Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Φάκελλος Δημοσθένης Λιακόπουλος : Οι αναρίθμητες πλάνες και αιρέσεις του, στο φώς της Ορθοδοξίας / Μέρος 6'ο : Το βιβλίο του μοναχού Παρθενίου : Το χάραγμα της Αποκάλυψης.

Φάκελλος Δημοσθένης Λιακόπουλος : Οι αναρίθμητες πλάνες και αιρέσεις του, στο φώς της Ορθοδοξίας / Μέρος 6'ο : Το βιβλίο του μοναχού Παρθενίου : Το χάραγμα της Αποκάλυψης.

(Το εξώφυλλο του βιβλίου, των εκδόσεων Στερέωμα. Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
Εισαγωγή
Αφορμή για το άρθρο μας αποτέλεσε ένα σχόλιο που λάβαμε από κάποιον αναγνώστη μας, σε σχέση με άρθρα μας που αφορούν τον κ. Δ. Λιακόπουλο.
Μας γράφει : »…ο Μοναχος Παρθενης στο βιβλιο του το Χαραγμα της αποκαλυψης αναφερει μεσα οτι απο χιλιαδων ετων υπαρχει στην ερημο τακλα μακαν μια μυστικη οργανωση που λεγεται λευκη αδελφοτητα και εχει σαν σκοπο να αφανισει το ανθρωπινο γενος απο προσωπου γης…».

Απάντηση

Το συγκεκριμμένο βιβλίο το πουλάει και το διαφημίζει (και) ο κ. Δ. Λιακόπουλος, στο βιβλιοπωλείο του (liakoshop!) http://liakoshop.liako.gr/Product.php?PageId=111&ProductId=253
Το βιβλίο στο οποίο αναφέρεται ο αναγνώστης μας, είναι του εκδοτικού οίκου Στερέωμα με τίτλο : Μοναχού Παρθένη – Το χάραγμα της Αποκάλυψης, Σιωνιστική Συνομωσία.
Και επαναλαμβάνει τα όσα γράφονται στη σελίδα 142 του εν λόγω βιβλίου, περι»λευκού αδελφάτου» και »τακλά μακάν».
Διαβάζοντας αυτά οι καλοπροαίρετοι αναγνώστες παρασύρονται και οι »οπαδοί» του κ. Λιακόπουλου, νομίζουν ότι βρήκαν κάποια νομιμοποίηση για να στηρίξουν ένα κομμάτι από τίς φανταστικές και αιρετικές θεωρίες του Δ. Λιακόπουλου. Ισχυρίζονται ότι ο μοναχός Παρθένης συμφωνεί και δημοσιεύει θεωρίες περι : »λευκού αδελφάτου» ,»τακλά μακάν» κλπ., άρα σεβαστά πρόσωπα στο χώρο της Ορθοδοξίας ενστερνίζονται παρόμοιες απόψεις, άρα ο κ. Λιακόπουλος δεν ουρανοβατεί.
Ποιά είναι η αλήθεια
Είναι όμως έτσι; Έγραψε ο μοναχός Παρθένης τέτοια πράγματα; Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική από αυτή που θέλουν να παρουσιάσουν ορισμένοι.
Θα πρέπει να επισημάνουμε τα παρακάτω :
– 1ον) Ο Ιερομόναχος δεν λέγεται Παρθένης, αλλά Παρθένιος.
– 2ον) Ο τίτλος Σιωνιστική Συνομωσία έχει προστεθεί από τον εκδότη (Στερέωμα). (*προφανώς σαν »κράχτης» . Ο τίτλος συνομωσία και ειδικά σιωνιστική »πουλάει»…)
– 3ον) Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί συρραφή 2 διαφορετικών βιβλίων του πατρός Παρθενίου με τίτλο :
Και τα 2 τα έχουμε δημοσιεύσει σε παλαιότερα άρθρα μας και μπορείτε να τα διαβάσετε ή να τα κατεβάσετε πατώντας πάνω στα ονόματα των 2 βιβλίων.
Το πρώτο περιέχεται στις σελίδες 9 – 102 του βιβλίου (των εκδόσεων Στερέωμα) και το δεύτερο στις σελίδες 103 – 132. (*στην σελίδα 103 λείπει η φωτογραφία που αναφέρει).
4ον) Απο το βιβλίο των εκδόσεων Στερέωμα , λείπουν φωτογραφίες που υπάρχουν στα 2 βιβλία του πατρός Παρθενίου. Χαρακτηριστική περίπτωση αυτή της σελίδας 8 του πρώτου βιβλίου, όπου κατηγορείται ο πρώην Πρωθυπουργός, σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας, σαν μέλος Μασωνικής Στοάς. Γιατί αφαιρέθηκε από την μεταγενέστερη έκδοση ; Απλά αναρωτηθείτε. Γιατί αυτοί που δήθεν θέλουν να μας ξυπνήσουν, μας αποκρύπτουν τέτοια ντοκουμέντα;
5ον) Ο πατήρ Παρθένιος ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρει στα 2 βιβλία του για »λευκό αδελφάτο» και »τακλά μακάν».
Αυτά αναφέρονται στη σελίδα 142 (Παράρτημα Β’), του βιβλίου των εκδόσεων Στερέωμα. Όσα έγραψε ο πατήρ Παρθένιος τελειώνουν στην σελίδα 132. Μετά ακολουθούν τα Παραρτήματα Α’ και Β’, τα οποία είναι προσθήκη του επιμελητού της ύλης του βιβλίου.
Δείτε την σελίδα 135 του βιβλίου που το αναφέρει με υστερόγραφο :
(Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
Συμπέρασμα
Καλό θα είναι λοιπον, να είμαστε πιο προσεκτικοί σε ότι θελει να μας ”πασάρει” ο κ. Λιακόπουλος και διάφοροι άλλοι εκδότες. Να ερευνάμε πάντοτε τίς πηγές και να μην βιαζόμαστε να κάνουμε συσχετισμούς και να βγάλουμε εύκολα συμπεράσματα.
Υ.Γ. Επίσης ακόμα και αν τα είχε γράψει αυτά ή παρόμοια, ή και να τα πίστευε ο πατήρ Παρθένιος ή οποιοσδήποτε άλλος μοναχός ή λαικός, σε τίποτε δεν δεσμευόμαστε να τα πιστέψουμε ή να ακολουθήσουμε τη λογική τους. Δεν είναι ζητήματα δογματικά και μάλιστα πραγματεύονται θέματα »απόμακρα», που απ ότι φαίνεται δεν υπάρχει στο αμέσο μέλλον καμμιά ελπίδα επιβεβαιώσης τους. Το κύρος ή η θέση κάποιων ανθρώπων, δέν τους καθιστά και αυθεντίες επί παντός επιστητου. Όλοι μας σαν άνθρωποι λανθάνουμε κάπου. Αρκεί μόνο τα λάθη μας να μην είναι δογματικής φύσεως και να μην παρασύρουν και δημιουργούν ζημία σε συνανθρώπους μας.

Τα πρωτότυπα βιβλία του Πατρός Παρθενίου

Μπορείτε να διαβάσετε ή να κατεβάσετε (άν δεν το κάνατε ήδη) τα 2 βιβλία του πατρός Παρθενίου εδώ :
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίων 30 ημερών

VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ MEGASFILIPPOS & APROGRAMMATISTA ΣΤΟ YOU TUBE

4'ΝΕW ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (7' ΩΡΕΣ) 'ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ;;;ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΛΘΕΝ;;; ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...
Ο Κώστας Αδάμ είναι καθηγητής θεολόγος φιλόλογος, πνευματικο τέκνο του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου πατρός Επιφανίου Θεοδωρόπουλου,και του Π. Αυγουστινου καντιωτη,είναι πάρα πολλά χρόνια ιεροκύρηκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Έχει διατελέσει λυκειάρχης στο Κορωπί. Είναι Μελετητης των Αγιων Πατερων Της Ορθοδοξιας Και Της Αγιας Γραφης,Ανθρωπος Με Αληθινο Προσωπικό Χριστιανικό Βίωμα.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚ.ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ.ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
Οι βιντεοσκοπημένες Εκπομπές του Αναγνωστου Του Ραδιοφώνου Της Πειραϊκης Εκκλησίας Βασίλη Ατζακλή, Και Κάθε Παραγωγή Δική Του Θα προστίθεται Εδώ!.

Αντίβαρο

ΑΠΑΝΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Το Zωντανό Iστολόγιο

paterikoslogos.com - Δ. Συζητήσεις

Χριστιανική Φοιτητική Δράση

Orthodox Mission-Ορθόδοξη Ιεραποστολή

επικαιρότητα

ΛΙΣΤΑ (1') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΛΙΣΤΑ (2') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR

Madata.GR

Greek Alert

BBC News - Home

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ - ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΠΑΤΕΡΙΚΑ