ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ παγκοσμιοποίησης = «ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ»

ΨΑΛΜΟΣ 2ος

νατί φραξαν θνη, καλαοὶ ἐμελτησαν κενά; 2 παρστησαν οβασιλες τς γς, καοἱ ἄρχοντες συνχθησαν πτατκαττοΚυρου κακαττοχριστοατοῦ. (διψαλμα). 3 Διαῤῥήξωμεν τος δεσμος ατν καὶ ἀποῤῥίψωμεν φ᾿ ἡμν τν ζυγν ατν. 4κατοικν ν ορανος κγελσεται ατος, καὶ ὁ Κριοςκμυκτηριεατος. 5 ττε λαλσει πρς ατος ν ργατοκαὶ ἐν τθυματοταρξει ατος. 6 ᾿Εγδκατεστθην βασιλες π᾿ ατοῦ ἐπΣιν ρος τὸ ἅγιον ατο7 διαγγλλων τπρσταγμα Κυρου. Κριος επε πρς με· υἱός μου εσύ, ἐγσμερον γεγννηκσε. 8 ατησαι παρ᾿ ἐμοῦ, καδσω σοι θνη τν κληρονομαν σου κατν κατσχεσν σου τπρατα τς γς. 9 ποιμανες ατος ν ῥάβδσιδηρᾷ, ὡς σκεη κεραμως συντρψεις ατος. 10 κανν, βασιλες,σνετε, παιδεθητε, πντες οκρνοντες τν γν. 11 δουλεσατε τΚυρίῳ ἐν φβκαὶ ἀγαλλισθε ατῷ ἐν τρμῳ. 12 δρξασθε παιδεας, μποτε ργισθΚριος καὶ ἀπολεσθε ξ δοδικαας. 13 ταν κκαυθῇ ἐν τχει θυμς ατοῦ, μακριοι πντες οπεποιθτες π᾿ ατῷ.

Τούς σωτηρίους τού Χριστού, καί ζωοποιούς λογους, καί τά θαυμαστά έργα, ακούων τε καί βλέπων, φώς εφωτίσθης δι' αυτών τό τής αληθείας, καί χαίρων αυτώ πεπιστευκώς μακάριε, προθύμως καί τοίς άλλοις εκήρυξας, βοών «Η σωτηρία τών βροτών επεφάνη. Ο Ήλιος ανέτειλε τής δικαιοσύνης». Διό πρός τήν επίγνωσιν αυτού Σοφέ καί θείαν πίστιν, πλείστοις εγένου λύχνος καί πυρσός, καί φέγγος τών εν σκότει, όθεν σε πάντες πιστοί μακαρίζομεν.Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

Δεν δέχεται ο Αρχιεπισκοπος Ιερώνυμος να δει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε!O Μακαριότατος δεν προτίθεται και δεν διατίθεται να ανοίξει οποιονδήποτε διάλογο με πολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας
Του Λουκιανού Κάλλιμπαν
Μεγάλη προθυμία να συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’ επιδεικνύει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο πλαίσιο της επίσημης επισκέψεως που θα πραγματοποιήσει στη χώρα μας την Πέμπτη.


Ο Γερμανός επίσημος έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να δει ιδιαιτέρως τον αρχιεπίσκοπο από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η επίσκεψή του στην Αθήνα. Σύμφωνα με πηγές από το Βερολίνο, ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανοίξει διάλογο με τον προκαθήμενο της ελλαδικής εκκλησίας για δύο σημαντικά ζητήματα.
Το πρώτο θέμα αφορά στις μετοχές που διαθέτει η Αποστολική Διακονία της Ελλάδος στην «Εθνική Τράπεζα». Οι Γερμανοί θέλουν οπωσδήποτε να βάλουν χέρι στις μετοχές της εκκλησίας ώστε να αλώσουν τη συγκεκριμένη τράπεζα, για την οποία ενδιαφέρονται εδώ και πάρα πολύ καιρό. Γι’ αυτό και ο κ. Σόιμπλε δείχνει τόσο θερμό ενδιαφέρον να μιλήσει στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Β’ και να μοιραστεί μαζί του τα σχέδια της “Deutsche Bank”.
Το δεύτερο σχετίζεται με τη μισθοδοσία των κληρικών αλλά και τις αντιδράσεις μητροπολιτών σχετικώς με τη λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναμένεται να κομίσει προτάσεις που γίνονται από διάφορα κοινοπρακτικά σχήματα της χώρας του. Λέγεται, για παράδειγμα, ότι μπορεί να βρεθεί λύση στην εκκρεμότητα με τη μισθοδοσία των 9.500 κληρικών εφ’ όσον η Εκκλησία της Ελλάδος αρχίσει να επιδεικνύει «καλή θέληση» όσον αφορά στην περιουσία της.
Η γερμανική ηγεμονία απαιτεί υποταγή της Εκκλησίας
Στα βυζαντινά χρόνια μπορεί η Εκκλησία να έλοιωνε τα χρυσαφικά και τα ασημικά της για την προστασία του Κράτους. Τώρα καλείται να συνταυτισθεί με τους σχεδιασμούς της γερμανικής ηγεμονίας ώστε να εκμεταλλευθεί την ακίνητη περιουσία της, φυσικά με γερμανικές κοινοπραξίες που θα ήθελαν να κατασκευάσουν τουριστικές μονάδες, να «ανοίξουν» νέες θέσεις εργασίας και καλά, να αναπτύξουν σε αναξιοποίητα «φιλέτα» γης για αρκετές δεκαετίες. Εννοείται φυσικά ότι τα λεφτά της ανάπτυξης θα πάνε στο Βερολίνο και οι θέσεις εργασίας θα αφορούν σε σερβιτόρους και «μπελλ μπόυς».
Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Σόιμπλε αναμένεται να μεταφέρει την ενόχληση της καγκελαρίας στις «αναχρονιστικές» αντιδράσεις των μητροπολιτών Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Κοσμά και Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου επειδή αμφισβητούν την πρόταση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη για λειτουργία των καταστημάτων κάθε Κυριακή. Έγκυρη διπλωματική πηγή επισήμανε ότι ο προσκεκλημένος από τον κ. Γιάννη Στουρνάρα Γερμανός υπουργός θα μεταφέρει τη δυσφορία του Βερολίνου «επειδή ορισμένοι αρχιερείς ξεσηκώνουν τον κόσμο εναντίον των φιλοευρωπαίων πολιτικών»!
Όλα αυτά τα δεδομένα απασχολούν τους συνεργάτες του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, οι οποίοι έχουν προετοιμαστεί με απαντήσεις επί όλων των ζητημάτων. Κάποιοι σχολίαζαν το μεσημέρι ότι για τις μετοχές της Εθνικής δεν αποφασίζει ο μακαριότατος αλλά η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενώ για τους μισθούς των κληρικών υπάρχει το αντεπιχείρημα με τις προκλητικές νομοθετικές ρυθμίσεις της γερμανικής κυβέρνησης υπέρ της Ευαγγελικής Εκκλησίας με την επιβολή φόρου 2% σε όλους τους φορολογουμένους.
Δεν προτίθεται να δει τον κ. Σόιμπλε
Ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ωστόσο, δεν προτίθεται και δεν διατίθεται να ανοίξει οποιαδήποτε συζήτηση με πολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις, ειδικά με τον κ. Σόιμπλε. Σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή από την Αποστολική Διακονία, «ο μακαριότατος προσεύχεται και αγωνίζεται επί της ουσίας για τη βελτίωση και την ανακούφιση του δοκιμαζομένου λαού από την οικονομική κρίση, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς. Αυτός είναι και πρέπει να είναι ο αγώνας ενός πνευματικού ποιμένος για το λαό. Η πολιτική είναι για τους πολιτικούς».
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας παίρνει σαφείς αποστάσεις απ’ όσα σημειώνονται σε πολιτικό επίπεδο και δεν φαίνεται να συμμορφώνεται με τις ευσχήμως διατυπωμένες πολιτικές νουθεσίες που δέχεται από την κυβέρνηση. Τα σχόλια ορισμένων συνεργατών του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά εναντίον του κ. Ιερωνύμου, επειδή προτίμησε να κάνει περιοδεία στις παραμεθόριες περιοχές της Μακεδονίας στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αντί να περιμένει σε «κατ’ οίκον περιορισμό» –όπως έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας- τον ανασχηματισμό, έχουν υποπέσει στην αντίληψή του. Ωστόσο, δεν δίνει σημασία σε μικρότητες.


το ειδαμε εδω


Ώρα Μετανοίας

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίων 30 ημερών

διαφορες τυχαίες αναρτήσεις

4'ΝΕW ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (7' ΩΡΕΣ) 'ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ;;;ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΛΘΕΝ;;; ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...
Ο Κώστας Αδάμ είναι καθηγητής θεολόγος φιλόλογος, πνευματικο τέκνο του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου πατρός Επιφανίου Θεοδωρόπουλου,και του Π. Αυγουστινου καντιωτη,είναι πάρα πολλά χρόνια ιεροκύρηκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Έχει διατελέσει λυκειάρχης στο Κορωπί. Είναι Μελετητης των Αγιων Πατερων Της Ορθοδοξιας Και Της Αγιας Γραφης,Ανθρωπος Με Αληθινο Προσωπικό Χριστιανικό Βίωμα.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚ.ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ.ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
Οι βιντεοσκοπημένες Εκπομπές του Αναγνωστου Του Ραδιοφώνου Της Πειραϊκης Εκκλησίας Βασίλη Ατζακλή, Και Κάθε Παραγωγή Δική Του Θα προστίθεται Εδώ!.

Αντίβαρο

ΑΠΑΝΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Το Zωντανό Iστολόγιο

paterikoslogos.com - Δ. Συζητήσεις

Χριστιανική Φοιτητική Δράση

Orthodox Mission-Ορθόδοξη Ιεραποστολή

επικαιρότητα

ΛΙΣΤΑ (1') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΛΙΣΤΑ (2') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR

Greek Alert

BBC News - Home

Αρχειοθήκη ιστολογίου