Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Κ. Λούλης για Δημητριάδος: ''Δεν πιστεύω στον ιησουίτικο ψευδοευσεβισμό''




Συνέντευξη στον Αιμίλιο Πολυγένη
Καθόλου ικανοποιημένος από τις απαντήσεις που έχει λάβει μέχρι σήμερα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο δηλώνει στη Romfea.gr ο επιχειρηματίας και πρώην πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους κ. Κωνσταντίνος Λούλης.

"Είναι αστεία όσα επικαλείται ο Σεβασμιώτατος" τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Λούλης σχετικά με τη δωρεά του ποσού των 100 εκατομμυρίων δραχμών.

"Δεν μπορεί ο Σεβασμιώτατος Σπάρτης να έχει φτιάξει το ίδιο ίδρυμα έχοντας στο ξεκίνημα μόνο 50.000 δρχ. στην τσέπη. Και στο τέλος να του κόστισε 85 εκ. δραχμές... Και εμείς με 100 εκ. δραχμές στο συρτάρι να μην μπορούμε να φτιάξουμε τίποτα!" προσθέτει.

Στην ερώτηση της Romfea.gr για το "τι θα έκανε αν ήταν στη θέση του Μητροπολίτη Δημητριάδος" ο κ. Λούλης σημειώνει πως "αν ήμουν στη θέση του θα είχα την παρρησία να επιστρέψω τα χρήματα εντόκως ή έστω ένα μέρος αυτών των χρημάτων για να δοθούν στους φτωχούς…".

Ο κ. Λούλης αναφέρεται στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Δημητριάδος με βαρείς χαρακτηρισμούς, αποκαλώντας τον μη αξιοπρεπή και μη σοβαρό και χωρίς συνέπεια. "Στη Μητρόπολη Δημητριάδος ασκεί πιο πολύ το επάγγελμα του δεσπότη και όχι το λειτούργημα. Απολαμβάνει τα καλά αυτού του αξιώματος… Έχει ένα ωραίο εξοχικό".

¨Έχει υποστεί η εικόνα της Εκκλησίας ζημιά από την συγκεκριμένη υπόθεση;" ρωτάμε τον κ. Λούλη. "Ο κόσμος έχει παγώσει, όχι από αυτή την υπόθεση, αλλά από τον τρόπο ζωής του Μητροπολίτη. Οι Βολιώτες γνωρίζουν… Αγόρασε ένα εξοχικό με ιδιωτική παραλία, σε μια εποχ΄η βαθιοάς οικονομικής κρίσης. Αυτά είναι που παγώνουν τον κόσμο όχι η διαφορά η δική μου με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος" σημειώνει.

Θέτουμε στον κ. Λούλη τις φήμες που τον θέλουν να επαναφέρει ο ίδιος την υπόθεση της δωρεάς, εξυπηρετώντας όσους θέλουν να βγάλουν "εκτός μάχης" τον Μητροπολίτη Δημητριάδος σε μία μελλοντική κούρσα της διαδοχής στον αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Ο κ. Λούλης απαντά με ειρωνεία: " Στην εποχή που διανύουμε έχουμε δει πάρα πολλά θεωρώ πολύ πιθανόν ότι μπορεί να γίνει και Αρχιεπίσκοπος, καθώς επίσης και ο Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Κιαμέτη στη θέση του Μητροπολίτη Δημητριάδος γιατί είναι αξιαγάπητος…".

"Ιησουίτικος ψευδοευσεβισμός"

Σχετικά με την ουσία της υπόθεσης ο κ. Λούλης αναφέρει πως δεν θεωρεί πρότιστο την ανάκληση της δωρεάς από τη Μητρόπολη αλλά πιστεύει πως έχει υποχρέωσει να στραφεί εναντίον του Μητροπολίτη για κακοδιαχείριση.

"Μέσα στο ιερό μου είπε στις 26 Ιουνίου του 2010 πως η υπόθεση θα τακτοποιηθεί. Και δεν έκανε τίποτα παρά τις διαβεβαιώσεις. Δεν φοβάται τον Θεό;", λέει. Και τονίζει: "Ο υποκριτικός ιησουίτικος ψευδοευσεβισμός μου είναι γνωστός και δεν γίνεται πιστευτός από εμένα…Πόσοι νομίζετε πως αγαπούν και πιστευούν τον Σεβασμιώτατο; Αν καλέσει σε μία πλατεία όλους όσους τον αγαπούν και τον πιστεύουν το πολύ πολύ να μαζευτεί μία παρέα για να… πάνε σε ένα ζαχαροπλαστείο! Από τη στιγμή που έγινε Μητροπολίτης όπως ο ίδιος λέει, δεν τον ενδιαφέρει η έξωθεν καλή μαρτυρία διότι όπως λέγει είναι ισόβιος".

Όσον αφορά στην εισαγγελική παρέμβαση ο κ. Λούλης πιστεύει ότι αν έχει αντιληφθεί καλά καθότι δεν την έχει διαβάσει, αυτή θα ασχοληηθεί βασικά με την περίπτωση του Βρεφικού Σταθμού που το θεωρεί άσχετο με την δική του υπόθεση.

''Όλη αυτή η σύγχυση που επιχειρεί η Ι.Μ. Δημητριάδος εμπλέκοντας δύο άσχετες ιστορίες (Νηές και Αγρία), είναι κατά την γνώμη του επιεικός απαράδεκτη και προκλητική στην κοινή γνώμη'', υπογραμμίζει σε άλλο σημείο ο πρ. Διοικητήτης του Αγίου Όρους.

"Δεν πίστευα ποτέ πως αυτή η καλοπροαίρετη προσφορά στην Μητρόπολη να ήταν η αιτία για να υποστούμε, ως οικογένεια, μια τόσο μεγάλη σύγχυση και πικρία…" καταλήγει ο κ. Λούλης.

Όσο για το αν έχει κλονιστεί η πίστη του, επισημαίνει: "Ο δεσμός μου με την πίστη δυναμώθηκε από την υπόθεση και δεν έχει κλονιστεί. Εφόσον ο Θεός επέλεξε, μετά τον Χριστόδουλο, να έρθει ένας Μητροπολίτης με εκ διαμέτρου αντίθετους προσανατολισμούς ο Θεός είχε το λόγο Του για να το κάνει…".

Τέλος ο κ. Λούλης μιλώντας στην Romfea.gr έκλεισε ως εξής: ''Σ' αυτή την θλιβερή υπόθεση υπάρχουν τρία απλά στοιχεία:

- Ένας που έδωσε 100.000.000 δρχ, πριν 13 χρόνια για ένα συγκεκριμένο έργο.

- Ένας που τα πήρε

- Ένα έργο που δεν έγινε μέχρι σήμερα…. Τα πόλλα λόγια περιτεύουν."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίων 30 ημερών

VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ MEGASFILIPPOS & APROGRAMMATISTA ΣΤΟ YOU TUBE

4'ΝΕW ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (7' ΩΡΕΣ) 'ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ;;;ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΛΘΕΝ;;; ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...
Ο Κώστας Αδάμ είναι καθηγητής θεολόγος φιλόλογος, πνευματικο τέκνο του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου πατρός Επιφανίου Θεοδωρόπουλου,και του Π. Αυγουστινου καντιωτη,είναι πάρα πολλά χρόνια ιεροκύρηκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Έχει διατελέσει λυκειάρχης στο Κορωπί. Είναι Μελετητης των Αγιων Πατερων Της Ορθοδοξιας Και Της Αγιας Γραφης,Ανθρωπος Με Αληθινο Προσωπικό Χριστιανικό Βίωμα.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚ.ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ.ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
Οι βιντεοσκοπημένες Εκπομπές του Αναγνωστου Του Ραδιοφώνου Της Πειραϊκης Εκκλησίας Βασίλη Ατζακλή, Και Κάθε Παραγωγή Δική Του Θα προστίθεται Εδώ!.

Αντίβαρο

ΑΠΑΝΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Το Zωντανό Iστολόγιο

paterikoslogos.com - Δ. Συζητήσεις

Χριστιανική Φοιτητική Δράση

Orthodox Mission-Ορθόδοξη Ιεραποστολή

επικαιρότητα

ΛΙΣΤΑ (1') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΛΙΣΤΑ (2') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR

Madata.GR

Greek Alert

BBC News - Home

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ - ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΠΑΤΕΡΙΚΑ