Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΒΡΩΜΑΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΖΑΜΙ

Σε παλαιότερα άρθρα είχαμε αναφερθεί στις σχέσεις μεταξύ της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος (ΜΕΕ) καθώς επίσης και στη δραστηριότητα του Συλλόγου Ελ Ραχμάν και της ιστοσελίδας islamforgreeks.org, που συνδέονται με τον Σαλαφισμό...

του ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΑΝΟΥΤΣΟΥ


Στο σημερινό μας άρθρο θα αναφερθούμε στη σύγκρουση μεταξύ των εν Ελλάδι Σαλαφιστών και της ΜΕΕ. Ο κ.Αχμέντ Ελντίν ιθύνων νους του Συλλόγου Ελ Ραχμάν και διαχειριστής της ιστοσελίδας islamforgreeks.org έχει καταφερθεί ουκ ολίγες φορές από το βήμα της ιστοσελίδας του εναντίον του Προέδρου της ΜΕΕ κ.Ναίμ Ελγαντούρ και της προσήλυτης στο Ισλάμ συζύγου του κας Άννας Στάμου. Ο κ. Ελντίν έχει επανειλημμένως αμφισβητήσει...

(δικαίως θα προσθέταμε εμείς) την αναγόρευση του κ. Ελγαντούρ ως Προέδρου των Μουσουλμάνων στην Ελλάδα και έχει ευθέως ισχυριστεί ότι ο κ. Ελγαντούρ δεν διαθέτει “ στοιχειώδεις γνώσεις για το Ισλάμ”. Επίσης με πολύ ενδιαφέροντα επιχειρήματα που αμφισβητούν και τους εν Ελλάδι υποστηρικτές της ανέγερσης επίσημου Ισλαμικού Τεμένους στην Αθήνα, έχει αποκαλύψει (όπως και το RIMSE άλλωστε) ότι η εμμονή στην ανέγερση επίσημου Ισλαμικού Τεμένους στην Αθήνα εξυπηρετεί ουσιαστικά την πολιτική ατζέντα του κ. Ελγαντούρ και όχι τις λατρευτικές ανάγκες των Μουσουλμάνων.

Για αυτό και θεωρεί ότι είναι ανούσια η κατασκευή Ισλαμικού Τεμένους στην Αθήνα και πως αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι η επισημοποίηση των άτυπων τζαμιών που ήδη λειτουργούν σε πολλές περιοχές της Αθήνας. Ακόμη, ο κ. Ελντίν “ υπέδειξε” τον κ. Ελγαντούρ ως ενορχηστρωτή των δημοσίων προσευχών των Μουσουλμάνων στην Αθήνα κατά τη διάρκεια θρησκευτικών τους εορτών. Μάλιστα υπαινίχθηκε ότι στόχος του κ.Ελγαντούρ ήταν να ασκήσει πίεση στην Ελληνική Πολιτεία προκειμένου να επισπευτούν οι διαδικασίες ανέγερσης του επίσημου Ισλαμικού Τεμένους στην Αθήνα.

Ο κ. Ελντίν πέρα από την αντιπαράθεση του με την ΜΕΕ που συνδέεται με το παγκόσμιο δίκτυο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας έχει επιχειρηματολογήσει εναντίον της ίδιας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και Ισλαμιστικών οργανώσεων όπως η Hizb ut Tahrir.
Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το άρθρο του “Ριζοσπαστικό Ισλάμ: Πραγματικότητα ή Μύθος”: “Στο βιβλίο επίσης «εξαγνίζοντας τις έννοιες της Σουννας» διαβάζουμε ότι όλα αυτά τα γκρουπακια όπως Αδελφοί Μουσουλμάνοι, Οπαδοί του Σάιντ Κούτμπ, Χίζμπιτ Ταχρίρ, και γενικά το να κομματικοποίησε(Χιζμπία) ανήκουν σε αιρέσεις με προβληματικό δόγμα και προβληματική μεθοδολογία Ντάουας. Και αυτό γιατί η προτεραιότητα τους και η ενέργεια τους είναι πάνω στα πολιτικά και όχι στην εξήγηση του δόγματος του Ισλάμ.”

Συμπερασματικά λοιπόν παρατηρούμε, ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές μέσα στους κόλπους του ιδίου του Σουνιτικού Ισλάμ τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε Ελληνικό επίπεδο…και εδώ γεννάται η απορία στον αναγνώστη. Προς τι η εμμονή της Ελληνικής κυβέρνησης με την ανέγερση επίσημου Ισλαμικού Τεμένους στην Αθήνα όταν και οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι Μουσουλμάνοι δεν συμφωνούν ομόφωνα ως προς τη σκοπιμότητα ανέγερσής του;;;

Πηγές:

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=412896
http://islamforgreeks.org/2009/07/03/naim-elghandour/
http://islamforgreeks.org/2010/01/30/response-to-anna-stamou/
http://islamforgreeks.org/2010/11/19/public-prayer/
http://islamforgreeks.org/2011/07/27/radical-islam-refutation/
http://www.rimse.gr/2012/12/radical-dawah-online-in-greece-by.html
http://www.rimse.gr/2011/03/the-muslim-brotherhood-and-greece-by.html
http://www.rimse.gr/2011/09/blog-post.html

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίων 30 ημερών

VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ MEGASFILIPPOS & APROGRAMMATISTA ΣΤΟ YOU TUBE

4'ΝΕW ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (7' ΩΡΕΣ) 'ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ;;;ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΛΘΕΝ;;; ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...
Ο Κώστας Αδάμ είναι καθηγητής θεολόγος φιλόλογος, πνευματικο τέκνο του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου πατρός Επιφανίου Θεοδωρόπουλου,και του Π. Αυγουστινου καντιωτη,είναι πάρα πολλά χρόνια ιεροκύρηκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Έχει διατελέσει λυκειάρχης στο Κορωπί. Είναι Μελετητης των Αγιων Πατερων Της Ορθοδοξιας Και Της Αγιας Γραφης,Ανθρωπος Με Αληθινο Προσωπικό Χριστιανικό Βίωμα.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚ.ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ.ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
Οι βιντεοσκοπημένες Εκπομπές του Αναγνωστου Του Ραδιοφώνου Της Πειραϊκης Εκκλησίας Βασίλη Ατζακλή, Και Κάθε Παραγωγή Δική Του Θα προστίθεται Εδώ!.

Αντίβαρο

ΑΠΑΝΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Το Zωντανό Iστολόγιο

paterikoslogos.com - Δ. Συζητήσεις

Χριστιανική Φοιτητική Δράση

Orthodox Mission-Ορθόδοξη Ιεραποστολή

επικαιρότητα

ΛΙΣΤΑ (1') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΛΙΣΤΑ (2') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR

Madata.GR

Greek Alert

BBC News - Home

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ - ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΠΑΤΕΡΙΚΑ