Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Τι συμβαίνει στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου του Αγίου Όρους; ( Απο ''ΤΟ ΠΑΡΟΝ'' της κυριακης )


04/08/2013
ΕΝ ΑΓΙΩ ΟΡΕΙ… «Πάλιν η Ηρωδιάς μαίνεται…!»


Μήπως οι γέροντες μοναχοί είναι μια από τις τελευταίες γραμμές άμυνας της Ορθοδοξίας; Τι ξέρουν και τους φοβούνται; - ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΟ AΓΙΟ OΡΟΣ;
Είπεν ο Κύριος: «…εί εμέ εδίωξαν και υμάς διώξουσι…!»


Τώρα διώκουν την Ι.Μ.Εσφιγμένου, αύριο ΕΛΛΗΝΑ ΟΡΘΟΔΟΞΕ, θα διώξουν και εσένα ήρθε η σειρά σου…! Θυμήσου…
Ξανά στο προσκήνιο η Ι.Μ.Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, διώκεται για την πίστη της! Ο σύγχρονος διωγμός που άρχισε το 1972 και κορυφώθηκε το 2002, σε έναν εντελλόμενο άνισο αγώνα, όπου η νομιμοποίηση της παρανομίας και η δικαίωση του αδίκου έγινε αφορμή για να γνωρίσουμε τους σύγχρονους Διοκλητιανούς και δη στο Προπύργιο της Ορθοδοξίας, το Άγιον Όρος. Όλα διαδραματίζονται στο Κονάκι ήτοι το αντιπροσωπείο στις Καρυές της Ι.Μ.Ε, όπως μας έχουν συνηθίσει και κατά το παρελθόν.

Το 1972 επί ηγουμένου γέροντος Αθανασίου και τους συν αυτω συνασκουμένους Πατέρες, βλέποντας τη συνεχιζόμενη παρέκκλιση του Αθηναγόρα από την Ορθόδοξο γραμμή (συμπροσευχές και συλλείτουργα με αιρετικούς και αλλόθρησκους) αποφάσισαν να διακόψουν το μνημόσυνο του Πατριάρχη, όπως κατά το παρελθόν καλώς εγένετο, από φωτισμένους Ιεράρχες που ήλεγχαν τον Πατριάρχη, οι οποίοι αγίασαν και σήμερα τους διαβάζουμε στον Συναξαριστή της Εκκλησίας. Έτσι τώρα, η διακοπή του μνημόσυνου ήταν δίκαιη και απολύτως σύμφωνη με τον Κ.Χ.Α.Ο.

Το 2002, είχαμε την διεκδίκηση του Κονακίου, όπως και τώρα, με όργανα πρωτόγονων ενστίκτων, αστυνομικών μέτρων και αργότερα με βαριοπούλες, να σπάζουν ξένη περιουσία και λοστούς. Στις δύο περιπτώσεις αυτές, θεωρείται ανεπίτρεπτο για τους μοναχούς να χειρίζονται τέτοια μέσα, εφόσον οι μοναχοί δεν έχουν χέρια παρά μόνον να κάνουν το Σταυρό τους, το Κομποσκοίνι τους και αγαθοεργίες… (άρα αυτοί οι έξωθεν νεοφώτιστοι, οι επονομαζόμενοι νέα αδελφότητα, δεν μπορούν να λέγονται μοναχοί…!).

Επίσης, δεν μπορεί ουδείς να βιαιοπραγεί -κυρίως- στο Άγιον Όρος, εφόσον υπάρχουν νόμιμες προϋποθέσεις και νόμιμα μέσα για να διεκδικήσεις τα δικαιώματα σου. Ουδείς μπορεί να καταργεί τον Νόμο και την Τάξη, πολύ δε περισσότερον ο «μοναχός» και δη στο Άγιον Όρος.

Την Τρίτη επιχείρησαν με σύγχρονα μέσα που δεν «λερώνουν» χέρια, αλλά πληρώνουν τον χειριστή ενός βαρέως οχήματος- τύπου μικρής μπουλντόζας. Στην προσπάθειά τους να ρίξουν την πόρτα του Κονακίου, τραυμάτισαν έναν μοναχό… Η αστυνομία εκ του συστάδην παρακολουθούσε με σταυρωμένα τα χέρια δυστυχώς και έπεται συνέχεια υπό τα όμματα της πολιτείας, της Κρατούσης Εκκλησίας και του «χειμαζομένου» ελληνικού λαού, που παραπαίει στενάζοντας, θύμα ενός άλλου τύπου σύγχρονου διωγμού, συμπεριλαμβανομένου και του οικονομικού. Σε αυτήν την παράτολμη πράξη βιαιοπραγίας με την μπουλντόζα, παρίσταται ο δικαστικός επιμελητής, ο πατήρ Ιωσήφ, από τις Καρυές, εργολάβος οικοδομικών εργασιών και 8 κοσμικοί (αρκετά φουσκωτοί) συνοδοιπόροι των Κατσουλιέρηδων.

Το φυσικό ερώτημα μας είναι: Η Πολιτεία που εκτελεί τόσον ευκόλως, στον πρώτο εντολέα -αδιακρίτως πεποιθήσεως, δεν γνωρίζει ότι το δίκαιον της Πανιέρου Μονής Εσφιγμένου σχετίζεται με πολλές δεκάδες ελληνορθοδόξων συλλόγων σε όλη την επικράτεια, κάτι που εκφράζεται σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες λαού; Δηλαδή όλοι αυτοί που διατηρούν την μετάνοια τους στο Μοναστήρι της Ι.Μ.Ε είναι και αυτοί δεδιωγμένοι ή κακώς φιλοξενούμενοι στη χώρα τους.

Δεν υπολογίζει πλέον η Πολιτεία ότι από αυτούς αύριο -μεθαύριο, θα ζητήσει την ψήφο τους; Δεν γνωρίζει επίσης ότι παρόμοιες πράξεις βίας, διασύρουν την Ελλάδα, την Εκκλησία και την Διοίκηση του Αγίου Όρους σε όλον τον κόσμο και χάνουμε λίγο-λίγο την αξιοπρέπεια μας; Δεν γνωρίζουν ότι η καταπάτηση του Κ.Χ.Α.Ο (Καταστατικός Χάρτης Αγίου Όρους), επισύρει και την καταπάτηση του Συντάγματος, παραβιάζοντας ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και θρησκευτικές πεποιθήσεις; Έλληνες εναντίον Ελλήνων, μοναχοί εναντίον μοναχών; Αν η μικρή ομάδα της Νέας Αδελφότητος, αρέσκεται τόσο πολύ να μπει στη διακονία του Μοναστηριού, γιατί δεν το κάνει και να συνυπάρχουν όλοι ειρηνικά, όπως θέλει και η Προστάτιδα του Αγίου Όρους, Υπεραγία Θεοτόκος; Γνωρίζει ο κόσμος και η πολιτεία ότι 5 άτομα, θέλουν να διώξουν τους 117 πατέρες, νομίμους, ζηλωτάς, παραδοσιακούς και αυτόχθονες πνευματικά, τους οποίους σαφώς γνωρίζει και αναγνωρίζει το πανελλήνιον; Γνωρίζει ο κόσμος επίσης, ότι η Ιερά Μονή Εσφιγμένου, δεν εδέχθη τον πακτωλό χρημάτων από τη Δύση, 5 δισ. δραχμές (τότε) - προς τιμήν της, τα οποία άρπαξαν οι διώκτες της, στους οποίους δεν φτάνουν αυτά αλλά θέλουν να χειριστούν και το 1,5 εκατ. ευρώ, από το ΕΣΠΑ, για δήθεν συντήρηση και αναπαλαίωση του Κονακίου στις Καρυές!

Μήπως αυτοί οι λίγοι γέροντες μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου είναι η τελευταία γραμμή αμύνης της ανόθευτης Ορθοδοξίας και αποτελούν εμπόδιο για την αλλοτρίωση του Αγίου Όρους; Μήπως είναι μία από τις τελευταίες γραμμές αμύνης της Ορθοδοξίας; Μήπως ξέρουν και κατέχουν αλήθειες που κάποιοι τρέμουν και φοβούνται; Είναι τυχαίο ότι τον τελευταίο καιρό, όλο και πιο συχνά, ακούμε φωνές που ζητούν να καταργηθεί το άβατον του Αγίου Όρους και να επιτραπεί η είσοδος και στις γυναίκες; Μήπως δεν συζητούν και για την ίδρυση ξενοδοχείων στο Άγιον Όρος, για την εξυπηρέτηση κάποιων «ειδικών» προσκυνητών (αρχικά και βλέπουμε); Η περίπτωση της Ι. Μ. Εσφιγμένου όπως εξελίσσεται, αποτελεί πλέον πασιφανώς ένα σκοτεινόν όραμα ενός «περίεργου» σχεδίου αρρωστημένης στρατηγικής γνωστών κοσμοεξουσιαστών (θα το δείξει ο προσεχής Οκτώβριος…).
Η ανόθευτη Ορθοδοξία και η πίστη στον Πανάγαθο Θεό, το Άγιον Όρος, η Μονή Εσφιγμένου, είναι κληρονομιά όλων μας. Αντισταθείτε και φωνάξτε, αντιδράστε, παλέψτε και μην αφήσετε όλες αυτές τις παράξενες και σκοτεινές φατρίες να σας τα κλέψουν. Διώκοντας τους 117 μοναχούς, διώκουν εμάς, διώκουν τα πιστεύω μας, διώκουν την πίστη μας την παράδοση και τους αγώνες των πατέρων μας. Μας κλέβουν, μας λεηλατούν, μας εξαπατούν, μας τυφλώνουν, μας αδικούν, στερούν το μέλλον και την αλήθεια από εσάς, εμάς και τα παιδιά μας και ανοίγουν την κερκόπορτα για την άλωση της Ορθοδοξίας, για την άλωση των αξιών και της πίστεως μας, για εσάς, εμάς και τα παιδιά μας.

Το Άγιον Όρος ανήκει σε εσάς, ανήκει σε εμάς, ανήκει σε αυτούς που το προσέχουν για όλους εμάς, το περιποιούνται, το συντηρούν, το οργώνουν και το ποτίζουν με τον αγώνα για την τήρηση της Ορθοδοξίας, με τον ιδρώτα τους και τα δάκρυα της προσευχής τους και προσεύχονται για όλους εμάς με αγάπη.

Ανήκει σε όλους αυτούς που πήγαν εκεί και βρήκαν την σωτηρία τους, ανήκει σε όλους εμάς που εκεί βρεθήκαμε πιο κοντά στον Θεό, ανήκει σε όλους εμάς που εκεί νοιώσαμε το θαύμα της Θείας Χάριτος, ανήκει στις οικογένειες μας, τα παιδιά μας, αλλά πάνω από όλα ανήκει στον Θεό και στην Υπεραγία Θεοτόκο, που μας το προσφέρουν απλόχερα με αγάπη, για προσευχή, μετάνοια και λύτρωση ψυχών. Θα αφήσουμε να το λεηλατήσουν και να μας το κλέψουν; Θα αφήσουμε να αδικήσουν 107 μοναχούς που προσεύχονται για όλους εμάς;


ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ!!
Αθανάσιος Ν. Παπαγεωργίου
Ιατρός Χειρουργός, Δρ Παν/μίου Αθηνών, Πρόεδρος του
Συλλόγου , «Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος» Παιανίας, και φίλοι του άγιου Όρους (εκπρόσωπος 18 ελληνορθόδοξων συλλόγων)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίων 30 ημερών

VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ MEGASFILIPPOS & APROGRAMMATISTA ΣΤΟ YOU TUBE

4'ΝΕW ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (7' ΩΡΕΣ) 'ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ;;;ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΛΘΕΝ;;; ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...
Ο Κώστας Αδάμ είναι καθηγητής θεολόγος φιλόλογος, πνευματικο τέκνο του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου πατρός Επιφανίου Θεοδωρόπουλου,και του Π. Αυγουστινου καντιωτη,είναι πάρα πολλά χρόνια ιεροκύρηκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Έχει διατελέσει λυκειάρχης στο Κορωπί. Είναι Μελετητης των Αγιων Πατερων Της Ορθοδοξιας Και Της Αγιας Γραφης,Ανθρωπος Με Αληθινο Προσωπικό Χριστιανικό Βίωμα.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚ.ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ.ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
Οι βιντεοσκοπημένες Εκπομπές του Αναγνωστου Του Ραδιοφώνου Της Πειραϊκης Εκκλησίας Βασίλη Ατζακλή, Και Κάθε Παραγωγή Δική Του Θα προστίθεται Εδώ!.

Αντίβαρο

ΑΠΑΝΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Το Zωντανό Iστολόγιο

paterikoslogos.com - Δ. Συζητήσεις

Χριστιανική Φοιτητική Δράση

Orthodox Mission-Ορθόδοξη Ιεραποστολή

επικαιρότητα

ΛΙΣΤΑ (1') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΛΙΣΤΑ (2') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR

Madata.GR

Greek Alert

BBC News - Home

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ - ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΠΑΤΕΡΙΚΑ