Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Με τις ευλογίες του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου η συγκέντρωση κατά της κάρτας του πολίτηΤην Κυριακή 20 -3 -2011, χιλιάδες πολίτες αναμένεται να συγκεντρωθούν στη Θεσσαλονίκη στην πλατεία Αριστοτέλους και ώρα 13:00 (μπροστά από το άγαλμα του Ελ.Βενιζέλου) για να διαμαρτυρηθούν κατά της «κάρτας του πολίτη». Οι συγκεντρωθέντες θα έχουν και την ευλογία του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου που σε μήνυμά του αναφέρει:

Την Κυριακή, χιλιάδες πολίτες αναμένεται να συγκεντρωθούν στη Θεσσαλονίκη για να διαμαρτυρηθούν κατά της «κάρτας του πολίτη». Οι συγκεντρωθέντες θα έχουν και την ευλογία του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου που σε μήνυμά του αναφέρει: 
«Χαιρετίζοντας και επευλογώντας τη Σύναξή σας, εκφράζομε και εμείς ως τοπική Εκκλησία της Θεσσαλονίκης την ανησυχία μας για τις τεχνολογικές εξελίξεις. Η εξέλιξη της τεχνολογίας και του πολιτισμού είναι μια συνεχής ευλογία για την πρόοδο και την ευημερία της ανθρωπότητος. Αυτό μας το δείχνει η εκκλησιαστική μας Παράδοση, όπως αυτή εκφράζεται από τους αγίους πατέρες της Εκκλησίας μας, με πρώτο τον άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, του οποίου την μνήμη σήμερα πανηγυρίζει η Εκκλησία μας.
Μπορεί όμως, με κακή χρήση, αυτή η τεχνολογία να γίνη κατάρα και όνειδος, όπως μας έδειξε πολλές φορές η ιστορία της ανθρωπότητος, και μάλιστα όπως μας δείχνει και στις ημέρες μας η πυρηνική καταστροφή στην Ιαπωνία που ακολούθησε το μεγάλο σεισμό. Για αυτή την κακή χρήση της τεχνολογίας ανησυχούμε σήμερα και αυτή η ανησυχία δεν είναι μόνο ιδική σας, είναι και της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και ολοκλήρου του Ελληνικού Λαού. Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εκφράζοντας τη βαθύτατη ανησυχία της, αμέσως μετά την ανακοίνωση για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες από τον Πρωθυπουργό στην ΔΕΘ, έχει συστήσει ειδική Επιτροπή ειδημόνων, που σε συνεργασία με την εντιμότατη Ελληνική Κυβέρνηση αποτελούν το θέμα.
Απορρίπτομε την οποιαδήποτε χρήση του αριθμού 666 σε εμφανή ή αφανή σημεία στις ηλεκτρονικές ταυτότητες, όχι γιατί αυτός ο αριθμός είναι κατ’ ανάγκη το σημείο του αντιχρίστου, αλλά επειδή έχει ένα συμβολισμό συγκεκριμένο για το ορθόδοξο πλήρωμα. Με τον ίδιο τρόπο δε θέλομε να δούμε στις ταυτότητές μας μια σβάστικα, επειδή αυτή συμβολίζει τις θηριωδίες μιας ιστορικής εποχής όχι μακρυά από την ιδική μας.
Όμως σας ενημέρωνομε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση διεβεβαίωσε τις Συνοδικές Επιτροπές ότι θα υπάρξη άμεση ενημέρωση και σχετικές διαβουλεύσεις με την Ιερά Σύνοδο για το σχέδιο των προδιαγραφών, δηλαδή για το ποια ακριβώς  στοιχεία και με ποιο τρόπο θα περιέχωνται στην Κάρτα του Πολίτη. Η κακή χρήση οδηγεί στην καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων του ανθρώπου και πιθανώς της ατομικής του ελευθερίας.
Εκφράζομε την ανησυχία μας ως Ελληνες Πολίτες. Όμως η προσωπική μας ελευθερία, ως Ορθοδόξων Χριστιανών, είναι ανέγγιχτη και απαραχάρακτη από κάθε δυνάστη και επίβουλο, και αυτό το εγγυάται ο ίδιος ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός. Ο μοναδικός τρόπος για να χάσωμε την σχέση μας με τον Χριστό είναι να τον αρνηθούμε, και αυτό δεν θα το κάνωμε ποτέ. Ακόμη κι αν μας κλείσουν στις φυλακές, κι αν παρακολουθούν την προσωπική μας ζωή, κι αν ρημάξουν τον βιό μας, κι αν μας σκοτώσουν, εμείς μιμούμενοι τους μάρτυρες της πίστεώς μας, θα ομολογήσωμε τον Χριστό μας, ως Κύριο και Αρχοντα της ζωής μας.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίων 30 ημερών

VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ MEGASFILIPPOS & APROGRAMMATISTA ΣΤΟ YOU TUBE

4'ΝΕW ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (7' ΩΡΕΣ) 'ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ;;;ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΛΘΕΝ;;; ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...
Ο Κώστας Αδάμ είναι καθηγητής θεολόγος φιλόλογος, πνευματικο τέκνο του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου πατρός Επιφανίου Θεοδωρόπουλου,και του Π. Αυγουστινου καντιωτη,είναι πάρα πολλά χρόνια ιεροκύρηκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Έχει διατελέσει λυκειάρχης στο Κορωπί. Είναι Μελετητης των Αγιων Πατερων Της Ορθοδοξιας Και Της Αγιας Γραφης,Ανθρωπος Με Αληθινο Προσωπικό Χριστιανικό Βίωμα.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚ.ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ.ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
Οι βιντεοσκοπημένες Εκπομπές του Αναγνωστου Του Ραδιοφώνου Της Πειραϊκης Εκκλησίας Βασίλη Ατζακλή, Και Κάθε Παραγωγή Δική Του Θα προστίθεται Εδώ!.

Αντίβαρο

ΑΠΑΝΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Το Zωντανό Iστολόγιο

paterikoslogos.com - Δ. Συζητήσεις

Χριστιανική Φοιτητική Δράση

Orthodox Mission-Ορθόδοξη Ιεραποστολή

επικαιρότητα

ΛΙΣΤΑ (1') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΛΙΣΤΑ (2') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR

Madata.GR

Greek Alert

BBC News - Home

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ - ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΠΑΤΕΡΙΚΑ