Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Να γιατί θέλουν να πετάξουν έξω τους γέροντες της Ι.Μ.ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ, 1,3 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την ανακαίνιση στο κονάκι της Μονής Εσφιγμένου - ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΛΟΤΩΦ, κατεθεσαν ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ. ΕΠΙΒΕΒΑIΩΣΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟΥΠΙΑ.


Προϊον φωτομοντάζ οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν σήμερα στο Internet λέει η Παλαιά Αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου (ΔΕΣ ΕΔΩ)
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ»: “Πριν από δύο εβδομάδες το Μονομελές Πρωτοδικείο Πολυγύρου έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της νέας αδελφότητας και με απόφασή του ζήτησε την απομάκρυνση των ζηλωτών, προκειμένου να γίνει ανακαίνιση του διώροφου κτίσματος, στο οποίο στεγάζεται το κονάκι-αντιπροσωπείο στις Καρυές, έναέργο που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με ποσό 1,3 εκατ. ευρώ.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΛΟΤΩΦ,
κατεθεσαν ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ.
ΕΠΙΒΕΒΑIΩΣΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟΥΠΙΑ.
ΔΙΑΨΕΥΣΘΗΚΑΝ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ΟΙ ΨΕΥΔΟΛΟΓΟΙ ΚΑΤΣΟΥΛΙΕΡΗΔΕΣ.
ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΘΟΥΝ πυξ-λαξ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΟΙ ΚΑΤΣΟΥΛΙΕΡΗΔΕΣ, τα φερέφωνα του Αρχιαιρεσιαρχου Βαρθολομαιου.

συνεχεια ανάρτησης... 

ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
Ιερές μολότοφ
Ζηλωτές μοναχοί πέταξαν αναμμένα στουπιά και αυτοσχέδιες μολότοφ σε αστυνομικούς που επιχείρησαν να τους απομακρύνουν από το κονάκι της Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές, εφαρμόζοντας δικαστική απόφαση που κέρδισαν τα μέλη της νέας αδελφότητας.
Η κατάσταση μυρίζει για άλλη μια φορά «μπαρούτι» στο κονάκι της μονής και δεκάδες λαϊκοί, φίλοι της Εσφιγμένου, βρίσκονται στην Ουρανούπολη, με σκοπό να περάσουν στο Αγιον Ορος και να συμπαρασταθούν στους ζηλωτές μοναχούς, υπό τον φόβο νέων σοβαρότερων επεισοδίων.
«Και να μας διώξουν, θα γυρίσουμε πίσω. Και τότε αλίμονό σας», δήλωσε οργισμένος στο «Εθνος», μοναχός που βρίσκεται μέσα στο κονάκι, ενώ για λόγους ασφάλειας τα 15 μέλη της νέας αδελφότητας μετακινήθηκαν στη Μονή Ιβήρων.
Πριν από δύο εβδομάδες το Μονομελές Πρωτοδικείο Πολυγύρου έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της νέας αδελφότητας και με απόφασή του ζήτησε την απομάκρυνση των ζηλωτών, προκειμένου να γίνει ανακαίνιση του διώροφου κτίσματος, στο οποίο στεγάζεται το κονάκι-αντιπροσωπείο στις Καρυές, ένα έργο που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με ποσό 1,3 εκατ. ευρώ.
Χθες το πρωί δικαστικός επιμελητής, συνοδεία αστυνομικής δύναμης, πήγε στις Καρυές για να επιδώσει την απόφαση. Μάλιστα είχαν μαζί τους έναν μικρό γερανό και με αυτόν προσπάθησαν να σπάσουν την ξύλινη πόρτα. Μέσα στο κονάκι ήταν περίπου 10 μοναχοί και λαϊκοί, οι οποίοι στη θέα των αστυνομικών πέταξαν τρία αναμμένα στουπιά και δύο αυτοσχέδιες μολότοφ, μία από τις οποίες έσκασε μπροστά στα πόδια αστυνομικού.
Ακολούθησε ένταση, οι ζηλωτές μοναχοί ζητούσαν από τους αστυνομικούς να απομακρυνθούν και φώναζαν «μολών λαβέ».
Μπροστά στον κίνδυνο να ξεφύγει η κατάσταση, οι αστυνομικοί υποχώρησαν και αποφασίστηκε να μεταβεί στο κονάκι εισαγγελέας, ενώ ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής, έδωσε εντολή στις αστυνομικές αρχές να προχωρήσουν σε συλλήψεις αυτών που προκάλεσαν τα επεισόδια.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγινε ρίψη μολότοφ και έτσι ζήτησε από τις αστυνομικές αρχές να διενεργήσουν τα νόμιμα, καθώς τελέστηκαν αυτόφωρα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, όπως αυτό της έκρηξης, κατοχής εκρηκτικών, και ενδεχομένως της απόπειρας ανθρωποκτονίας.
«Το ζητούμενο για μας είναι να εφαρμοστεί ο νόμος. Πρέπει να εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση και να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης, διαφορετικά αφενός θα χαθούν κοινοτικά κονδύλια, αφετέρου -κι αυτό είναι πιο σημαντικό- τίθεται θέμα ασφάλειας για όσους είναι μέσα στο ετοιμόρροπο κτίριο», μας είπαν μέλη της νέας αδελφότητας.
Σε μια προσπάθεια μάλιστα να μην εκτραχυνθεί περαιτέρω η κατάσταση, αποφασίστηκε χθες το απόγευμα τα 15 μέλη της νέας αδελφότητας να μετακινηθούν προσωρινά στη Μονή Ιβήρων.
Δυνάμεις της αστυνομίας παραμένουν στο κονάκι αναμένοντας τον εισαγγελέα, ο οποίος θα επιδώσει τη δικαστική απόφαση και θα ζητήσει την εκκένωσή του.
ΕΛ.ΑΣ.
Καταφτάνουν ενισχύσεις για να εκκενωθεί το κονάκι
«Ο νόμος πρέπει να υπερασπίζεται το δίκαιο. Δεν γινόμαστε φιλοπαπικοί, όπως θέλει ο πατριάρχης και ναι, δεν τον αναγνωρίζουμε και δεν τον μνημονεύουμε. Αυτό δεν μας στερεί το δικαίωμα να μείνουμε στα κελιά μας και να προσευχόμαστε. Είναι ντροπή η εικόνα που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες, αστυνομικοί να φυλάνε τα καλντερίμια στις Καρυές», μας είπε ο υπεύθυνος του αντιπροσωπείου της Μονής Εσφιγμένου, ιερομόναχος, Σάββας Εσφιγμενίτης.
Ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Ορους, Αρίστος Κασμίρογλου, δήλωσε ότι μοναχοί «πέταξαν εκρηκτικά» στους αστυνομικούς, ότι «τελέστηκε ένα ποινικό αδίκημα» και ζήτησε να εφαρμοστεί ο νόμος.
Εγκλωβίστηκαν πιστοί
Πληροφορίες από τη Μονή Εσφιγμένου ανέφεραν χθες το απόγευμα ότι δεκάδες πιστοί είχαν εγκλωβιστεί στην Ουρανούπολη και εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις να μπουν στο Αγιον Ορος, από την αστυνομία ωστόσο δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι η μετακίνηση προς την αθωνική πολιτεία γίνεται απρόσκοπτα.
Σήμερα αναμένονται νέες ενισχύσεις με αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση, να εκκενωθεί δηλαδή το κονάκι και να ξεκινήσουν τα έργα ανακαίνισης, όπως προβλέπονται στη σχετική μελέτη.
ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ

ΕΘΝΟΣ,30/07/2013
Δείτε και:
-"Θα ποτίσουν με αίμα μοναχών το χώμα του Αγίου Όρους"- Επέμβαση στο κονάκι της Μονής Εσφιγμένου

Να γιατί θέλουν να πετάξουν έξω τους γέροντες της Ι.Μ.ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ! Τα Ευρωπαϊκά κονδύλια που δεν δέχτηκαν προορίζονται για φωτοβολταϊκάΠαγιδεύουν το άβατο του Αγίου Όρους! Επιμένουν στον δούρειο ίππο των κοινοτικών κονδυλιών.
Μήπως σε άλλων τις τσέπες πηγαίνουν τα.. κοινοτικά κονδύλια;
Να γιατί θέλουν να πετάξουν έξω τους γέροντες της Ι.Μ.ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ!
Μήπως γιατί τους χαλάνε τα σχέδια;
Πόπη Σουφλή
Ονομάζεται Επιτροπή Φυσικού Περιβάλλοντος και φιλοδοξεί να διαχειρίζεται τα κοινοτικά και κρατικά κονδύλια που αφορούν στο φυσικό περιβάλλον του Αγίου Όρους.
Η Επιτροπή Φυσικού Περιβάλλοντος του ιδίου του Αγίου Όρους ζητά από το αρμόδιο υπουργείο ΥΠΕΚΑ να της δοθεί η δυνατότητα να προεγκρίνει και να εγκρίνει μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και αδειοδοτήσεων στις εκτάσεις που αφορούν στο Άγιο Όρος.
Μέχρι σήμερα η αρμοδιότητα και ο έλεγχος αυτός ήταν της ΚΕΔΑΚ (Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς) κάτι που όπως φαίνεται δεν βρίσκει σύμφωνη την διοίκηση του Αγίου Όρους.
Με λίγα λόγια μετά το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που εξέφρασαν οι μοναχοί τον τελευταίο χρόνο για την κατασκευή φωτοβολταικών στο Άγιο Όρος η ΚΕΔΑΚ που έχει αρμοδιότητα να ελέγχει ο,τιδήποτε αφορά την αγιορείτικη κληρονομιά- με δική της πρωτοβουλία αποφάσισε να δημιουργήσει μια 7μελη επιτροπή επιστημόνων, ώστε ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός γίνει να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς όρους (η περιοχή εντάσσεται στο πρόγραμμα Natura 2000).
Η έρευνα της επιτροπής διήρκεσε σχεδόν ένα χρόνο και ο σχεδιασμός ανέφερε εμμέσως πλην σαφώς ότι πρέπει να τηρηθούν αυστηρά όλοι οι περιβαλλοντικοί κανονισμοί και οι ευρωπαϊκές οδηγίες ώστε να μην καταστραφεί το φυσικό τοπίο.

Επίσης η συγκεκριμένη επιτροπή ζήτησε να επισκεφθεί τα 300 σημεία σε όλο το Άγιο Όρος όπου είχε προτείνει η διοίκηση να τοποθετηθούν τα φωτοβολταϊκά ώστε αν ελέγξουν με ακρίβεια και να αποφασίσουν αν επιτρέπεται ή όχι.
Να σημειωθεί τα φωτοβολταικά θα κοστίσουν περίπου 19 εκ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΠΠΕΡΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη») δηλαδή από κοινοτικά κονδύλια.
Δηλαδή η διοίκηση του Αγίου Όρους ζητά από το ΥΠΕΚΑ να μπορέσει να διαχειρίζεται από τώρα και στο εξής τα κοινοτικά κονδύλια που της αντιστοιχούν με μια δική της επιτροπή.

Φαίνεται πως όλη αυτή η καθυστέρηση ενόχλησε την διοίκηση του Άγιου Όρους με αποτέλεσμα να ζητά με κανονιστική διάταξη από το αρμόδιο υπουργείο να συσταθεί η Ε.ΦΥ.ΠΕΡ ώστε να μπορεί αυτοδιοίκητα να εγκρίνει περιβαλλοντικές μελέτες και να πραγματοποιεί έργα χωρίς να βρίσκει εμπόδια.

Να σημειωθεί ότι το πράσινο φως για την κατασκευή φωτοβολταικών στην περιοχή είχε δώσει η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη με νόμο που διευκρινίζει ότι η κατασκευή φωτοβολταικού πάρκου μπορεί να γίνει στο Άγιο Όρος με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι και με την δέσμευση ότι απαγορεύεται η πώληση και η εκμετάλλευση της ενέργειας.
Η κανονιστική διάταξη με τίτλο «Περί της επιστημονικής εκμεταλλεύσεως και εξασφαλίσεως των Δασών της Χερσονήσου του Αγίου Όρους και προστασίας Οικοτόπων ενδιαιτημάτων» έχει σταλεί στο αρμόδιο υπουργείο αλλά και στις υπηρεσίες και αναμένονται οι παρατηρήσεις.

romfea.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίων 30 ημερών

VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ MEGASFILIPPOS & APROGRAMMATISTA ΣΤΟ YOU TUBE

4'ΝΕW ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (7' ΩΡΕΣ) 'ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ;;;ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΛΘΕΝ;;; ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...
Ο Κώστας Αδάμ είναι καθηγητής θεολόγος φιλόλογος, πνευματικο τέκνο του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου πατρός Επιφανίου Θεοδωρόπουλου,και του Π. Αυγουστινου καντιωτη,είναι πάρα πολλά χρόνια ιεροκύρηκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Έχει διατελέσει λυκειάρχης στο Κορωπί. Είναι Μελετητης των Αγιων Πατερων Της Ορθοδοξιας Και Της Αγιας Γραφης,Ανθρωπος Με Αληθινο Προσωπικό Χριστιανικό Βίωμα.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚ.ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ.ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
Οι βιντεοσκοπημένες Εκπομπές του Αναγνωστου Του Ραδιοφώνου Της Πειραϊκης Εκκλησίας Βασίλη Ατζακλή, Και Κάθε Παραγωγή Δική Του Θα προστίθεται Εδώ!.

Αντίβαρο

ΑΠΑΝΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Το Zωντανό Iστολόγιο

paterikoslogos.com - Δ. Συζητήσεις

Χριστιανική Φοιτητική Δράση

Orthodox Mission-Ορθόδοξη Ιεραποστολή

επικαιρότητα

ΛΙΣΤΑ (1') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΛΙΣΤΑ (2') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR

Madata.GR

Greek Alert

BBC News - Home

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ - ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΠΑΤΕΡΙΚΑ