Η ΑΙΡΕΣΗ EXELDIM - ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ


Η ΑΙΡΕΣΗ: «EXELDIM – ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» Με το επικάλυμμα του δήθεν ‘Ορθόδοξου’ Χριστιανού, κάποιοι αιρετικοί λύκοι προσπαθούν να προσηλυτίσουν αδελφούς μας στην αντιχριστιανική αίρεση τους. Οι αιρετικοί αυτοί διδάσκουν ότι, ο Αδάμ γεννήθηκε από γυναίκα εξελισσόμενο πίθηκο, και ότι ο Θεός χρησιμοποίησε τον πίθηκο και τον μετέτρεψε σε άνθρωπο, τον άνθρωπο-πίθηκο Αδάμ. Η Εξέλιξη δεν σταμάτησε ποτέ, και σήμερα εξελισσόμαστε χωρίς να έχουμε ολοκληρωθεί ως άνθρωποι, και θα συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε συνεχώς. Δηλαδή, είμαστε πιθηκάνθρωποι σε πορεία εξέλιξης. Ο Χριστός σταυρώθηκε (και) για τους προαδαμιαίους ανθρώπους, κατέβηκε στον Άδη και ανέστησε τους προαδαμιαίους ανθρώπους. Τους αγίασε, και τώρα είναι στον ουρανό, αναστημένοι, και αγιασμένοι. Ο Αδάμ έλαβε το άγιο πνεύμα μέσα στην κοιλιά της μάνας του, όπως ο άγιος Ιωάννης ο πρόδρομος. Άρα, ο Χριστός έλαβε σάρκα πιθηκανθρώπου, εφόσον η εξέλιξη του πιθήκου δεν έχει σταματήσει ποτέ, και εμείς δεν είμαστε άνθρωποι, αλλά εξελισσόμαστε συνεχώς. Αυτά, και άλλα πολλά διδάσκουν οι αιρετικοί της Exeldim, και προσπαθούν να εντάξουν την αίρεση τους μέσα στην Ορθοδοξία, λέγοντας ότι η Ορθόδοξη πίστη είναι καθ’ όλα συμβατή με την Exeldim. Τίποτα από όσα διδάσκουν αυτοί οι αιρετικοί δεν είναι αληθινό, και σε τίποτα δεν συμφωνεί η Ορθόδοξη πίστη, και η Εκκλησία, με την αντιχριστιανική αίρεση της Exeldim.


EXELDIM η αίρεση που δημιουργήθηκε από τους Παπικούς για να χτυπήσει την Ορθοδοξία - Προσοχή !!! - Παρακολουθήστε το video με την ομιλία του μακαριστού π. Αθανασίου Μυτιληναίου


EXELDIM η αίρεση που δημιουργήθηκε από τους Παπικούς για να χτυπήσει την Ορθοδοξία - Προσοχή !!! - Παρακολουθήστε το video με την ομιλία του μακαριστού π. Αθανασίου Μυτιληναίου

Τα τελευταία χρόνια ο Σατανάς έχει εξαπολύσει έναν φοβερό πόλεμο κατά των Ορθοδόξων Χριστιανών, και προσπαθεί να πλανήσει ακόμη και τους εκλεκτούς. Όργανα του εχθρού είναι ο Οικουμενισμός, η Πανθρησκεία, και κάθε πλάνη και αίρεση, καθώς προετοιμάζει την έλευση του φρικτού Αντίχριστου. 
Για την επίθεση αυτή χρησιμοποιεί κάθε τρόπο, και κάθε δαιμονική πλάνη,  τα όπλα αυτά που οδηγούν στην αιώνια κόλαση. 

Παρακολουθήστε όλοι το video  με την ομιλία του  μακαριστού π. Αθανασίου Μυτιληναίου, που αποκαλύπτει την αίρεση του Παπισμού, με την ανίερη ονομασία "EXELDIM".  Τα λόγια είναι περιττά, αρκεί κάποιος να ακούσει το μικρό απόσπασμα από την ομιλία του π. Αθανασίου Μυτιληναίου. Καταπέλτης κατά της αίρεση EXELDIM, που δεν έχει άλλο σκοπό από το να πλανήσει τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, και ειδικά τα μικρά παιδιά, τους μαθητές, τους σπουδαστές, και τους φοιτητές. 

Εκεί στοχεύει ο Σατανάς, στην νεολαία μας, και προσπαθεί να την ποτίσει με το φαρμάκι της Εξέλιξης, ώστε να χάσουν τα παιδιά μας τον δρόμο Του Θεού, τον δρόμο προς την Κιβωτό της σωτηρίας μας, τον δρόμο προς την Αγία Του Χριστού Εκκλησίας, της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Αγαπητοί, προσέξτε τα παιδιά μας, προσέξτε τα παιδιά που τορπιλίζονται από αυτές τις δαιμονικές δοξασίες. Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τον πίθηκο όπως λένε οι αιρετικοί. Ο άνθρωπος δεν είναι ζώο, δεν είναι κτήνος. Ο άνθρωπος πλάστηκε από Τον Θεό, και πλάστηκε κατ' εικόνα Θεού, δεν είναι εξελισσόμενο ζώο όπως διδάσκουν οι λύκοι που έχουν πέσει πάνω στον ποίμνιο Του Χριστού. 

Αδελφοί μου, ο Σατανάς χτυπάει αλύπητα, και ο κεντρικός στόχος του είμαστε εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Κλείστε τα αυτιά σας στους λύκους με ένδυμα προβάτου που προσπαθούν να σας πείσουν ότι καταγόμαστε από τα ζώα. Αδελφοί, δεν είμαστε ζώα, είμαστε άνθρωποι. Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, Σταυρώθηκε πάνω στον Τίμιο Σταυρό, έχυσε το Αίμα Του για να μας λυτρώσει από την αμαρτία, και για να ανεβάσει την ανθρώπινη φύση στον ουρανό, για να μας κάνει κατά χάριν θεούς. 

Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός δεν έλαβε σάρκα ζώου, δεν έλαβε σάρκα πιθήκου, ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός έλαβε κατά σάρκα, σάρκα ανθρώπου, και επειδή έλαβε σάρκα ανθρώπου έσωσε τον άνθρωπο, δεν έλαβε σάρκα πιθήκου, γιατί αν λάμβανε σάρκα πιθήκου δεν θα σωζόμασταν, και η πίστη μας θα ήταν μάταιη.  Καταλαβαίνετε την θανάσιμη βλασφημία που λένε όσοι πιστεύουν ότι ο πίθηκος έγινε άνθρωπος; 

Φοβερή βλασφημία!!! Τρομερή βλασφημία!!!

Αδελφοί μου, παρακολουθήστε το video, ακούστε τον μακαριστό π. Αθανάσιο Μυτιληναίο, και ας στερεωθούμε γερά, στην Αγία Ορθόδοξη πίστη που μας παρέδωσαν οι Πατέρες μας, και η Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία μας,  την οποία ο Κύριος Ιησούς Χριστός απέκτησε με το Αίμα Του. 
Οι προαδαμιαίοι εξελισσόμενοι πιθηκάνθρωποι (και οι γονείς του Αδάμ) αναστήθηκαν!!!
Ας δούμε μερικά σημεία, από την διδασκαλία της αίρεσης "Exeldim Εξελικτική Δημιουργία". 
Σημεία που έρχονται σε ευθεία αντίθεση, και σύγκρουση με την Αγία Γραφή και την Ορθόδοξη πίστη.

Η αίρεση αυτή πρεσβεύει τα εξής:1) Ο Αδάμ είχε γονείς, και η οικογένεια του Αδάμ (μάνα, πατέρας, αδέλφια, αδελφές, οι φίλοι του, και οι συμπατριώτες του...) ζούσαν ΕΚΤΟΣ του παραδείσου. Ο Θεός πήρε τον Αδάμ (δεν γνωρίζουμε σε ποια ηλικία) προφανώς σε μικρή ηλικία, και τον έβαλε μέσα στον κήπο της Εδέμ.

2) Οι συγγενείς του Αδάμ, και οι υπόλοιποι προαδαμιαίοι (εξελισσόμενοι πιθηκάνθρωποι) έχουν αναστηθεί πνευματικά, μετά την κάθοδο Του Κυρίου Ιησού Χριστού στον Άδη. 

3) Ο Θεός έχει κάνει και άλλες, άγνωστες σε εμάς, διευθετήσεις για τους προαδαμιαίους (εξελισσόμενους πιθηκανθρώπους) οι οποίοι έχουν αναστηθεί πνευματικά, μετά την κάθοδο Του Κυρίου Ιησού Χριστού στον Άδη.

4) Όταν αναφέρει η Αγία Γραφή για "άρσεν και θήλυ" δεν εννοεί τον Αδάμ και την Εύα. Αναφέρεται σε άλλες γυναίκες, (προφανώς, αναφέρεται στην μάνα του Αδάμ, τις αδελφές του, και τις γειτόνισσες...)

5) Οι προαδαμιαίοι (εξελισσόμενοι πιθηκάνθρωποι) δημιουργήθηκαν με την μέθοδο της εξέλιξης από άλλες μορφές ζωής (από σαύρες, ποντίκια, γουρούνια...) και έγιναν μέσω της εξέλιξης ΚΑΤ' ΕΙΚΟΝΑ ΘΕΟΥ (!) Δηλαδή, η Εικόνα Του Θεού είναι Εικόνα όλων των ζώων που προηγήθηκαν των εξελισσόμενων πιθηκανθρώπων, μέχρι να φτάσουμε στους γονείς του Αδάμ.

6) Οι προαδαμιαίοι (εξελισσόμενοι πιθηκάνθρωποι) είναι ΚΑΤ' ΕΙΚΟΝΑ ΘΕΟΥ, έχουν αναστηθεί πνευματικά μετά την κάθοδο Του Κυρίου Ιησού Χριστού στον Άδη, και έχουν λάβει την σωτηρία τους, από την σταυρική θυσία Του Ιησού Χριστού, και το Αίμα Του που έχυσε πάνω στον Σταυρό. Επίσης, ο Θεός έχει κάνει και άλλες ειδικές διευθετήσεις για αυτούς, που εμείς δεν γνωρίζουμε.

7) Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι δεν είναι απόγονοι του Αδάμ, ούτε του Νώε, γιατί υπήρχαν προαδαμιαίοι (εξελισσόμενοι πιθηκάνθρωποι) και γιατί ο Κατακλυσμός του Νώε είναι ένα παραμύθι, ένας μύθος, και δεν έγινε ποτέ ο Κατακλυσμός του Νώε. Έγινε μια τοπική καταιγίδα, και όσοι κόλλησαν στην λάσπη από την απότομη βροχή, αυτοί πνίγηκαν στα λασπόνερα, και οι υπόλοιποι πιθηκάνθρωποι (για να συνεχιστεί η εξέλιξη) σκαρφάλωσαν στις κοντινές πλαγιές και κοίταζαν τους άλλους που πνίγονταν. Λόγω του ότι δεν είχαν προλάβει να φτιάξουν βάρκες, δεν κατάφεραν να τους σώσουν, και έτσι, δυστυχώς, πνίγηκαν από την βροχή του Κατακλυσμού του Νώε…

8) Οι προαδαμιαίοι (εξελισσόμενοι πιθηκάνθρωποι) θα κριθούν όπως περιγράφει ο απόστολος Παύλος στην επιστολή του, Προς Ρωμαίους 2 : 14,15 – 26,27. 

Αυτά που αναγράφονται πιο πάνω, αποτελούν μερικά  σημεία από την διδασκαλία της αίρεσης που προσφάτως (τα τελευταία  χρόνια) έχει έρθει και στην Ελλάδα, από την Αμερική, και οι ντόπιοι αιρετικοί την διαμόρφωσαν ώστε να δημιουργηθεί αυτό το ανίερο κατασκεύασμα με τον τίτλο:  «Exeldim Εξελικτική Δημιουργία». 

Οι προπαγανδιστές της αίρεσης, ρίχνουν στάχτη στα μάτια όσων δεν γνωρίζουν, λέγοντας ότι, η αίρεση Exeldim αναφέρεται στην παλαιοντολογία, και ότι δεν έχει καμία σχέση με την Ορθόδοξη πίστη, δηλαδή, ότι, δεν είναι σωτηριολογικό θέμα. Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα, μια μεγάλη απάτη.  Αυτό αποδεικνύεται σε αυτό το άρθρο, αλλά και σε άλλα πάμπολλα σημεία την ανίερης διδασκαλίας της αίρεσης αυτής. Οι οπαδοί της Exeldim, πιστεύουν στην σωτηρία της ψυχής των πιθηκανθρώπων, και μάλιστα λένε ότι, ΤΩΡΑ, οι πιθηκάνθρωποι είναι αναστημένοι πνευματικά, και ότι ο Χριστός σταυρώθηκε και τους χάρισε την σωτηρία, με την κάθοδο Του στον Άδη, τους ανέστησε πνευματικά, και έχει κάνει ειδικές διευθετήσεις για αυτούς, που δεν τις έχει αποκαλύψει σε εμάς. 

Όπως βλέπουμε, αποδεικνύεται από τα δικά τους γραπτά, ότι αλλοιώνουν το σωτηριολογικό δόγμα της σωτηρίας της ψυχής που διδάσκει η Ορθόδοξη Εκκλησία, και οι Πατέρες, η Ιερά Παράδοση και η Αγία Γραφή. 

Μήπως υπάρχει κάποιο σημείο μέσα στην Ορθόδοξη πίστη, ή την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας μας, στο οποίο να αναφέρεται ότι ο Ιησούς Χριστός ανέστησε τους προαδαμιαίους πιθηκανθρώπους με την κάθοδο Του στον Άδη; Ότι σταυρώθηκε και έχυσε το αίμα Του για την σωτηρία των προαδαμιαίων πιθηκανθρώπων; Ότι έπλασε πιθηκανθρώπους ΚΑΤ’ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ; Ότι ο Ιησούς Χριστός κατά σάρκα πήρε σάρκα πιθήκου; Ότι πάνω στον σταυρό, ο Ιησούς Χριστός κατά σάρκα απόγονος πιθηκανθρώπων έχυσε αίμα κτήνους; 

Ο Ιησούς Χριστός θυσιάστηκε, και ανέβασε την ανθρώπινη φύση στον ουρανό, για να γίνουμε κατά χάριν θεοί. Αν ο Ιησούς Χριστός είχε λάβει σάρκα πιθηκανθρώπων, και ήταν απόγονος πιθηκανθρώπων, κατά σάρκα, τότε δεν ανέβασε την ανθρώπινη φύση στον ουρανό, (με την θυσία Του στον σταυρό) ούτε έσωσε τον άνθρωπο. Δεν έσωσε τον άνθρωπο ο Χριστός, έσωσε τον πίθηκο (!) Αυτή είναι η ανίερη πίστη της αίρεσης: «Exeldim Εξελικτική Δημιουργία». 

Διαπιστώνουμε λοιπόν, ότι, το δόγμα της αίρεσης αυτή, είναι δόγμα που χτυπάει την καρδιά της Ορθόδοξης πίστης μας, και είναι βλάσφημη διδασκαλία, η οποία κάνει άμεση αναφορά στην σωτηρία της ψυχής μας, είναι καθαρά σωτηριολογικό το αντικείμενο με το οποίο ασχολείται η Exeldim, και όπως διαβάζουμε στα δικά τους γραπτά, βάλλουν κατά του σωτηριολογικού δόγματος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και γενικότερα, της Αγίας Γραφής και της Ιεράς Παραδόσεως της Εκκλησίας μας.

Ευχόμαστε, και προσευχόμαστε, να μετανοήσουν και να επιστρέψουν στην Εκκλησία Του Χριστού, και παρακαλούμε Τον Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό, όσοι αδελφοί μας έχουν πλανηθεί, να φύγουν από αυτή την αντίχριστη αίρεση που οδηγεί ψυχές στην αιώνια κόλαση, και να επιστρέψουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία για να σώσουν την αθάνατη ψυχή τους.  Υπογραμμίζουμε ότι, η αίρεση Exeldim πρεσβεύει ότι, ο άνθρωπος ΔΕΝ έχει ολοκληρωθεί, συνεχίζει ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ να εξελίσσεται, και θα εξελίσσεται συνεχώς... Δηλαδή, ΔΕΝ είμαστε άνθρωποι, είμαστε πιθηκάνθρωποι σε τροχιά συνεχούς, και αδιάκοπης εξελίξεως....

Κατωτέρω το ντοκουμέντο υπό μορφή φωτογραφίας.


Υπό του αντιαιρετικού ερευνητού 

κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΛΤΑΟΥΡΑ

Η ΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μετά το άρθρο, έχετε την ευκαιρία να ακούσετε τον Θεολόγο

κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ

καθώς παραθέτει την Ορθόδοξη πίστη, και τις αγιογραφικές αποδείξεις. 

Στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει κάνει την εμφάνιση της μία νέα αιρετική δοξασία που λέγεται ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. 

Η αίρεση αυτή, όπως οι περισσότερες αιρέσεις που έχουν εισπηδήσει στην πατρίδα μας, προήλθε από το εξωτερικό. Στο εξωτερικό αυτή η αίρεση έχει διάφορα ονόματα όπως ΘΕΪΣΤΙΚΉ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΣΥΜΒΑΤΙΣΜΟΣ και άλλα. 

Η δοξασία αυτή πρεσβεύει την αντιβιβλική και αντιπατερική θέση ότι δήθεν ο Αδάμ προήλθε από τα ζώα μέσω κατευθυνόμενης από τον Θεό εξελίξεως !!! Δηλαδή η δοξασία αυτή προσπαθεί να συμβιβάσει την Δημιουργία με την υλιστική και άθεη θρησκεία της Εξέλιξης. Έτσι γεννήθηκε το έκτρωμα – δοξασία της Εξελικτικής Δημιουργίας!

                

Ο  Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέγει ότι ο Αδάμ πρό του εμφυσήματος του Δημιουργού ήταν ένα νεκρό χωμάτινο άγαλμα: 

«Ἐννόησον γάρ μοι τὴν τάξιν τῆς διαπλάσεως͵ καὶ λογίζου πρὸ τοῦ ἐμφυσήματος τοῦ Δεσπότου͵ ὅπερ αὐτῷ γέγονεν εἰς πνοὴν ζωῆς͵ καὶ ἐγένετο εἰς ψυχὴν ζῶσαν͵ τί ἦν ὁ πλασθείς. Ἁπλῶς εἰκὼν ἄψυχος͵ καὶ ἀνενέργητος͵ καὶ εἰς οὐδὲν χρήσιμος͵ ὥστε τὸ πᾶν καὶ τὸ εἰς τοσαύτην αὐτὸν τιμὴν ἀγαγὸν͵ ἐκεῖνό ἐστι τὸ παρὰ τοῦ Θεοῦ γεγονὸς εἰς αὐτὸν ἐμφύσημα». 

Οι αιρετικοί όμως επιμένουν ότι ο Αδάμ είχε γονείς προαδαμιαίους ανθρώπους που εξελίχθηκαν από πιθήκους ! Αυτή η διδασκαλία αποτελεί σήμα κατατεθέν της ελληνικής εκδόσεως της αίρεσης της Εξελικτικής Δημιουργίας.
Επίσης ο Ιερός Χρυσόστομος λέγει : «Ποῖος γάρ, εἰπέ μοι, γάμος ἀπέτεκε Ἀδάμ;»
Ο Μέγας Αθανάσιος λέγει ότι η Εύα δεν εγεννήθη όπως ο Σηθ ούτε είναι αγέννητη όπως ο Αδάμ, ο Αδάμ δηλαδή είναι αγέννητος : «Ἡ γὰρ Εὔα οὔτε ἐγεννήθη, ὡς ἐγεννήθη ὁ Σὴθ, οὔτε ἀγέννητος ἦν, ὥσπερ ὁ Ἀδάμ· ἀλλ' ἐπορεύθη ἐκ τῆς πλευρᾶς τοῦ Ἀδάμ.
Ο Μέγας Βασίλειος λέγει : «τοῦ Ἀδὰμ μὴ γεννηθέντος ἀλλὰ πλασθέντος»
Ο Άγιος Γρηγόριος Νύσσης λέγει : «ὁ Ἀδὰμ κατὰ τὴν φυσικὴν τῶν ἀνθρώπων γέννησιν οὐκ ἐγεννήθη»
                Η Γραφή  λέγει ότι ο Αδάμ είναι Πρωτόπλαστος :
 «Ειμί μεν καγώ θνητός άνθρωπος ίσος άπασι και γηγενούς απόγονος ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΟΥ» Σοφία Σολομώντος 7:1
« Αδάμ γαρ πρώτος επλάσθη, είτα Εύα»  Α Τιμόθεο 2:1
« σὺ ἐποίησας ᾿Αδὰμ καὶ ἔδωκας αὐτῷ βοηθὸν Εὔαν στήριγμα τὴν γυναῖκα αὐτοῦ· ἐκ τούτων ἐγεννήθη τὸ ἀνθρώπων σπέρμα» Τωβίτ 8:6
Ενώ η Αγία Γραφή λέγει ότι από τον Αδάμ και την Εύα προήλθε το ανθρώπινο σπέρμα,οι αιρετικοί λέγουν ότι υπήρχαν άνθρωποι 
προ- αδαμιαίοι !!! 
Αν αυτό ήταν αλήθεια δεν θα υπήρχε το εδάφιο Τωβίτ 8:6 και τα όμοια προς αυτό.
                Επίσης ο Ιησούς Χριστός λέγει : 
«ἀπὸ δὲ ἀρχῆς κτίσεως ἄρσεν καὶ θῆλυ ἐποίησεν αὐτοὺς ὁ Θεός·  ἕνεκεν τούτου καταλείψει ἄνθρωπος τὸν πατέρα αὐτοῦ καὶ τὴν μητέρα, καὶ προσκολληθήσεται πρὸς τὴν γυναῖκα αὐτοῦ, καὶ ἔσονται οἱ δύο εἰς σάρκα μίαν» 
Μάρκος 10:6-7
Ο Χριστός λέγει ότι ο άνθρωπος υπάρχει από την αρχή της Κτίσεως όχι ότι εμφανίστηκε μετά από εκατομμύρια χρόνια βιολογικής εξελίξεως κατευθυνόμενης δήθεν από τον Θεό!
Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΙΡΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
                
Στην Ελλάδα οι εμφορούμενοι από την κακοδοξία της Εξελικτικής Δημιουργίας έχουν συμπήξει ομάδα η οποία ονομάζεται EXELDIM και στην οποία ηγετικό ρόλο παίζει ο αρχομανής Νικόλαος Μαυρομάγουλος.
               
Ο κύριος αυτός επιτίθεται με σφοδρότητα ενάντια στους Ορθοδόξους  τους οποίους αποκαλεί Ταλιμπάν, Ιεροεξεταστές, σκοταδιστές, κτλ… Θεωρεί ότι οι Πατέρες δεν τα λέγουν σωστά και ότι ακόμη και η Αγία Γραφή έχει λάθη !
                
Στην προσπάθειά του να πλανήσει όσους μπορεί περισσότερους παρουσιάζει ως δήθεν επιστημονική την θρησκεία του. Τώρα το πόσο επιστημονικό είναι να λέγει κανείς ότι ο Θεός μέσω εξέλιξης δημιούργησε τον Αδάμ και κατόπιν χωρίς εξέλιξη την Εύα από την πλευρά του….ας το κρίνει ο αναγνώστης!
                
Ο Μαυρομάγουλος εφαρμόζει και την εξής τακτική. Διατυμπανίζει ότι δήθεν συγκεντρώνει στοιχεία επιστημονικά τα οποία  θα τα καταθέσει στην Ιερά Σύνοδο ! Βέβαια αυτή η επίσημη κατάθεση στοιχείων εκ μέρους του Μαυρομάγουλου και των ατυχών θυμάτων της προπαγάνδας του, συνεχώς ανακοινώνεται ότι θα συμβεί αλλά ποτέ δεν συμβαίνει… και δύσκολα θα συμβεί !
                
Θα συμβεί λέγω δύσκολα γιατί εκτιμώ ότι αυτό είναι ένα κόλπο του Μαυρομάγουλου επικοινωνιακό. Με τον τρόπο αυτό θέλει να δείξει προς τα έξω ότι δήθεν έχει αδιάσειστα στοιχεία και ταυτοχρόνως να συγκρατήσει την ομάδα του στην οποία παίζει ηγετικό ρόλο όπως φαίνεται. Διότι αν πάει στην Σύνοδο θα φάει τα μούτρα του και μετά….ούτε στην ομάδα του δεν θα μπορεί να σταθεί.
               
Βέβαια δεν αποκλείεται να περιμένει να πλανήσει μεγάλο αριθμό θυμάτων και να πιστεύει μες στην πλάνη του και τον Εωσφορικό εγωϊσμό του, ότι είναι δυνατόν ακόμη και η Σύνοδος να δει ευνοϊκά τις ξενόφερτες απόψεις του!  
Μέχρι τότε «ετοιμάζει» τα στοιχεία του καθώς και φανατικές μελέτες ενάντια στους Ορθοδόξους, τους οποίους προειδοποιεί μέσω εμπαθών ανακοινώσεων ότι θα τους εκθέσει με τις δήθεν φοβερές αποκαλύψεις που προτίθεται να κάνει !
                
Σοφιστείες, ψευδοεπιστημονικές μελέτες, απαράδεκτα λογικά άλματα, παρερμηνεία της Γραφής και των Πατέρων και φυσικά συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς για τους αντιπάλους…..απ’όλα έχει η φαρέτρα των προβατόσχημων λύκων της EXELDIM !
Προσοχή Χριστιανοί ! Μην πλανηθεί κανείς από την αιρετική ρητορεία !
                
Στο παιχνίδι των εντυπώσεων δεν διστάζει να εμπλέξει και τον αποθανόντα πατέρα Ιωάννη Ρωμανίδη, ο οποίος δεν δίδασκε τίποτα περί προαδαμιαίων ανθρώπων όπως ο Μαυρομάγουλος. 
Όμως ο πατέρας Ιωάννης Ρωμανίδης δεν ζεί για να δεί πως τον χρησιμοποιεί ο Μαυρομάγουλος !
                
Να σημειωθεί ότι όταν ζούσε ο Ρωμανίδης είχε εκφραστεί θετικά υπέρ των αιρετικών ΑΝΤΙΧΑΛΚΗΔΟΝΙΩΝ….
Αυτό βεβαίως δεν θέλει να το θυμάται ο Μαυρομάγουλος που παριστάνει τον Ορθόδοξο απολογητή που ανακαλύπτει λάθη ακόμη και στην θεόπνευστη Γραφή !!! 
Την λάθος στάση του Ρωμανίδη προς τους αιρετικούς Αντιχαλκηδόνιους δεν την είδε ;;;
Η αρχομανία έχει τυφλώσει τον κύριο Μαυρομάγουλο. 
Θέλει οπωσδήποτε με όχημα την κακοδοξία του να «ηγείται» της EXELDIM. 
Αυτός θεωρεί εαυτόν διαφωτιστή ημών των δήθεν Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας !!! 
Μάλιστα ! 
Μαυρομάγουλος ο διαφωτιστής των Ορθοδόξων Ταλιμπάν ! 
Αύτη την εικόνα έχει μέσα στο μυαλό του….το γεμάτο με αρχομανία !
Όταν έθεσα υπόψιν (και όχι μόνο μία φορά) του μεγάλου  Θεολόγου και Φιλόλογου Νικόλαου Σωτηρόπουλου τις διδασκαλίες της EXELDIM περί προαδαμιαίων ανθρώπων κτλ. Χαρακτήρησε αυτά ως πνεύμα πλάνης , αίρεση, χαζομάρες ανοήτων ανθρώπων…
ΣΑΛΤΑΟΥΡΑΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ
Σε προηγούμενο άρθρο έδειξα ότι η ιδέα των προαδαμιτών είναι αρχαιότατη (Σαβαίοι), υπάρχει στην ραβινική γραμματεία (Halevi-Maimon κ.α.) και το Ισλάμ  και ήρθε στο προσκήνιο τον 17ο αι. από τον χιλιαστή Isaac La Peyrère. Συνεπώς, νομίζω πως πρέπει να μετριάσουμε την έκπληξή μας απέναντι στην εξελικτική θεωρία και για ένα πρόσθετο λόγο.
Οι ίδιοι οι επιστήμονες (εξελικτικοί) δεν βλέπουν κανένα σημείο συνάντησης της επιστήμης και της πίστης, για τον απλό λόγο ότι πρόκειται για δύο διαφορετικούς χώρους αντίληψης του «όντος». Για την επιστήμη αυτός είναι το επιστητό, το σύμπαν, η φύση και για την Εκκλησία το «όντος ον», ο θεός. Θεμελιώδης αρχή στην ορθόδοξη θεολογία, ήδη από την εποχή των καππαδοκών πατέρων είναι η κατηγορηματικά διατυπωμένη οντολογική διάκριση κτιστού-ακτίστου. Αυτή η αρχή μας βοηθάει, αναλογικά σκεπτόμενοι, να εγκαταλείψουμε κάθε συμπλεγματική προσπάθεια εναρμόνισης της δαρβινικής εξέλιξης με την βιβλική δημιουργία, όπως εσχάτως επιχειρείται από τους υπεύθυνους των προαναφερόμενων ιστοσελίδων. Ακόμη και ο όρος «εξελικτική δημιουργία» προϋποθέτει σύνθεση των δύο χώρων, σύνθεση όμως τεκμηριωμένη και αποδεδειγμένη. Με απλά λόγια, πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει εναρμόνιση των δύο τρόπων σκέψης, επιστημονικού και θεολογικού. Αυτό όμως δεν ισχύει με κανένα τρόπο, πολύ περισσότερο από την πλευρά των επιστημόνων, για τους εξής απλούς λόγους:
1.Επειδή η επιστήμη δεν αισθάνεται την ανάγκη να θεωρήσει ως δεδομένη την ύπαρξη του θεού ώστε να αποδείξει, όσα αποδεικνύει, ούτε ακόμη βεβαίως περιλαμβάνει στις θεωρίες της κάποιο κεφάλαιο περί θεού ως πρωταρχικό και θεμελιακό για την αιτιολόγηση της όποιας θεωρίας. Με απλά λόγια, οι επιστήμονες ως επιστήμονες αγνοούν τον θεό, επειδή δεν αισθάνονται την ανάγκη του, ούτε περισσότερο θέλουν τον θεό. Είναι τελείως διαφορετικό όταν ο επιστήμονας θέλει και γνωρίζει τον θεό με την πίστη.
2. Επειδή ο ίδιος ο ορισμός της πίστης από τον απ.Παύλο δεν το επιτρέπει: « Ἔστι δὲ πίστις ἐλπιζομένων ὑπόστασις, πραγμάτων ἔλεγχος οὐ βλεπομένων»1. Ο χριστιανός πιστεύει σε αυτό που ελπίζει (ελθέτω η βασιλεία σου) και το θεωρεί ως υφιστάμενο δηλ. πραγματικό και ελέγχει πράγματα τα οποία δεν βλέπονται (π.χ. τα άρρητα ρήματα).
Στο σημείο αυτό θα θέσω μερικά ερωτήματα:
α) Οι δαρβινόπληκτοι που βλέπουν παντού στην Γένεση την εξέλιξη ως απαραίτητη για τον Αδάμ, τα ζώα και τα δέντρα, αναρωτήθηκαν ποτέ ποιάς εξελικτικής διαδικασίας αποτέλεσμα είναι τα δέντρα της ζωής και της γνώσης του καλού και του κακού;
β) Υπάρχει επιστημονική εργασία που να αποδεικνύει την ανάσταση του Χριστού με καθαρά επιστημονική  μεθοδολογία; Το σώμα του Λαζάρου ευρισκόμενο τέσσερις μέρες στον τάφο είχε ήδη προχωρήσει σε σήψη κι όμως αναστήθηκε! Μπορεί κανείς να παρουσιάσει την χημική και βιολογική διεργασία;
γ) Υπάρχει στους ιατρικούς φακέλους περιστατικό ανάλογο  με το αειπάρθενο της Παναγίας;
 Η εξελικτική θεωρία στηρίζεται στην χημεία και την βιολογία κι αυτό σημαίνει πως αυτές οι δυο επιστήμες συνεισφέρουν τα δεδομένα τους για την διατύπωσή της. Πως μπορούν λοιπόν να συμβιβαστούν στην σκέψη των δαρβινόπληκτων τα παραπάνω; Απορρίπτουν τις γενικές επιστημονικές αρχές, αλλά εγκολπώνονται φανατικά τα επιμέρους πορίσματα;
   
Αντιγράφω από την ιστοσελίδα του πανεπιστημίου του Berkeley (κατάταξη μέσα στα δέκα καλύτερα της χώρας) των ΗΠΑ:
«Παρανοήσεις σχετικά με την εξέλιξη και τη θρησκεία
Παρανόηση:  Η Εξέλιξη και η θρησκεία είναι ασυμβίβαστες.
ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Λόγω ορισμένων ατόμων και ομάδων που φανατικά δηλώνουν τις πεποιθήσεις τους, είναι εύκολο να σχηματίσει κανείς την εντύπωση ότι η επιστήμη (η οποία περιλαμβάνει την εξέλιξη) και η θρησκεία είναι σε πόλεμο. Ωστόσο, η ιδέα ότι κάποιος πρέπει πάντα να επιλέξει μεταξύ επιστήμης και θρησκείας είναι λάθος. Οι άνθρωποι από πολλές διαφορετικές θρησκείες και επίπεδα της επιστημονικής εμπειρίας δεν βλέπουν καθόλου αντίφαση ανάμεσα στην επιστήμη και τη θρησκεία. Για πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους, η επιστήμη και η θρησκεία απλά ασχολούνται με διαφορετικά επίπεδα. Η Επιστήμη ασχολείται με φυσικές αιτίες για τα φυσικά φαινόμενα, ενώ η θρησκεία ασχολείται με πεποιθήσεις που είναι πέρα ​​από τον φυσικό κόσμο.
Φυσικά, κάποιες θρησκευτικές πεποιθήσεις έρχονται σε αντίθεση με την επιστήμη ρητά (π.χ., η πεποίθηση ότι ο κόσμος και όλη η ζωή στη γη δημιουργήθηκε σε έξι κυριολεκτικές ημέρες έρχεται σε σύγκρουση με την εξελικτική θεωρία). Ωστόσο, οι περισσότεροι θρησκευτικές ομάδες δεν έχουν καμία σύγκρουση με τη θεωρία της εξέλιξης ή άλλα επιστημονικά ευρήματα. Στην πραγματικότητα, πολλοί θρησκευόμενοι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και θεολόγων, θεωρούν ότι μια βαθύτερη κατανόηση της φύσης εμπλουτίζει πραγματικά την πίστη τους. Επιπλέον, στην επιστημονική κοινότητα υπάρχουν χιλιάδες επιστήμονες, οι οποίοι είναι ευσεβείς  και επίσης αποδέχονται την εξέλιξη. Για συνοπτικές δηλώσεις από πολλές θρησκευτικές οργανώσεις όσον αφορά την εξέλιξη, δείτε «Φωνές για την Εξέλιξη» στην  ιστοσελίδα NCSE…..
…..Αυτό το παραπλανητικό επιχείρημα βασίζεται στην ιδέα ότι η εξέλιξη και η θρησκεία είναι ουσιαστικά το ίδιο, δεδομένου ότι και οι δύο είναι "συστήματα πεποιθήσεων." Αυτή η ιδέα είναι απλά λάθος. Η αποδοχή θρησκευτικών ιδέών βασίζεται στην πίστη, τη θρησκεία και ασχολείται με θέματα πέρα από τη σφαίρα του φυσικού κόσμου. Η αποδοχή των επιστημονικών ιδεών (όπως η εξέλιξη) βασίζεται σε στοιχεία από το φυσικό κόσμο, και η επιστήμη είναι περιορισμένη στη μελέτη των φαινομένων και διεργασιών του φυσικού κόσμου. Το Ανώτατο Δικαστήριο και άλλες ομοσπονδιακές δικαστικές αποφάσεις διαφοροποιούνται σαφώς από την επιστήμη και τη θρησκεία δεν επιτρέπουν την υπεράσπιση της θρησκευτικής θεωρίας στην επιστήμη (ή στο δημόσιο σχολείο) . Άλλες αποφάσεις έχουν υποστηρίξει συγκεκριμένα το δικαίωμα  η σχολική περιφέρεια να ζητήσει τη διδασκαλία της εξέλιξης»2.  
Ακόμη: «Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι από πολλές διαφορετικές θρησκείες και τα επίπεδα της επιστημονικής εμπειρογνωμοσύνης βλέπω καμία αντίφαση σε όλα μεταξύ επιστήμης και θρησκείας. Πολλοί απλά αναγνωρίζουν ότι τα δύο θεσμικά όργανα ασχολούνται με διαφορετικές σφαίρες της ανθρώπινης εμπειρίας. Επιστήμη ερευνά το φυσικό κόσμο, ενώ ασχολείται με τη θρησκεία και την πνευματική υπερφυσικό - ως εκ τούτου, οι δύο μπορούν να είναι συμπληρωματικές. Πολλές θρησκευτικές οργανώσεις έχουν εκδώσει δηλώσεις δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει ανάγκη να υφίσταται οποιαδήποτε σύγκρουση ανάμεσα στη θρησκευτική πίστη και την επιστημονική άποψη για την εξέλιξη». 3 
Για το ίδιο θέμα από την πλευρά της Εκκλησίας ο π.Γεώργιος Μεταλληνός γράφει:
«Τὸ πρόβλημα τῆς σύγκρουσης πίστης καὶ ἐπιστήμης πέρα ἀπὸ τὴ σύγχυση τῶν γνώσεων, ἔχει ὡς αἰτία καὶ τὴν ἰδεολογικοποίηση τῶν δυὸ ὄψεων τῆς γνώσης. Χριστιανικὰ προέκυψε, ἔτσι, μιὰ νοσηρὴ ἀπολογητικὴ (Ἕλληνας καθηγητὴς τῆς Ἀπολογητικῆς προέτεινε πρὶν ἀπὸ χρόνια «μαθηματικὴ ἀπόδειξη περὶ τῆς ὑπάρξεως τοῦ Θεοῦ»!). 
Κάποτε λησμονεῖται ὁ ἀξιωματικὸς λόγος, ὅτι ἡ ἐπιστήμη εἶναι ἐγκλωβισμένη στὰ ὅρια τῆς φθορᾶς καὶ δὲν μπορεῖ νὰ ὑπερβεῖ τὴ λογικὴ τῆς φθορᾶς. Ἡ ἔπαρση τῶν ἐπιστημόνων (ὁ κ. Κ. Ζουράρις ἔχει πεῖ πολὺ ὀρθά, ὅτι «ἡ ἐπιστήμη εἶναι ὁ παιδισμὸς τῶν ἐνήλικων») ὁδηγεῖ στὸ «θετικισμὸ» καὶ τὸν «οἰκονομισμό», ἀπολυτοποιημένα μεγέθη. Ὀρθόδοξα ὅμως, αὐτὸς ὁ δυαλισμὸς δὲν εἶναι αὐτονόητος. Τίποτε δὲν ἀποκλείει τὴ συνύπαρξη πίστης καὶ ἐπιστήμης, ὅταν ἡ πίστη δὲν εἶναι φαντασιώδης μεταφυσικὴ καὶ ἡ Ἐπιστήμη δὲν νοθεύει τὸ θετικό της χαρακτήρα μὲ τὴ χρήση τῆς μεταφυσικῆς.
Στὴν ἀλληλοκατανόηση ἐπιστήμης καὶ πίστης βοηθᾶ καὶ ἡ σημερινὴ ἐπιστημονικὴ γλώσσα. 
Ἡ γλώσσα τῆς θεολογίας εἶναι ἀπὸ τὴ φύση της εἰκονολογική, ἀφοῦ εἶναι ἀδύνατη ἡ ταύτιση σημαίνοντος καὶ σημαινόμενου (ἀποφατισμός). 
Ἡ ἐπιστήμη, ἐξ ἄλλου, (σύγχρονη φυσική) λειτουργεῖ ἀποφατικά: ἀρχὴ τῆς ἀπροσδιοριστίας (ἀποφατισμὸς τῆς ἐπιστήμης). Ἡ ἐπιστροφή, συνεπῶς, στὴν πατερικότητα βοηθᾶ στὴν ὑπέρβαση τῆς σύγκρουσης (βλ. Χρ. Γιανναρᾶ, Περιεχόμενο καὶ ἔργο τῆς Ἀπολογητικῆς σήμερα, Ἀθήνα 1975).
Ἡ ἀναγνώριση τῶν ὁρίων τῶν δυὸ γνώσεων (κτιστοῦ καὶ Ἀκτίστου) καὶ ἡ χρήση τοῦ κατάλληλου γιὰ τὴν καθεμία ἀπὸ αὐτὲς ὀργάνου εἶναι στοιχεῖο τῆς πατερικῆς Ὀρθοδοξίας, ἡ ὁποία ἱεραρχεῖ τὴν «κάτω» ἢ «ἔξω» σοφία στὴν «ἄνω» ἢ «θεία» γνώση. Ἀντίθετα, ἡ σύγχυσή τους διαιωνίζει τὶς ἑκατέρωθεν παρερμηνεῖες καὶ συντηρεῖ τὴ σύγκρουσή τους. Μιὰ «Ἐκκλησία», ποὺ ἐπιμένει στὴ μεταφυσικὴ θεολόγηση, θὰ ἀναγκάζεται νὰ ἀποκαθιστᾶ συνεχῶς κάποιο Γαλιλαῖο, ἀλλὰ καὶ μία «Ἐπιστήμη», ποὺ ἀγνοεῖ τὰ ὅριά της, θὰ ἀλλοτριώνεται σὲ μεταφυσικὴ καὶ θὰ ἀσχολεῖται μὲ τὴν ὕπαρξη τοῦ Θεοῦ ἢ τὴν ἀπόρριψη τοῦ Μὰρξ – Μαρξισμός».4
Νομίζω πως, αν ο αναγνώστης συμφωνεί με τις τελευταίες προτάσεις του π. Γεωργίου, θα συμφωνήσει πως ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση προκαλεί ένα ιδιόμορφο φαντασιακό κατασκεύασμα που άλλοτε προσλαμβάνει κατά γράμμα και κατά κυριολεξία τα βιβλικά κείμενα, άλλοτε τα αλληγορεί, άλλοτε διορθώνει τις μεταφράσεις των Ο’, άλλοτε τις αγνοεί και καταφεύγει στο Μασοριτικό κείμενο και τελικά όλα τα θέτει στην προκρούστειο κλίνη της δαρβινικής θεωρίας. Ακόμη και οι πατέρες της Εκκλησίας δεν πληρούν τις προδιαγραφές της «εξελικτικής δημιουργίας» και ως εκ τούτου αποκαθηλώνονται από ερμηνευτές της Γένεσης, εφόσον δεν κατέχουν την εν λόγω θεωρία. Παραδόξως όμως, πολλά πατερικά χωρία εμφανίζονται ως εκκλησιαστική επικύρωση σε επί μέρους επιχειρήματα, όπου η αερολογία απαιτεί θεολογικά φτιασίδια για να ράψει πάνω στο αγιογραφικό σώμα ένα εξελικτικό πανωφόρι. Σκεφτείτε το δεύτερο ερώτημα που έθεσα πρωτύτερα και αφού το φιλτράρετε με τις δύο θέσεις (εξελικτικοί/Berceley-Εκκλησία / Μεταλληνός), αναρωτηθείτε αν η απάντηση μπορεί να βρεθεί στον χώρο του κτιστού ή του ακτίστου.
1.Εβρ.11,1
3. National Center for Science Education. Voices for evolution. Retrieved December 29, 2008. Βλ. ανωτέρω
4. π. Γεώργιος Μεταλληνός - Πίστη καὶ Ἐπιστήμη στὴν Ὀρθόδοξη Γνωσιολογία καὶ Μεθοδολογία http://www.egolpion.net/pisth_episthmh.el.aspx ΤΟ 8ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΣΧΕΣΕΙΣ & ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ π. Γ. ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ


 

http://taxidixoristaftotita.blogspot.gr/2014/08/blog-post_21.html

"Ὁ" φετιν (ός) νικητ (ής) τῆς Eurovision 2014!
Ποιόν ἐμπαίζει ἄραγε; ... https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/0f/20140321_Dancing_Stars_Conchita_Wurst_4187.jpg/220px-20140321_Dancing_Stars_Conchita_Wurst_4187.jpghttp://s.mcstatic.com/thumb/9603022/25154147/4/flash_player/0/1/jesus_christ_catholic_chruch.jpg 

http://1.bp.blogspot.com/-hoZRFHZOA40/U29IxQ5PwhI/AAAAAAAAdGs/VVHK-2wBWRg/s1600/Festival+de+Eurovisi%25C3%25B3n+2014%252C+Conchita+Wurst%252C+la+mujer+barbuda%252C+Conchita+Salchicha+Jesus+barba.jpghttp://www.egolpion.net/img/papism/IERI-KARDIA13.jpg

Παπικά, Μασονικά, Νεοταξικά-ομοφυλοφιλικά, Σατανικά Σχέδια
διαποτίζονται ΣΕ ΕΙΚΟΝΑ Των Κελλιβάρων "Χριστοῦ" στό Βατικανό!
(βίντεο)
Πάνω ἀπό τήν κεφαλή τοῦ Πάπα σε κάδρο,
ὑπάρχει μπόλικη παγκοσμιοποίηση, μασονία, ὁμοφυλοφιλία καί ὁ ἀρχέκακος ὄφις; ...


 

Ἀκολουθεῖ βίντεο:


Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΓΕΝΕΙΑΔΑ!!!!ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΜΑΛΛΙΑ!!!!
ΜΕ ΣΗΜΑΙΑ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΥ!!!!
ΚΑΙ Ο ΜΑΝΔΥΑΣ ΤΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΟΥΡΑ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΦΙΔΙΟΥ!!!!

πηγη
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ EXELDIM - ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ...    ΕΔΩ
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ''ΧΡΙΣΤΟ'' ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΔΩ

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ''ΦΩΤΙΣΜΕΝΗ'' ΒΑΣΟΥΛΑ ΡΙΝΤΕΝ ΕΔΩ
Δεν εξελιχθήκαμε από τον πίθηκο, ούτε ο Χριστός έλαβε σάρκα πιθήκου όπως υποστηρίζουν οι αιρετικοί της Εξελικτικής Δημιουργίας. Πατήρ Θεόδωρος Ζήσης (VIDEO)
Ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη πίστη η εξελικτική δημιουργία exeldim. Η εξέλιξη του ανθρώπου από τον πίθηκο, και η πίστη σε προαδαμιαίους ανθρώπους, είναι πεποιθήσεις αιρετικές και ασυμβίβαστες με την 
Ορθόδοξη πίστη.
Αντιαιρετικό βιβλίο Ορθοδόξων επιστημόνων βιολόγων, που μελέτησαν σε βάθος την θεωρία της εξέλιξης του ανθρώπου από τον πίθηκο, παρουσιάζει ο π.Θεόδωρος Ζήσης, και τονίζει ότι, η εξελικτική δημιουργία είναι εντελώς αντίθετη, και ασυμβίβαστη με την 
Ορθόδοξη πίστη.


Κατωτέρω το video με το σχόλιο του π.Θεόδωρου Ζήση.

Πηγή: 
Κατάνυξις Ιστολόγιο
https://www.youtube.com/watch?v=xJN9pIzbdg8

Πηγή:

 http://antiairetikos-vs-exeldim.blogspot.gr/2014/04/exeldim_28.html
Οικουμενισμός & Exeldim ο ίδιος δρόμος της Νέας Εποχής - Προσοχή στις "εικόνες" των δήθεν "Ορθοδόξων" λύκων με ένδυμα προβάτου της Νέας Εποχής!!!

ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ
http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=8&t=206127#p3395693
http://www.thetoc.gr/magazine/ta-diaforetika-proswpa-tou-iisou


Οι Οικουμενιστές υποστηρίζουν την εικόνα Του Χριστού όπως αυτή απεικονίζεται στην "Ιερά Σινδόνη" των Ρωμαιοκαθολικών. 
Προσέξτε την ειδωλολατρική εικόνα της Νέας Εποχής. 

Φύγετε μακριά από κάθε τι που δεν είναι Ορθόδοξο. 
Προσέξτε όσους παρουσιάζονται ως Ορθόδοξοι και χρησιμοποιούν σύμβολα και εικόνες τις Νέας Εποχής, του Οικουμενισμού, και των Παπικών - Ρωμαιοκαθολικών, και προσπαθούν να τα "βαπτίσουν" ως Ορθόδοξα, ή συμβατα με την Ορθόδοξη πίστη, όπως πράττει η αίρεση 
«Εξελικτική Δημιουργία Exeldim» 

Αυτή η αίρεση της Νέας Εποχής, όπως πολύ σωστά τόνισε 
ο π.ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ στο video αυτό: 

http://www.impantokratoros.gr/41BBF711.el.aspx

https://www.youtube.com/watch?v=xJN9pIzbdg8

http://katanixis.blogspot.gr/2013/10/video-2013_4.html

http://antiairetikos-vs-exeldim.blogspot.gr/2013/10/exeldim-exeldim-exeldim.html

Μοναχός Αρσένιος Βλιαγκόφτης
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο ακούμε να γίνεται λόγος για "Νέα Εποχή". Όλο και περισσότερο βλέπουμε να χρησιμοποιείται το ουράνιο τόξο, η πυραμίδα, ο αριθμός 666, η πεντάλφα, αγαπημένα σύμβολα όλα αυτά της "Νέας Εποχής". Ακούμε επίσης να γίνεται πολύς λόγος για Παγκοσμιοποίηση και για μια Νέα Τάξη Πραγμάτων. Μπαίνουμε, λοιπόν, σε μια χρυσή εποχή καθολικής ευτυχίας, ή, μήπως, άραγε κάτι μας κρύβουν;
Στόχοι της "Νέας Εποχής"

Αυτοί που κατευθύνουν την κίνηση της Νέας Εποχής έχουν δύο βασικούς στόχους:

1) Την εγκαθίδρυση μιας Νέας Τάξεως Πραγμάτων σε πολιτικοοικονομικό επίπεδο, με κατάληξη την επιβολή μιας παγκόσμιας κυβέρνησης με επικεφαλής ένα παγκόσμιο κυβερνήτη (δικτάτορα), τον αναμενόμενο από αυτούς "μεσσία" της Νέας Εποχής

2) Την εγκαθίδρυση μιας Νέας Τάξεως Πραγμάτων σε θρησκευτικό επίπεδο. Δηλαδή τη δημιουργία μιας νέας παγκοσμίας θρησκείας ή πανθρησκείας, η οποία θα προκύψει από την συνένωση όλων των γνωστών θρησκειών. Γι' αυτό και βλέπουμε να βάζουν όλες τις θρησκείες να συζητούν μεταξύ τους για να βρουν αυτά που τις "ενώνουν". 
(Διαχριστιανικός και Διαθρησκειακός συγκρητισμός).
Καταλαβαίνει κανείς εύκολα ότι πρόκειται για μια δαιμονική επιδίωξη.
Ο Κύριός μας Ιησούς Χρίστος λέγει κατηγορηματικά: 
"Εγώ ειμί η Οδός και η Αλήθεια και η Ζωή". (Ιω. 14, 6).

Αντιθέτως, η Νέα Εποχή υποστηρίζει ότι όλοι οι δρόμοι, όλες οι θρησκείες, οδηγούν στην Αλήθεια. 

Όσοι υποστηρίζουν -όπως π.χ. εμείς οι Ορθόδοξοι- ότι μόνον η δική τους πίστη είναι η αληθινή και σώζει τον άνθρωπο, αυτοί θεωρούνται "κολλημένοι στην παλιά εποχή", θεωρούνται εχθροί της Νέας Εποχής και συκοφαντούνται ως φανατικοί, μισαλλόδοξοι, ρατσιστές, φονταμενταλιστές κ.ο.κ.

Απόσπασμα από το άρθρο που θα βρείτε εδώ: 
http://www.impantokratoros.gr/nea_epoxh.el.aspx
______________

Προβολὴ προπαγανδίζει σὲ παιδιὰ τὴν θεωρία τοῦ Δαρβίνου

Ἡ σημαντικὴ αὐτὴ εἴδηση ἀπεστάλη ἀπὸ ἀναγνώστρια τὴν ὁποία εὐχαριστοῦμε θερμῶς.

Ἀναφέρω σύντομα γιὰ ὅσους δὲν τὸ γνωρίζουν τὸ περιστατικὸ ποὺ συνέβει στὸν ὀσιακὴς μνήμης Γέροντα Παΐσιο ὄταν ἦταν μικρός.
Διηγήθηκε ὁ Γέροντας:
"...Kάποιος φίλος τοῦ ἀδελφοῦ μου ὁ Κώστας τοῦ εἶπε "θὰ τὸν κάνω ἐγὼ νὰ τὰ παρατήσει ὅλα". Ἦρθε καὶ μοῦ ἀνέπτυξε τὴν θεωρία τοῦ Δαρβίνου. Κλονίστηκα τότε καὶ εἶπα: "Θὰ πάω νὰ προσευχηθῶ καὶ ἂν ὁ Χριστὸς εἶναι Θεὸς θὰ μοῦ παρουσιαστεῖ νὰ πιστέψω. Μία σκιά, μία φωνή, κάτι θὰ μοῦ δείξει". Τόσο μού ἔκοβε. Πῆγα καὶ ἄρχισα μετάνοιες καὶ προσευχὴ γιὰ ὧρες ἀλλὰ τίποτε. Στὸ τέλος τσακισμένος σταμάτησα. Μού ἦρθε τότε στὴν σκέψη κάτι πού μού εἶχε πεῖ ὁ Κώστας: "Παραδέχομαι ὅτι ὁ Χριστὸς εἶναι ἕνας σπουδαῖος ἄνθρωπος, δίκαιος, ἐνάρετος, τὸν ὁποῖο ἐμίσησαν ἀπὸ φθόνο γιὰ τὴν ἀρετή του καὶ τὸν καταδίκασαν οἱ συμπατριῶτες του." Τότε εἶπα: "Ἀφοῦ εἶναι τέτοιος ἄνθρωπος καὶ ἄνθρωπος μόνο νὰ ἦταν ἀξίζει νὰ τὸν ἀγαπήσω, νὰ τὸν ὑπακούσω καὶ νὰ θυσιαστῶ γι' αὐτόν. Δὲν θέλω οὔτε παράδεισο, οὔτε τίποτα. Γιὰ τὴν ἁγιότητά του καὶ τὴν καλοσύνη του ἀξίζει κάθε θυσία (καλὸς λογισμὸς καὶ φιλότιμο)."  Ο Θεὸς περίμενε τὴν ἀντιμετώπισή μου, ὕστερα ἀπὸ αὐτὸ παρουσιάστηκε ὁ ἴδιος ὁ Χριστὸς μέσα σὲ ἄφθονο φῶς. Φαινόταν ἀπὸ τὴν μέση καὶ πάνω. Μὲ κοίταξε μὲ πολὺ ἀγάπη καὶ μοῦ εἶπε: " Ἐγὼ εἰμὶ ἡ Ἀνάστασης καὶ ἡ Ζωή. Ὁ πιστεύων εἰς ἐμέ, καν ἀποθάνη ζήσεται". Τα λόγια αὐτὰ ἦταν γραμμένα καὶ στὸ Εὐαγγέλιο ποὺ κρατοῦσε ἀνοικτὸ στὸ ἀριστερὸ χέρι Του."
Τὸ γεγονὸς αὐτὸ διέλυσε στὸν δεκαπενταετῆ Ἀρσένιο τοὺς λογισμοὺς ἀμφιβολίας, ποὺ τάραζαν τὴν παιδική του ψυχή, καὶ γνώρισε μὲ τὴν χάρη τοῦ Θεοῦ τὸν Χριστὸ ὡς Θεὸ ἀληθινὸ καὶ Σωτήρα τοῦ κόσμου. Βεβαιώθηκε γιὰ τὸν Θεάνθρωπο ὄχι ἀπὸ ἄνθρωπο ἢ ἀπὸ βιβλία ἀλλὰ ἀπὸ τὸν ἴδιο τὸν Κύριο ποὺ τοῦ ἀποκαλύφθηκε καὶ μάλιστα σὲ τέτοια ἡλικία. Στερεωμένος πλέον στὴν πίστη μονολογοῦσε: "Κώστα ἅμα θέλεις τώρα, ἔλα νὰ συζητήσουμε!" ("Βίος γέροντος Παϊσίου τοῦ Ἁγιορείτου", Ἱερομόναχου Ἰσαακ σελ. 50).

Ἀνέφερα τὸ περιστατικὸ γιατί εἶναι χαρακτηριστικό τοῦ πόσο ἐπικίνδυνες εἶναι γιὰ τὶς παιδικὲς ψυχὲς αὐτὲς αὐτὲς οἱ θεωρίες. Ἐὰν τάραξε τὴν ψυχὴ τοῦ μικροῦ τότε Ἀρσενίου ἁπλῶς καὶ μόνο αὐτὴ ἡ διήγηση, πόσο μᾶλλον μία ἐντυπωσιακὴ παράσταση ποὺ προβάλλεται σὲ παιδιὰ ποὺ πιθανότατα νὰ μὴν ἔχουν καὶ τὸ πνευματικὸ ὑπόβαθρο ποὺ εἶχε ἤδη ἀπὸ τὰ μικρά του χρόνια ὀ Γέροντας Παΐσιος.

Το απόσπασμα είναι αναδημοσίευση από άρθρο του ιστολογίου: Ῥωμαίϊκο Ὁδοιπορικό και το link: 
http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2014/01/blog-post_16.html
_________

Χρήστης του Face Book «Άνδρια Χριστοφόρου» αποκάλυψε την σχέση της "Εξελικτικής Δημιουργίας Exeldim" με τον Οικουμενισμό, και την "Νέα Εποχή". 
Το διαβάσαμε σε δημόσιο διάλογο στο Face Book, και το αναδημοσιεύουμε από την ηλεκτρονική  διεύθυνση:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1403898913227838&id=100008232287432

http://antiairetikos-vs-exeldim.blogspot.gr/2014/05/exeldim_17.html

Ο ΜΑΥΡΟΜΑΓΟΥΛΟΣ ΠΟΛΕΜΑ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ - Αντιαιρετικό άρθρο του κ. ΣΑΛΤΑΟΥΡΑ ΧΡΗΣΤΟΥ
Ο ΜΑΥΡΟΜΑΓΟΥΛΟΣ ΠΟΛΕΜΑ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ
Αντιαιρετική μελέτη υπό του ερευνητού - συγγραφέως κ.Σαλταούρα Χρήστου.
Σκοπός τους παρόντος άρθρου είναι η διαφώτιση των Χριστιανών και η στηλίτευση ανεδαφικών απόψεων του Ν. Μαυρομάγουλου σχετικά με την Αγία Γραφή. 

Ο κύριος Μαυρομάγουλος κατατρύχεται από μεγάλο εγωϊσμό, ο οποίος τον οδηγεί στο να ηγείται στον Ελλαδικό χώρο της Αιρέσεως της Εξελικτικής Δημιουργίας. Για την φοβερή αυτή αιρετική δοξασία αναφερθήκαμε σε άλλες μελέτες μας εκτενώς. 


Ο κύριος Μαυρομάγουλος θεωρεί εν τη πλάνη του ότι αυτός κατανοεί καλύτερα από τους άλλους την Αγία Γραφή. Θεωρεί ότι την καταλαβαίνει καλύτερα και από τους Αγίους Πατέρας ! 

Παρουσιάζεται ως ερμηνευτική αυθεντία ενώ είναι απρόσεχτος σε αυτά που κατά καιρούς γράφει. 

Μέσω της προωθήσεως στην Ελλάδα της αίρεσης της Εξελικτικής Δημιουργίας και της σύμπηξης ομάδος αποδεχομένης την κακοδοξία αυτή, θεωρώ ότι προσπαθεί να ικανοποιήσει την αρχομανία του.

Παραθέτω δείγμα της ασεβούς συμπεριφοράς του αρχομανούς και αιρετικού Μαυρομάγουλου προς την Αγία Γραφή 

(Οι υπογραμμίσεις δικές μου):

«Για παράδειγμα, ο Λουκάς αναφέρει μια φράση του Χριστού από την "επί του όρους ομιλία", ως εξής: "μακάριοι οι πτωχοί, ότι υμετέρα εστίν η βασιλεία του Θεού" (Λουκάς 6/ς: 20). Αντιθέτως ο Ματθαίος την αναφέρει ως εξής: "μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, ότι αυτών εστιν η βασιλεία των ουρανών" (Ματθαίος 5/ε: 3). 

Όπως μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί, άλλο είναι "οι πτωχοί", και άλλο "οι πτωχοί το πνεύματι". Και έστω και αν ισχύουν και οι δύο αυτές φράσεις για τη Χριστιανική πίστη, δεν είπε ο Χριστός και τα δύο. Ένα από τα δύο είπε. Τι ακριβώς είπε; Είναι σαφές ότι τα λόγια του, μεταφέρθηκαν διαφορετικά, από τον έναν εκ των δύο Ευαγγελιστών! Γιατί εδώ, μεσολάβησε η προσωπική κατανόηση του μεταφέροντος τον λόγο του Χριστού, και η μνήμη του.» 

(Από την μελέτη του Ν. Μαυρομάγουλου 

«Είναι η Αγία Γραφή αλάθητη;» 

που ατυχώς δημοσιεύεται από την ΟΟΔΕ).

Αυτός είναι ο μέγας ερμηνευτής της Βίβλου ! 

Ο κύριος Μαυρομάγουλος ! 

Θαυμάστε έπαρση και φρίξτε με την ερμηνευτική ρηχότητα του ανδρός!

ΑΝΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΩΝ ΑΤΟΠΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΜΑΓΟΥΛΟΥ.

1) «ο Λουκάς αναφέρει μια φράση του Χριστού από την "επί του όρους ομιλία", ως εξής: "μακάριοι οι πτωχοί, ότι υμετέρα εστίν η βασιλεία του Θεού" (Λουκάς 6/ς: 20).»

Ο Μαυρομάγουλος εκτοξεύει ένα πελώριο ψεύδος. Ισχυρίζεται ότι η φράση του Χριστού "μακάριοι οι πτωχοί, ότι υμετέρα εστίν η βασιλεία του Θεού" (Λουκάς 6: 20) , ότι δήθεν ο Χριστός την είπε στην ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΟΜΙΛΙΑ !!! Ουδέν ψευδέστερον ! Την φράση αυτή ο Ιησούς την είπε σε ομιλία του σε πεδιάδα όχι στην επί του όρους ομιλία του…

« ᾿Εγένετο δὲ ἐν ταῖς ἡμέραις ταύταις ἐξῆλθεν εἰς τὸ ὄρος προσεύξασθαι καὶ ἦν διανυκτερεύων ἐν τῇ προσευχῇ τοῦ Θεοῦ.

Καὶ ὅτε ἐγένετο ἡμέρα, προσεφώνησε τοὺς μαθητὰς αὐτοῦ, καὶ ἐκλεξάμενος ἀπ᾿ αὐτῶν δώδεκα, οὓς καὶ ἀποστόλους ὠνόμασε, Σίμωνα, ὃν καὶ ὠνόμασε Πέτρον, καὶ ᾿Ανδρέαν τὸν ἀδελφὸν αὐτοῦ, ᾿Ιάκωβον καὶ ᾿Ιωάννην, Φίλιππον καὶ Βαρθολομαῖον, Ματθαῖον καὶ Θωμᾶν, ᾿Ιάκωβον τὸν τοῦ ᾿Αλφαίου καὶ Σίμωνα τὸν καλούμενον Ζηλωτήν, ᾿Ιούδαν ᾿Ιακώβου καὶ ᾿Ιούδαν ᾿Ισκαριώτην, ὃς καὶ ἐγένετο προδότης, καὶ καταβὰς μετ᾿ αὐτῶν ἔστη ἐπὶ τόπου πεδινοῦ, καὶ ὄχλος μαθητῶν αὐτοῦ, καὶ πλῆθος πολὺ τοῦ λαοῦ ἀπὸ πάσης τῆς ᾿Ιουδαίας καὶ ῾Ιερουσαλὴμ καὶ τῆς παραλίου Τύρου καὶ Σιδῶνος, οἳ ἦλθον ἀκοῦσαι αὐτοῦ καὶ ἰαθῆναι ἀπὸ τῶν νόσων αὐτῶν, καὶ οἱ ὀχλούμενοι ἀπὸ πνευμάτων ἀκαθάρτων, καὶ ἐθεραπεύοντο· καὶ πᾶς ὁ ὄχλος ἐζήτει ἅπτεσθαι αὐτοῦ, ὅτι δύναμις παρ᾿ αὐτοῦ ἐξήρχετο καὶ ἰᾶτο πάντας. Καὶ αὐτὸς ἐπάρας τοὺς ὀφθαλμοὺς αὐτοῦ εἰς τοὺς μαθητὰς αὐτοῦ ἔλεγε·μακάριοι οἱ πτωχοί, ὅτι ὑμετέρα ἐστὶν ἡ βασιλεία τοῦ Θεοῦ.» Λουκάς 6: 12-20

Ο Λουκάς δεν αντιφάσκει προς τον Ματθαίο απλώς αναφέρεται σε άλλη ομιλία του Ιησού. 

Ο Λουκάς αναφέρεται σε ομιλία του Χριστού όταν Αυτός «καταβὰς (από του όρους)… ἔστη ἐπὶ τόπου πεδινοῦ». Ο Ματθαίος από την άλλη αναφέρεται στην λεγόμενη Επί του Όρους ομιλία  του Χριστού όταν Αυτός– «Ιδών δὲ τοὺς ὄχλους ἀνέβη εἰς τὸ ὄρος, καὶ καθίσαντος αὐτοῦ προσῆλθον αὐτῷ οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ, καὶ ἀνοίξας τὸ στόμα αὐτοῦ ἐδίδασκεν αὐτοὺς λέγων· μακάριοι οἱ πτωχοὶ τῷ πνεύματι, ὅτι αὐτῶν ἐστιν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν» 

Ματθαίος 5:1-3

Έχουμε λοιπόν ΔΥΟ ομιλίες του Ιησού. Την φράση «μακάριοι οἱ πτωχοί» την είπε στην ομιλία του στην πεδιάδα. Και την φράση «μακάριοι οἱ πτωχοὶ τῷ πνεύματι» την είπε στην ομιλία του στο όρος. Επιπλέον απόδειξη ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές ομιλίες είναι και το γεγονός ότι ο Λουκάς αναφέρει διαφορετικό αριθμό μακαρισμών από τον Ματθαίο.

2) «δεν είπε ο Χριστός και τα δύο. Ένα από τα δύο είπε» ! Λάθος Μαυρομάγουλε ο Ιησούς είπε και τα δύο. Ταπεινώσου εμπρός στην Γραφή επιτέλους.

3) «Είναι σαφές ότι τα λόγια του, μεταφέρθηκαν διαφορετικά, από τον έναν εκ των δύο Ευαγγελιστών» ! Το μόνο σαφές είναι Μαυρομάγουλε ότι έχεις μεγάλη έπαρση….. Δεν ντρέπεσαι καθόλου να αφήνεις υπόνοιες ότι κάποιος από τους Ευαγγελιστές μετέφερε διαφορετικά τα λόγια του Κυρίου; Νομίζεις ότι οι Ευαγγελιστές είναι σαν εσένα διαστροφείς των θείων λόγων ; Νομίζεις ότι όπως ισχυρίζεσαι ότι ο Πρωτόπλαστος Αδάμ είχε γονείς (!!!) έτσι θα πείσεις ότι τα Ευαγγέλια έχουν δήθεν λάθη τα οποία εσύ ανακαλύπτεις ;

4) «μεσολάβησε η προσωπική κατανόηση του μεταφέροντος τον λόγο του Χριστού, και η μνήμη του.» Ξεχνάς Μαυρομάγουλε ότι μεσολάβησε και κάτι ΑΛΛΟ : « ὁ δὲ παράκλητος, τὸ Πνεῦμα τὸ ῞Αγιον ὃ πέμψει ὁ πατὴρ ἐν τῷ ὀνόματί μου, ἐκεῖνος ὑμᾶς διδάξει πάντα καὶ ὑπομνήσει ὑμᾶς πάντα ἃ εἶπον ὑμῖν» Ιωάννης 14:26.

ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΑΚΡΟΒΑΣΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΓΟΥΛΟΥ… 

Στο ίδιο κείμενο του ο κύριος Μαυρομάγουλος ανακαλύπτει όπως ισχυρίζεται και άλλο λάθος της Γραφής ! 

Γράφει ο Μαυρομάγουλος : 

«Γράφει ο Ματθαίος στο 27/κζ: 9: "Τότε επληρώθη το ρηθέν δια Ιερεμίου του προφήτου λέγοντος: Και έλαβον τα τριάκοντα αργύρια, την τιμήν του τετιμημένου ον ετιμήσαντο από υιών Ισραήλ"

Λοιπόν, ψάξτε όσο θέλετε τον Ιερεμία. Αυτό το εδάφιο δεν θα το βρείτε! Και ας γράφει ο Ματθαίος ότι το λέει ο Ιερεμίας. Πού είναι αυτό το εδάφιο; Βρίσκεται στον προφήτη Ζαχαρία! Γράφει ο Ζαχαρίας:

"και ερώ προς αυτούς: Ει καλόν ενώπιον υμών εστι, δότε στήσαντες τον μισθόν μου ή απείπασθε· και έστησαν τον μισθόν μου τριάκοντα αργυρούς" (Ζαχαρίας 11/ια: 12).

Είναι προφανές εδώ, ότι ο Ματθαίος έγραψε από μνήμης την προφητεία, και έκανε λάθος! Νόμιζε ότι την είχε διαβάσει στον Ιερεμία, αλλά την είχε διαβάσει στον Ζαχαρία!»

Κατάλαβες αγαπητέ αναγνώστη ; Ενώ ο Ματθαίος αναφέρεται στο ΡΗΘΕΝ (αυτό που έχει ειπωθεί – όχι απαραίτητα γραπτώς) του Προφήτου Ιερεμία ο Μαυρομάγουλος θεωρεί ότι ο Ματθαίος μπερδεύτηκε με την ΓΡΑΠΤΗ φράση του Ζαχαρία που όμως είναι διαφορετική από την αναφερόμενη ΡΗΣΗ του Ιερεμία!

Ευτυχώς ο Ζαχαρίας δεν ανέφερε τίποτα σχετικό με «Ναζωραίο» στο ΚΕΙΜΕΝΟ του, 

διότι ο πολύς κύριος Μαυρομάγουλος

διαβάζοντας το εδάφιο 

« καὶ ἐλθὼν κατῴκησεν εἰς πόλιν λεγομένην Ναζαρέτ, ὅπως πληρωθῇ τὸ ρηθὲν διὰ τῶν προφητῶν ὅτι Ναζωραῖος κληθήσεται» Ματθαίος 2:23 

θα ανακάλυπτε νέα ανακρίβεια του Ευαγγελιστού…!

Αρθρογράφος κ. ΣΑΛΤΑΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ


ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΑΝΘΡΩΠΟΙ -
ΠΡΟΑΔΑΜΙΑΙΟΙ;

ΣΑΛΤΑΟΥΡΑΣ   ΧΡΗΣΤΟΣ

   Εσχάτως εμφανίστηκε μία αλλόκοτη θρησκευτική αντίληψη που προσπαθεί να συμβιβάσει το αντιεπιστημονικό, άθεο και υλιστικό Δόγμα της Εξελίξεως των ειδών με την Αγία Γραφή ! Η άποψη αυτή ονομάζεται ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΣΜΟΣ.
ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΟΣ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΣΜΟΣ

Σύμφωνα με τον  ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΣΜΟ, υπάρχει Θεός δημιουργός ο οποίος δημιούργησε προοδευτικά την Κτίση. Αυτός έκανε την Μεγάλη Έκρηξη και μέσω της κατευθυνόμενης από αυτόν Εξέλιξης δημιουργήθηκαν  τα πάντα και η ζωή. Μέσω της Εξέλιξης ο Θεός δημιούργησε όλα τα ζώα μέχρι και τον άνθρωπο ο οποίος προήλθε από τον πίθηκο !
Συγκεκριμένα λέγουν ότι ο Θεός διαμόρφωσε σύμφωνα με την εικόνα του ένα προυπάρχων του ανθρώπου πλάσμα (τον πίθηκο) σε άνθρωπο – ζωντανό βιολογικά αλλά νεκρό πνευματικά (Μη ζώσα ψυχή σύμφωνα με την Εξελικτική Δημιουργία). Κατόπιν ο Άνθρωπος δέχτηκε το πνεύμα ζωής (το Άγιο Πνεύμα σύμφωνα με την Εξελικτική Δημιουργία) με εμφύσημα από τον Θεό και έγινε ζώσα ψυχή ενώ προηγουμένως δεν ήταν ζώσα ψυχή.
ΟΕξελικτικός Δημιουργισμός παρερμηνεύει φρικτά την Γραφή. Ας δούμε αναλυτικά τα εδάφια και την αναίρεση της παρερμηνείας τους.
«και είπεν ο Θεός· ποιήσωμεν άνθρωπονκατ ‘ εικόνα ημετέραν και καθ ‘ομοίωσιν, και αρχέτωσαν των ιχθύων της θαλάσσης και των πετεινών του ουρανού και των κτηνών και πάσης της γης και πάντων των ερπετών των ερπόντων επί γης γης. και εποίησεν ο Θεός τον άνθρωπον, κατ ‘ εικόνα Θεού εποίησεν αυτόν, άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς» Γένεση 1:26-27.
Οι Εξελικτικοί Δημιουργιστές ισχυρίζονται επικαλούμενοι αυτό το χωρίο ότιο Θεός δημιούργησε σε «δύο φάσεις» τον άνθρωπο!Στην πρώτη φάση- «κατ ‘ εικόνα»-  από τον πίθηκοδιαμόρφωσε τον βιολογικά μόνο ζώντα Άνθρωποκαι αργότερα με το «καθ ‘ομοίωσιν» στο επόμενο κεφάλαιο της Γενέσεωςο ζωντανός βιολογικά Άνθρωπος λαμβάνει την Πνοή Ζωής (Άγιο Πνεύμα σύμφωνα με την Εξελικτική Δημιουργία) και γίνεται Ψυχή Ζώσα! Τα λόγια του Θεού «ποιήσωμεν άνθρωπον κατ ‘ εικόνα ημετέραν και καθ ‘ομοίωσιν» τα παρουσιάζουν ως δήθεν αναγγελία από τον Θεό της σε δύο φάσεις δημιουργία του Ανθρώπου ! Δείχνουν μάλιστα το γεγονός ότι ο Θεός ενώ λέγει ότι «κατ ‘ εικόνα ημετέραν και καθ ‘ομοίωσιν» θα «διαμορφώσει» τον Άνθρωπο – Γεν.1:26 – στο αμέσως επόμενο εδάφιο αναφέρεται ότι μόνο «κατ ‘ εικόνα Θεού εποίησεν αυτόν» ! Επίσης λέγουν ότι το ρήμα ΑΣΑΧ () που χρησιμοποιεί ο Θεός δεν σημαίνει αναγκαστικά δημιουργία εκ του μηδενός αλλά διαμόρφωση ήδη υπάρχοντος ζωντανού όντος (πίθηκος) σε Άνθρωπο !
ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ:
« και είπεν ο Θεόςποιήσωμεν(ΝΑΣΕΧ) άνθρωπον κατ ‘ εικόνα ημετέραν και καθ ‘ομοίωσιν» Γεν. 1:26.
Το ΠΟΙΗΣΩΜΕΝ(ΝΑΣΕΧ-από το ΑΣΑΧ=ποιώ) δεν σημαίνει αναγκαστικά διαμόρφωση ήδη υπάρχοντος  όντος. Το ΑΣΑΧ όπως και το συνώνυμο ΜΠΑΡΑ χρησιμοποιούνται στη Γραφή και με την έννοια της εκ του μηδενός δημιουργίας αλλά και της διαμόρφωσης ήδη υπάρχοντος πράγματος.
« και είδεν ο Θεός τα πάντα, όσαεποίησε(ΑΣΑΧ), και ιδού καλά λίαν» Γένεση 1:31. Ο Θεός εκ του μηδενός εποίησε τα πάντα.
Η φράση«κατ‘ εικόνα ημετέραν και καθ ‘ομοίωσιν»είναι Εβραϊσμός (Συνωνυμικός Παραλληλισμός)και σημαίνει η κάθε λέξητο ίδιο πράγμα όχι διαφορετικό. Π.χ : Δευτερονόμιο 31 : 8 «και Κύριος ο συμπορευόμενος μετά σουουκ ανήσει σε, ουδέ μη σε εγκαταλίπη» Δεν θα σε αφήσει ούτε θα σε εγκαταλείψει. Το «αφήνω» και το «εγκαταλείπω» είναι συνώνυμα. Ο Εβραϊκός Συνωνυμικός Παραλληλισμός κακώς χρησιμοποιείται για την δήθεν σε δύο φάσεις δημιουργία του άνθρώπου. Μάλιστα στο Εβραϊκό κείμενο η φράση«κατ ‘ εικόνα ημετέρανκαικαθ ‘ομοίωσιν»γράφεται ασυνδέτως-. Χωρίς δηλαδή το συνδετικό μόριο ΒΑΒ=ΚΑΙ. Αυτό συνηγορεί επίσης υπέρ του επιχειρήματος του Εβραϊκού Συνωνυμικού Παραλληλισμού και κονιορτοποιεί τις ανοησίες περί δύο φάσεων δημιουργίας.
Στο εδάφιο Γένεση 5:1 η Εβραϊκή λέξη που οι Εβδομήκοντα μεταφράζουν ως ΕΙΚΟΝΑ είναι η ΙΔΙΑ που στο εδάφιο Γένεση 1:26 μεταφράζουν ως ΩΜΟΙΩΣΗ και στο Γένεση 5:3 μεταφράζεται ως ΙΔΕΑ !
  
ΟΜΟΙΩΣΗ=ΕΙΚΟΝΑ/ΜΟΡΦΗ 
« και έπλασεν ο Θεός τονάνθρωπον, χουν από της γης, και ενεφύσησενεις τοπρόσωποναυτού()πνοήν ζωής(), και εγένετο ο άνθρωποςεις ψυχήν ζώσαν()» Γένεση 2:7.
 Το εδάφιο Γένεση 2:7 παρερμηνεύεται δεινώς από τον Εξελικτικό Δημιουργισμό.Οι Εξελικτικοί Δημιουργιστές λέγουν ότι το γεγονός ότι αποκαλείται ο Αδάμ ΑΝΘΡΩΠΟΣ πριν το εμφύσημα της Πνοής Ζωής αυτό σημαίνει ότι ήταν βιολογικά ζωντανός !!! Διαφορετικά δεν θα ονομάζονταν άνθρωπος αν ήταν απλά ένα χωμάτινο άγαλμα χωρίς ζωή! Όπως το πτώμα δεν ονομάζεται άνθρωπος έτσι και ο Αδάμ αν ήταν βιολογικά μη ζωντανός δεν θα ονομάζονταν ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Επίσης λέγουν ότι το γεγονός ότι το εδάφιο μιλά για ΠΡΟΣΩΠΟ του Ανθρώπου που δέχτηκε το εμφύσημα αυτό σημαίνει ότι ο Αδάμ είχε προσωπικότητα πριν το εμφύσημα και άρα ήταν βιολογικά ζωντανός και όχι άγαλμα χωμάτινο. Οι Εξελικτικοί Δημιουργιστές πιστεύουν ότι ο βιολογικά ζωντανός και εξελιγμένος πίθηκος Αδάμ ,(που ακριβώς γιατί είναι εξελιγμένος ονομάζεται ΑΝΘΡΩΠΟΣ) με την λήψη της Πνοής Ζωής έγινε ΚΑΙ πνευματικά ζωντανός , ενώ προηγουμένως ήτο μόνο βιολογικά ζωντανός. Άρα η Πνοή Ζωής που τον κατέστησε ΚΑΙ πνευματικά ζωντανό (ψυχή ζώσα) ήταν το Άγιο Πνεύμα !!!
ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ :
 Ηπροχειρότητα με την οποία οι Εξελικτικοί Δημιουργιστές ερμηνεύουν την Γραφή τους εκθέτει ανεπανόρθωτα !
Οι Εξελικτικοί Δημιουργιστές λησμονούν ότι ο Αδάμ ονομάζεται ΑΝΘΡΩΠΟΣ όχι ΜΟΝΟ ΠΡΙΝ το εμφύσημα, αλλά ΚΑΙ ΠΡΙΝ την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ του! « και είπεν ο Θεόςποιήσωμεν  άνθρωπονκατ ‘ εικόνα ημετέραν και καθ ‘ομοίωσιν…..και εποίησενο Θεός τον άνθρωπον, κατ ‘ εικόνα Θεού εποίησεν αυτόν, άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς» Γένεση 1:26-27.
Ο Θεός ΠΡΙΝ δημιουργήσει τον Άνθρωπο τον ονομάζει ΑΝΘΡΩΠΟ. Μήπως αυτό σημαίνει ότι ήταν ο Άνθρωπος βιολογικά ζωντανός ΠΡΙΝ Δημιουργηθεί, ΠΡΙΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ;;; Ασφαλώς και όχι… Ας αφήσουν τις σοφιστικές ανοησίες οι όψιμοι ερμηνευτές των Γραφών !
Και ΓΙΑΤΙ ο Θεός ονομάζει τον άνθρωπο, ΑΝΘΡΩΠΟ, ΠΡΙΝ αυτός έρθει σε ύπαρξη;;;
Γιατί ο Θεός είναι ο μόνος που  καλεί «τα μη όντα ως όντα» - Ρωμαίους 4:17. Ο Θεός ονομάζει τα ανύπαρκτα  ως υπαρκτά !!! Το εδάφιο Ρωμαίους 4:17 καλά θα κάνουν να το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι θιασώτες του Εξελικτικού Δημιουργισμού.
Ηφράση «εις το  ΠΡΟΣΩΠΟΝ αυτού» του εδαφίου Γένεση 2:7 είναι στο  Εβραϊκό στα ρουθούνια αυτού. Καμία σχέση λοιπόν με ΠΡΟΣΩΠΟ με την έννοια της προσωπικότητας! Οι Εβδομήκοντα μετέφρασαν ελευθέρως τα «ρουθούνια» ως  «πρόσωπο» με την έννοια της ΟΨΗΣ. Τα ρουθούνια είναι μέρος του προσώπου-όψης του ανθρώπου.
Αλλού οι Εβδομήκοντα την ίδια λέξη μεταφράζουν ως ΜΥΤΗ. « ή μην έτι της πνοής μου ενούσης, πνεύμα δε θείον το περιόν μοιεν ρινί ()» Ιώβ 17:3.

Η φράσηΠΝΟΗ ΖΩΗΣτουεδαφίουΓένεση 2:7 είναι στα Εβραϊκά και δεν σημαίνει το Άγιον Πνεύμα !
Η ίδια φράση υπάρχει και στο εδάφιο  Γένεση 7:22  «και πάντα, όσα έχειπνοήν ζωής, και παν, ό ην επί της ξηράς, απέθανε» που αναφέρεται στο θάνατο των έμβιων όντων. Δηλαδή τα έμβια όντα που πέθαναν με τον κατακλυσμό είχαν Άγιο Πνεύμα ;;; Έχουν τα ζώα Άγιο Πνεύμα ; Είχαν οι ασεβείς που πνίγηκαν στον Κατακλυσμό ( «κατακλυσμόν κόσμω ασεβών επάξας» Β Πέτρου 2:5) Άγιο Πνεύμα; Σε αυτές τις γελοιότητες οδηγούν τα ψευδοεπιχειρήματα του Εξελικτικού Δημιουργισμού !
Η φράσηΨΥΧΗ ΖΩΣΑσημαίνει την βιολογικά ζωντανή ύπαρξη και όχι τον Πνευματικά ζωντανό Άνθρωπο.
Ψυχές Ζώσεςονομάζονταικαι τα άλογα κτήνηχωρίς να έχουνπνευματική ζωή- «Και είπεν ο Θεός• εξαγαγέτω η γηψυχήν ζώσαν () κατά γένος, τετράποδα και ερπετά και θηρία της γης κατά γένος. και εγένετο ούτως» Γένεση 1:24.
Η άποψη λοιπόν ότι ο Αδάμ ήταν ζωντανός βιολογικά πριν το εμφύσημα και κατόπιν αυτού έγινε και πνευματικά ζωντανός δεν ευσταθεί. Ο Αδάμ ήταν ένα χωμάτινο νεκρό άγαλμα και κατόπιν έγινε ζωντανή ύπαρξη.
Πριν τον Αδάμ δεν υπήρχαν άνθρωποι, Προ- Αδαμιαίοι, όπως τους αποκαλούν οι οπαδοί της θρησκείας του Εξελικτικού Δημιουργισμού .
«Ειμί μεν καγώ θνητός άνθρωπος ίσος άπασι και γηγενούς απόγονοςΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΟΥ» Σοφία Σολομώντος 7:1
ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΟΣ ονομάζεται ο  Αδάμ . Διότι όταν ΕΠΛΑΣΘΗ από το χώμα «τω δε Αδάμ ουχ ευρέθη βοηθός όμοιος αυτω» Γεν. 2:20.
«Αδάμ γαρ πρώτος επλάσθη, είτα Εύα»  Α Τιμόθεο 2:13
ΤΟ ΕΔΑΦΙΟ ΓΕΝΕΣΗ 2:7 ΚΑΙ Η ΣΟΦΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΣΜΟΥ
Γένεση 2:7 «και έπλασεν ο Θεός τονάνθρωπον(ΑΔΑΜ), χουν από της γης,και ενεφύσησεν εις το πρόσωπον αυτού πνοήν ζωής, και εγένετο ο άνθρωπος ειςψυχήν ζώσαν.
Οι οπαδοί του Εξελικτικού Δημιουργισμού ισχυρίζονται ότι η Λέξη ΑΔΑΜ στο εδάφιο Γένεση 2:7 αναφέρεταιΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ στον προπάτορα Αδάμ αλλά ΚΑΙ σε όλη την ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, δηλαδή τους υποτιθέμενους Προ-Αδαμιαίους.Διότι αν δεν υπήρχαν Προ-Αδαμιαίοι άνθρωποι δεν στέκει ο όρος ΑΝΘΡΩΠΟΣ για κάτι που ακόμη δεν έχει γίνει ΨΥΧΗ ΖΩΣΑ και είναι απλώς νεκρό άγαλμα. Άρα με την λέξη άνθρωπος δεν σημαίνεται απλώς ένα νεκρό άγαλμα που ακόμη δεν έλαβε την Πνοή Ζωής αλλά η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ η βιολογικά ζώσα και άρα αξίως ονομαζομένη ΑΝΘΡΩΠΟΣ. (Διότι στο εδάφιο λέγεται ότι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ έλαβε την Πνοή Ζωής ).
Σύμφωνα με αυτήν την αντίληψη διδάσκουν τα εξής : Ο Αδάμ έχει βιολογικούς γονείς Προ-Αδαμιαίους ανθρώπους απόγονους πιθήκων ! Το ότι η Γραφή λέγει ότι πλάσθηκε από χώμα είναι συμβολικό και σημαίνει ότι είναι χοϊκός όπως τα κτήνη από τα οποία κατάγεται. Ο Αδάμ την στιγμή της έναρξης της βιολογικής του ζωής μέσα στην μήτρα της μητέρας του, έλαβε με το εμφύσημα ΚΑΙ πνευματική ζωή. Ενώ λοιπόν ο Αδάμ ως πρόσωπο έλαβε ταυτόχρονα την βιολογική και πνευματική ζωή, ο ΑΔΑΜ ως ΑΝΘΡΩΠΟΣ (με την σημασία της ανθρωπότητας, του συνόλου δηλαδή των υποτιθέμενων Προ-Αδαμιαίων ανθρώπων), έλαβε βιολογική ζωή ξεχωριστά από την πνευματική. Την βιολογική την έλαβε με την εξέλιξη του πιθήκου σε άνθρωπο και την πνευματική την στιγμή που το πρόσωπο Αδάμ έλαβε το εμφύσημα μέσα στην κοιλιά της μάνας του !
Και εδώ ακριβώς εντοπίζεται μία βασική αντίφαση στην διδασκαλία αυτή. Διότι αν η λέξη ΑΔΑΜ του εδαφίου Γένεση 2:7 σημαίνει ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ το πρόσωπο Αδάμ  και την ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, τότε η στιγμή της ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ  ΖΩΟΠΟΙΗΣΗΣ του Αδάμ και των Προ-Αδαμιαίων είναι ΚΟΙΝΗ. Δηλαδή την ίδια στιγμή που έλαβε την πνευματική ζωή ο Αδάμ την έλαβαν και οι προ-Αδαμιαίοι που μέχρι τότε ήταν μόνο βιολογικά ζωντανοί. Αν ισχύει αυτό γιατί η Γραφή λέγει τα παρακάτω;
"τω δε Αδάμ ουχ ευρέθη βοηθός όμοιος αυτω" Γένεση 2:20.  Αν είχαν οι προ-Αδαμιαίοι λάβει πνευματική ζωή μαζί με τον Αδάμ τότε γιατί "τω δε Αδάμ ουχ ευρέθη βοηθός όμοιος αυτω";;; Οι προ- Αδαμιαίοι όταν έλαβαν ΚΑΙ πνευματική ζωή, δεν έγιναν ΟΜΟΙΟΙ με τον Αδάμ;
« Αύτη η βίβλος γενέσεως ουρανού και γης, ότε εγένετο· ή ημέρα εποίησε Κύριος ο Θεός τον ουρανόν και την γην  και παν χλωρόν αγρού προ του γενέσθαι επί της γης και πάντα χόρτον αγρού προ του ανατείλαι· ου γαρ έβρεξεν ο Θεός επί την γην,και άνθρωπος ουκ ην εργάζεσθαι αυτήν·  πηγή δε ανέβαινεν εκ της γης και επότιζε παν το πρόσωπον της γης.  και έπλασεν ο Θεός τον άνθρωπον, χουν από της γης, και ενεφύσησεν εις το πρόσωπον αυτού πνοήν ζωής, και εγένετο ο άνθρωπος εις ψυχήν ζώσαν» Γένεση 2:4-7
Βλέπουμε ότι εξετάζοντας ολόκληρο το χωρίο Γένεση 2:4-7 φαίνεται ξεκάθαρα ότι ΠΡΙΝ το Εμφύσημα στον Αδάμ«άνθρωπος ουκ ην»= ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ στη γη ! Αν υπήρχαν προ-Αδαμιαίοι άνθρωποι απόγονοι πιθήκων, θα έλεγε η θεόπνευστη Γραφή ότι«άνθρωπος ουκ ην»;;;
« και επέβαλεν ο Θεός έκστασιν επί τον Αδάμ, και ύπνωσε·και έλαβε μίαν των πλευρών αυτού και ανεπλήρωσε σάρκα αντ ‘ αυτής. και ωκοδόμησεν ο Θεός την πλευράν, ην έλαβεν από του Αδάμ, εις γυναίκα και ήγαγεν αυτήν προς τον Αδάμ.  και είπεν Αδάμ· τούτο νυν οστούν εκ των οστέων μου και σάρξ εκ της σαρκός μου·αύτη κληθήσεται γυνή,ότι εκ του ανδρός αυτής ελήφθη αύτη· ένεκεν τούτου καταλείψει άνθρωπος τον πατέρα αυτού και την μητέρα και προσκολληθήσεται προς την γυναίκα αυτού, και έσονται οι δύο εις σάρκα μίαν» Γένεση 2:21-24
Αν πριν τον Αδάμ υπήρχαν προ-Αδαμιαίοι (άνδρες και γυναίκες) ΓΙΑΤΙ με αφορμή την δημιουργία της Εύας ο Αδάμ την ονομάζει ΓΥΝΑΙΚΑ ; («αύτη κληθήσεται γυνή»). Τις προ-Αδαμιαίες γυναίκες ΠΩΣ τις ονόμαζε μέχρι τότε;
Αν πριν τον Αδάμ υπήρχαν προ-Αδαμιαίοι (άνδρες και γυναίκες) ΓΙΑΤΙ με αφορμή την δημιουργία της Εύας ο Αδάμ ομιλεί (ΓΕΝΙΚΩΣ για τους ανθρώπους) για την ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ σαρκική τους συνάφεια; (καταλείψει / προσκολληθήσεται- Μέλλοντες) Μέχρι τότε οι υποτιθέμενοι προ –Αδαμιαίοι δεν είχαν σεξουαλικές σχέσεις; Άλλωστε οι θιασώτες του εξελικτικού δημιουργισμού ως καρπό τέτοιων σχέσεων δεν παρουσιάζουν τον Αδάμ;
Σοφία Σολομώντος 10:1 "πρωτόπλαστον πατέρα κόσμου ΜΟΝΟΝ κτισθέντα"
Ο Αδάμ ονομάζεται ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΟΣΜΟΥ. Ο Αδάμ ΕΚΤΙΣΘΗ («ΜΟΝΟΝ κτισθέντα») δεν εγεννήθει από προ-Αδαμιαίους. Ακόμη και αν θεωρήσουμε το κτίσιμο του Αδάμ ως δήθεν την πνευματική του ζωοποίηση, όπως οι οπαδοί του εξελικτικού δημιουργισμού, γιατί το εδάφιο Σοφία Σολομώντος 10:1 ονομάζει τον Αδάμ «ΜΟΝΟΝ κτισθέντα» αφού ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ με αυτόν οι λεγόμενοι προ-Αδαμιαίοι έλαβαν και αυτοί πνευματική ζωή; Και μην μας πουν οι θιασώτες του εξελικτικού δημιουργισμού ότι στο εδάφιο αυτό η λέξη ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΟΣ αναφέρεται σε όλη την ανθρωπότητα γιατί δεν ταιριάζει με το νόημα. Δεν είναι η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ Πατέρας του Κόσμου, ο ΑΔΑΜ ως μεμονωμένο πρόσωπο είναι. Ούτε να μας πουν ότι αργότερα από τον Αδάμ έλαβαν την πνευματική ζωή οι προ-Αδαμιαίοι γιατί οι ίδιοι οι θιασώτες του Εξελικτικού Δημιουργισμού λέγουν ότι η λέξη ΑΔΑΜ του Γένεση 2:7 αναφέρεται ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ στον Αδάμ ως πρόσωπο και στην ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ την προ-Αδαμιαία !
Είναι φοβερή πλάνη να πιστεύει κανείς ότι πριν τον Αδάμ και την Εύα υπήρχαν προ-Αδαμιαίοι άνθρωποι.
"και εκάλεσεν Αδάμ το όνομα της γυναικός αυτούΖωή(Εύα κατά το Εβραϊκό),ότι αύτη μήτηρ ΠΑΝΤΩΝ των ζώντων" Γένεση 3:20
Αν η Εύα είναι η μητέρα πάντων των ζώντων (ανθρώπων) τότε πως γίνεται να υπάρχουν προ-Αδαμιαίοι άνθρωποι που έχουν καταγωγή από τους πιθήκους;
Ο Αδάμ είναι προγενέστερος της Εύας διότι "Αδάμ γαρ πρώτος επλάσθη, είτα Εύα" Α Τιμόθεο 2:13.
Και πρίν την δημιουργία της Εύας "τω δε Αδάμ ουχ ευρέθη βοηθός όμοιος αυτω" Γένεση 2:20
Και εφόσον το ΕΜΦΥΣΗΜΑ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΑΣ. Και εφόσον, όπως λέγουν,  όταν έλαβε ο Αδάμ το ΕΜΦΥΣΗΜΑ έγινε αυτός και οι υποτιθέμενοι προ-Αδαμιαίοι ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΖΩΝΤΕΣ, τότεΠΩΣ η Εύα είναι μητέρα όλων των ΖΩΝΤΑΝΩΝ (είτε με βιολογική, είτε με πνευματική έννοια το πάρει κανείς);;;
Την στιγμή που το ΕΜΦΥΣΗΜΑ προηγείται της Εύας είτε βιολογική είτε πνευματική σημασία δώσουμε στην λέξη ΖΩΝΤΕΣ του εδαφίου ΓΕΝΕΣΗ 3:20, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΥΑ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΟΙ ΑΥΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!http://www.egolpion.com/mavromagoulos_apantisi.el.aspx_________________

http://antiairetikos-vs-exeldim.blogspot.gr/2013/05/blog-post.html
 Είναι μύθος ο Κατακλυσμός του Νώε; - Η αίρεση "EXELDIM" διδάσκει ότι ο κατακλυσμός του Νώε δεν ήταν παγκόσμιος,  ήταν μια "τοπική καταιγίδα" !!! - Video 

Η αίρεση της Εξελικτικής Δημιουργίας Exeldim

Η αίρεση της Εξελικτικής Δημιουργίας Exeldim, διδάσκει ότι ο Κατακλυσμός του Νώε είναι ένα παραμύθι, ένας μύθος. Ισχυρίζονται ότι έγινε μια "τοπική καταιγίδα". Ο μακαριστός πατήρ Αυγουστίνος Καντιώτης, ομιλεί περί του Κατακλυσμού του Νώε, και παραθέτει την Ορθόδοξη θέση για το θέμα αυτό.

Πηγή: Ορθόδοξο Ιστολόγιο 

"Εφ' όλης της ύλης"

Ο.Ο.Δ.Ε. - ΠΡΟΑΔΑΜΙΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΤ' ΕΙΚΟΝΑ ΘΕΟΥ    ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΟΙ ΠΡΟΑΔΑΜΙΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;
Άρθρο της ιστοσελίδας Ο.Ο.Δ.Ε, υποστηρίζει την ύπαρξη κατ' εικόνας Θεού εν δυνάμει ανθρώπων πριν από την δημιουργία του Αδάμ και της Εύας. Ο Θεός κράτησε μυστική την ύπαρξη των κατ' εικόνα Του, εν δυνάμει ανθρώπων, που δημιούργησε δια της εξελίξεως πριν τον Αδάμ. Αυτό υποστηρίζει η Εξελικτική Δημιουργία Exeldim. Βεβαίως, είναι τελείως παράλογο να σκεφτούμε ότι ο Θεός θα μας έκρυβε την ύπαρξη των γονέων του Αδάμ, και σε ποια ηλικία πήρε τον Αδάμ, και τον τοποθέτησε μέσα στον κήπο της Εδέμ. Οι γονείς του Αδάμ δεν αισθάνθηκαν φοβερή θλίψη για την εξαφάνιση του υιού τους;
Η μάνα του Αδάμ δεν αναρωτήθηκε που πήγε ο υιός της; Ο πατέρας και τα αδέλφια του Αδάμ, δεν έψαξαν για να τον βρουν; Ίσως να μη σκέφτηκαν ότι θα βρίσκονταν μέσα στον κήπο της Εδέμ, όμως είναι σίγουρο ότι θρήνησαν για τον χαμό του Αδάμ. Η Εξελικτική Δημιουργία Exeldim, υποστηρίζει ότι είναι Ορθόδοξη διδασκαλία η απαγωγή του Αδάμ από τους γονείς του, και η τοποθέτηση του μέσα στον κήπο της Εδέμ. Κύριοι της Exeldim, επιτρέψτε μας να διαφωνήσουμε μαζί σας...! Μήπως μπορείτε να μας πείτε, που βασίζετε την πίστη σας για την ύπαρξη Προαδαμιαίων ανθρώπων; Έστω ένα αποδεικτικό στοιχείο μέσα από την Ορθόδοξη παράδοση, από τους Αγίους, ή από την Αγία Γραφή, θα ήταν αρκετό για να μας πείσετε. Όμως, είναι τελείως άστοχο να υποστηρίζετε ότι αυτά που γράφετε αποτελούν Ορθόδοξη διδασκαλία, και να μη καταθέτετε ούτε ένα Ορθόδοξο στοιχείο που να αποδεικνύει ότι η ύπαρξη Προαδαμιαίων ανθρώπων αποτελεί Ορθόδοξη διδασκαλία, όπως κακώς υποστηρίζετε με τόσο πάθος. Δικαίωμα του καθενός είναι να πιστεύει όπου επιθυμεί. Όμως, κανείς δεν έχει το δικαίωμα, να δηλώνει ότι είναι Ορθόδοξη διδασκαλία, ένα τόσο βλάσφημο και αστήρικτο σενάριο, όπως αυτό των Προαδαμιαίων ανθρώπων, το οποίο προπαγανδίζει η αίρεση της Εξελικτικής Δημιουργίας Exeldim.  Ιδού οι δηλώσεις περί Προαδαμιαίων ανθρώπων, από το άρθρο στην ιστοσελίδα Ο.Ο.Δ.Ε.
Κατά περίεργη σύμπτωση, τα ίδια ακριβώς υποστηρίζει η ιστοσελίδα: "Εξελικτική Δημιουργία". Ο Χριστός θυσιάστηκε για τους Προαδαμιαίους ανθρώπους. Ο Χριστός αγίασε, και ανέστησε τους Προαδαμιαίους ανθρώπους. Οι Προαδαμιαίοι άνθρωποι μετέχουν της σωτηρίας. Ο Χριστός σταυρώθηκε και για τους Προαδαμιαίους ανθρώπους. Με αυτές τις ξεκάθαρες δηλώσεις στην ιστοσελίδα Εξελικτική Δημιουργία, καταρρίπτεται το ψευδέστατο επιχείρημα κάποιων αιρετικών, δήθεν Ορθόδοξων, οι οποίοι λέγουν το εξής τραγικό ψέμα: "Εγώ δεν παίρνω θέση, γιατί η Exeldim δεν έχει σχέση με την σωτηρία, έχει σχέση με την παλαιοντολογία, και για αυτό δεν παίρνω θέση, δεν γνωρίζω το θέμα".  Αυτό το φοβερό ψευδέστατο επιχείρημα χρησιμοποιούν οι αιρετικοί, δήθεν Ορθόδοξοι, οπαδοί της Εξελικτικής Δημιουργίας, γιατί εκτός από απατεώνες, είναι και θρασύδειλοι υποκριτές.  Η αίρεση με τον βλάσφημο τίτλο: Εξελικτική Δημιουργία Exeldim, είναι μια βλάσφημη αίρεση της Νέας Εποχής, η οποία δημιουργήθηκε από την Παπική "εκκλησία" για να δημιουργήσει το υπόβαθρο της θεωρίας του ανθρώπου που οδηγείται από μόνος του στην τελειοποίηση, και την δημιουργία του προηγμένου υπέρ - ανθρώπου, δηλαδή την Χιτλερική και Σταλινική θεωρία, της φυλετικής ανωτερότητας εξελισσόμενων φυλών, θεωρία που οδήγησε στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, και την εξόντωση των Εβραίων, και των υπόλοιπων "κατώτερων" φυλών και τάξεων, από τους Ναζιστές οπαδούς της Εξελικτικής θρησκείας του Αδόλφου Χίτλερ, η οποία είναι ίδια με αυτή που θα αναδείξει τον φρικτό Αντίχριστο. Προς επίρρωση των ανωτέρω, ιδού η απόδειξη από την ιστοσελίδα: "Εξελικτική Δημιουργία".Στις φωτογραφίες-ντοκουμέντα, θα βρείτε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις, για να ανατρέξετε στα εν λόγω άρθρα. 
Πηγή:ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: "ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ"
http://antiairetikos-vs-exeldim.blogspot.gr/2014/08/blog-post_26.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίων 30 ημερών

VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ MEGASFILIPPOS & APROGRAMMATISTA ΣΤΟ YOU TUBE

4'ΝΕW ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (7' ΩΡΕΣ) 'ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ;;;ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΛΘΕΝ;;; ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...
Ο Κώστας Αδάμ είναι καθηγητής θεολόγος φιλόλογος, πνευματικο τέκνο του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου πατρός Επιφανίου Θεοδωρόπουλου,και του Π. Αυγουστινου καντιωτη,είναι πάρα πολλά χρόνια ιεροκύρηκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Έχει διατελέσει λυκειάρχης στο Κορωπί. Είναι Μελετητης των Αγιων Πατερων Της Ορθοδοξιας Και Της Αγιας Γραφης,Ανθρωπος Με Αληθινο Προσωπικό Χριστιανικό Βίωμα.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚ.ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ.ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
Οι βιντεοσκοπημένες Εκπομπές του Αναγνωστου Του Ραδιοφώνου Της Πειραϊκης Εκκλησίας Βασίλη Ατζακλή, Και Κάθε Παραγωγή Δική Του Θα προστίθεται Εδώ!.

Αντίβαρο

ΑΠΑΝΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Το Zωντανό Iστολόγιο

paterikoslogos.com - Δ. Συζητήσεις

Χριστιανική Φοιτητική Δράση

Orthodox Mission-Ορθόδοξη Ιεραποστολή

επικαιρότητα

ΛΙΣΤΑ (1') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΛΙΣΤΑ (2') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR

Madata.GR

Greek Alert

BBC News - Home

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ - ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΠΑΤΕΡΙΚΑ