Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΗΧΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔIΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ





ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΗΧΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔIΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Διαβάσαμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Δόγμα” το ακόλουθο λίαν κατατοπιστικό και εμπεριστατωμένο άρθρο του κ. Ιωάννη Λότσιου, που επιγράφεται “Και ο Φραγκίσκος αρνήθηκε τον τίτλο του Πατριάρχη της Δύσης”:
“Το Ετήσιο Ποντιφικό Ημερολόγιο «Annuario Pontificio» περιέχει πληροφορίες και στοιχεία από όλες τις δραστηριότητες των Ρωμαιοκαθολικών.

Είναι τα Δίπτυχα, ένα στατιστικό δελτίο για την ενημέρωση της ιεραρχικής δομής του Βατικανού. Στο επίσημο αυτό Ημερολόγιο αναφέρονται, όπως είναι φυσικό και ο Πάπας με τους τίτλους που έχει. Εφέτος με την παραίτηση του Επίτιμου Πάπα Βενέδικτου άργησε να εκδοθεί.

Στην έκδοση του Νέου Ποντιφικού Ημερολογίου του 2013 τονίζεται ότι Πάπας Φραγκίσκος ως «Επίσκοπος Ρώμης», ένα τίτλο που από την ημέρα της εκλογής έχει επιλέξει ο ίδιος να αποκαλείται. Συγχρόνως αποκαλείται ο Επίτιμος Πάπας Βενέδικτος ως «Υπέρτατος Επίτιμος Ποντίφικας».
Στο προηγούμενο Ημερολόγιο του 2012 ο Βενέδικτος δεν αποκαλείται μόνο «Επίσκοπος Ρώμης αλλά συμπεριλαμβάνει όλους τους τίτλους που του έχουν αποδοθεί και για τους οποίους υπήρξε από ανέκαθεν από τους Ορθόδοξους δριμύ κριτική και πολεμική, ως: «Βικάριος του Ιησού Χριστού, Διάδοχος και πρίγκιπας των Αποστόλων, Ανώτατος Προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας, Προκαθήμενος της Ιταλίας, Αρχιεπίσκοπος και Μητροπολίτης της Ρωμαϊκής Επαρχίας, Αρχηγός της Πόλης του Βατικανού και Δούλος των Δούλων του Θεού». Με αφαίρεση του τίτλου «Πατριάρχη της Δύσεως».
Εφέτος όμως στο ίδιο σημείο βρίσκεται μόνο μια απλή αναφορά: «Φραγκίσκος - Επίσκοπος Ρώμης». Οι άλλοι τίτλοι δεν εξαφανίστηκαν, υπάρχουν με ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα (συγκεκριμένα στην σελίδα 24), η οποία στο Ημερολόγιο του 2012 ήταν κενή.

Το όνομα του Βενέδικτου είναι γραμμένο στα λατινικά «Benedictus» και όχι στα ιταλικά, ενώ του Φραγκίσκου είναι στα ιταλικά «Francesco» και όχι στα λατινικά. Επιπλέων το αρχικό PP, που σημαίνει Πάπας εμφανίζεται στο όνομα του Βενέδικτου, ενώ στον Φραγκίσκο δεν υπάρχει. Απέναντι από την φωτογραφία του Πάπα Φραγκίσκου υπάρχει η υπογραφή του με το όνομα του στα αγγλικά ενώ στον Βενέδικτο υπάρχει στα λατινικά «Benedictus PP XVI».


Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν έχει παραιτηθεί από οποιοδήποτε τίτλο του έχει αποδοθεί στο ρωμαιοκαθολικό χώρο, που ουδέποτε έχουν γίνει αποδεκτοί από την Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά θέλησε να τους βάλει σε εμφανές σημείο στην επόμενη σελίδα. Ο ίδιος δεν θέλησε να επαναφέρει τον τίτλο «Πατριάρχη της Δύσεως», ακολουθώντας τον Επίτιμο Πάπα Βενέδικτο.

Βεβαίως εξ απόψεως ορθοδόξου ο τίτλος αυτός που αποδίδεται στον Πάπα Ρώμης ισχύει μόνο όταν αυτός συγκαταλέγεται μεταξύ των Ορθόδοξων Πατριαρχών. Μόνο όταν είναι ορθόδοξος ο Πάπας Ρώμης μπορούμε να μιλάμε για τους τίτλους, «Επίσκοπος Ρώμης» και «Πατριάρχης της Δύσεως», όχι βέβαια για όλους που αναφέρονται στο Ποντιφικό Ημερολόγιο, γιατί αυτοί ουδέποτε ήσαν αποδεκτοί στην ιστορία της Εκκλησίας.

Ο τίτλος του «Πατριάρχη της Δύσεως» σύμφωνα με την προηγούμενη απάντηση της Γραμματείας του Βατικανού για την προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας, ο τίτλος αυτός είναι πλέον σε αχρησία. Σύννεφα προβλέπονται στις σχέσεις Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών.

Η αφαίρεση και πάλι του τίτλου «Πατριάρχης της Δύσεως» έχει ως στόχο να επιβεβαιώσει για δεύτερη φορά τον ισχυρισμό του Βατικανού για Παγκόσμια δικαιοδοσία του Πάπα Ρώμης, που αντικατοπτρίζεται στους άλλους τίτλους.”

Το άρθρο του κ. Λότσιου αναλύει επαρκώς και αναλυτικά το θέμα
Σύντομη αναφορά μόνον στη θέση των Οικουμενιστών ότι, επειδή ο Πάπας Φραγκίσκος περιορίζεται - συνήθως - στον τίτλο του επισκόπου της Ρώμης, αυτό σημαίνει ότι αποποιείται από τις κυριαρχικές αξιώσεις του επί της Εκκλησίας.!!!
Ουδέν τούτου αναληθέστερον.
Υπάρχουν δύο εκδοχές:

1.) Οι Οικουμενιστές προβαίνουν σ’ αυτό τον ισχυρισμό επειδή δεν κατανοούν το αυτονόητο: Οτι όλοι οι τίτλοι του εκάστοτε Πάπα αποδίδονται σ’ αυτόν ακριβώς επειδή είναι ο “επίσκοπος” - κατά τους Παπικούς πάντοτε - της Ρώμης.

2.) Οι Οικουμενιστές κατανοούν μεν το γεγονός, αλλά θέλουν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια ότι δήθεν ο Ιησουίτης Πάπας είναι καλών διαθέσεων άνθρωπος “απλούς” και“ταπεινός” και πρόθυμος να αποποιηθεί τις αξιώσεις του Βατικανού για κυριαρχικό πρωτείο στην Εκκλησία, για να συνεχίσουν τους οικουμενιστικούς τους ακροβατισμούς.

Εις εκατέραν των περιπτώσεων αποδίδουν στον Πάπα προθέσεις που δεν έχει.


Αν δεν το πιστεύουν πάντως δεν θα χρειαστεί να αναμένουν για πολύ.

Ο Ιησουίτης Πάπας Φραγκίσκος θα τους δείξει τις πραγματικές του προθέσεις.

Με το άρθρο του ο κ. Λότσιος επιχειρηματολογεί πειστικά ότι και μόνον ότι ο Πάπας Φραγκίσκος απορρίπτει τον όρο “Πατριάρχης της Δύσεως”, αποδεικνύει τις πραγματικές του προθέσεις έναντι της Εκκλησίας.
Αναμέναμε - ματαίως όπως αποδεικνύουν τα γεγονότα - ότι μετά τη σκαιή συμπεριφορά του Ιησουίτη Πάπα και προς τον Παναγιότατο και προς την Εκκλησία της Ρωσίας, ότι οι Οικουμενιστές θα έβαζαν μυαλό και θα κατανοούσαν την σκληρή πραγματικότητα.
Δυστυχώς, όχι μόνον δεν συνέβηκε αυτό, αλλά ο ίδιος ο Παναγιότατος δεν δίστασε να μεταβεί στο Μιλάνο για να γιορτάσει με τον καρδινάλιο Σκουόλα το Ιωβηλαίο των 1700 χρόνων για το διάταγμα της ανεξιθρησκείας, παρά τους απανωτούς εξευτελισμούς που δέχθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο κατά την τελετή της ενθρόνισής του στη Ρώμη.

Και όχι μόνον αυτό.!
Ο Παναγιότατος ετοιμάζεται - όπως ευρέως φημολογείται χωρίς να διαψευστεί - να υποδεχθεί το 2014 στο Φανάρι τον Πάπα Φραγκίσκο.
Ο Θεός να βάλει το χέρι Του να μην επαναληφθούν οι οικουμενιστικές ασχημίες που συνέβησαν κατά την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου, που προκάλεσαν σεισμό στις συνειδήσεις των πιστών.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίων 30 ημερών

VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ MEGASFILIPPOS & APROGRAMMATISTA ΣΤΟ YOU TUBE

4'ΝΕW ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (7' ΩΡΕΣ) 'ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ;;;ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΛΘΕΝ;;; ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...
Ο Κώστας Αδάμ είναι καθηγητής θεολόγος φιλόλογος, πνευματικο τέκνο του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου πατρός Επιφανίου Θεοδωρόπουλου,και του Π. Αυγουστινου καντιωτη,είναι πάρα πολλά χρόνια ιεροκύρηκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Έχει διατελέσει λυκειάρχης στο Κορωπί. Είναι Μελετητης των Αγιων Πατερων Της Ορθοδοξιας Και Της Αγιας Γραφης,Ανθρωπος Με Αληθινο Προσωπικό Χριστιανικό Βίωμα.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚ.ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ.ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
Οι βιντεοσκοπημένες Εκπομπές του Αναγνωστου Του Ραδιοφώνου Της Πειραϊκης Εκκλησίας Βασίλη Ατζακλή, Και Κάθε Παραγωγή Δική Του Θα προστίθεται Εδώ!.

Αντίβαρο

ΑΠΑΝΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Το Zωντανό Iστολόγιο

paterikoslogos.com - Δ. Συζητήσεις

Χριστιανική Φοιτητική Δράση

Orthodox Mission-Ορθόδοξη Ιεραποστολή

επικαιρότητα

ΛΙΣΤΑ (1') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΛΙΣΤΑ (2') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR

Madata.GR

Greek Alert

BBC News - Home

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ - ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΠΑΤΕΡΙΚΑ