Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ !!!ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!! ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ !!! Χιλιάδες ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ από τα νησιά του ανατ. Αιγαίου θα μεταφερθούν στο εργοστάσιο της ΕΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Όπλων ) στο Λαύριο!

Έντονος προβληματισμός δημιουργείται στην κοινωνία του Λαυρίου μετά την αυτοψία που πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης στις εγκαταστάσεις της ΕΒΟ στην περιοχή δύο υπουργών της υπηρεσιακής κυβέρνησης για το θέμα της προσωρινής στέγασης μεταναστών από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Οι Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος (υπουργός Επικρατείας) και Γιάννης Μουζάλας (αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής), συνοδευόμενοι από τον δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά επισκέφτηκαν την έκταση του εργοστασίου της ΕΒΟ στη θέση «Νεράκι», σε μικρή απόσταση από το Κοιμητήριο Λαυρίου και εξέτασαν το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί εκεί κέντρο για τους πρόσφυγες οι οποίοι φτάνουν κατά χιλιάδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προκειμένου αυτά να αποσυμφορηθούν.

Όπως αποκαλύπτει το notioanatolika.gr στόχος της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι να μεταφέρονται εκεί πρόσφυγες προκειμένου να ταυτοποιούνται και στη συνέχεια να προωθούνται όπου επιθυμούν.
Θα φτάνουν με πλοία στο λιμάνι του Λαυρίου και από εκεί θα μεταφέρονται με λεωφορεία στον χώρο όπου θα παραμένουν για κάποιες ημέρες και μέχρι να ταυτοποιηθούν και να αποχωρήσουν.
Όπως είναι φυσικό η διαρροή της κυβερνητικής αυτής πρόθεσης, έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία αφού στην πόλη του Λαυρίου υπάρχει ήδη το Κέντρο προσφύγων για τους Κούρδους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώην δήμαρχος Σταύρος Παπασταυρόπουλος αντέδρασε έντονα σε ένα ενδεχόμενο δημιουργίας τέτοιου κέντρου στο Λαύριο και σε ανάρτησή του στο προφίλ του στο facebook ανέφερε:
«Το εργοστάσιο της ΕΒΟ στο Λαύριο έχει επιλεγεί για κέντρο εγκατάστασης Σύριων μεταναστών. Άλλη μια φορά η πόλη μας έχει επιλεγεί ως "χαβούζα" που θα σκεπάσει τα προβλήματα της Αττικής και ολόκληρης της χώρας. Η δημοτική αρχή συνεργεί διότι πιθανότατα έλαβε υπόσχεση ότι τη σίτισή τους και τη συντήρηση τους θα την αναλάβει η ίδια και όχι ο Ερυθρός Σταυρός. Αυτό σημαίνει ότι θα πάρει να διαχειριστεί μεγάλο ποσό χρημάτων και σε κάποιους πιθανόν να δημιουργούνται ιδέες. Όλα στο βωμό του κέρδους τελικά!!! Εκτιμώ ότι ήλθε η ώρα να πάρει η τοπική κοινωνία το ζήτημα στα χέρια της, όπως έκανε πριν πέντε χρόνια με τα σκουπίδια. Αυτοί που κανονίζουν για μας χωρίς εμάς, τελικά μόνο αυτή την γλώσσα καταλαβαίνουν»!
Το notioanatolika.gr επικοινώνησε και με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά ο οποίος επιβεβαίωσε την επίσκεψη – αυτοψία των δύο κυβερνητικών στελεχών, δεσμεύθηκε όμως ότι αφενός ο δήμος δεν θα έχει καμία εμπλοκή στη διαχείριση των προσφύγων αφετέρου θα θέσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να συζητηθεί λεπτομερώς και να υπάρξει σχετική απόφαση.
«Πρέπει να αναλάβουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει και η χώρα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λουκάς.
Από την άλλη πλευρά βέβαια το γεγονός ότι ο χώρος διαμονής – ταυτοποίησης των μεταναστών βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από ένα στρατιωτικό εργοστάσιο δημιουργεί εύλογη ανησυχία στους κατοίκους όχι μόνο του Λαυρίου.
Οι πληροφορίες του notioanatolika.gr αναφέρουν ότι έχει ήδη επιλογή μία έκταση 100 περίπου στρεμμάτων μέσα στη συνολική των 4.000 του εργοστασίου. Οι αντιδράσεις όμως αναμένεται να ενταθούν αφού το εργοστάσιο δεν παύει να είναι στρατιωτική μονάδα και παρά την υπολειτουργία του βρίσκονται εκεί αποθήκες – έστω και ανενεργών – πυρομαχικών.
Και βέβαια τίθεται και θέμα του κατά πόσον οι μετανάστες αυτοί θα μπορούν να κινηθούν και μέχρι ποιού βαθμού στην πόλη αφού οι εικόνες των συγκεντρωμένων μεταναστών στο λιμάνι της Μυτιλήνης και των ανεξέλεγκτων και βίαιων καταστάσεων που εκεί δημιουργούνται μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλέσει στους Λαυριώτες.
Υπενθυμίζεται πάντως ότι κοντά στο εργοστάσιο της ΕΒΟ είχε δημιουργηθεί ένα «χωριό» με περίπου 100 σπιτάκια στο οποίο επρόκειτο να μεταφερθούν οι Κούρδοι πρόσφυγες από υπάρχον Κέντρο, κάτι που ουδέποτε όμως έγινε με αποτέλεσμα οι δομές του χωριού αυτού να καταστρέφονται από την εγκατάλειψη.
Να σημειωθεί τέλος ότι ο συγκεκριμένος σχεδιασμός υπάρχει τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2014 και μάλιστα η βουλευτής της ΧΑ Ελένη Ζαρούλια είχε καταθέσει και σχετική ερώτηση στη Βουλή, προς τα υπουργεία Άμυνας και Δημόσιας Τάξης, η οποία όμως ουδέποτε απαντήθηκε επί της ουσίας αφού η τότε αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Φώφη Γεννηματά δήλωσε αναρμόδια ενώ ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας αρνήθηκε να απαντήσει λόγω της παραπομπής της ΧΑ στη δικαιοσύνη!
Υ.Γ.ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΥΚΟΦΥΤΗ ΕΚΤΑΣΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΤΡΕΜΑΤΩΝ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίων 30 ημερών

VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ MEGASFILIPPOS & APROGRAMMATISTA ΣΤΟ YOU TUBE

4'ΝΕW ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (7' ΩΡΕΣ) 'ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ;;;ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΛΘΕΝ;;; ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...
Ο Κώστας Αδάμ είναι καθηγητής θεολόγος φιλόλογος, πνευματικο τέκνο του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου πατρός Επιφανίου Θεοδωρόπουλου,και του Π. Αυγουστινου καντιωτη,είναι πάρα πολλά χρόνια ιεροκύρηκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Έχει διατελέσει λυκειάρχης στο Κορωπί. Είναι Μελετητης των Αγιων Πατερων Της Ορθοδοξιας Και Της Αγιας Γραφης,Ανθρωπος Με Αληθινο Προσωπικό Χριστιανικό Βίωμα.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚ.ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ.ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
Οι βιντεοσκοπημένες Εκπομπές του Αναγνωστου Του Ραδιοφώνου Της Πειραϊκης Εκκλησίας Βασίλη Ατζακλή, Και Κάθε Παραγωγή Δική Του Θα προστίθεται Εδώ!.

Αντίβαρο

ΑΠΑΝΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Το Zωντανό Iστολόγιο

paterikoslogos.com - Δ. Συζητήσεις

Χριστιανική Φοιτητική Δράση

Orthodox Mission-Ορθόδοξη Ιεραποστολή

επικαιρότητα

ΛΙΣΤΑ (1') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΛΙΣΤΑ (2') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR

Madata.GR

Greek Alert

BBC News - Home

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ - ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΠΑΤΕΡΙΚΑ