Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Νέο μνήμονιο... τι περιλαμβάνει...

Χαράτσι, απολύσεις, νέες ιδιωτικοποιήσεις....
  Το νέο μνημόνιο είναι εδώ. Επικαιροποιήθηκε και έρχεται να φέρει ριζικές αλλαγές. Πρώτα απ' όλα όπως αναφέρεται ρητά το χαράτσι στα ακίνητα μένει και το 2014, όμως το υπουργείο Οικονομικών μέχρι τέλη Αυγούστου θα πρέπει να φέρει τον νέο φόρο ο οποίος ως τα τέλη του Σεπτέμρη θα πρέπει να έχει κατατεθεί και να αποδίσει στο κράτος 2,7... Μάλιστα όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο στην περίπτωση που η χώρα μας καταργήσει τον φόρο μεταβίβασης ο νέος φόρος ακινήτων θα πρέπει να αποδίδει 2,9 δισ. Σε κάθε περίπτωση εάν η χώρα δεν μπορέσει να διασφαλίσει τα έσοδα που πρέπει από τον νέο φόρο ακινήτων ... το χαράτσι θα μείνει ως έχει και για το 2014.
 

Στο νέο μνημόνιο περιλαμβάνεται ρητά και το θέμα του Δημοσίου. Η αναφορά σε απολύσεις είναι σαφής και γίνεται λόγος για 4.000 απολύσεις ως το τέλος του χρόνου και 15.000 συνολικά ως το Δεκέμβριο του 2014, ενώ επαναλαμβάνεται και η δέσμευση για 12.500 διαθεσιμότητες ως το τέλος του 2013 και άλλες τόσες μέχρι το 2014.  
Στο μνημόνιο περιγράφεται η πώληση της Eurobank σε ξένο στρατηγικό επενδυτή. Σήμερα λήγει η προθεσμία για την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου της Probank, ενώ περιγράφεται ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η πώληση μετοχών της Eurobank. 1,6 δισ. είναι η απαίτηση για φέτος από τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ στα 2,7 είναι το ποσό που πρέπει να εξοικονομίσει η χώρα μας μέσα στο 2014. 

ΟΠΑΠ, Κρατικά Λαχεία, λιμάνια αλλά και ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ στην κορυφή του καταλόγου των αποκρατικοποιήσεων. Παράλληλα η χώρα δεσμεύεται σε νέο κύμα ανοίγματος κλειστών επαγγελμάτων. Στο πλαίσιο αυτό έρχεται απελευθέρωση στα ΚΤΕΛ, αλλά και στην αγορά ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίων 30 ημερών

VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ MEGASFILIPPOS & APROGRAMMATISTA ΣΤΟ YOU TUBE

4'ΝΕW ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (7' ΩΡΕΣ) 'ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ;;;ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΛΘΕΝ;;; ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...
Ο Κώστας Αδάμ είναι καθηγητής θεολόγος φιλόλογος, πνευματικο τέκνο του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου πατρός Επιφανίου Θεοδωρόπουλου,και του Π. Αυγουστινου καντιωτη,είναι πάρα πολλά χρόνια ιεροκύρηκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Έχει διατελέσει λυκειάρχης στο Κορωπί. Είναι Μελετητης των Αγιων Πατερων Της Ορθοδοξιας Και Της Αγιας Γραφης,Ανθρωπος Με Αληθινο Προσωπικό Χριστιανικό Βίωμα.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚ.ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ.ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
Οι βιντεοσκοπημένες Εκπομπές του Αναγνωστου Του Ραδιοφώνου Της Πειραϊκης Εκκλησίας Βασίλη Ατζακλή, Και Κάθε Παραγωγή Δική Του Θα προστίθεται Εδώ!.

Αντίβαρο

ΑΠΑΝΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Το Zωντανό Iστολόγιο

paterikoslogos.com - Δ. Συζητήσεις

Χριστιανική Φοιτητική Δράση

Orthodox Mission-Ορθόδοξη Ιεραποστολή

επικαιρότητα

ΛΙΣΤΑ (1') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΛΙΣΤΑ (2') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR

Madata.GR

Greek Alert

BBC News - Home

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ - ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΠΑΤΕΡΙΚΑ