Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ!!!-Τουρκικές σημαίες σε ελληνικά νησιά(Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι) -Συναγερμός στο Αιγαίο από σήμερα το βράδυ...


Συναγερμός στο Αιγαίο από σήμερα το βράδυ με επιτήρηση του θαλάσσιου χώρου γύρω από το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι με περιπολίες του λιμενικού και του πολεμικού ναυτικού μετά την επίσημη δήλωση του εθνικιστή προέδρου του δημοκρατικού κόμματος Τουρκίας, Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ ότι:Την Τετάρτη 25 Μαΐου θα ξεκινήσει με οπαδούς του από τα Δίδυμα της Τουρκίας για το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι προκειμένου να υψώσουν στα δύο αυτά ελληνικά νησιά την τούρκικη σημαία.

Το σενάριο για τη δημιουργία μιας νέας κρίσης τύπου Ιμίων φαίνεται ότι ήδη έχει σχεδιαστεί από το βαθύ κράτος της Τουρκίας που εκμεταλλεύεται τη δυσχερέστατη διεθνή θέση της Ελλάδας σήμερα και παράλληλα θέλει να πλήξει πολιτικά τον Ερντογάν, ενόψει των εκλογών της 12ης Ιουνίου, ο οποίος ακολουθεί μια πιο ευρωπαϊκή πολιτική έναντι των εθνικιστικών κομμάτων της Τουρκίας.
Η διαφωνία του Ερντογάν για μια τέτοια προβοκατόρικη ενέργεια κατά της Ελλάδας φαίνεται και από την επίθεση που έχει εξαπολύσει ο Ζεϊμπέκ κατά του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών και βασικού συνεργάτη του Ερντογάν του Νταβούτογλου, τον οποίον ο Ζεϊμπέκ κατηγόρησε ότι:
«Δέχεται την άποψη ότι τα δύο νησιά ανήκουν στις γκρίζες ζώνες ενώ είναι τούρκικα και πρέπει να καταληφθούν άμεσα από τις τούρκικες ένοπλες δυνάμεις».
Τα ελληνικά υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας παρακολουθούν με ψυχραιμία τους νέους αυτούς παληκαρισμούς των Τούρκων αλλά υπάρχει η ρητή εντολή στα ελληνικά πολεμικά πλοία και στις ακταιωρούς του λιμενικού να επέμβουν αμέσως σε οποιαδήποτε ομαδική εμφάνιση Τούρκων σε Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι, ώστε να αποτραπεί εν τη γενέσει της μια νέα κρίση τύπου Ιμίων.

Το άρθρο είναι μια αποκλειστικότητα του Κώστα Χαρδαβέλλα.
ΠΗΓΗ http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/53621/toyrkikes-shmaies-se-ellhnika-nhsia

Κλιμάκωση προκλήσεων με Αγαθονήσι - Aυξημένη επιφυλακή !

Της Δωρας Aντωνιου

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται οι ελληνικές αρχές μετά τις πληροφορίες που θέλουν τον πρόεδρο του εξωκοινοβουλευτικού, ακραίου Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας, Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ, να επιχειρεί αύριο «απόβαση» σε Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι.


Τη σχετική πληροφορία δημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα Sabah, που φιλοξένησε δηλώσεις του προέδρου της νομαρχιακής επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος στα Δίδυμα, την περιοχή απέναντι από τα δύο ακριτικά νησιά. Οπως δήλωσε, το κόμμα θα διοργανώσει αρχικά εκδήλωση στα τουρκικά παράλια και ακολούθως «θα ξεκινήσουμε με σκάφη για τα νησιά μαζί με τον πρόεδρο του κόμματός μας για την ανάρτηση της τουρκικής σημαίας. Ελπίζω να μην αντιμετωπίσουμε κανένα εμπόδιο».

Ο κ. Ζεϊμπέκ έχει αναγάγει σε κεντρικό θέμα της προεκλογικής εκστρατείας του τον ανυπόστατο ισχυρισμό ότι το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι ανήκουν στην Τουρκία και κατελήφθησαν από την Ελλάδα μετά το 2004. Την περασμένη εβδομάδα, ο υποψήφιος του κόμματός του, απόστρατος συνταγματάρχης Ουμίτ Γιαλίμ, θέλησε να επισκεφθεί τα νησιά χωρίς προηγουμένως να προμηθευθεί με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν του επετράπη η παραμονή σε ελληνικό έδαφος.


Την ίδια στιγμή, με την τακτική αμφισβήτησης της ελληνικής αρμοδιότητας σε έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο, αντέδρασε η Αγκυρα στον προγραμματισμό, για την επόμενη Τρίτη, της άσκησης «Ιωνάς», που εφέτος θα διεξαχθεί μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου. Ετσι, μόλις από ελληνικής πλευράς εκδόθηκε notam για την άσκηση, η Τουρκία αντέδρασε, κατά την πάγια τακτική των τελευταίων ετών, με navigation warning, στην οποία αμφισβητούσε την αρμοδιότητα της Ελλάδας για έρευνα και διάσωση στην περιοχή. Η Αθήνα απάντησε επίσης με navigation warning, στο οποίο αναφέρεται ότι οι τουρκικοί ισχυρισμοί είναι ανακριβείς. Στην άσκηση θα συμμετάσχουν μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικόπτερα διαφόρων τύπων, φρεγάτα, κανονιοφόρος, τορπιλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού και σκάφη του Λιμενικού.

Στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου πραγματοποιήθηκε χθες και θα συνεχιστεί αύριο σκέλος της άσκησης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων «Ντενίζ Γκορντού», η οποία άρχισε στις 8 Μαΐου και εξελίχθηκε σε διάφορες περιοχές στο Αιγαίο. Πηγές του ΓΕΕΘΑ αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της άσκησης δεν σημειώθηκαν αυξημένα περιστατικά παραβάσεων και παραβιάσεων.


Ο κ. Π. Παναγιωτόπουλος (N.Δ.), σε δήλωσή του αναφέρει ότι η τουρκική άσκηση είναι μία ακόμη ένδειξη της αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στην περιοχή και καλεί την κυβέρνηση να αντιδράσει σε κάθε επίπεδο και να προχωρήσει άμεσα στην ανακήρυξη ΑΟΖ.
πηγη http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_24/05/2011_443222

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίων 30 ημερών

VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ MEGASFILIPPOS & APROGRAMMATISTA ΣΤΟ YOU TUBE

4'ΝΕW ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (7' ΩΡΕΣ) 'ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ;;;ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΛΘΕΝ;;; ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...
Ο Κώστας Αδάμ είναι καθηγητής θεολόγος φιλόλογος, πνευματικο τέκνο του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου πατρός Επιφανίου Θεοδωρόπουλου,και του Π. Αυγουστινου καντιωτη,είναι πάρα πολλά χρόνια ιεροκύρηκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Έχει διατελέσει λυκειάρχης στο Κορωπί. Είναι Μελετητης των Αγιων Πατερων Της Ορθοδοξιας Και Της Αγιας Γραφης,Ανθρωπος Με Αληθινο Προσωπικό Χριστιανικό Βίωμα.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚ.ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ.ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
Οι βιντεοσκοπημένες Εκπομπές του Αναγνωστου Του Ραδιοφώνου Της Πειραϊκης Εκκλησίας Βασίλη Ατζακλή, Και Κάθε Παραγωγή Δική Του Θα προστίθεται Εδώ!.

Αντίβαρο

ΑΠΑΝΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Το Zωντανό Iστολόγιο

paterikoslogos.com - Δ. Συζητήσεις

Χριστιανική Φοιτητική Δράση

Orthodox Mission-Ορθόδοξη Ιεραποστολή

επικαιρότητα

ΛΙΣΤΑ (1') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΛΙΣΤΑ (2') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR

Madata.GR

Greek Alert

BBC News - Home

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ - ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΠΑΤΕΡΙΚΑ