Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΣΟΛΩΜΩΝΤΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ!!! "Σ' ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΛΥΣΗ", ΛΕΝΕ!


Ο πρόεδρος της Κνεσέτ, (της ισραηλινής Βουλής) Yuli Edelstein, δήλωσε την Τετάρτη ότι η παρούσα κατάσταση, όπου τα μέλη της Κνεσέτ εμποδίζονται από το να επισκεφθούν το Όρος του Ναού, είναι ένα "πολύ σοβαρό" το θέμα, το οποίο ελπίζει ότι θα λυθεί μέσα σε ένα χρόνο.

Σε μια δημοσίευση για το Facebook αφιερωμένη στην Ημέρα της Ιερουσαλήμ, ο Edelstein (ο οποίος είναι γιος Ρώσου ορθόδοξου ιερέα), έγραψε: «Κατά τις τελευταίες εβδομάδες, το δικαίωμα της προσευχής στο Kotel, το υπόλοιπο του Ναού μας, καθώς και το δικαίωμα των Εβραίων να ανεβούν στο Όρος του Ναού και να προσεύχονται, έχουν εγγραφεί στην ατζέντα της Knesset.

"Ο Ναός, όπως είναι γνωστό, ήταν ένας τόπος προσευχής για όλα τα έθνη.

«Το κράτος του Ισραήλ είναι σχεδόν το μόνο, σε όλη την ιστορία της Ιερουσαλήμ, το οποίο επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους χώρους λατρείας, που είναι ιεροί σε όλα τα έθνη, από σεβασμό.
"Η πίστη μας στο δικαίωμά μας πάνω στη περιοχή, δεν αναιρεί τη δέσμευσή μας προς τους Άραβες και Χριστιανούς πολίτες του Ισραήλ, και τους πιστούς άλλων θρησκειών.

"Ωστόσο, δεν πρέπει να περιορίζουμε τους Εβραίους, από τους υπόλοιπους ανθρώπους, από το να έχουν πρόσβαση στους χώρους λατρείας που έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους.

"Ελπίζω ότι η πρωτοβουλία του φίλου μας, του προέδρου του Εβραϊκού Πρακτορείου (Jewish Agency), Natan Sharansky, για τη σύσταση ενός ισότιμου χώρου για τη λατρεία, στο Kotel Plaza, θα υλοποιηθεί. Είναι ιδιαίτερα έξω από τη συνείδηση ​​του κεντρικού ρόλου της Ιερουσαλήμ στη διαμόρφωση της εβραϊκής ταυτότητας ότι πρέπει να επιτρέπουμε Μεταρρυθμιστές, Συντηρητικούς και άλλους Εβραίους να προσεύχονται σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους, διατηρώντας παράλληλα το Kotel ως ιερό τόπο.

"Την ίδια στιγμή, βλέπω με βάρος, την περιστολή της ασυλίας των βουλευτών της Κνεσέτ, και την πρόληψη του ενός ή του άλλου βουλευτή από την εφαρμογή του δικαιώματός του να ανέβει στο Όρος.

«Σε συζήτηση με κορυφαίο κλιμάκιο της αστυνομίας έκανα σαφές ότι είναι αδιανόητο οι αποφάσεις που έχουν επιπτώσεις για την ασυλία Βουλευτών να παίρνονται χωρίς την παρουσία τους ή ύστερα από διαβούλευση με τους εκπροσώπους της Κνεσέτ.

"Καταλαβαίνω ότι μερικές φορές, πρέπει κανείς να λάβει υπόψη παραμέτρους της κοινής ειρήνης. Δεν βλέπω καμία τέτοια παράμετρο που μας κάνει λιγότερο κυρίαρχους στο Όρος του Ναού (Αντίθετα, βλέπω αυτούς που διαμαρτύρονται μέρα και νύχτα για τη δική μας έλλειψη κυριαρχίας ως αποδυνάμωση της συνείδησής μας, και δημιουργία μιας πραγματικότητας που είναι η αντίθετη από εκείνη που θέλουν). Αλλά δεν θα παραιτηθώ από το δικαίωμα ο κάθε βουλευτής να ανεβεί στο Όρος.

«Ελπίζω ότι κατά τη στιγμή του εορτασμού των 47 χρόνων από την ενοποίηση της Ιερουσαλήμ, το επόμενο έτος, θα βρούμε μια φόρμουλα που θα επιτρέπει τους βουλευτές να επισκέπτονται το  Όρος του Ναού χωρίς να βλάπτουν το δημόσια ειρήνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίων 30 ημερών

VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ MEGASFILIPPOS & APROGRAMMATISTA ΣΤΟ YOU TUBE

4'ΝΕW ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (7' ΩΡΕΣ) 'ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ;;;ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΛΘΕΝ;;; ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...
Ο Κώστας Αδάμ είναι καθηγητής θεολόγος φιλόλογος, πνευματικο τέκνο του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου πατρός Επιφανίου Θεοδωρόπουλου,και του Π. Αυγουστινου καντιωτη,είναι πάρα πολλά χρόνια ιεροκύρηκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Έχει διατελέσει λυκειάρχης στο Κορωπί. Είναι Μελετητης των Αγιων Πατερων Της Ορθοδοξιας Και Της Αγιας Γραφης,Ανθρωπος Με Αληθινο Προσωπικό Χριστιανικό Βίωμα.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚ.ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ.ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
Οι βιντεοσκοπημένες Εκπομπές του Αναγνωστου Του Ραδιοφώνου Της Πειραϊκης Εκκλησίας Βασίλη Ατζακλή, Και Κάθε Παραγωγή Δική Του Θα προστίθεται Εδώ!.

Αντίβαρο

ΑΠΑΝΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Το Zωντανό Iστολόγιο

paterikoslogos.com - Δ. Συζητήσεις

Χριστιανική Φοιτητική Δράση

Orthodox Mission-Ορθόδοξη Ιεραποστολή

επικαιρότητα

ΛΙΣΤΑ (1') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΛΙΣΤΑ (2') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR

Madata.GR

Greek Alert

BBC News - Home

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ - ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΠΑΤΕΡΙΚΑ