Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Ελλάδα - Τουρκία σε αναταραχή και ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή έτοιμος να ξεσπάσει



Την ώρα που η έκρηξη πολέμου στη Συρία δείχνει να είναι εξαιρετικά πιθανή, βάζοντας φωτιά που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως και πότε θα σβήσει Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται σε φάση αποσταθεροποίησης. Και σ΄ αυτή την περίπτωση δύσκολα οποιοσδήποτε μπορεί να πάρει το ρίσκο πρόβλεψης.

Στην Τουρκία η επιλογή του Ερντογάν για χρήση βίας που μέρα με τη μέρα κλιμακώνεται δεν φαίνεται να έχει το αποτέλεσμα που θέλει . Ο κόσμος παραμένει στον δρόμο και δεν δείχνει καμία απολύτως διάθεση να επιστρέψει στα σπίτια του.
Το πρόβλημα δημοκρατίας που προκάλεσε ο Ερντογάν είναι πολύ σοβαρότερο απ΄ ότι ο ίδιος και το επιτελείο του πιστεύει. Και η “σιδηρά πυγμή” αλά τούρκα που έχει επιλέξει δεν θα του βγει.

Εδώ στην Ελλάδα απόψε παίζεται η τύχη της τρικομματικής κυβέρνησης με αφορμή ένα θέμα που ο Σαμαράς δεν περίμενε ότι θα γινόταν βόμβα μεγατόνων που θα απειλούσε τα θεμέλια της εύθραυστης κυβέρνησής του. Η ΕΡΤ έμοιαζε εύκολος στόχος. Οι κατασυκοφαντημένοι δημοσιογράφοι των 800 και των 1000 ευρώ είχαν μπει εδώ και καιρό στο ίδιο τσουβάλι με τους “μεγαλοκαρχαρίες” της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης . Αυτό το τσουβάλι “πέταξαν” στην αρένα οι επιτελείς του Σαμαρά πιστεύοντας ότι όλος ο κόσμος έχει πειστεί από την καθολική ισοπέδωση επαγγελματικών ομάδων και κοινωνικών τάξεων. Το “κόλπο” έχει χρησιμοποιηθεί και με τους στρατιωτικούς από την κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου αλλα και από τον “φιλικό” υποτίθεται προς τις Ένοπλες Δυνάμεις Αντώνη Σαμαρά.

Όπως και στην Τουρκία έτσι κι εδώ η επιλογή φαίνεται να είναι η “σιδηρά πυγμή”. Δείγμα αυτής της επιλογής ήταν και το “μαύρο” στην δημόσια ραδιοτηλεόραση. Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις που επιχειρήθηκε να ασκηθεί αυτή η “σιδηρά πυγμή” η κυβέρνηση βγήκε πολλαπλά χαμένη. Θα αναφερθούμε και πάλι στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων όπου το “κυνηγητό” όσων τόλμησαν να εκφέρουν άποψη για τις περικοπές και τα εργασιακά μάλλον “έγιναν ήρωες” παρά μπήκαν στην λογική του “κυνηγημένου”. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση δεν φαίνεται και έτσι όπως έχουν έρθει και τα πράγματα δεν μπορεί κιόλας να αλλάξει στάση.

Τα όσα έχει πει τα τελευταία 24ωρα ο πρωθυπουργός και κυρίως ο τρόπος που τα έχει πει δημιουργούν μεγάλο προβληματισμό για το αν απόψε η κυβέρνηση θα επιβιώσει.

Σε μία άλλη χώρα η προσφυγή στις κάλπες ακόμη και σε διάστημα λίγων μηνών δεν θα αποτελούσε ...απειλή. Αντιθέτως .

Φαίνεται ότι δεν ισχύει το ίδιο για την Ελλάδα του σήμερα . Και ειδικά με την πόλωση που αναμένεται να κορυφωθεί σε ενδεχόμενο εκλογών.

Η κατάσταση που επικρατεί σε Ελλάδα και Τουρκία επαναλαμβάνουμε ότι είναι απρόβλεπτη και σε μια περίοδο που στην γειτονιά μας ,το φυτίλι έχει ανάψει κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα ξημερώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίων 30 ημερών

VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ MEGASFILIPPOS & APROGRAMMATISTA ΣΤΟ YOU TUBE

4'ΝΕW ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (7' ΩΡΕΣ) 'ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ;;;ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΛΘΕΝ;;; ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...
Ο Κώστας Αδάμ είναι καθηγητής θεολόγος φιλόλογος, πνευματικο τέκνο του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου πατρός Επιφανίου Θεοδωρόπουλου,και του Π. Αυγουστινου καντιωτη,είναι πάρα πολλά χρόνια ιεροκύρηκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Έχει διατελέσει λυκειάρχης στο Κορωπί. Είναι Μελετητης των Αγιων Πατερων Της Ορθοδοξιας Και Της Αγιας Γραφης,Ανθρωπος Με Αληθινο Προσωπικό Χριστιανικό Βίωμα.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚ.ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ.ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
Οι βιντεοσκοπημένες Εκπομπές του Αναγνωστου Του Ραδιοφώνου Της Πειραϊκης Εκκλησίας Βασίλη Ατζακλή, Και Κάθε Παραγωγή Δική Του Θα προστίθεται Εδώ!.

Αντίβαρο

ΑΠΑΝΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Το Zωντανό Iστολόγιο

paterikoslogos.com - Δ. Συζητήσεις

Χριστιανική Φοιτητική Δράση

Orthodox Mission-Ορθόδοξη Ιεραποστολή

επικαιρότητα

ΛΙΣΤΑ (1') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΛΙΣΤΑ (2') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR

Madata.GR

Greek Alert

BBC News - Home

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ - ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΠΑΤΕΡΙΚΑ