Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Aρχαιολόγος ισχυρίζεται ότι βρήκε κομμάτι από το σταυρό του Ιησού-ΒΙΝΤΕΟ




Η αρχαιολόγος Gulgun Koroglu που ηγείται στις ανασκαφές στον ναό κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Σινώπη της Τουρκίας, αναφέρει ότι η ομάδα της έχει βρει μια πέτρα 1350-χρόνων με χαραγμένο "ένα κομμάτι ενός σταυρού» για το οποίο η Koroglu πιστεύει ότι ενδεχομένως να είναι ένα κομμάτι απο τον οποίο σταυρώθηκε ο Ιησούς όπως καταγράφεται στα Ευαγγέλια.Η Koroglu δήλωσε στην Hurriyet: "Έχουμε βρει ένα ιερό αντικείμενο. Είναι ένα κομμάτι από ένα σταυρό, "Εμφανίζει πάνω στην πέτρα ένα σκαλισμένό μικρό σταυρό" είπε δείχνοντας την στους δημοσιογράφους στο

χώρο που έγινε η ανασκαφή.

"Αυτό το κομμάτι πέτρας είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Έχει μια ιστορία και είναι το σημαντικότερο χειροποίητο αντικείμενο που έχουμε ξεθάψει μέχρι στιγμής,»", δήλωσε η Koroglu. Η πέτρα έχει ληφθεί σε ένα εργαστήριο για περαιτέρω μελέτη.

Η αρχαιολόγος Gulgun Koroglu επιδεικνύει στους δημοσιογράφους μια πέτρα από το κιβώτιο που κρατούσε, λέγοντας ότι μπορεί να είναι μέρος του σταυρού επί του οποίου σταυρώθηκε ο Ιησούς.

"Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών, έχουμε δει πολλά πράγματα που δεν γνωρίζαμε πριν.

Η Σινώπη έχει αποκτήσει έναν πολύ καλό αρχαιολογικό χώρο για να παρουσιάσει στους επισκέπτες, είπε ο "Koroglu, προσθέτοντας ότι ανακάλυψαν πάνω από 1000 σκελετούς ανθρώπων κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών των ανασκαφών.

Η Σινώπη ήταν η πρώτη ελληνική αποικία στο Πόντο και αφετηρία του εξελληνισμού των εκεί ακτών μέχρι τη μακρυνή Κολχίδα. Κατά τον 5ο αιώνα απετέλεσε μέλος της Αθηναϊκής Ηγεμονίας, ο δε Περικλής έστειλε εκεί 600 Αθηναίους κληρούχους, μετά την απαλλαγή της πόλης από την τυρρανία του Τιμησέλεω. Στη συνέχεια, η πόλη ήταν ανεξάρτητη και από αυτή πέρασαν οι "Μύριοι" του Ξενοφώντα.

Το 368 π.Χ. καταλήφθηκε από τον Δατάμα, πέρση Σατράπη της Καππαδοκίας, αλλά διατήρησε την αυτονομία της. Μετά το θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου, περιήλθε στους διαδόχους του. Το 183 π.Χ. καταλαμβάνεται από τον Φαρνάκη Α', βασιλιά του Πόντου, ο οποίος την καθιστά πρωτεύουσα του βασιλείου.

Η Σινώπη κατά το μεσαίωνα απετέλεσε επισκοπή υπαγόμενη στη Μητρόπολη Ελενοπόντου, στους δε νεότερους χρόνους στη Μητρόπολη Αμάσειας. Κατά τη χριστιανική παράδοση, πρώτος που κήρυξε το χριστιανισμό στη πόλη ήταν ο Απόστολος Ανδρέας ο οποίος χειροτόνησε τον πρώτο επίσκοπο της, τον Φιλόλογο.
(atheatignosi)
   


το εδαμε εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίων 30 ημερών

VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ MEGASFILIPPOS & APROGRAMMATISTA ΣΤΟ YOU TUBE

4'ΝΕW ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (7' ΩΡΕΣ) 'ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ;;;ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΛΘΕΝ;;; ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...
Ο Κώστας Αδάμ είναι καθηγητής θεολόγος φιλόλογος, πνευματικο τέκνο του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου πατρός Επιφανίου Θεοδωρόπουλου,και του Π. Αυγουστινου καντιωτη,είναι πάρα πολλά χρόνια ιεροκύρηκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Έχει διατελέσει λυκειάρχης στο Κορωπί. Είναι Μελετητης των Αγιων Πατερων Της Ορθοδοξιας Και Της Αγιας Γραφης,Ανθρωπος Με Αληθινο Προσωπικό Χριστιανικό Βίωμα.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚ.ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ.ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
Οι βιντεοσκοπημένες Εκπομπές του Αναγνωστου Του Ραδιοφώνου Της Πειραϊκης Εκκλησίας Βασίλη Ατζακλή, Και Κάθε Παραγωγή Δική Του Θα προστίθεται Εδώ!.

Αντίβαρο

ΑΠΑΝΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Το Zωντανό Iστολόγιο

paterikoslogos.com - Δ. Συζητήσεις

Χριστιανική Φοιτητική Δράση

Orthodox Mission-Ορθόδοξη Ιεραποστολή

επικαιρότητα

ΛΙΣΤΑ (1') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΛΙΣΤΑ (2') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR

Madata.GR

Greek Alert

BBC News - Home

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ - ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΠΑΤΕΡΙΚΑ