Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Πανικός σε ΕΟΜ για τις δηλώσεις άρνησης δωρεάς. Προσπάθειες εφησυχασμού των ανησυχιών


Πανικός σε ΕΟΜ για τις δηλώσεις άρνησης δωρεάς. Προσπάθειες εφησυχασμού των ανησυχιών των πολιτών

Από τον αριθμό των αιτήσεων άρνησης "δωρεάς" ανθρώπινων οργάνων που αφορά τον αποτρόπαιο νόμο της εικαζόμενης συναίνεσης, που κατατέθηκαν μέχρι σήμερα στον ΕΟΜ, φαίνεται ότι θορυβήθηκαν (προφανώς περίμεναν ότι δεν θα υπήρχε καμία απολύτως αντίσταση) και προσπαθούν να εφησυχάσουν την κοινωνία με ανακοινώσεις όπως «μην ανησυχείτε, αν δεν συμφωνεί η υπόλοιπη οικογένεια δεν πρόκειται να σας αφαιρέσουμε τα όργανά σας και να τα εμπορευθούμε»

Εμείς σαν διαχειριστές των Αναβάσεων, πιστεύουμε ότι ο συγκεκριμένος νόμος φραγκεστάϊν έχει ήδη επιτελέσει τον στόχο του. Ελέω ΔΝΤ σε παγκόσμια πρώτη μπορούν καιιδιώτες να μετέχουν και να εμπορεύονται ανθρώπινα όργανα, από ανθρώπους που δεν μπορούν να κάνουν δήλωση άρνησης υπαγωγής στον νόμο της εικαζόμενης συναίνεσης

Πριν παρουσιάσουμε την είδηση της προσπάθειας εφησυχασμού θα ρωτήσουμε ευθέως τους εκκλησιαστικούς ταγούς οι οποίοι υποτίθεται κόπτονται για τους "..αδελφούς λαθρομετανάστες", "...τους αδελφούς του Χριστού", "...και ο Χριστός μετανάστης ήταν.." και λοιπά πολύ χαριτωμένα, και να μας απαντήσουν πως ένας λαθρομετανάστης χωρίς χαρτιά και οικογένεια, είναι δυνατόν να κάνει δήλωση άρνησης δωρεάς και να σωθεί από τον κανιβαλισμό, αν τον βρουν τραυματισμένο στον δρόμο και τον χαρακτηρίσουν ώς "εγκεφαλικά νεκρό; 

Βεβαίως η ερώτηση ισχύει και για τους (ελάχιστους ευτυχώς) εκκλησιαστικούς ταγούς οι οποίοι εμφανίζονται ως τηλεοπτικοί αστέρες να δηλώνουν ότι "απλώς δεν είναι έτοιμος ο ελληνικός λαός να δεχτεί τον νόμο της "εικαζόμενης συναίνεσης", μειώνοντας και την νοημοσύνη του Ορθόδοξου πληρώματος της Εκκλησίας, αλλά κυρίως σπέρνοντας "καινές (ή κενές) διδασκαλίες" περί σωματικού θανάτου, όταν σαφώς γνωρίζουν ότι σύμφωνα με την Ορθόδοξη παράδοση και τους όλους τους Πατέρες σωματικός θάνατος είναι η στιγμή του χωρισμού της ψυχής από το σώμα.

 __________________________
Λήψη οργάνων θανόντα με συναίνεση οικογένειας

Στη ρητή διαβεβαίωση ότι αφαίρεση οργάνων από αποβιώσαντα δότη χωρίς τη συναίνεση της οικογένειάς του δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία, προχώρησε χθες ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων με αφορμή την έναρξη ισχύος της διάταξης του σχετικού θεσμικού πλαισίου για την «εικαζόμενη συναίνεση» από το ερχόμενο Σάββατο. Οπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΜ, σύμφωνα με τον νόμο «η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο, θανόν πρόσωπο πραγματοποιείται εφόσον, όσο ζούσε, δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του και κατόπιν συναίνεσης της οικογένειάς του». Η αντίθεση στην αφαίρεση οργάνων μπορεί να εκφραστεί από τον οποιοδήποτε ανά πάσα στιγμή με μία σχετική δήλωση στον ΕΟΜ και διασφαλίζει ότι στην περίπτωση που ο πολίτης αποβιώσει και είναι ιατρικά σε θέση να δωρίσει τα όργανά του, δεν θα πραγματοποιείται λήψη οργάνων. Ωστόσο τονίζεται από τον ΕΟΜ ότι ανεξάρτητα από την ύπαρξη αρνητικής δήλωση ή όχι, η λήψη οργάνων δεν θα γίνεται σε περίπτωση άρνησης της οικογένειας.
Ο ΕΟΜ, σχολιάζοντας ανακοινώσεις φορέων που αναφέρονται σε αυτόματη αφαίρεση οργάνων εάν δεν υπάρχει αρνητική δήλωση, εκφράζει τη λύπη του «καθώς στο γενικότερο πλαίσιο “εκφοβισμού” του κοινού χρησιμοποιείται ως μέσο και ο θεσμός της Δωρεάς Οργάνων. Είναι μάλιστα ιδιαίτερα δυσάρεστο, να κυκλοφορούν, αβίαστα και απερίσκεπτα, ακόμα και από επίσημους φορείς ανακοινώσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα τον αποπροσανατολισμό του κοινού από τον ανιδιοτελή σκοπό της Δωρεάς Οργάνων. Τελικοί αποδέκτες της ζημιάς αυτής δεν είναι άλλοι από τους πάσχοντες ασθενείς, οι οποίοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους, για τη σωτηρία της ζωής τους στην ανεύρευση ενός μοσχεύματος».

Καθημερινή 29-05-2013 (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_29/05/2013_521998)
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίων 30 ημερών

VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ MEGASFILIPPOS & APROGRAMMATISTA ΣΤΟ YOU TUBE

4'ΝΕW ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (7' ΩΡΕΣ) 'ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ;;;ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΛΘΕΝ;;; ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...
Ο Κώστας Αδάμ είναι καθηγητής θεολόγος φιλόλογος, πνευματικο τέκνο του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου πατρός Επιφανίου Θεοδωρόπουλου,και του Π. Αυγουστινου καντιωτη,είναι πάρα πολλά χρόνια ιεροκύρηκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Έχει διατελέσει λυκειάρχης στο Κορωπί. Είναι Μελετητης των Αγιων Πατερων Της Ορθοδοξιας Και Της Αγιας Γραφης,Ανθρωπος Με Αληθινο Προσωπικό Χριστιανικό Βίωμα.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚ.ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ.ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
Οι βιντεοσκοπημένες Εκπομπές του Αναγνωστου Του Ραδιοφώνου Της Πειραϊκης Εκκλησίας Βασίλη Ατζακλή, Και Κάθε Παραγωγή Δική Του Θα προστίθεται Εδώ!.

Αντίβαρο

ΑΠΑΝΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Το Zωντανό Iστολόγιο

paterikoslogos.com - Δ. Συζητήσεις

Χριστιανική Φοιτητική Δράση

Orthodox Mission-Ορθόδοξη Ιεραποστολή

επικαιρότητα

ΛΙΣΤΑ (1') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΛΙΣΤΑ (2') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR

Madata.GR

Greek Alert

BBC News - Home

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ - ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΠΑΤΕΡΙΚΑ