Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ ''Θα γονατίσουν οικονομικά το λαό σε τέτοιο βαθμό ώστε να δεχτούν τον απόλυτο οικονομικό έλεγχο, το χάραγμα"




"Θα γονατίσουν οικονομικά το λαό σε τέτοιο βαθμό ώστε να δεχτούν τον απόλυτο οικονομικό έλεγχο, το χάραγμα" έλεγε ο Γέροντας Παϊσιος πολλά χρόνια πριν

Νέα κόλπα για να αναγκάσει τους πολίτες να συνεχίζουν να μαζεύουν αποδείξεις, ετοιμάζει με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο καταργεί την υποχρέωση συλλογής αποδείξεων από τους φορολογουμένους για το 2014, στήνει το υπουργείο Οικονομικών.

Τον Σεπτέμβριο, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών κ.Γιάννης Στουρνάρας, θα έλθει άλλο νομοσχέδιο που θα δίνει κίνητρα στους πολίτες να συλλέγουν αποδείξεις. Δεν θα ξέρουν όμως από πριν ποιες αποδείξεις χρειάζεται να μαζεύουν, αλλά θα τους κρατά σε αγωνία για το ποιος αυτός θα αποφασίσει στο τέλος της χρονιάς να τους επιστρέφουν χρήματα και πόσα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που θα παρουσιάσει μέσα στο καλοκαίρι ο κ. Στουρνάρας θα προβλέπει:

Όλοι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα διατηρήσουν το αφορολόγητο των 2100 ευρώ, όπως ισχύει, χωρίς όμως να χρειάζεται να συλλέγουν αποδείξεις.

Στον φορολογούμενο θα του επιστρέφεται όμως και ένα μέρος του ΦΠΑ (πιθανότατα 3 ποσοστιαίες μονάδες από το 23% ή 13%) ή ένα ποσό φόρου, για αποδείξεις δαπανών σε συγκεκριμένους κλάδους και επαγγελματίες που θεωρούνται από το υπουργείο ως ύποπτοι φοροδιαφυγής (πχ από δικηγόρους, υδραυλικούς ηλεκτρολόγους, ψυκτικούς, συνεργεία αυτοκινήτων, ελαιοχρωματιστές κ.α.).

Η λίστα με τις αποδείξεις που θα γίνονται δεκτές για να πάρουν λεφτά από την εφορία, θα αφορά επαγγέλματα με χαμηλό δείκτη φορολογικής συμμόρφωσης. Δεν θα γίνεται όμως γνωστή πριν ανοίξει τον δεκέμβριο κάθε έτους και θα αλλάζει κάθε χρόνο, με απόφαση που θα βγάζει ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών. Έτσι κανείς δεν θα ξέρει ποιες αποδείξεις εκπίπτουν και πόσο συμφέρουν, παρά μόνο όταν κλείσει η χρονιά.

Όταν οι φορολογούμενοι καταθέτουν τις δηλώσεις τους, θα επιλέγουν ποιες από τις αποδείξεις που μάζεψαν κατά το 2014 και μετά, βρίσκονται στη «λευκή λίστα» του υπουργείου κάθε χρόνο. Αυτές θα αναγράφονται στη δήλωση και το υπουργείο θα μπορεί έτσι έχει πλέον μια βάση για να υπολογίζει «αντικειμενικό εισόδημα» για τον κάθε κλάδο επαγγελματιών που θα μπουν στο στόχαστρο. Οι άλλες αποδείξεις θα πετιούνται ως άχρηστες.

Στο υπουργείο Οικονομικών όμως έχουν ετοιμάσει και σχετική έκθεση με πρακτικές άλλων χωρών, με βάση την οποία το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει και άλλα «πρωτότυπα» κίνητρα όπως:

Να «επιδοτούνται» και όσοι χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα ή φοροκάρτα, ενδεχομένως με επιστροφή ως 3 ποστοστιαίων μονάδων του ΦΠΑ για καθημερινές συναλλαγές κάτω των 300 ευρώ –και όχι μόνον στην εστίαση.

Να γίνονται κληρώσεις μεταξύ των κατόχων φοροκάρτας (όπως πχ στη Βραζιλία) για να δελαστούν με χρηματικά έπαθλα, εκπτώσεις φόρου ή άλλα δώρα να την χρησιμοποιούν περισσότεροι

Οι αποφάσεις θα ληφθούν τον Αύγουστο. Οι φορολογούμενοι πάντως δεν είναι υποχρεωμένοι φέτος να καταθέσουν τις αποδείξεις στην εφορία Εφόσον τους ζητηθεί από την εφορία, όμως, θα πρέπει να τις προσκομίσουν.

Φυσικά πίσω από αυτά κρύβεται ο πραγματικός στόχος που είναι η κατάργηση της ιδιωτικής ζωής, που σημαίνει ότιδήποτε αγοράζουμε θα το πληροφορείται το "υπέροχο" "δημοκρατικό" καθεστώς μας, και θα ξέρουν τα πάντα για εμάς, μέχρι και τι διαβάζουμε, και όλα αυτά δήθεν για την φοροδιαφυγή. Στην αρχή καρτούλα, και μετά επειδή εύκολα θα χάνεται, τσιπάκι στο χεράκι. Για αυτό μπαίνουν οι απίστευτοι φόροι, για να δεχτούμε απίστευτες λύσεις.

Και έτσι πάλι ερχόμαστε στον Γέροντα Παϊσιο ο οποίος 30 χρόνια πριν έλεγε:

"Θα γονατίσουν οικονομικά το λαό σε τέτοιο βαθμό ώστε να δεχτούν τον απόλυτο οικονομικό έλεγχο, το χάραγμα"

Έλεγε μάλιστα ο Γέροντας ότι τα οικονομικά μέτρα δεν θα σταματήσουν ποτέ μέχρι ο λαός να δεχτεί την πλήρη υποδούλωσή του. Τελικά ο Γέροντας ήξερε πολύ καλά τι έλεγε.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίων 30 ημερών

VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ MEGASFILIPPOS & APROGRAMMATISTA ΣΤΟ YOU TUBE

4'ΝΕW ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (7' ΩΡΕΣ) 'ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ;;;ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΛΘΕΝ;;; ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...
Ο Κώστας Αδάμ είναι καθηγητής θεολόγος φιλόλογος, πνευματικο τέκνο του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου πατρός Επιφανίου Θεοδωρόπουλου,και του Π. Αυγουστινου καντιωτη,είναι πάρα πολλά χρόνια ιεροκύρηκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Έχει διατελέσει λυκειάρχης στο Κορωπί. Είναι Μελετητης των Αγιων Πατερων Της Ορθοδοξιας Και Της Αγιας Γραφης,Ανθρωπος Με Αληθινο Προσωπικό Χριστιανικό Βίωμα.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚ.ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ.ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
Οι βιντεοσκοπημένες Εκπομπές του Αναγνωστου Του Ραδιοφώνου Της Πειραϊκης Εκκλησίας Βασίλη Ατζακλή, Και Κάθε Παραγωγή Δική Του Θα προστίθεται Εδώ!.

Αντίβαρο

ΑΠΑΝΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Το Zωντανό Iστολόγιο

paterikoslogos.com - Δ. Συζητήσεις

Χριστιανική Φοιτητική Δράση

Orthodox Mission-Ορθόδοξη Ιεραποστολή

επικαιρότητα

ΛΙΣΤΑ (1') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΛΙΣΤΑ (2') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR

Madata.GR

Greek Alert

BBC News - Home

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ - ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΠΑΤΕΡΙΚΑ