδίκημα από το οποίο τελικά απαλλάχθηκε στις 16 Απριλίου!
Ένα επιπλέον γεγονός που εξοργίζει, είναι ότι το «Εμπιστευτικό-Προσωπικό» έγγραφο εστάλη προς τον αξιωματικό Αθανάσιο Τσακάλη, στις 21 Μαΐου 2013, όταν πια ήταν ήδη γνωστή η αθώωση του σημαιοφόρου!
Αθώωση, η οποία είχε δημοσιευτεί στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο. Και όμως, η υπηρεσία του έκανε πως δεν είδε ούτε άκουσε τίποτε, στέλνοντας την δυσμενή κρίση (στέρηση βαθμού) στον Αθανάσιο Τσακάλη.
Τέλος, το «Εμπιστευτικό-Προσωπικό» έγγραφο, έδινε στον δυσμενώς κριθέντα αξιωματικό, τη δυνατότητα προσφυγής σε βάρος της απόφασης εντός 60 ημερών από «τη λήψη του παρόντος».

Ο Αθανάσιος Τσακάλης παρέλαβε το «Εμπιστευτικό-Προσωπικό» έγγραφο στις 14 Ιουνίου.
Άρα, ο σημαιοφόρος είχε τη δυνατότητα να καταθέσει την αίτησή του για επανάκριση της απόφασης του Ναυτικού Συμβουλίου, μέχρι τις 13 Αυγούστου 2013. Κρατήστε την ημερομηνία.
Δείτε το σκεπτικό της εξωφρενικής απόφασης!
«ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση Δυσμενούς Κρίσεως

ΣΧΕΤ': α. Ν. 2439/96
β. Απόφαση ΣΠΑ υπ' αριθμ. 3 από 03-04-13 της 3ης Συνεδρίασης

1. Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του σχετικού (α), σε τακτικές
κρίσεις Αξιωματικών έτους 2013-14, σας ενέταξε στο πίνακα των «Διατηρητέο
στον αυτό βαθμό» σύμφωνα με το σχετικό (β).

2. Το αιτιολογικό της κρίσεως σας, έχει ως ακολούθως:

Σημαιοφόρος
Τσακαλής Αθανάσιος AM - Υ - 2782 «Διατηρητέος στον αυτό βαθμό» Παμψηφεί

Το Συμβούλιο σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 8, 12(παρ.7a και 8), 13 (παρ. 7, 10 και 11)
και 25(παρ14) του Ν. 2439/96,
αφού έλαβε υπόψη και συνεκτίμησε όλα τα υφιστάμενα στον ατομικό φάκελο του κρινόμενου στοιχεία ευμενή και δυσμενή,
αποφάσισε με βάση και την προσωπική αντίληψη των Μελών του για τον κρινόμενο, ότι αυτός δεν συγκεντρώνει μεν σε βαθμό τουλάχιστον καλό όλα τα ουσιαστικά προσόντα,
μπορεί όμως να τα αποκτήσει στο μέλλον κα θεωρείται κατάλληλος για την ενάσκηση των καθηκόντων του βαθμού του.

Συγκεκριμένα με την Αρ. Απόφαση 225/12 του Τριμελούς Ν.Π. καταδικάστηκε · παμψηφεί ένοχος για την πράξη της εξύβρισης ανώτερου, όχι κατά την υπηρεσία ή για λόγους που έχουν σχέση με αυτή σε ποινή φυλακίσεως τεσσάρων (4) μηνών.

3. Για την ανωτέρω δυσμενή σας κρίση, μπορείτε να ζητήσει επανάκριση με αίτηση σας, η οποία πρέπει να υποβληθεί εντός εξήντα (60) ημερών από τη λήψη του παρόντος.
4. Χειριστής θέματος: Τμηματάρχης Β3-ΙΙΙ Αντχος (Ο) Δ. Τζάφος ΠΝ 7/7/1:9-705-1908. -

Πλοίαρχος Δ. Ε. Κατάρας ΠΝ Διευθυντής Β3».


Η ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ


Η παμψηφεί αθωωτική απόφαση του Αθανάσιου Τσακάλη την οποία το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο αγνόησε!
Στις 16 Απριλίου ο Αθ. Τσακάλης αθωώθηκε από το Εφετείο. Την απόφαση αυτή, το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο την έκανε… γαργάρα. Προφανώς, είχε ποφασίσει να …προγράψει τον αξιωματικό!

«ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ: 106/2013

ΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Συνεδρίασε δημόσια στην Αθήνα και στην αίθουσα που έχει καθοριστεί για τις συνεδριάσεις του, σήμερα την 16η του μήνα Απριλίου του έτους δύο χιλιάδες δεκατρία (2013) και ώρα 09:00V για να δικάσει την υπ' αριθ. εκθέσεως 22/24-4-2012 έφεση που άσκησε ο Τσακάλης Αθανάσιος του Αναστασίου και της Αναστασίας, ετών 43, που γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στην Πετρούπολη Αττικής, Σημαιοφόρος ΠΝ, με AM… που υπηρετεί στην 353 ΜΝΑΣ, Έλληνας και Χριστιανός Ορθόδοξος, κατά της υπ' αριθμόν 225/24-4-2012 αποφάσεως του Τριμελούς Ναυτοδικείου Πειραιώς,
με την οποία καταδικάσθηκε για εξύβριση ανωτέρου όχι κατά την υπηρεσία ή για λόγους που έχουν σχέση με αυτή, πράξη που τελέσθηκε στην Αθήνα, την 2-5-2010,
σε ποινή φυλακίσεως τεσσάρων (4) μηνών, η εκτέλεση της οποίας ανεστάλη για δύο (2) έτη και η οποία μετατράπηκε σε χρηματική ποινή προς πέντε (5) ευρώ για κάθε μία ημέρα φυλακίσεως.

Δικάζει με παρόντα τον παραπάνω κατηγορούμενο.

Κηρύσσει αυτόν, παμψηφεί, αθώο εξύβρισης ανωτέρου όχι κατά την υπηρεσία ή για λόγους που έχουν σχέση με αυτή, πράξεως που φέρεται ότι τελέσθηκε στην Αθήνα, την 2-5-2010, λόγω αμφιβολιών ως προς το δόλο.

Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε δημόσια αμέσως στο ακροατήριο σε δημόσια συνεδρίαση.


Απόσπασμα της υπ' αριθ. 106/16-4-2013 αποφάσεως του Τριμελούς Αναθεωρητικού Δικαστηρίου .

Αθήνα 13-8-2013
Η Γραμματέας

Χατζηγιαννακού Αρετή

ΛΟΧΑΓΟΣ (ΣΔΓ)

Η ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΗ ΤΣΑΚΑΛΗ! ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ! ΒΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ



Κι ενώ σύμφωνα με το προηγούμενο «Εμπιστευτικό-Προσωπικό» έγγραφο, το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο έδινε τη δυνατότητα στον αξιωματικό να υποβάλει εντός 60 ημερών, ένσταση-αίτηση για επανάκριση της απόφασης του Συμβουλίου, το τελευταίο δεν τήρησε καν τα προσχήματα.

Μέσα σε ελάχιστες μέρες από την 21η Μαΐου, όταν και επέβαλε στέρηση στρατιωτικού βαθμού στον Αθανάσιο Τσακάλη, του κοινοποίησε την …αποστρατεία του!

Το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο δηλαδή, παρανόμησε όταν στις 14 Ιουνίου καρατομούσε τον σημαιοφόρο!

Διότι ακόμη και την 21η Μαΐου να λάβουμε ως ημερομηνία έναρξης των 60 ημερών προθεσμίας που έδινε στον αξιωματικό για να υποβάλει την ένστασή του, το Συμβούλιο δεν άφησε να συμπληρωθεί ούτε καν ένας μήνας!

Και σκανδαλωδώς, προέβη στον… αποκεφαλισμό του Αθανάσιου Τσακάλη από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ιδού η εξοργιστικά παράνομη απόφαση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού για την αποπομπή του σημαιοφόρου:
«ΘΕΜΑ: Προσωπικό -Διοικητικά

ΣΧΕΤ : α. Φ. 416.34/309/3557/Σ. 47057/21-05-13/ΓΕΝ/Β3-ΙII

β· Νόμος 2439/96 (ΦΕΚ 219/6-9-96 τ. Α')

1. Στη συνέχεια του σχετικού (α), με το οποίο σας κοινοποιήθηκε απόσπασμα του υπ' αριθμ. ΣΠΑ υπ' αριθμ. 3 από 03-04-13 της 3ηςΣυνεδρίασης γνωστοποιώντας σας ότι, σε τακτική κρίση έτους 2013-14 ενταχθήκατε στον πίνακα "Διατηρητέος στον αυτό βαθμό Σημαιοφόρων Ειδικοτήτων" σας γνωρίζουμε τα κατωτέρω:

α. Σύμφωνα με τα οριζόμενα των παρ. 4α και 8, άρθρου 18 σχετικού (β), οι Αξιωματικοί βαθμού Σημαιοφόρου οι οποίοι κρίνονται στο βαθμό που φέρουν τρεις (3) φορές διατηρητέοι στον αυτό βαθμό, αποστρατεύονται με το βαθμό που φέρουν, ή τίθενται εφόσον το επιθυμούν Εκτός Οργανικών Θέσεων (Ε.Ο.Θ.), με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, για συμπλήρωση πλήρους συντάξιμης υπηρεσίας.
β. Κατά τα οριζόμενα της παρ. 9 ιδίου ως άνω άρθρου και νόμου, οι Αξιωματικοί που τίθενται Ε.Ο.Θ:

(1) Δεν μπορούν να επανέλθουν στην προηγούμενη κατάσταση τους, εκτός αν προαχθούν επ' ανδραγαθία.

(2) Κρίνονται κατ' έτος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις παρ. 20, 21 και 22 του άρθρου 16 σχετικού (β), (Διατηρητέοι, Μη Διατηρητέοι, Αποστρατευτέοι) και εφόσον κριθούν μη διατηρητέοι ή αποστρατευτέοι, αποστρατεύονται.

(3) Εφόσον δικαιούνται πλήρη σύνταξη, αποστρατεύονται.

(4) Εφόσον συμπληρώνουν το προβλεπόμενο για το βαθμό τους
όριο ηλικίας αποστρατεύονται, εκτός αυτών που δεν δικαιούνται πλήρη σύνταξη
και επιθυμούν να παραμείνουν Ε.Ο.Θ. για να συμπληρώσουν συντάξιμο χρόνο, οι
οποίοι αποστρατεύονται οπωσδήποτε με τη συμπλήρωση του 61ου έτους της
ηλικίας τους.

(5) Αποστρατεύονται με αίτηση τους οποτεδήποτε.

γ. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4στ (2) (γ) του άρθρου 21 σχετικού (β), οι ενταχθέντες Ε.Ο.Θ. βαθμού Σημαιοφόρου, σε περίπτωση αποστρατείας των μετά από αίτηση τους, ή αφού συμπληρώσουν πλήρη συντάξιμη υπηρεσία ή κριθούν μη διατηρητέοι, εφ' όσον κατά το χρόνο που βρίσκονται Ε.Ο.Θ. έχουν κριθεί τουλάχιστον τρεις (3) φορές, ως διατηρητέοι, προάγονται στον επόμενο βαθμό και στη συνέχεια με άλλο προεδρικό διάταγμα που προκαλείται μέσα σε ένα (1) μήνα από την προαγωγή τους, αποστρατεύονται

2. Κατόπιν των ανωτέρω και επειδή έχετε κριθεί στον κατεχόμενο βαθμό: τρεις (3) φορές ως "Διατηρητέος στον αυτό βαθμό", και ως εκ τούτου στο πρόσωπο σας, ευρίσκει πεδίο εφαρμογής η προαναφερόμενη νομοθεσία, θα πρέπει εντός δέκα (10) ημερών από τη λήψη του παρόντος, να υποβάλλετε τησυνημμένη του παρόντος Υπεύθυνη Δήλωση περί επιθυμίας ή μη θέσεως σας Ε.Ο.Θ. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε την ένταξη σας Ε.Ο.Θ., τότε θα αναληφθούν ενέργειες θέσεως σας σε αποστρατεία, σύμφωνα με το πνεύμα της παρ. 1α του παρόντος.

3. Χειριστής θέματος: Τμηματάρχης Β3-ΙΙΙ Αντχος (Ο) Δ. Τζάφος ΠΝ τηλ: 51908.
Πλοίαρχος Δ. Ε. Κατάρας ΠΝ Διευθυντής Β3


ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ: «ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΩΠΑΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ. ΜΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΤΕ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ ΕΝΩ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΕΦΕΣΗ ΚΑΙ ΑΘΩΩΘΗΚΑ. ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ»

Ο Αθανάσιος Τσακάλης υπέβαλε μέσα στις χρονικές προθεσμίες την αίτηση για επανάκριση (2/8/13 ενώ είχε περιθώριο μέχρι τις 13/8/13) και τα επιχειρήματα που διατυπώνει για την αδικία που υπέστη, είναι καταιγιστικά:



«ΘΕΜΑ: ΕΠΑΝΑΚΡΙΣΗ

ΣΧΕΤ: α. ΕΠ Φ.416.34/309/3557/Σ.47057/21 ΜΙΑ 13/ΓΕΝ/Β4

β. ΑΔ Φ'450/05/12/Σ.20177/23 Αυγ 12/ΓΕΝ/Β3

γ. ΠΔ 210/93

1. Σας αναφέρω ότι έλαβα γνώση του σχετικού α. και αιτώ την επανάκρισή μου
για τους κάτωθι λόγους:

α) Αναφέρετε ότι «αυτός δεν συγκεντρώνει μεν σε βαθμό τουλάχιστον καλό, τα απαιτούμενα για προαγωγή, προσόντα.
Μπορεί όμως να τα αποκτήσει στο μέλλον» φράση που χρησιμοποιείτε και στις δυσμενής κρίσεις του έτους 2011 και 2013, χωρίς να λαμβάνετε υπ' όψιν τα φύλλα ποιότητος από 09-03-2010 έως 31-12-2010, του έτους 2011 και του έτους 2012 που είναι με βαθμό αξιολόγησης άνω του 90 με άριστα το 100.
β) Επίσης απάδει της αντικειμενικής πραγματικότητας, με την φράση:
"να τα αποκτήσει στο μέλλον", διότι προφανώς μου υποδεικνύετε να "σωπάσω", δηλαδή να μη φωνάζω ενάντια στο Δ.Ν.Τ. (Δήμιοι Νέας Τάξης), στην ανέγερση του μουσουλμανικού Τεμένους σε στρατιωτική περιοχή, που πριν λίγα χρόνια, ο Δήμος Αθηναίων, σας είχε ζητήσει την παραχώρηση της εν λόγω περιοχής, για να κατασκευαστούν γήπεδα μπάσκετ και παιδικές χαρές.

Τότε αρνηθήκατε κατηγορηματικά την εκχώρηση στο Δήμο. Τώρα για το Τέμενος, υπογράψατε την παραχώρηση της στρατιωτικής περιοχής.

Μου υποδεικνύετε να "σωπάσω" στην εισαγωγή αλλοδαπών στις Στρατιωτικές σχολές, αφού δεχτήκατε να αφαιρεθεί το Γένος από τα κριτήρια εισαγωγής.

Μου υποδεικνύετε να "σωπάσω", στην παραχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας, μέσω των Μνημονίων, στην κατάργηση των παρελάσεων, στην άρνηση μου να παραλάβω τον Α.Μ.Κ.Α., στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και τέλος στα οικονομικά-εργασιακά δικαιώματα του κλάδου μας.

Αναφέρω για τα παραπάνω, ότι δεν πρόκειται να σωπάσω, διότι τούτο εδώ το χώμα είναι ποτισμένο με το αίμα των προγόνων μου και για να με δεχτεί, θα πρέπει να το έχω τιμήσει.

2. Με καταδικάσατε με πρωτόδικη απόφαση ενώ είχα κάνει έφεση σύμφωνα με
τον Κ.Π.Δ., δηλαδή ΒΓΑΛΑΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΜΟΥ
ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ, η οποία δυστυχώς για εσάς, σας διέψευσε μιας και στο Αναθεωρητικό
Δικαστήριο Αθηνών στις 16 Απριλίου 2013με αθώωσαν παμψηφεί, για το οποίο σας έχω
ενημερώσει και συνεχίζετε να μην το λαμβάνετε υπ’ όψιν.
3. Επίσης για την 4μηνη φυλάκιση που αναφέρετε, σας ενημέρωσα εγγράφως ότι στην συγκεκριμένη δίκη παρουσιάστηκαν στοιχεία ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ και ΥΠΑΙΞΕΡΕΣΗΣ δημοσίου χρήματος σε Ναυτικές Υπηρεσίες και για τις οποίες, ούτε για τα μάτια του κόσμου, δεν διατάξατε Ε.Δ.Ε.. Άραγε γιατί:

4. Αναφέρετε ότι «αποφάσισε με βάση και την προσωπική αντίληψη των Μελών», πράγμα αδιανόητο, οπότε θα ήθελα τα ονόματα των Μελών για να μπορέσω να κινηθώ δικαστικά.

5. Παρόλα αυτά σας ευχαριστώ γιατί με τις πράξεις σας αποδεικνύετε ότι είμαι πολιτικά διωκόμενος και με καθιερώνετε σαν ένα νέο ομολογητή, που δεν το αξίζω.

6. Ανεπίτρεπτο ΚΥΡΙΟΙ να με κρίνετε Δεκέμβριο του 2012 και να με ξανά κρίνετε Απρίλιο του 2013, δεν κρατάτε πλέον ούτε τους τύπους και παραβιάζετε κάθε Συνταγματικό μου δικαίωμα.


7. Τέλος σας αναφέρω ότι όλα αυτά που γράφω, δεν είναι τίποτα άλλο από αυτά που με διδάξατε στα πρώτα μου χρόνια στο Πολεμικό Ναυτικό και που τώρα μου ζητάτε με έμμεσο τρόπο να μην τηρώ.

Ωστόσο σαν ενημερώνω ότι στα αυτιά μου βουίζουν τα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη: «Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα ενεργήσω κι' ό,τι θέλουν ας μου κάνουν» και σας υπενθυμίζω ότι ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΕΑΝ ΘΑ ΝΙΚΗΘΟΥΝ Ή ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ.

8. Η παρούσα κατατίθεται για δικές σας ενέργειες και για ιεραρχική προώθηση, καθώς καινά συμπεριληφθεί στον ατομικό μου φάκελο.

Αθανάσιος Τσακάλης

Σημαιοφόρος Π.Ν.».


Ο ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΙΣ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ: «ΥΠΕΓΡΑΨΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ»

Έχετε συντάξει και υπογράψει έκθεση αποστρατείας ενός δικού σας αξιωματικού, του Αθανάσιου Τσακάλη. Για την αποστρατεία του επικαλείστε πρωτόδικη δικαστική απόφαση, την ώρα που λίγες ημέρες μετά υπήρξε αθωωτική απόφαση στο Εφετείο. Γιατί την αγνοήσατε την απόφαση;

Πλοίαρχος: Δεν καταλαβαίνω, με ποια ιδιότητα με παίρνετε;

Ως δημοσιογράφος από «Ελεύθερη Ώρα».

Πλοίαρχος: Και τι θέλετε, να σας κάνω δήλωση;

Σας έκανα την ερώτηση. Ο αποστρατευθείς μιλάει για πολιτική δίωξη.

Πλοίαρχος: Όπως γνωρίζετε, δεν μπορώ να μιλήσω για κάτι που αφορά κάποιον…

Υπογράφετε εσείς όμως.

Πλοίαρχος: Υπογράφω κάποια έγγραφα γιατί είναι διοικητική η θέση μου, εν ονόματι του Αρχηγού του Ναυτικού στον οποίο έχουν χορηγηθεί εξουσίες. Αλλά δεν μπορώ συζητήσω οποιουδήποτε θέματα, γιατί είμαι αναρμόδιος. Δεν μπορώ να σχολιάσω τίποτε για τον κ. Τσακάλη, δεν πρεσβεύω προσωπική γνώμη στα έγγραφα που υπέγραψα ούτε έχω ως Κατάρας κάτι σε βάρος του αξιωματικού Τσακάλη.

Υπογράφετε αποφάσεις ως πλοίαρχος, προϊστάμενος του σημαιοφόρου Τσακάλη.

Πλοίαρχος: Είναι αποτελέσματα θεσμικών οργάνων του Ναυτικού. Η αποστρατεία του είναι απόφαση του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου. Εγώ απλά διεκπεραιώνω μια απόφαση που έχει ληφθεί σε ανώτερο επίπεδο.

Σας υποχρεώνουν δηλαδή να υπογράψετε; Υπάρχει περίπτωση να υπογράφετε κάτι που μπορεί να μην συμφωνείτε; Γιατί δεν λάβατε υπ’ όψιν σας την απόφαση του Εφετείου που αθώωσε τον αξιωματικό;

Πλοίαρχος: Δεν μπορώ να συζητήσω άλλο επ’ αυτού. Γεια σας.







"...δεν συγκεντρώνει μεν σε βαθμό τουλάχιστον καλό όλα τα ουσιαστικά προσόντα", λέει στην απόφασή του το Ναυτικό Συμβούλιο προκειμένου να τεκμηριώσει την απόταξη του Αθ, Τσακάλη. Όπως φαίνεται στα ντοκουμέντα, η Έκθεση Αξιολόγησης του αξιωματικού αγγίζει το άριστα! Βαθμοί κοντά στο 100!!!



"Ελεύθερη Ώρα-Νέοι Άνθρωποι"

Πηγή: indobserver.blogspot.gr

(** φωτό από http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/ )
το ειδαμε εδω

1 σχόλιο:

  1. Ο Κ. ΜΕΛΑΣ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΕΝΩΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙΓΚΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΣΣΩΝΟΥΣ.
    ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΤΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ;
    ΟΛΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ-ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ, ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΣΕ ΞΕΝΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΧΕΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίων 30 ημερών

VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ MEGASFILIPPOS & APROGRAMMATISTA ΣΤΟ YOU TUBE

4'ΝΕW ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (7' ΩΡΕΣ) 'ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ;;;ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΛΘΕΝ;;; ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...
Ο Κώστας Αδάμ είναι καθηγητής θεολόγος φιλόλογος, πνευματικο τέκνο του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου πατρός Επιφανίου Θεοδωρόπουλου,και του Π. Αυγουστινου καντιωτη,είναι πάρα πολλά χρόνια ιεροκύρηκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Έχει διατελέσει λυκειάρχης στο Κορωπί. Είναι Μελετητης των Αγιων Πατερων Της Ορθοδοξιας Και Της Αγιας Γραφης,Ανθρωπος Με Αληθινο Προσωπικό Χριστιανικό Βίωμα.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚ.ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ.ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
Οι βιντεοσκοπημένες Εκπομπές του Αναγνωστου Του Ραδιοφώνου Της Πειραϊκης Εκκλησίας Βασίλη Ατζακλή, Και Κάθε Παραγωγή Δική Του Θα προστίθεται Εδώ!.

Αντίβαρο

ΑΠΑΝΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Το Zωντανό Iστολόγιο

paterikoslogos.com - Δ. Συζητήσεις

Χριστιανική Φοιτητική Δράση

Orthodox Mission-Ορθόδοξη Ιεραποστολή

επικαιρότητα

ΛΙΣΤΑ (1') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΛΙΣΤΑ (2') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR

Madata.GR

Greek Alert

BBC News - Home

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ - ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΠΑΤΕΡΙΚΑ