Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Φάκελλος Δημοσθένης Λιακόπουλος : Οι αναρίθμητες πλάνες και αιρέσεις του, στο φώς της Ορθοδοξίας / Μέρος 3ο : Απάτη τα σημεία στο Τραχώνι της Κύπρου.

Φάκελλος Δημοσθένης Λιακόπουλος : Οι αναρίθμητες πλάνες και αιρέσεις του, στο φώς της Ορθοδοξίας / Μέρος 3'ο : Απάτη τα σημεία στο Τραχώνι της Κύπρου.

(Κάντε κλικ πάνω στην φωτογραφία για μεγέθυνση)
Στην φωτογραφία είναι το εξώφυλλο του βιβλίου : Ο καιρός γάρ εγγύς, από τις εκδόσεις Λ – Λιακόπουλος.
Το πρώτο και ιδιαίτερα σημαντικό που παρατηρούμε, είναι η ζωγραφιά του »Αρχαγγέλου» Μιχαήλ (ΑΡΧ ΜΙΧ γράφεται στην εικόνα!). Ο »Αρχάγγελος» της εικόνας έχει τέσσερα φτερά, αντί για δύο. !!! Πουθενά στην Ορθόδοξη Παράδοση δέν αναφέρεται ή εικονίζεται Άγγελος τετραπτέρυγος.!!! (Αναφορά σ’ αυτή την εικόνα γίνεται στις σελίδες 95-96 του βιβλιου).

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε περιπτώσεις ψευτικων »προφητειών», »θαυμάτων», »σημείων», »θείων φανερώσεων» κλπ, να υπάρχει ένα η περισσότερα σημεία στα οποία ολοφάνερα άλλοιώνεται το Ορθόδοξο Χριστιανικό δόγμα ή οι Ιερές Παραδόσεις.
(Κάντε κλικ πάνω στην φωτογραφία για μεγέθυνση)
Στην σελίδα 96 του βιβλίου διαβάζουμε ότι : δίπλα απο την δεξιά φτερούγα του »Αρχαγγέλου» εμφανίστηκε συμβολικά ένα πινέλο… και ότι δήθεν το πινέλο συμβολίζει ότι η »προφητεία» έχει γινει διά χειρός του »Αρχαγγγέλου» Μιχαήλ. !!! Αν αυτό δεν είναι γελοιοποίηση της Ορθοδόξου πίστεως, τι ειναι;
Επίσης στην πρώτη εικόνα υπάρχει η ημερομηνία 9.7.1999. Τότε υποτίθεται θα γινόταν η επέμβαση του ξανθού γένους (Ρώσων). Επειδή φυσικά η ημερομηνία πέρασε χωρίς να γίνει απολύτως τίποτα, για να τα »μπαλώσουν» είπαν ότι δήθεν εμφανίστηκε ο Άγιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης, στον κ. Γ.Ιωάννου και του είπε να σημειώσει νέα ημερομηνία, την 13.11.1997. Και ότι δήθεν ο Ιησούς Χριστός γεννήθηκε 3-4 χρόνια πρίν από την χρονολογία που όλη ακολουθούμε, άρα θα έπρεπε να αφαιρεθούν αυτά τα χρόνια από τίς ημερομηνίες των »προφητειών», άρα κατ αυτούς το 2001 έπρεπε να υπολογιστεί ως 1998 (σελίδα 13 του βιβλίου). Όμως και αυτή η ημερομηνία πέρασε χωρίς κανένα ιδαίτερο συμβάν. Για να δικαιολογήσουν λοιπόν τα αδικαιολόγητα, αναγκάστηκαν να εφεύρουν την ερμηνεία ότι δεν ήταν αυτή ημερομηνία επέμβασης του ξανθού γένους, αλλά ότι στις 9.7.1999, θα είχε παρθεί δήθεν η απόφαση να επέμβει το ξανθό γένος (σελίδα 26 του βιβλίου).
(Κάντε κλικ πάνω στην φωτογραφία για μεγέθυνση)
(Κάντε κλικ πάνω στην φωτογραφία για μεγέθυνση)
Στίς σελίδες 106, 107, 129 του βιβλίου βλέπουμε και διαβάζουμε ότι δήθεν εμφανίστηκε η εικόνα του »Ιησού Χριστού». Το τραγικό είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μια 100% αντορθόδοξη απεικόνιση στην οποία ο »Ιησούς Χριστός» εμφανίζεται σε προφίλ και όχι κατά πρόσωπο. !!!
(Κάντε κλικ πάνω στην φωτογραφία για μεγέθυνση)
(Κάντε κλικ πάνω στην φωτογραφία για μεγέθυνση)
Στις σελίδες 34, 112, έχουμε την δήθεν εμφάνιση »σταυρού» με δύο φτερούγες,πτεροφόρος »σταυρός» αναφέρεται στην σελίδα 112. !!! Το θέμα νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται καν σχολιασμό. Στις εμφανίσεις φαίνεται του Τραχωνίου, είναι σύνηθες να εμφανίζεται ζεύγος φτερών εκεί που δέν θα έπρεπε.

Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου

Η Ιερά Σύνοδος έχοντας υπόψη τις απόψεις μελών της που εκφράστηκαν από καιρό, καθώς και την έκθεση της Επιτροπής, που ορίστηκε για εξέταση της εμφάνισης “σημείων”, σε οικία στο Τραχώνι, αποδέχεται χωρίς καμμιά επιφύλαξη το πόρισμα της Επιτροπής ότι τα κακότεχνα σχεδιάσματα, τα γράμματα και οι ημερομηνίες στην πιο πάνω οικία είναι “ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΑΤΗΣ” και “ασυνάρτητον συνονθύλευμα φαντασιών πασχούσης και απατώσης προσωπικότητος”.
Η Ιερά Σύνοδος καλεί το λαό να επιδείξει νηφαλιότητα, ακράδαντη πίστη στο Θεό και εμμονή στη διδασκαλία του Ευαγγελίου και της Εκκλησίας, χωρίς να παρασύρεται από ανθρώπους που πλανώνται και από άλλες αφελείς διαδόσεις, οράματα και προφητείες.
Η αστάθεια και η ακαταστασία των καιρών μας, η αβεβαιότητα για το μέλλον και η ανατροπή των αξιών στη σύγχρονη κοινωνία είναι φυσικό να ωθούν πολλούς σε αναζήτηση νοήματος ζωής. Δεν θα πρέπει όμως αυτοί να παγιδεύονται σε διδασκαλίες και πράξεις ανθρώπων, που δρουν για το δικό τους προσωπικό συμφέρον, διδασκαλίες που είναι ξένες προς την ορθόδοξη πίστη μας. Αντίθετα θα πρέπει περισσότερον να στρέφονται προς την Εκκλησία και την αυθεντική διδασκαλία Της.
Αναφορικά με τις διάφορες “προφητείες” που διαδίδονται για συντέλεια του κόσμου, η διδασκαλία του Χριστού είναι ξεκάθαρη. “Περί της ημέρας εκείνης και της ώρας ουδείς οίδεν…” (Ματθ. ΚΔ’ , 36). Εξ ίσου σαφής ήταν και η σύστασή Του προς αυτούς τούς ίδιους τούς Αποστόλους: “Ουχ υμών εστί γνώναι χρόνους η καιρούς ους ο Πατήρ έθετο εν ιδία εξουσία” (Πράξ. Α’ ,6-7).
Η Ιερά Σύνοδος καλεί τούς πιστούς να μην παρασύρονται από όσους, είτε εσκεμμένα είτε από άγνοια η αφέλεια επιχειρούν να τούς παραπλανήσουν. Ας εντείνουμε όλοι τις προσπάθειές μας για μια συνειδητή χριστιανική ζωη μέσα στην Εκκλησία και τα Μυστήριά της, κι ας μην ξεχνούμε ότι: “ Θεμέλιον άλλον ουδείς δύναται θείναι παρά τον κείμενον, ος εστιν Ιησούς Χριστός”. (Α’ Κορ. Γ’ 11)
(Το ανακοινωθέν δημοσιεύτηκε στις 08.09.1999, σε όλο τον ημερήσιο και περιοδικό τύπο της Κύπρου)

1 σχόλιο



  1. anna

      /  14/02/2013
    Στο πλαίσιο αυτό της αναζήτησής μου είχα φτάσει και κοντά στο Τραχώνι. Μάλιστα, για ένα διάστημα περίπου 2-3 ετών είχα πνευματικό μου τον Π. Νικόλα στην Ν. Φιλαδέλφεια που ήταν και του Τραχωνίου και είχα επισκεφθεί και το Τραχώνι σε μια ομαδική «εκδρομή» που είχε οργανωθεί.
    Εν πάσει περιπτώση, κράταγα προσεκτική στάση, και πάντοτε με σκεπτικό βλέμμα, καθώς ήθελα να είμαι σίγουρη ειδικά για πνευματικά θέματα.
    Όταν άρχισα να αναρρωτιέμαι για όλα εκείνα τα οποία δεν μου καθόντουσαν καλά είχα εγείρει την αμφισβήτηση γύρω από το πρόσωπό μου έως ότου όταν αναρωτήθηκα «καλά ρε παιδιά, γιατί συμπεριφέρεστε στον Γιαννάκη σαν Άγιο…είναι ανακηρυγμένος Άγιος και δεν το γνωρίζω;» τότε προκάλεσα την μήνη του π. Νικόλα και έκτοτε αποχώρησα και βρήκα το δρόμο μου.
    Εν ολίγοις, υπήρχαν πάρα πολλά που δεν μου καθόντουσαν καλά….το δόρυ του Κυρίου, το «κάρφωμα» του Γιαννάκη στις 4 μεριές του πλανήτη που πήγαινε αεροπορικώς και μετά με ελικόπτερο για να πάρουν θέση οι 4 Άγγελοι της Αποκάλυψης, το αυτοκίνητο που ο Αη Γιώργης είχε υποδείξει στον Γιαννάκη να αγοράσει για να πάει με αυτό στην Πόλη, η μνημόνευση των νεκρών που κατά τον Γιαννάκη δεν προσφέρει τίποτα στους νεκρούς, το σπίτι του Άγιου Γεωργίου που ήθελε να αγοράσει ο Γιαννάκης στην Πόλη, η πιστή-τυφλή-απόλυτη υπακοή στον Γιαννάκη και τον π. Νικόλα μέχρι και η επιμονή η Θεία Κοινωνία να δίνεται μόνο από τον π. Νικόλα, κι άλλα πολλά.
    Φυσικά, πάντα απορία μου πως είναι δυνατόν Άγγελος Κυρίου να έχει υποδείξει 12 «Ιεραπόστολους» και στην πορεία των ετών από τους 12 να έχουν μείνει 2-3 (τόσο λάθος είχε κάνει ο Άγγελος; Μη γένοιτο) καθώς επίσης, γιατί τόση εμμονή με το Τραχώνι και την υπερηφάνεια που καλλιεργούτο ότι η «Ιεραποστολή» αποτελείται από ξεχωριστούς ανθρώπους.
    Κυρίως όμως, αυτό που πραγματικά με ξύπνησε, ήταν όταν κατέβηκα στο Τραχώνι και είδα τόσο τον Γιαννάκη όσο και ένα του παιδί, την ώρα μιας υπαίθριας λειτουργίας να κάθονται παράμερα, και να καπνίζουν ενώ ο γιος του χασκογελούσε με ένα φίλο του!!
    ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΧΩΝΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ…!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίων 30 ημερών

VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ MEGASFILIPPOS & APROGRAMMATISTA ΣΤΟ YOU TUBE

4'ΝΕW ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (7' ΩΡΕΣ) 'ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ;;;ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΛΘΕΝ;;; ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...
Ο Κώστας Αδάμ είναι καθηγητής θεολόγος φιλόλογος, πνευματικο τέκνο του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου πατρός Επιφανίου Θεοδωρόπουλου,και του Π. Αυγουστινου καντιωτη,είναι πάρα πολλά χρόνια ιεροκύρηκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Έχει διατελέσει λυκειάρχης στο Κορωπί. Είναι Μελετητης των Αγιων Πατερων Της Ορθοδοξιας Και Της Αγιας Γραφης,Ανθρωπος Με Αληθινο Προσωπικό Χριστιανικό Βίωμα.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚ.ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ.ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
Οι βιντεοσκοπημένες Εκπομπές του Αναγνωστου Του Ραδιοφώνου Της Πειραϊκης Εκκλησίας Βασίλη Ατζακλή, Και Κάθε Παραγωγή Δική Του Θα προστίθεται Εδώ!.

Αντίβαρο

ΑΠΑΝΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Το Zωντανό Iστολόγιο

paterikoslogos.com - Δ. Συζητήσεις

Χριστιανική Φοιτητική Δράση

Orthodox Mission-Ορθόδοξη Ιεραποστολή

επικαιρότητα

ΛΙΣΤΑ (1') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΛΙΣΤΑ (2') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR

Madata.GR

Greek Alert

BBC News - Home

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ - ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΠΑΤΕΡΙΚΑ