Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Μάς οδηγούν σε εμφύλιο πόλεμο ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΕΝΑ με... «αφορμή» την ΕΡΤ. Τελικός στόχος, τα Εθνικά Θέματα σε Θράκη - Μακεδονία - Αιγαίο / Καστελλόριζο / Κρήτη - Ιόνιο - Ήπειρο (παντού!). Βιάζονται να τελειώσουν με την «συνδιαχείριση» - «συνεκμετάλλευση» - «συνδιοίκηση» των αμύθητων κοιτασμάτων μας με τις ύαινες που μάς περιτριγυρίζουν... Από μόνοι τους εφαρμόζουν το Σχέδιο « Τυφών » !!!


Μάς οδηγούν σε εμφύλιο πόλεμο ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΕΝΑ με... «αφορμή» την ΕΡΤ. Τελικός στόχος, τα Εθνικά Θέματα σε Θράκη - Μακεδονία - Αιγαίο / Καστελλόριζο / Κρήτη - Ιόνιο - Ήπειρο (παντού!). Βιάζονται να τελειώσουν με την «συνδιαχείριση» - «συνεκμετάλλευση» - «συνδιοίκηση» των αμύθητων κοιτασμάτων μας με τις ύαινες που μάς περιτριγυρίζουν... Από μόνοι τους εφαρμόζουν το Σχέδιο « Τυφών » !!! 
πηγη
Κίνδυνος για «ολοκαύτωμα» στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής – Έτοιμη για ανακατάληψη η ΕΛ.ΑΣ



Στη γραμμή αντιπαράθεσης βρίσκονται οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και οι αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες ετοιμάζονται για βίαιη ανακατάληψη του κτιρίου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Αγία Παρασκευή.

Ύστερα από την εντολή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα οι απεργοί να εγκαταλείψουν την ΕΡΤ και την απάντηση από την ΠΡΟΣΠΕΡΤ ότι κάτι δεν πρόκειται να γίνει το όλο σκηνικό θυμίζει «μπαρούτι».

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει δώσει εντολή στην ΕΛ.ΑΣ και η τελευταία έχει έτοιμο σχέδιο βίαιης εκκένωσης και ανακατάληψης του κτιρίου σε μια επιχείρηση που για πρώτη φορά θα συμβεί στα ελληνικά χρονικά ενώ θα εφαρμοστούν τεχνικές που εφαρμόστηκαν στις επιχειρήσεις στη βίλα Αμαλία και στο ΤΕΙ στη Θεσσαλονίκη.

Η επιχείρηση θα κινηθεί πρακτικά από γραφείο σε γραφείο ενώ η όλη γύρω περιοχή θα έχει από πριν αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Πρόκειται για το πρώτο τεστ που θα δοκιμάσει τις άγνωστες – μέχρι στιγμής- αντοχές της δικομματικής κυβέρνησης σε μια αναμέτρηση με τους απεργούς την οποία θα σπεύσουν βέβαια να εκμεταλλευτούν καταλλήλως τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Η κρίση –η οποία αργά ή γρήγορα θα ερχόταν- ξεκίνησε με την κυβερνητική ανακοίνωση μέσω του ΥΠΟΙΚ ότι η κυβέρνηση καλεί τους εργαζόμενους να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ – 2.000 από τους 2.656 θα προσληφθούν στο μεταβατικό φορέα - Δεν θα δοθούν αποζημιώσεις σε ΠΕΘ, ειδικούς συμβούλους και μετακλητούς

Στην κυβερνητική ανακοίνωση απάντησε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης ο οποίος δήλωσε:

«Οι εργαζόμενοι αρνούνται να δεχθούν την καταπάτηση των θεμελιωδών εργασιακών τους δικαιωμάτων. Θα είναι εδώ για να εκπέμπουν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Οι μάσκες έπεσαν. Θέλουν να πάρουν 2.000 άτομα που θα χάσουν όλα τους τα δικαιώματα και το ταμείο ανεργίας και στη συνέχεια, στο νέο φορέα μπορεί να είναι και 50. Η νομική μας υπηρεσία ετοιμάζει εξώδικα για να απαντήσει στα όσα υποστηρίζει ο κ. Στουρνάρας».

Οι πληροφορίες θέλουν οι απεργοί της ΕΡΤ να ετοιμάζουν σκηνικό με άρωμα «πολυτεχνείου» με συνέχιση της ζωντανής εκπομπής που πραγματοποιούν από τότε που ξεκίνησε η κρίση με την ΕΡΤ καλώντας τον κόσμο να προστρέξει σε βοήθεια έναντι της κυβερνητικής αυθαιρεσίας, όπως και τα κόμματα τα οποία με βουλευτές τους είναι σίγουρο πως θα βρεθούν εκεί, για να «επιδιώξουν» κάποιο «προπηλακισμό» από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Από εκεί και πέρα το σενάριο είναι λίγο έως πολύ γνωστό: Οι γνωστές καταγγελίες ενώπιον της κάμερας, των βουλευτών εναντίον της αστυνομίας, μετάδοση από τους απεργούς των επεισοδίων στο εξωτερικό, και έκκληση για βοήθεια δημοσιεύματα από το διεθνή Τύπο εναντίον της κυβέρνησης και το θέατρο του παραλόγου δεν έχει τέλος.

Η «μάχη της ΕΡΤ» είναι «βούτυρο στο ψωμί» των κομμάτων της "μαχόμενης αριστεράς" και ξέρουν να χειρίζονται πολύ καλά τέτοιες καταστάσεις το ερώτημα είναι η κυβέρνηση πόσο έτοιμη είναι. Σίγουρα δε θα ήθελε να δώσει μια τέτοια μάχη αλλά εκ των πραγμάτων είναι αναγκασμένη να το πράξει.

Υπεγράφη η κυπρο-ισραηλινή συμφωνία κατασκευής του σταθμού LNG στα Βασιλικά
Σε επίδειξη δύναμης προς Τουρκία και ανεξάρτητης ενεργειακής πολιτικής έναντι των ΗΠΑ προέβη το Ισραήλ, με την υπογραφή της καταρχήν συμφωνίας με την Κύπρο για την κατασκευή του σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου.

Όπως ανακοινώθηκε δύο ισραηλινές εταιρείες οι Delek Drilling Limited Partnership και Avner Oil Exploration Limited Partnership και η αμερικανική ισραηλινών συμφερόντων Noble Energy International Ltd υπέγραψαν με την κυπριακή κυβέρνηση μνημόνιο κατανόησης (MoU) για την κατασκευή σταθμού υγροποίησης του φυσικού αερίου τόσο από τα κυπριακά κοιτάσματα όσο και από τα ισραηλινά στο Tamar και το Leviathan.

Η κατασκευή αυτή του σταθμού LNG στη θέση Βασιλικά αναμένεται να μετατρέψει την Κύπρο σε ενεργειακό κόμβο της Ν.Α. Μεσογείου.

Η απόφαση αυτή βέβαια πρόκειται να προκαλέσει την αντίδραση της Τουρκίας η οποία απαιτούσε εν ειδει «νταβατζή» της περιοχής την μεταφορά του κυπριακού φυσικού αερίου με αγωγό μέσα από το έδαφός της προς την Ευρώπη και ήταν ουσιαστικά casus belli τόσο για την Κύπρο αλλά κυριότερα για το Ισραήλ.

Την ίδια άποψη είχαν και κύκλοι του αμερικανικού state department οι οποίοι πίεζαν επίσης προς την κατεύθυνση της μεταφοράς του φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας.

Η παραπάνω εξέλιξη πρόκειται να δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στην ήδη ευαίσθητη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου.

Να σημειωθεί ότι το Ισραήλ –και παρά τις αμερικανικές πιέσεις- έχει παραχωρήσει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων Tamar και Leviathan στην ρωσική εταιρεία Gazprom . Αντίθετα εμείς δώσαμε στον εχθρό την αζέρικη δηλαδή εταιρεία Socar τη διαχείριση του φυσικού αερίου στην Ελλάδα παρά την καταφανή καλύτερη προσφορά των δύο ρωσικών εταιρειών (Gazpromκαι Sintez) που έφτανε τα 1,9 δισ. € έναντι των 400(!) εκατ. € και όχι μόνο αυτό αλλά είμαστε και ικανοποιημένοι…

Πότε άραγε τα μαθήματα που δίνει το Ισραήλ θα τα ενστερνιστεί και η Ελλάδα καθώς το Τελ Αβίβ βάζει τα συμφέροντά του πάνω από την οποιαδήποτε γεωπολιτική ισορροπία;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίων 30 ημερών

VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ MEGASFILIPPOS & APROGRAMMATISTA ΣΤΟ YOU TUBE

4'ΝΕW ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (7' ΩΡΕΣ) 'ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ;;;ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΛΘΕΝ;;; ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...
Ο Κώστας Αδάμ είναι καθηγητής θεολόγος φιλόλογος, πνευματικο τέκνο του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου πατρός Επιφανίου Θεοδωρόπουλου,και του Π. Αυγουστινου καντιωτη,είναι πάρα πολλά χρόνια ιεροκύρηκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Έχει διατελέσει λυκειάρχης στο Κορωπί. Είναι Μελετητης των Αγιων Πατερων Της Ορθοδοξιας Και Της Αγιας Γραφης,Ανθρωπος Με Αληθινο Προσωπικό Χριστιανικό Βίωμα.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚ.ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ.ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
Οι βιντεοσκοπημένες Εκπομπές του Αναγνωστου Του Ραδιοφώνου Της Πειραϊκης Εκκλησίας Βασίλη Ατζακλή, Και Κάθε Παραγωγή Δική Του Θα προστίθεται Εδώ!.

Αντίβαρο

ΑΠΑΝΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Το Zωντανό Iστολόγιο

paterikoslogos.com - Δ. Συζητήσεις

Χριστιανική Φοιτητική Δράση

Orthodox Mission-Ορθόδοξη Ιεραποστολή

επικαιρότητα

ΛΙΣΤΑ (1') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΛΙΣΤΑ (2') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR

Madata.GR

Greek Alert

BBC News - Home

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ - ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΠΑΤΕΡΙΚΑ