Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ

ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ
Ακουσα μόλις, στις κατευθυνόμενες και λογοκεκριμένες ειδήσεις των ιδιωτικών καναλιών (μήπως υπάρχουν και δημόσια;) ότι το νηπιοπκομείο Καλλιθέας, δηλαδή το ίδρυμα εκείνο που με ανείπωτο πόνο οι γονείς εναποθέτουν τα παιδιά τους μαζί με τις ύστατες ελπίδες τους, αφού δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε την βασική τροφή να τους χορηγήσουν, ακουσα λοιπόν, ότι αυτό το ίδρυμα λόγω ελλείψεως χρημάτων, κλείνει. Και αυτό , μαζί με τόσα άλλα τραγελαφικά, σε μια χώρα που όλοι οι βολεμένοι βολευτές, υπουργοί, δημοσιογράφοι, δικαστικοί, τοκογλύφοι και ότι άλλο σάπιο κυκλοφορεί στην πιάτσα, μας γανώνουν τα αυτιά, με τις φανφάρες τους και τις φάλτσες κορώνες τους, ότι δήθεν  κακώς δεν βλέπουμε ότι η Ελλάδα έχει ήδη σωθεί και χάρη σ ΄αυτούς, βαδίζει ανοδικά σε όλους τους τομείς.
Βέβαια σε όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, είτε προέρχονται από εκλογές είτε από πραξικόπημα, ή από οτιδήποτε άλλο (μην ξεχνάμε, ότι και ο Χίτλερ ήταν εκλεγμένος) Η τακτική είναι κοινή.:Παραπληροφόρηση, αυθαιρεσία, αναλγησία, καλοπέραση μέχρι κραιπάλης των δικών μας παιδιών και εξαθλοίωση του λαού, προκλητική περιφρόνηση του νομικού καθεστώτος από τους ισχυρούς, ενώ παράλληλα απηνείς διώξεις στους αναξιοπαθούντας, με προφάσεις γελοίες που οι ίδιοι έχουν προετοιμάσει, όπως η αδυναμία πληρωμής αυθαίρετων και παράνομων χαρατσιών, που κατά πάσαν λογική πιθανότητα ένας άνεργος (όχι από τεμπελιά, αλλά από καλοστημένο σχέδιο σωτηρίας) είναι αδύνατον να μπορέσει να πληρώσει.
Και βέβαια, ακολουθούν οι ανάλγητες κατασχέσεις εν μιά νυκτί, από αυτούς, που προ ολίγων ετών μας παρακαλούσαν να παρουμε δάνειο προνομιακό, ακόμα και για πεντικιούρ, βαπτίζοντας τις επίπλαστες επιθυμίες, ως ανάγκες και που τώρα απολαμβάνουν την μερίδα του λέοντος από τις πολυδιαφημιζόμενες δόσεις της οικονομικής μας στήριξης – υποδούλωσης.
Δεν είδα, από όλους τους παπαγάλους αναλυτές των ΜΜΕ, την εξής απλή και λογική παρατήρηση, που αβίαστα έρχεται  στο στόμα κάθε καλοπροαίρετου αναλυτή.: Γιατί δεν ξεκινούν από την μείωση του δικού τους κομποδέματος, που κανείς δεν θα έχει αντίρρηση αφενός και που αφετέρου, θα δώσει μια καλή ανάσα στα δημόσια έσοδα. Προφανώς αυτό, κάνει τζιζ ! ! ! , ενώ από την πλάτη του εξαθλοιωμένου λαού δημιουργεί ευφορία η αφαίμαξη, εξ΄ού και τα πλατειά χαμόγελα των εθνοσωτήρων που δεν τηρούν ούτε τα στοιειώδη προσχήματα,όταν διατείνονται ότι θλίβονται για το χάλι που μας έφεραν <<για το καλό μας>> και παρασυρμένοι από το άγριο φαγοπότι, μετξύ ομοίων ευρισκόμενοι στα διάφορα πάνελς, όπου δεν υπάρχει εκπρόσωπος του δυστυχισμένου λαού, να τον βλέπουν και να υποδύονται τους τεθλιμμένους, παρασυρμένοι λοιπόν από το άθλιο συνάφι τους, αφήνονται ελεύθεροι να εκδηλωνουν την παχυδερμική αναισθησία τους ξεσπώντας μπροστά στις κάμερες σε χυδαία χαχανητά, τέτοια, που ούτε ο Νέρωνας στη θέα της καμένης Ρώμης δεν τόλμησε να επιδοθεί.
Εξ΄αυτού, κι΄εγώ παραφράζοντας την γνωστή ιστορική φράση <<αιδώς Αργείοι>> την μετατρέπω σε <<αιδώς αχρείοι>> που δυσυχώς όμως δεν έχει καμμιά ανταπόκριση από τους αχρείους.
Όλα αυτά, μου φέρνουν στο νου το γνωστό τργούδι <<ο δραγουμάνος του βεζύρη>> που τόσο ωραία αποδίδει ο Μανώλης Μητσιάς και μάλιστα την τελευταία στροφή του, που λέει: Φάτε και πιείτε δραγουμάνοι, τώρα που όλα είναι για τα σας,
                        Έτσι ορίζει το φιρμάνι κι΄ο πολυχρονεμένος σας πασάς.
                  Όσο για μας, σ΄ένα καλύβι, γειά σου Τζαβέλλα, γεια σου γέρο του Μωριά,
                Βράδυ πρωϊ θα λειώνουμε μολύβι, για την τιμή και για τη λευτεριά !
            

                                 ΚΑΛΗ ΛΕΥΕΡΙΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ! ! ! 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίων 30 ημερών

VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ MEGASFILIPPOS & APROGRAMMATISTA ΣΤΟ YOU TUBE

4'ΝΕW ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (7' ΩΡΕΣ) 'ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ;;;ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΛΘΕΝ;;; ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...
Ο Κώστας Αδάμ είναι καθηγητής θεολόγος φιλόλογος, πνευματικο τέκνο του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου πατρός Επιφανίου Θεοδωρόπουλου,και του Π. Αυγουστινου καντιωτη,είναι πάρα πολλά χρόνια ιεροκύρηκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Έχει διατελέσει λυκειάρχης στο Κορωπί. Είναι Μελετητης των Αγιων Πατερων Της Ορθοδοξιας Και Της Αγιας Γραφης,Ανθρωπος Με Αληθινο Προσωπικό Χριστιανικό Βίωμα.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚ.ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ.ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
Οι βιντεοσκοπημένες Εκπομπές του Αναγνωστου Του Ραδιοφώνου Της Πειραϊκης Εκκλησίας Βασίλη Ατζακλή, Και Κάθε Παραγωγή Δική Του Θα προστίθεται Εδώ!.

Αντίβαρο

ΑΠΑΝΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Το Zωντανό Iστολόγιο

paterikoslogos.com - Δ. Συζητήσεις

Χριστιανική Φοιτητική Δράση

Orthodox Mission-Ορθόδοξη Ιεραποστολή

επικαιρότητα

ΛΙΣΤΑ (1') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΛΙΣΤΑ (2') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR

Madata.GR

Greek Alert

BBC News - Home

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ - ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΠΑΤΕΡΙΚΑ