Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Φαινόμενα που προκαλούν σύγχυση: H περίπτωση του Δημοσθένη Λιακόπουλου.Οι αναρίθμητες πλάνες και αιρέσεις του, στο φώς της Ορθοδοξίας / Μέρος 2ο, Άρθρο του κ. Κωνσταντίνου Παπαχριστοδούλου Προέδρου του Δ. Σ. Της «Πανελληνίου Ενώσεως Γονέων»

Φάκελλος Δημοσθένης Λιακόπουλος : Οι αναρίθμητες πλάνες και αιρέσεις του, στο φώς της Ορθοδοξίας / Μέρος 2'ο 

Φαινόμενα που προκαλούν σύγχυση: H περίπτωση Λιακόπουλου.

του κ. Κωνσταντίνου Παπαχριστοδούλου Προέδρου του Δ. Σ. Της «Πανελληνίου Ενώσεως Γονέων»
«Χριστός, ΑπόλλωναςΛευκή ΑδελφότηταΚοίλη Γη, Έλ, Ελοχίμ, Νεφελίμ, Διεθνείς Συνωμοσίες, Γέροντες, Προφητείες, UFOΑποκρυφισμόςΔαιμονολογία, Εξορκισμοί», είναι μερικά μόνο από τα θέματα με τα οποία ασχολούνται οι τηλεοπτικές εκπομπές προώθησης βιβλίων και πονημάτων του «ερευνητή-συγγραφέα» κ. Δημοσθένη Λιακόπουλου.

Το γεγονός δεν θα ήταν άξιο ιδιαίτερου σχολιασμού, αφού τέτοιου είδους βιβλία κυκλοφορούν, με ανάλογο περιεχόμενο, από την εποχή ακόμα του Μεσαίωνα. Μπορεί να τα ανακαλύψει κανείς στα ράφια βιβλιοπωλείων αλλά και ομάδων που ασχολούνται με μεταφυσικές αναζητήσεις. Το φαινόμενο όμως έχει πάρει διαστάσεις από τη στιγμή που δημιουργεί σύγχυση και αλλοίωση της Χριστιανικής συνείδησης του μέσου Έλληνα πολίτη, αφού για την προώθηση αυτών των βιβλίων γίνεται χρήση του μέσου της Τηλεόρασης σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Ο κ. Λιακόπουλος είναι ο αποκλειστικός παρουσιαστής και διαφημιστής μιας μεγάλης γκάμας βιβλίων, πολλά από τα οποία φέρεται να έχει γράψει ο ίδιος. Ο συγγραφέας ασχολείται με πλήθος μεταφυσικών και παραφυσικών θεμάτων, που μπλέκονται όμως -και αυτό είναι το πρόβλημα- με την Εθνική ταυτότητα των Ελλήνων αλλά και την Χριστιανική και Ορθόδοξη πνευματικότητα.
Ο ίδιος διαθέτει ένα χαρακτηριστικό επικοινωνιακό χάρισμα και μια αμεσότητα, πουθυμίζει σε πολλά σημεία τους αμερικανούς «τηλε-ευαγγελιστές». Ο λόγος του χειμαρρώδης. Χρησιμοποιεί διάφορα επικοινωνιακά τρυκ (αυξομείωση στην ένταση της φωνής, παρακλήσεις, ρητορικά σχήματα, ακόμα και προσταγές προς τους τηλεθεατές π. χ. «… Σηκωθείτε τώρα! από καναπέδες, ντιβάνια, πολυθρόνες, καρέκλες… Και πάρτε τηλέφωνο»!) και διάφορα εποπτικά μέσα: νideo, animation, τραγούδια και μουσικές αναλόγου περιεχομένου με τα βιβλία κ. ά. , τα οποία προκαλούν το ενδιαφέρον του τηλεθεατή.
Επαναλαμβάνουμε, ότι η διαφήμιση και μόνο βιβλίων δεν θα ήταν άξια σχολιασμού.Μέσα όμως από αυτές τις εκπομπές, προβάλλονται κάθε είδους αποκρυφιστικές θεωρίες (Κοίλη Γη, Λευκή Αδελφότητα, μεγάλη Πυραμίδα), αναβιώνει μια λανθάνουσα αρχαιολατρία μπλεγμένη με τη Χριστιανική διδασκαλία, ένα κράμα εθνικισμού και προγονολατρίας με ρατσιστικές αποχρώσεις, αλλά και μια ακατάσχετη συνωμοσιολογία -οι πάντες απεργάζονται, κατά τον κ. Λιακόπουλο, τον αφανισμό των Ελλήνων. Μπλέκονται με μεγάλη ευκολία η δαιμονολογία με τηνουφολογία και τους εξωγήινους. Και τέλος, χώρο στις εκπομπές του κ. Λιακόπουλου έχουν οι γέροντες της Ορθοδοξίας, οι προφητείες του πατροκοσμά και του γέροντος Παϊσίου, μάλιστα ερμηνευμένες με τέτοιο τρόπο που σίγουρα δεν φαντάζονταν ακόμα και οι ίδιοι οι πατέρες.
Μετά από μια σχετική έρευνα όλων των «καταπληκτικών» και εξωφρενικών θεωριών του κ. Λιακόπουλου καταλήξαμε στα ακόλουθα συμπεράσματα:
1. Στα βιβλία που υπογράφει περιέχονται «ανακαλύψεις» και θεωρίες, οι οποίες τις περισσότερες φορές δεν συμβαδίζουν με τη λογική και την επιστήμη. Αυτό βέβαια δικαιολογείται από το συγγραφέα, αφού πάντοτε δίνεται μια μεταφυσική διάσταση σε κάθε επιστημονική θεωρία. Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Λιακόπουλο: «η γη είναι κούφια, γεμάτη μιαρά έθνη, διαβολαραίους και καλλικατζαραίους Νεφελίμ, ο ήλιος είναι σιδερένια μηχανή, οι υποχθόνιοι ζουν ανάμεσά μας και τρώνε ανθρώπους, ο Διόνυσος και ο Μεγαλέξανδρος έπειτα από εντολή του Θεού βούλωσαν τρύπες με τεράστιες τάπες-πυραμίδες, η σελήνη είναι γεμάτη ελληνικές πόλεις και μέλαθρα, ο Λουκιανός έγραψε αληθή ιστορία, ο πλανήτης είναι ελληνικός, όλοι οι πολιτισμοί είναι ελληνικοί, όλες οι γλώσσες προέρχονται από την ελληνική, ο Αριστοτέλης ανακάλυψε τη σχετικότητα και το νόμο της απροσδιοριστίας, όλες οι γνώσεις του κόσμου είναι γραμμένες στα αρχαία Ελληνικά χειρόγραφα, οι αρχαίοι Έλληνες ήταν μονοθεϊστές, μάλλον πρώιμοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και δεν πίστευαν στο δωδεκάθεο… ». Σε αυτό τον «ορυμαγδό» των θεωριών ο κ. Λιακόπουλος απαντά πάντα με πλήθος «επιχειρημάτων», νideo, φωτογραφιών, εγγράφων και δημοσιευμάτων. Οι περισσότερες από αυτές τις θεωρίες καταρρίπτονται ως αβάσιμες, από ανθρώπους που έχουν μια σχετική γνώση και πανεπιστημιακή μόρφωση. Ο μέσος όμως πολίτης μπορεί εύκολα να εντυπωσιαστεί, να προβληματιστεί, έως και να εκστασιαστεί με τον τρόπο που προβάλλονται όλα αυτά μέσα από τις σχετικές εκπομπές.
2.   Είναι απορίας άξιο πώς ο κ. Λιακόπουλος χρησιμοποιεί στοιχεία, που με μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο και στη σχετική βιβλιογραφία αποδεικνύεται περίτρανα ότι είναι αστήρικτα και παραπλανητικά. Έτσι, έχει διαπιστωθεί ότι «ο σκελετός Κενταύρου, που ανακαλύφθηκε και φυλάσσεται σε πανεπιστήμιο», δεν είναι τίποτα άλλο από μια φάρσα, που θέλησε να κάνει ένας καθηγητής, ενώ οι φωτογραφίες με σκελετούς γιγάντων με «μικροσκοπικούς» ανθρώπους δίπλα τους,αποτελούν «πειραγμένες» φωτογραφίες από διαγωνιζόμενους σε ένα διαγωνισμό του «photoshop». Η παράθεση παρόμοιων «ντοκουμέντων» είναι ατελείωτη. Η χρήση τέτοιων «αποδεικτικών» μέσων όμως, κατά τη γνώμη μας, μπορεί να οδηγήσει το κοινό σε παραπληροφόρηση και σύγχυση.
3.   Παραποιείται συστηματικά από τον κ. Λιακόπουλο το περιεχόμενο της Άγιας Γραφής προκειμένου να υποστηριχθούν και με χωρία οι θεωρίες του. Άλλωστε, όπως έχει πει ο ίδιος σε εκπομπή του, οι «Εβδομήκοντα», που μετέφρασαν το εβραϊκό κείμενο στα Ελληνικά, «παραχάραξαν» το κείμενο της Π. Διαθήκης. Έτσι, δεν διστάζει να αλλοιώνει ο ίδιος τα χωρία, προκειμένου να στηρίξει τις θεωρίες του.Το χωρίο π. χ. Του: Ψαλμοί ργ’, στίχ. 4: «ο ποιών τους αγγέλους αυτού πνεύματα και τους λειτουργούς αυτού πυρός φλόγα», γίνεται: «ο ποιών τους αγγέλους αυτού πνεύματα και τους ελοχίμ αυτού πυρός φλόγα»Αλλοιώνοντας το χωρίο:Γένεση στ’ στίχ. 1-4, προσπαθεί να στηρίξει την περίφημη θεωρία του για τα «Ελοχίμ και τα Νεφελίμ »Η θεωρία του έχει ως εξής: «Εν αρχή ο Θεός έκανε τους Ελοχίμ, τον ουρανό και την γη, αυτοί κάναν Νεφελίμ, αφού διασταυρώθηκαν με τους ανθρώπους, τα κακά Νεφελίμ έμειναν κακά και τα καλά γίναν Έλ. Από τα καλά Νεφελίμ τα Έλ βγήκαν οι Έλληνες. Τα κακά ζούνε κάτω από τη γη (την κοίλη γη) και εξουσιάζουν τον κόσμο, μέχρι να γίνει πόλεμος ξανά… ».
4. Στο βιβλίο που διαφημίζει: «Ο καιρός γαρ εγγύς», παρουσιάζεται και σχολιάζεται εκτενώς η λεγόμενη «Προφητεία του Τραχωνίου Λεμεσού». Μάλιστα επί καθημερινής βάσης στις εκπομπές του γίνεται προσπάθεια να συνδεθούν διάφορα γεγονότα της επικαιρότητας με τις εν λόγω «προφητείες». Αποκρύπτεται όμως το γεγονός ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου εξέτασε το φαινόμενο και απέρριψε τις δήθεν «προφητείες» ως απαράδεκτες«Η Ιερά Σύνοδος έχοντας υπόψη τις απόψεις μελών της, που εκφράστηκαν από καιρό, καθώς και την έκθεση της Επιτροπής, που ορίστηκε για εξέταση της εμφάνισης «σημείων», σε οικία στο Τραχώνι, αποδέχεται χωρίς καμία επιφύλαξη το πόρισμα της Επιτροπής ότι τα κακότεχνα σχεδιάσματα, τα γράμματα και οι ημερομηνίες στην πιο πάνω οικία είναι «Προϊόντα Απάτης» και «ασυνάρτητον συνονθύλευμα φαντασιών πασχούσης και απατώσης προσωπικότητος»». (Ανακοινωθέν Ιεράς Συνόδου Κύπρου 7/7/99).
Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι ανά τους αιώνες συνέχονται από ένα φόβο για το μέλλον και τα έσχατα. Έτσι, πολύ εύκολα σαγηνεύονται από κάθε είδους προφητείες και ενοράσεις. Το κλειδί για την αναγνώριση κάθε είδους προφητικού λόγου, κατ’ αρχήν, είναι η «διάκριση των πνευμάτων», διότι είναι δυνατόν πολλές φορές να ομιλούν ακόμη και δαιμόνια. Για την ερμηνεία μιας προφητείας τον πρώτο λόγο έχει η Εκκλησία. Κάθε ιδιωτική προσπάθεια ερμηνείας, ακόμα και αν κρύβει ευσεβή πόθο και θρησκευτική ευλάβεια, εφόσον είναι ξεκομμένη από την Εκκλησία, μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους σε επικίνδυνες ατραπούς. Πόσο μάλλον όταν κάποιος, αντί να ερμηνεύει προφητείες, παράγει ο ίδιος «προφητικό» λόγο. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις «φωτισμένων» «Προφητών» που δημιούργησαν σύγχυση σε πλήθος ανθρώπων και τελικά καταδικάστηκαν από την Εκκλησία.
Η εμμονή του κ. Λιακόπουλου σε αμφιβόλου ποιότητας προοράσεις και λαϊκού τύπου προφητείες, που είναι μάλιστα καταδικασμένες επίσημα από την Εκκλησία της Κύπρου, προκαλεί τουλάχιστον εντύπωση. Η ενασχόλησή του επίσης με θεωρίες ξεχασμένες από καιρό, τις οποίες προβάλλει ως νέες, πρωτότυπες δικές του ανακαλύψεις, όπως επίσης και τα αμφιβόλου προέλευσης «ντοκουμέντα» και αποδείξεις των θεωριών του, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ψευδοεπιστήμη και η μελλοντολογία «πουλάνε» και μάλιστα πολύ. Η ανάμιξη δε των ονομάτων και των λόγων του γέροντος Παϊσίου και του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού με όλο αυτό το συνονθύλευμα των κοσμοθεωριών του κ. Λιακόπουλου αποτελεί τουλάχιστον ασέβεια προς τα πρόσωπά τους, αν όχι προσπάθεια σύγχυσης του κοινού.
‘Αναδημοσίευση ‘από : http://www.oodegr.com/oode/asynithista/liakopoulos_1.htm#2.
Αναδημοσίευση από: Περιοδικό «Παρακαταθήκη» Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2008, τ. 62, σελ. 6-8.
Πρώτη δημοσίευση στο αντιαιρετικό περιοδικό Διάλογος, όργανο του «Διορθοδόξου Συνδέσμου Πρωτοβουλιών Γονέων», τεύχος 52 (Απρίλιος – Ιούνιος 2008), Αθήνα, σελ.  8-11.
Κατεβάστε το τεύχος ‘εδώ :
καί άλλα τεύχη τού ‘αντιαιρετικού περιοδικού Διάλογος ‘εδώ :
πηγη

8 σχόλια



  1. Χρηστος

      /  20/01/2012
    Εκκλησιαστική Ιστορία Ευσεβίου και 20° τόμο Ελληνικής Πατρολογίας του Κέντρου Πατερικών Εκδόσεων, σελ. 1285-1293
    Αόρατος Πόλεμος, σελ. 300 εκδ. Παναγόπουλος
    βιβλίο του Χάρη Κ. Σκαρλακίδη 2005,«Οι προάγγελοι του Ιησού Χριστού, Απόλλων και Σιβύλλες»
    Κωδ. 281, φ. 103α, 15ος αι. Άγιος Όρος, Μονή Διονυσίου
    Άγιον Όρος, Μονή Διονυσίου, Χρησμοί ελλήνων σοφών περί Χριστού, κωδ. 167, φ. 151.α, 16ος αιώνας
    κωδ. 14, φ. 398α, 11ος αι. Άγιον Όρος. Μονή Εσφιγμένου
    Σινά, Μονή Αγίας Αικατερίνης, Χρησμοί και θεολογίαι Ελλήνων φιλοσόφων, Σιναΐτικος 327, φ. 235β, 15ος αιών.
    Vat., gr. 555., 11ος αι., φφ. 309α, 315β. Βατικανό. Bibliotheca Apostolica Veticana
    δεν πιστευεις δηλαδη τοσους Αγιους που τα εχουν πει οπως την Αγια Αικατερινη ή τον Αγιο Αθανασιο ή τον Αγιο Νικοδημο τον Αγιορειτη ή τον Αποστολο Παυλο ? δηλαδη αυτοι εφοσον ηταν Αγιοι ηξεραν τι ελεγαν γιατι το Αγιο Πνευμα….αντε μπραβο….πριν κραξεις ψαχνεις πρωτα…


    • norfid

        /  20/01/2012
      Αγαπητέ Χρήστο είσαι σίγουρος ότι διάβασες το άρθρο και απαντάς πανω σ’ αυτό; Αυτά που αναφέρεις δεν έχουν καμμιά σχέση με όσα γράψαμε και τα θέματα που ασχοληθήκαμε.
      Αναφέρεσαι στον λεγόμενο »σπερματικό λόγο», ότι ο Θεός δηλαδή φώτισε πολύ πρίν την Γέννηση του Ιησού Χριστού, πολλούς λαούς, περί του αναμενομένου μεσσία, ότι ο ίδιος ο Θεός δηλαδή επρόκειτο να γίνει άνθρωπος, για την δική μας σωτηρία.
      Το άρθρο αναφέρεται σε σειρά αιρετικών διδασκαλιών του κυρίου Δ.Λιακόπουλου όπως :
      – Η πλάνη ότι Ελω(χ)ίμ είναι ενεργειακά όντα και όχι μια απο τίς πολλές ονομασίες του Θεού.
      – Η πλάνη ότι Ελ Σαδδαί είναι ένα ξεχωριστό όν καί όχι μια απο τίς πολλές ονομασίες του Θεού.
      – Η πλάνη ότι εκτός από τους Αγγέλους και τους Ανθρώπους, ο Θεός δημιούργησε τους Ελοχίμ (Elohim), μυριάδες μυριάδων στον αριθμό. Και μάλιστα πρίν την δημιουργία των Αγγέλων.
      – Η πλάνη ότι ότι ο πρώτος Ελοχίμ είναι ο Παλαιός των Ημερών και όχι ο Θεός.
      – Η πλάνη ότι τον Αδάμ τον δημιούργησαν οι Ελοχίμ κατ΄εικόνα τους και όχι ο Θεός.
      – Η πλάνη ότι πρίν απο την Εύα γίνεται προσπάθεια να δωθεί στον άνθρωπο (άνδρα), μια άλλη σύντροφος η Λιλίθ.
      – Η πλάνη ότι ο Εωσφόρος λέγεται Σαμαέλ. κλπ κλπ
      Κάνε τόν κόπο να ξαναδιαβάσεις το άρθρο, για να δεις τι λένε οι Άγιοι μας, για τις λέξεις (ονομασίες του Θεού) Ελω(χ)ιμ και Ελ Σαδδαί.
      Έχεις βρει κανένα βιβλίο Αγίων της Εκκλησίας μας να λέει τέτοια πράγματα; Πρέπει να καταλάβεις ότι οι πηγές τέτοιων θεωριών είναι απόκρυφα Εβραικά απόκρυφα κείμενα τα οποία εντάχθηκαν μέσα στο Talmud, την Haggada, την kaballah κ.λ.π.
      Δες ενδεικτικά :
      Το Ταλμούδ περί Σαμαέλ
      Talmud, Sotah 10b : …R. Eleazar said: [The verb in the text implies] that after her proofs (7) were found, Samael (8) came and removed them, and Gabriel9 came and restored them…
      *(8) Angel of evil, later identified with Satan.
      Το Ταλμούδ περί Λιλίθ
      Talmud, Shabbath 151b : …R. Hanina said: One may not sleep in a house alone,(14) and whoever sleeps in a house alone is seized by Lilith.(15)
      *(15) The night demon. V.J.E. art. Lilith,
      Baba Bathra 73b : …(30) Lilith, a female night demon…
      Nidah 24b : (26)Lilith, a female demon of the night, reputed to have wings and a human face
      Haggada – Yalkut περί Λιλίθ και 130 χρόνων
      …To banish his loneliness, Lilith was first given to Adam as wife. Like him she had been created out of the dust of the ground. But she remained with him only a short time, because she insisted upon enjoying full equality with her husband. She derived her rights from their identical origin… After a separation of one hundred and thirty years, he returned to Eve…
      Υ.Γ. Όσα αναφέρει ο Δ Λιακόπουλος στο βιβλίο του : Γιατί και πως ζουν ανάμεσα μας – Νεφελίμ, έχουν πηγή την Σολομωνικη!!!! Οι 72 δήθεν νεφελίμ που αναφέρει, είναι απλά αντιγραφή των 72 δαιμόνων της σολομωνικής .!!! Ο επίσημος τίτλος του βιβλίου είναι : Lemegeton Clavicula Salomonis,The Lesser Key of Solomon, Tο μικρότερο κλειδί του Σολομώντα.
      Και πιο συγκεκριμένα από το τμήμα του βιβλίου με τίτλο : Ars Goetia , Η τέχνη της γοητείας (είδος μαγείας).
      Οι δαιμονικές σφραγίδες και οι περιγραφές του είναι απο εκεί και από το βιβλίο : Pseudomonarchia Daemonum.!!!


    • Χρηστος

        /  20/01/2012
      πρωτον για την Λιλιθ αναφερει και η παλαια διαθηκη ομως μερικως γιατι λεει οτι ο Θεος δημιουργησε τα παντα τα ζωα τα δεντρα κτλπ…μετα στην δημιουργια του ανθρωπου λεει οτι εφτιαξε τον αρσενικο αλλα και τον θηλυκο ανθρωπο δηλαδη λεει:
      άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς. 28 και ευλόγησεν αυτούς ο Θεός, λέγων· αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και μετα απο λιγο λεει οτι ο Αδαμ ηταν μονος του και λεει : και επέβαλεν ο Θεός έκστασιν επί τον Αδάμ, και ύπνωσε· και έλαβε μίαν των πλευρών αυτού και ανεπλήρωσε σάρκα αντ ‘ αυτής. 22 και ωκοδόμησεν ο Θεός την πλευράν, ην έλαβεν από του Αδάμ, εις γυναίκα και ήγαγεν αυτήν προς τον Αδάμ.
      πως εξηγηται αυτο ? αφου στην αρχη λεει οτι άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς και μετα λεει οτι εφτιαξε την γυναικα….αρα η πρωτη γυναικα του Αδαμ ηταν η Λιλιθ που πηγε να σκωτωσει τον Αδαμ και εκδιοχθει του Παραδεισου…και στην αρχη πριν την δημιουργια του ανθρωπου λεει οτι δημιουργησε τα παντα ζωα πτηνα ψαρια και κτλπ…μετα απο την δημιουργια του Αδαμ μετα απο λιγο λεει οτι τα ξαναδημιουργησε παλι και ειπε στον Αδαμ να τα ονομασει…πριν Δηλαδη λεει οτι ο Θεος δημιουργησε τα παντα και μετα απο τον Αδαμ λεει οτι τα ξαναδημιουργησε…αυτο ειναι περιεργο…δηλαδη καποιος τα κατεστρεψε δηλαδη η Λιλιθ αυτο το μερος κοπηκε απο την παλαι διαθηκη….και μετα Λεει οτι εφτιαξε ο Θεος την γυναικα….οχι θυλη αλλα γυναικα…..


    • norfid

        /  20/01/2012
      Λυπούμαστε πραγματικά αγαπητέ Χρήστο γιατι ακολουθείτε το γνωστό – Ουκ αν με πείσεις καν με πεισεις -. Ψεύδεσθε καταφανώς λέγοντας ότι : »την Λιλιθ αναφερει και η παλαια διαθηκη ». Σας παρακαλούμε σταματήστε να πιστεύετε και να διαδίδετε τέτοιες πλάνες. Λιλίθ δεν αναφέρεται πουθενά, ούτε στην Αγία Γραφή, ούτε σε κανένα Πατερικό κείμενο. Αν θέλετε να διαβάζετε την εβραική αποκρυφολογία έχετε κάθε δικαίωμα, αλλά δεν έχετε δικαίωμα, να βαφτίζετε τις δαιμονικές Ταλμουδικές διδασκαλίες δήθεν Ορθόδοξες.


    • Χρηστος

        /  20/01/2012
      οσο για Νεφελιμ και στην ορθοδοξια υπαρχουν αναφορες για νεφελιμ…για ψαξε στον Αγιο Ανδρεα να δεις τι λεει για τα ρυπαρα γενη που εκλεισε τις πυλες ο Αλεξανδρος ο Βασιλιας τον Μακεδονων και οτι θα ξαναβγουν οι έβδομηκοντα δύο βασιλείς μέ τόν λαό τους, τά λεγόμενα βδελυρά έθνη, πού είναι πιό σιχαμερά όπό κάθε άηδία καί δυσωδία.Αύτά θά διασκορπισθοϋν σ’ ολο τόν κόσμο. Θά τρώνε ζωντανούς τούς άνθρώπους καί θά πίνουν τό αίμα τους.Άλλοίμονο στίς περιοχές, απ’ οπου θά περάσουν! Αν είναι δυνατόν, Κύριε, άς μην ύπάρχουν τότε Χριστιανοί! Γνωρίζω δμως οτι θα ύπάρχουν. αυτη η προφητεια ειναι πολυ γνωστη,,δηλαδη και ο Αγιος Ανδρεας δεν ηξερε τι ελεγε ? Εν εκείνω γαρ τω καιρώ αποφράξει Κύριος ο Θεός τας πύλας τας εν Ινδαλία ,ας έκλεισεν Αλέξανδρος ο των Μακεδόνων βασιλεύς και εξελεύσονται οι εβδομήκοντα δύο βασιλείς μετά του λαού
      αυτών, τα λεγόμενα ρυπαρά γένη, τα βδελυρώτατα πάσης συγχασίας και δυσωδίας,και
      διασκορπισθήσονται εν ταις χώραις ταις υπ’ ουρανόν, σάρκας ζώντων ανθρώπων εσθίοντες
      και το αίμα πίνοντες
      και επεισης δες πολυ προσεκτικα στο Συναξαριστη στην επανεκδοση του 1956 οπου στην σελιδα 232 στις 15 Ιανουαριου στον βιο του οσιου Παυλου του Θηβαιου οπου πηρε εντολη απο εναν αγγελου ειδε να παει να επισκεφθει τον Αββά Παύλον και ξεκινησε να προχωραει στην ερημο και συναντησε εναν Κενταυρο…εκεινος φοβηθηκε αλλα των ρωτησε οδηγιες πως να παει να τον βρει και εκεινος του ειπε..μετα απο λιγο καθως προχωρουσε ο Αγιος ειδε ενα τριχωτο ον σαν αυτα που οι ποιητες ονομαζουν Σατυρο..εχοντας κερατα στο κεφαλι και οπλες τραγου αντι για ποδια…και του ειπε μην φοβασαι…ειμαι ενας απο εκεινος που καποιοι αρχαιοι ελληνες προσκηνουσαν ανοητα για θεους….
      μετα δες και τον Αγιο Νικοδειμο τον αγιορειτη στον Συναξαρειστη του 1819 οπου αναφερει οτι ο Αγιος Χριστοφορος ηταν κυνοπροσωπος και καταγοταν απο μια χωρα που ετρωγαν τους ανθρωπους….
      απαντησε μονο αν εξετασεις και δεις τα παραπανω που γραφω και αν μπορεις εξηγησετα….


    • norfid

        /  21/01/2012
      Αγαπητέ Χρήστο εξακολουθείτε να μην απαντάτε στην σωρεία των πλανών του κυρίου Λιακόπουλου, οπως οι λέξεις Ελο(χ)ίμ και Ελ Σαδδαί και άλλα, βαζόντας συνέχεια νέα θέματα.
      Δυστυχώς επαναλαμβάνεις την ίδια παραπληροφόρηση. Πουθενά στην Ορθοδοξία δεν γίνετε λόγος για Νεφελίμ. Σε κανένα από τα χιλιάδες βιβλία των Αγίων δεν αναφέρεται αυτή η λέξη, ούτε μια φορά.Στην Παλαιά Διαθήκη, εμφανίζεται η σωστή λέξη Γίγαντες, που είναι μετάφραση των εβραικών λέξεων Νεφελίμ και Γκιμπορίν. Βέβαια δεν σκεφτήκατε ποτέ γιατι αγνοείτε την λέξη Γκιμπορίν και εμμένετε μόνο στο Νεφελίμ που είναι συνώνυμο.
      Αν θέλετε την λέξη γίγαντας να την προφέρετε εβραικά με το νεφελίμ, μήπως θα αρχίσετε αποκαλείτε τον Θεό Γιαχβέ; (που φυσικά δεν το κάνει κανείς μας).
      Επίσης ξεχνάτε ότι αυτοί οι γίγαντες = ψηλοί άνθρωποι, έζησαν πρό του κατακλυσμού και μετά φυσικά εξαφανίστηκαν. Γιατί αγνοείτε αγαπητέ Χρήστο την συνέχεια του χωρίου της Γένεσης στ’ 6 : …και είπεν ο θεός απαλείψω τον άνθρωπον, ον εποίησα, από προσώπου της γης…. Έτσι ακολούθησε ο κατακλυσμός και σώθηκαν μόνο 8 άνθρωποι : ο Νώε τα τρία παιδιά του Σημ, Χαμ, Ιάφεθ και οι 4 γυναίκες τους.
      Όσο δέ για τους ανθρωποφάγους, είναι λυπηρό να πιστεύετε ότι τόσες και τόσες φυλές που είχαν ή έχουν ακόμα και σήμερα αυτη τήν απαίσια κανιβαλική συμπεριφορά και τρώγαν ανθρώπους είναι ΄΄Νεφελίμ΄΄. Τότε δυστυχώς θα πρέπει να καταλήξετε στο άτοπο συμπερασμα ότι ο μισός πλανήτης είναι »νεφελίμ» η απόγονος τους. Η ανθρώπινη ιστορία είναι γεμάτη από τέτοιες μαύρες σελίδες. Ακόμα και οι καθολικοί »σταυροφόροι», έχει καταγραφεί ότι έτρωγαν πτώματα αντιπάλων τους, σε περιπτώσεις ελλέιψεως τροφής.
      Δείτε μερικές απο τίς αναρίθμητες περιγραφές σε αρχαία βιβλία :
      Στράβωνος γεωγραφικά : ..των Βρεττανών υπάρχουσιν οι κατοικούντες αυτήν, ανθρωποφάγοι τε όντες και πολυφάγοι, τους τε πατέρας τελευτήσαντας κατεσθίειν…
      Ανωνύμου γεωγραφία : ..περί τον κόλπον της βραχείας θαλάσσηςανθρωποφάγοι Αιθίοπες.
      Εφόρου ιστορία : …περί την πάλαι μεν Φλέγραν,νυν δε Παλλήνηνονομαζομένην κατοικούντες ήσαν άνθρωποι ωμοί και ιερόσυλοι καιανθρωποφάγοι….
      Κλήμη Ρώμης (recognitiones) : …και εν μια χώρα των Ινδών εισίνανθρωποφάγοι Ινδοί
      Σφραντζή (χρονικόν) : Νόνος δε παρά Βακτριανοις….εν δε τοις ενδότεροις μέροις τούτων ανθρωποφάγοι εισί και τους επιξενωμένους αναιρούντες εσθίουσι….
      Ευσταθίου (σχόλια εις τον Όμηρο) : …αλλά και ανθρωποφάγοιφαίνονται, κατεσχηκότες την περί Σικελίαν χώραν των Λεοντίνων….
      κλπ κλπ
      Όσο δε για τα υπόλοιπα έχετε κάθε δικαίωμα να πιστεύετε ότι άνθρωποι με αλλοιωμένο DNA, δεν είναι άνθρωποι. Για μας, είτε από γενετική ανωμαλία, είτε απο ραδιενέργεια κλπ γεννιούνται παραμορφωμένοι ή τερατόμορφοι άνθρωποι, είτε με 2 κεφάλια ή περισσότερα χέρια και πόδια κλπ, είναι απλά άνθρωποι σαν και εμάς. Η επιστήμη ποτέ δεν έχει διερωτηθεί ή φανταστεί ότι έιναι κάτι άλλο παρά άνθρωποι.
      Όσο δε για την αιτίαση ότι προσκυνούνταν σαν θεοί, ήταν σύνηθες στον αρχαίο κόσμο να θεοποιείται κάθε τι περίεργο και διαφορετικό, από ανθρώπους μέχρι άψυχα ξύλα, πέτρες ή ζώα. Στην Καινή Διαθήκη αναφέρεται ότι έπεσαν να προσκύνησαν τους Αποστόλους μετά από τα θαύματα που είδαν νομίζοντας ότι είναι κάποιοι από τους αρχαίους »Θεούς».


  2. Χρηστος

      /  21/01/2012
    και αν θες να μαθεις ο Μοναχος Παρθενης στο βιβλιο του το Χαραγμα της αποκαλυψης αναφερει μεσα οτι απο χιλιαδων ετων υπαρχει στην ερημο τακλα μακαν μια μυστικη οργανωση που λεγεται λευκη αδελφοτητα και εχει σαν σκοπο να αφανισει το ανθρωπινο γενος απο προσωπου γης..τα εγραφε 20 χρονια πριν τα γραψει αυτα ο Λιακο…δηλαδη και αυτος δεν ηξερε τι ελεγε ?


    • norfid

        /  21/01/2012
      Πρώτον : ο Ιερομόναχος ονομάζεται Παρθένιος και όχι Παρθένης.
      Δεύτερον : Το βιβλίο στο οποίο αναφέρεστε είναι απο τις εκδόσεις Στερέωμα με τίτλο : Μοναχού Παρθένη – Το Χάραγμα της Αποκάλυψης – Σιωνιστική Συνομωσία.
      Τρίτον : Αυτό το βιβλίο αποτελεί την ένωση 2 βιβλίων του πατρός Παρθενίου, του : Ανησυχητικά σημεία τών καιρών, το χάραγμα της Αποκαλύψεως (που είναι μέχρι την σελιδα 102 της έκδοσης που έχετε) και του : Οι Πατέρες και το σφράγισμα (σελίδες 103-132 της έκδοσης που έχετε).
      Τέταρτον : Πουθενά ο πατήρ Παρθένιος δέν αναφέρει στα 2 βιβλία του για Takla Makan και λευκό αδελφάτο. Αυτά αναφέρονται στο βιβλίο που έχετε στην σελίδα 142, στο παράρτημα Β΄ και είναι συμπλήρωμα και προσθήκη του εκδότη, δέν τα έχει γράψει ο πατήρ Παρθένιος.
      Για του λόγου το αληθές μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε την πρώτη έκδοση των 2 βιβλίων του πατρός Παρθενίου, που έχουμε δημοσιεύσει σε παλαιότερα άρθρα μας εδώ :
      Και θα σας παρακαλέσουμε να είστε πιο προσεκτικοί σε ότι σας »πασάρει» ο κύριος Λιακόπουλος και διάφοροι άλλοι. Να ερευνάτε πάντοτε τίς πηγές.
      Το πρώτο βιβλίο περιέχει και πολλές φωτογραφίες, τις οποίες δεν έχει η έκδοση που έχετε. Σε μια από τις φωτογραφίες μάλιστα (σελίδα 8 του βιβλίου) κατηγορείται ο πρώην πρωθυπουργός σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας σαν μέλος Μασωνικής Στοάς. Γιατί αφαιρέθηκε από την μεταγενέστερη έκδοση ; Απλά αναρωτηθείτε. Γιατί αυτοί που δήθεν θέλουν να σας ξυπνήσουν, σας αποκρύπτουν τέτοια ντοκουμέντα;
      Να έχετε πάντως υπ όψιν σας, ότι στην Ορθόδοξη εκκλησία, μια αλήθεια αναγνωρίζεται όταν υπάρχει ομοφωνία όλων των Αγίων. Υπάρχουν δογματικά θέματα που δεν επιδέχονται συζήτηση ή διαφοροποίηση, υπάρχουν και γνώμες σε ζητήματα. Παράδειγμα η προσπάθεια ερμηνειών κάποιων προφητειών ή η συζήτηση για το άν ο Αδάμ και η Εύα θά έπεφταν σε παρακοή έτσι κι αλλιώς, ακόμα και χωρίς τον πειρασμο του διαβόλου. Αυτά είναι τα λεγόμενα Θεολογούμενα.
      Ακόμα δε περισσότερο οι γνώμες ή τα βιβλία απλών μοναχών ή λαικών σε μή δογματικά θέματα, επιδέχονται μεγάλης αμφισβήτισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίων 30 ημερών

VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ MEGASFILIPPOS & APROGRAMMATISTA ΣΤΟ YOU TUBE

4'ΝΕW ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (7' ΩΡΕΣ) 'ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ;;;ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΛΘΕΝ;;; ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...
Ο Κώστας Αδάμ είναι καθηγητής θεολόγος φιλόλογος, πνευματικο τέκνο του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου πατρός Επιφανίου Θεοδωρόπουλου,και του Π. Αυγουστινου καντιωτη,είναι πάρα πολλά χρόνια ιεροκύρηκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Έχει διατελέσει λυκειάρχης στο Κορωπί. Είναι Μελετητης των Αγιων Πατερων Της Ορθοδοξιας Και Της Αγιας Γραφης,Ανθρωπος Με Αληθινο Προσωπικό Χριστιανικό Βίωμα.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚ.ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ.ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
Οι βιντεοσκοπημένες Εκπομπές του Αναγνωστου Του Ραδιοφώνου Της Πειραϊκης Εκκλησίας Βασίλη Ατζακλή, Και Κάθε Παραγωγή Δική Του Θα προστίθεται Εδώ!.

Αντίβαρο

ΑΠΑΝΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Το Zωντανό Iστολόγιο

paterikoslogos.com - Δ. Συζητήσεις

Χριστιανική Φοιτητική Δράση

Orthodox Mission-Ορθόδοξη Ιεραποστολή

επικαιρότητα

ΛΙΣΤΑ (1') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΛΙΣΤΑ (2') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR

Madata.GR

Greek Alert

BBC News - Home

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ - ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΠΑΤΕΡΙΚΑ