Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Χαιρε με την Αναστασιμη ΧΑΡΑ, Διδασκαλε και αδελφε μας και καλη ανταμωσι στην Επουρανια Πατριδα μας, στην Ανω Ιερουσαλημ.

Χαιρε με την Αναστασιμη ΧΑΡΑ, Διδασκαλε και αδελφε μας και καλη ανταμωσι στην Επουρανια Πατριδα μας, στην Ανω Ιερουσαλημ.



Ω Μεγαλε Διδασκαλε και Μεγαλε Θεολογε, αδελφε μας Νικολαε, αυτην την στιγμη που ψαλεται το Χριστος Ανεστη για σενα και τον Ιησουν ον περιπαθως και ολοκαρδιως Ηγαπησας, αναχωρει η Αγια Ψυχη σου για τον θρονο Κυριου του Παντοκρατορος.

Σε παρακαλουμε μην μας ξεχνας, μην ξεχνας ολους οσοι αγωνιζονται και παλευουν με τα Ωρυομενα  Ανθρωπομορφα και Σατανομορφα θηρια της Αβυσσου, που προσπαθουν να μολυνουν την Παντιμη Ορθοδοξια μας, την Πατρωα Ευσεβεια μας, ης ΟΥΔΕΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΝ, που μας την εμπιστευθηκε απαξ και διαπαντος ο Κυριος και Θεος μας και θα την απαιτηση να την επιστρεψουμε Σωα και Ακεραια και Αβλαβη και να την προφυλαξουμε απο τους Παναθλιους Πανοικουμενιστες και Παναιρετικους Πανθρησκειαστες της εποχης μας, ον πρωτος και Μανικοτερος Ο Αρχιαιρεσιαρχης Βαρθολομαιος, ο Καταληψιας του θρονου της Κωνσταντινου Πολεως και Αρχιτρομοκρατης του Πλανητη, που αγωνιζεται μαζι με τα υποδουλα παρομοια με αυτον φερεφωνα του, Λυσσωδως να την ΜΑΓΑΡΙΣΟΥΝ και να την καταλυσουν και να την ποδοπατησουν  ως Βρωμεροι ΧΟΙΡΟΙ.

Απο αυτον τον αχρειο και χοιρωδη ρασοφορο αδικως, αυθαιρετως και αυταρχικως και δικτατορικως με μια κωμικη και αστεια κλικα δουλων και υποδουλων αυτου αρχιερεων, χωρις κλησι σε απολογια και μαρτυρικες καταθεσεις, τολμησε να σε "αφοριση" ο Αφορισμενος και Κατηραμενος αυτος Παγκακιστος Αιρεσιαρχης, εσενα τον Αφορισμενο και Ξεχωρισμενο και Επιλεγμενο, Πολυταλαντουχο Νεο Θεολογο εκ κοιλιας μητρος, αποκλειστικον απεσταλμενον του Κυριου, ακαματον Εργατην του Ευαγγελιου.

Τι να περιμενει ομως κανεις απο εναν πανβεβηλο Πανθρησκειαστη, που δεν πιστευει στην Μοναδικοτητα του Σωτηρος Χριστου, εις ον υποταγησονται τα επουρανια και τα επιγεια και τα καταχθονια οντα, αλλα αυτος ο γελοιος σκωληξ της γης, πιστευει οτι οι Σατανικες Θρησκειες και το Γουρουνισιο Ισλαμ αποτελουν ...αλλους δρομους σωτηριας, το δε Κορανιο ειναι ιερο και αγιο βιβλιο;

Εκας οι βεβηλοι, οι Πανβεβηλοι Πανθρησκειαστες τα οργανετα του Αντιχριστου. 

Ευχου νοσταλγικε και πεφιλημενε αδελφε μας, παρα τον θρονον Κυριου Παντοκρατορος εις ον μολις ανεχωρησες και ηδη κατεφθασες, για ολους τους Αγωνιζομενους εν τη Εκκλησια κληρικους και λαϊκους να τηρησουν την Πιστιν, ον τροπον και εσυ μεχρι της εσχατης σου αναπνοης ηγωνισθης και αυτην την Πιστιν, την Ορθοδοξον Πιστιν, μεχρι τελους τετηρηκας.
ΕΦΥΓΕ Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ 
ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ 
ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΜΕ ΝΑΝΩΔΕΙΣ 
ΥΠΑΡΞΕΙΣ ΚΑΙ ΦΤΗΝΟΤΑΤΑ 
ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΟΝΤΑΡΙΑ.
Εδω ο Ομολογητης Θεολογος Νικολαος Σωτηροπουλος με τον αρχιμανδριτη Ευθυμιο Τρικαμηνα τον οποιο εκτιμουσε βαθυτατα και ενισχυε και υποστηριζε τον Ορθοδοξοτατο Αγωνα του και απο τον οποιο ζητουσε τακτικα και μεσω του ιστολογου της Αποτειχισης να τον μνημονευει παντοτε κατα τις θειες λειτουργιες που τελουσε.
Ναι αυτη ειναι η αληθεια και δεν ειναι καθολου, μα καθολου διαφορετικη. 
Εφυγε για την Ανω Ιερουσαλημ μια μεγαλη ψυχη και ενας Γιγαντιαιος χριστιανος και ανθρωπος, ενας  μπαρουτοκαπνισμενος Ομολογητης Θεολογος, επαξιο τεκνο του Χαλκεντερου Λεοντος Αυγουστινου βαδιζοντας στα Πατερικα ιχνη του και μεχρι το τελος της επιγειας ζωης του.
Και μειναμε με ποιους; 
Ερημωσε ο τοπος μας, ερημωσε η εκκλησια μας, ερημωσε η γη μας.
Δειτε γυρω σας, ψαξτε να βρειτε εφαμιλλους Θεολογους ή και κληρικους.
Αν υπαρχουν, θαναι ελαχιστοι, ελαχιστοτατοι.
Προ ημερων  και μετα την επιστροφη του απο το νοσοκομειο των Αθηνων που αισθανονταν ακομα υγιης και δυνατος, μας ειπε οτι 
"Θελω να ζησω μονο για εναν λογο. Για να πολεμησω με ολη την δυναμι μου τον Επαρατο και Καταχθονιο Οικουμενισμο την Φρικαλεα αυτη Παναιρεσι της εποχης μας που προωθει και υποστηριζει ο Αρχιαιρεσιαρχης Βαρθολομαιος, ο χειροτερος πατριαρχης της ιστοριας".
Ναι αυτα μας ειπε και ετοιμαζονταν να γραψη σειρα αρθρων κατακεραυνωνοντα την Τερατωδη απειλητικη αυτη Πανθρησκειακη Παναιρεσι, που αναστατωνει σημερα οσο τιποτα άλλο την Ασπιλη Ορθοδοξια μας.
Ομως θα μπορουσαμε να αναφερουμε μετα την οσια κοιμησι του που εγινε την ιδια μερα που κοιμηθηκε και ο Πατερικος γεροντας του Αυγουστινος πριν απο 4 χρονια, οσα ο αγιος Χρυσοστομος απαντουσε στα θρηνουντα τεκνα του οταν θα τον εστελναν στην εξορια οι σφοδροι εχθροι του αρχιερεις με την βοηθεια της αυτοκρατορικης εξουσιας και θα ερημωνε η Εκκλησια της Κωνσταντινουπολεως. 
Ελεγε, λοιπον, ο Αγιος Μεγαλομαρτυς Χρυσοστομος: Η Εκκλησια δεν σταματησε σε μενα, ουτε θα σταματηση απο μενα να υπαρχη. 
Εφυγαν και οι προηγουμενοι Προφηται και Διδασκαλοι και Πατερες αλλα παντοτε ο Θεος εστελνε ολο και καποιον αλλον που επαξια τον αντικαθιστουσε.

Να ελπιζουμε οτι και σημερα θα καλυψη ο Θεος το νεο τεραστιο κενο, με την απωλεια της παρουσιας του Μεγαλου Θεολογου της Εκκλησιας του Χριστου;
Εμεις βλεπουμε οτι τα κενα δεν καλυπτονται πλεον κατα τα τελευταια χρονια και αφηνονται στα χερια μικρων και φτηνων ανθρωπων αναξιων της μεγαλης και βαριας κληρονομιας των Αγιων Πατερων της Ορθοδοξιας μας.
Πληροφορουμεθα οτι την κηδεια θα την τελεση ο μητροπολιτης Ακαρνανιας κ. Κοσμας και καποιοι αλλοι αρχιερεις.
Αρνουμεθα να το πιστεψουμε.
Με ποιο δικαιωμα συμμετεχουν αυτοι οι αρχιερεις στην κηδεια του Μαρτυρικου και Ομολογητου Θεολογου ο οποιος πολεμουσε μεχρι την τελευταια του πνοη τον Αρχαιρεσιαρχη Βαρθολομαιο και τους Αναξιους Οικουμενιστες αρχιερεις, ενω – ιδιαιτερα τον πρωτο - αυτοι τον μνημονευουν, τον καλουν και τον υποδεχονται στις μητροπολεις τους, τον ραινουν με ανθη επιστρατευοντας τους κοσμικους ασεβεις και ασχετους ανθρωπους που τους απεμειναν απο τους χορταριασμενους ναους τους, συλλειτουργουν μαζι του και τον εγκωμιαζουν μεχρι τα αστρα;
Ο μητροπολιτης Πειραιως ο οποιος πληροφορουμεθα ότι θα συμμετασχη, αποδεχθηκε μεν την υποδοχη στον Πειραια του Βαρθολομαιου αλλα αφου πρωτα αναγνωριση τις Η΄και Θ΄ Οικουμενικες Συνοδους του Μεγαλου Φωτιου και του Αγιου Γρηγοριου του Παλαμα και τις φερη προς συζητησι στην υπο συγκλισι Πανορθοδοξο Συνοδο.
Οι αλλοι δυο όμως τι;
Ο Ακαρνανιας Κοσμας και ο Γορτυνος Ιερεμιας;
Αυτά που τους βαραινουν, αποτελουν εντροπη και εξευτελισμον χειριστου δεσποτικου ηθους.  
Κι ομως αυτοι οι μητροπολιτες θα συμμετασχουν στην κηδεια του Γενναιου και Ανυποχωρητου Μοναδικου Θεολογου μας.
Ω Αρχιερεις, ω Αρχιερεις, μεινετε μακρυα απο την Σεπτη σωρο του Αγιου Θεολογου Νικολαου Σωτηροπουλου, μην τον πλησιαζετε, μην τον ασπασθητε, γιατι δεν εχετε ουδεν το κοινον μαζι του.
ΝΑΙ, ΟΥΔΕΝ.ΟΥΔΕΝ.
Και οχι μονον.
Ο μητροπολιτης Κοσμας βαρυνεται με πολλα εγκληματα κατα του Αγωνιστου κληρικου Χριστοφορου Μουταφη τον οποιο πολεμα μανιωδως και εδωσε ορκον ζωης εξοντωσεως του.
Απο τοτε που πηρε, οπως τον πηρε, τον θρονο της Ακαρνανιας τον πολεμα αδιστακτως και  ανηλεως και εξοντωτικως, τον ηπιε κυριολεκτικα το αιμα, αυτόν τον εκλεκτο οικογενειαρχη κληρικο και σημερα με τα φερεφωνα του τον ταλαιπωρει αφανταστα, κλειδωνει τον υπογειο ναο της Αγιας Βαρβαρας και δεν τον αφηνει ουτε την κουζινα του ναου να ανοιξη για να πιη....ενα ποτηρι κρυο νερο.
Προ ημερων δικαιωθηκε πληρως ο πατηρ Χριστοφορος και κονιορτοποιησε ολες τις παρανομες αποφασεις του κ. Κοσμα.
Αυτο το …«τριψιμο της μουρης» δεν το αντεχει ο κ. Κοσμας.
Και ετσι, ο «ταπεινος» κ. Κοσμας, αρνειται να τις εφαρμοση ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΑ και μεχρι αυτης της στιγμης.
Τι ωραιος κοσμος ο κοσμος σας, κ. Κοσμα Παπαχρηστου.
Τι ωραιο ηθος που εχετε!!!
Αχαρακτηριστο.
Και εχετε το θρασος εσεις οι αρχιερεις, με τετοιες αναισχυντες πραξεις, να εμφανιζεσθε στην νεκρωσιμη ακολουθια του Γενναιου και Ανυποχωρητου Θεολογου που ταπεινωσε και εξευτελισε μονος του αυτος, ως Νεος Ηρακλης, Γενναια και Νικηφορα, δυο σημερινα βρογχουντα θηρια της Αβυσσου, τον Αιρετικο Αυστραλιας Στυλιανο Χαρκιανακη και τον Αρχιαιρεσιαρχη Βαρθολομαιο Αρχοντωνη, τον Αρχιτρομοκρατη του Πλανητη, που εσεις οι σημερινοι αρχιερεις δεν τολματε όχι να τον αντιμιλησετε, αλλα ουτε καν …να τον αντικρυσετε.
Εμεις επιθυμουμε - και μαζι με εμας και ένα μεγαλο πληθος πιστου λαου, να μην λαβη μερος κανενας αρχιερεας αλλα μονον ενας απλος παπας.
Η ψυχη του μετασταντος Διδασκαλου και αδελφου μας θα στενοχωρηθει ...πολυ λιγοτερο.
Αναρτήθηκε από 

 ΤΥΧΑΙΟ Η ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΣ ΤΟΥ; 

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Την ώρα που στην Ιερά Μονή του Αγίου Αυγουστίνου επισκόπου Ιππώνος στη Φλώρινα τελούνταν αγρυπνία για τα 4 χρόνια από την αναχώρηση του Γέροντος αγωνιστού Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου, αναχώρησε από τη ζωή και ο αείμνηστος Νικόλαος Σωτηρόπουλος, πνευματικό παιδί του Γέροντος.

  Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί  την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014,  και ώρα 5 μ.μ. 

στην Ιερά Μονή Εισοδίων Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος της Μητροπόλεως Αιτωλίας

και Ακαρνανίας, κατόπιν επιθυμίας του. 

ΕΝΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ

ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το καλοκαίρι του 1968 ως μαθήτρια του Γυμνασίου επισκέφτηκα το πατρικό του σπίτι, στην Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου. Ζούσε ο αείμνηστος πατέρας του, άνθρωπος απλός με βαθεια πίστη. Έκανε, όπως μας είπε ο π. Αυγουστίνος, εγχείρηση καταράκτη στα 100 του χρόνια, για να μπορεί να διαβάζει την ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ.Φιλοξενήθηκα στο σπίτι τους από τις αδελφές του για αρκετό καιρό. Στο  διάστημα αυτό, ήρθε για λίγες ημέρες ο κ. Νίκος. Θαύμασα τον μεγάλο σεβασμό που του είχαν και οι τρείς αδελφές. Μία εξ αυτόν η Φωτεινή, με την οποία συνδέομουν ιδιαιτέρως, μου διηγήθηκε κάτι, που τις έκανε να μη ξαναλείψουν την ΚΥΡΙΑΚΗ από την Θεία Λειτουργία.
  • Χτύπησε η καμπάνα και ο αδελφός τους ο Νίκος πήγε νωρίς στην εκκλησία, οι δύο αδελφές που βρίσκονταν στο σπίτι, θα πήγαιναν αργότερα, αλλά τελικά δεν πήγαν. Σκέφτηκαν, αφού σπάνια έρχεται ο αδελφός τους στο σπίτι, να καθαρίσουν τα φασουλάκια και να τα μαγειρέψουν με το κρέας, για να είναι νωρίς έτοιμο το φαγητό.
  •  
  • Όταν ετοιμαζόταν να σερβίρουν το φαγητό, τις ρώτησε· Πότε μαγειρέψατε; Δεν πήγατε στην εκκλησία; Προσπάθησαν να δικαιολογηθούν. Τα φασολάκια έπρεπε να τα καθαρίσουμε, το κρέας για να το μαγειρέψουμε χρειαζόταν χρόνος και δεν προλαβαίναμε. Δηλαδή, δεν πήγατε και οι δύο στην Θεια λειτουργία για να κάνετε αυτό το φαγητό; Ρωτά με απορία και άγιο θυμό. Παίρνει την κατσαρόλα με το μαγειρεμένο φαγητό και το πετάει έξω και τις λέει; Κάντε τώρα μια μακαρονάδα για να φάμε.
4219881
απο το ιστολογιο Αυγουστινος Καντιωτης
Αναρτήθηκε από 
ΟΝΤΩΣ, ΦΤΩΧΥΝΕ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ με την ΦΥΓΗ στους ΟΥΡΑΝΟΥΣ του Χαλκεντερου Θεολογου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ. Δειτε γυρω σας με ποιους μειναμε....Με Ασημαντοτητες και με Ουδαμινοτητες...Ιλεως γενου ημιν Κυριε....Λυπησου την Εκκλησια Σου Κυριε....
ANAXΩΡΗΣΕ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ 
ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΣ
ΝΕΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ
Πειραιώς Σεραφείμ για Νικ. Σωτηρόπουλο: Σύγχρονος Άγιος (ΒΙΝΤΕΟ)
Πειραιώς Σεραφείμ για Νικ. Σωτηρόπουλο: Σύγχρονος Άγιος (ΒΙΝΤΕΟ) 
"Σύγχρονο Άγιο" και "μεγάλο άνδρα της πίστεως" χαρακτήρισε σε προσφωνησή του τον Νικόλαο Σωτηρόπουλο ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφειμ στις 28 Μαρτιου 2012.
Ακούστε τι είπε:
ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ, ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ, ΟΙ ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΙΣΧΥΝΗΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ
Mόλις ἐπληροφορηθήκαμε ὅτι ὁ ἄριστος μαθητὴς τοῦ θρυλικοῦ Γέροντος Αὐγουστίνου, ὁ ἀκραιφνὴς Ὀρθόδοξος Θεολόγος καὶ ἀκαταμάχητος ἀγωνιστὴς Νικόλαος Σωτηρόπουλος ἐκοιμήθη σήμερα 28 Αὐγούστου, τὴν ἰδία ἡμέρα, ὅπως ὁ Γέροντάς του. 
  Ὡς γνωστόν, ὁ Νικόλαος Σωτηρόπουλος, γιὰ τοὺς ἀνιδιοτελεῖς πολυτιμότατους ἀγῶνες του ὑπὲρ τῆς Ὀρθοδοξίας καὶ τῆς Πατρίδος, ἀφορίσθη ἀπὸ φίλους τοῦ περιβόητου Ἀρχιεπισκόπου Αὐστραλίας κ. Στυλιανοῦ, τὴν ἀποκαλουμένη μείζονα καὶ ὑπερτελῆ Σύνοδο, πρᾶγμα ἄκρως ἀντιορθόδοξο καὶ σατανικό.  
Χωρὶς κἂν νὰ τὸν γνωρίζουν καὶ νὰ δύνανται νὰ τὸν ἀναγνωρίσουν σὲ φωτογραφία μεταξὺ μερικῶν ἀνθρώπων, χωρὶς κἂν κλητήριο θέσπισμα, χωρὶς ἀπολογία, τὸν ἀφόρησαν ἀδίκως καὶ παρανόμως, διότι ὁ ἀείμνηστος Σωτηρόπουλος ἦταν μέλος τῆς Ἑλλαδικῆς Ἐκκλησίας καὶ ὁ οἰκεῖος Μητροπολίτης καὶ ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος ἔχουν τὸν λόγον. 
Δὲν τοῦ ἐκοινοποίησαν τὴν καταδίκη του, ἀλλὰ ἐπληροφορήθη ἀπὸ τὰ Μ.Μ.Ε. ὅτι ἀφορίσθηκε ...
Αὐτά, ποὺ ἔγραψε ὁ Νικόλαος Σωτηρόπουλος γιὰ τὸν Ἀρχιεπίσκοπο Αὐστραλίας εἶναι ἐλάχιστα ἀπ᾿ ὅτι ἔπρεπε νὰ γράψῃ...
Μέχρι καὶ σήμερα δὲν θέλησαν 20 Ἱερὲς Σύνοδοι τῆς Ἑλλαδικῆς Ἐκκλησίας νὰ τὸν δικαιώσουν, παρ᾿ ὅλον ὅτι οἱ περισσότεροι Συνοδικοὶ δὲν ἐπίστευσαν στὸν ἄδικο καὶ παράνομο αὐτὸ ἀφορισμό, τὸν μεταλάμβαναν καὶ τοῦ ἀνέθεταν νὰ ὁμιλῇ στὶς Ἐνορίες τῶν Μητροπόλεών τους.
Στὴν προκειμένη περίπτωσι ἐφαρμόζεται ὁ ἀληθὴς καὶ αἰώνιος λόγος τοῦ Θεανθρώπου :

Α. «μακάριοί ἐστε ὅταν μισήσωσιν ὑμᾶς οἱ ἄνθρωποι, καὶ ὅταν ἀφορίσωσιν ὑμᾶς καὶ ὀνειδίσωσι καὶ ἐκβάλωσι τὸ ὄνομα ὑμῶν ὡς πονηρὸν ἕνεκα τοῦ υἱοῦ τοῦ ἀνθρώπου.» (Λουκ. 6, 22).

Β. «ἐν τῷ κόσμῳ θλῖψιν ἕξετε· ἀλλὰ θαρσεῖτε, ἐγὼ νενίκηκα τὸν κόσμον» (Ἰωάν. 16, 33)

Γ. «...εἰ ἐμὲ ἐδίωξαν καὶ ὑμᾶς διώξουσιν...» (Ἰωάν. 15, 20) καὶ

Δ. «καὶ ἔσεσθε μισούμενοι ὑπὸ πάντων διὰ τὸ ὄνομά μου· ὁ δὲ ὑπομείνας εἰς τέλος, οὗτος σωθήσεται.» (Ματθ. 10, 22).
Εὐχόμεθα καὶ προσευχόμεθα ὁ ἀδελφὸς Νικόλαος εὑρισκόμενος στὴν Θριαμβεύουσα Ἐκκλησία νὰ εὔχεται καὶ νὰ προσεύχεται ὁ Θεὸς νὰ συγχωρέσῃ ὅλους αὐτούς, ποὺ διέπραξαν αὐτὸ τὸ εἰδεχθέστατο ἀνοσιούργημα.
Ἡ ἐξόδιος ἀκολουθία τοῦ ἀειμνήστου ἀδελφοῦ Νικολάου θὰ λάβῃ χώρα τὴν 29.8.2014 καὶ ὥρα 17.00 στὴνἹερὰ Μονὴ Εἰσοδίων Θεοτόκου Μρτιᾶς Αἰτωλοακαρνανίας.

Λεωφορεῖο θὰ ἐκινήσῃ ἀπὸ τὴν ὁδὸ Ζωοδόχου Πηγῆς 44 - Ἀθήνα στὶς 12 τὸ μεσημέρι τῆς 29.8.2014.

Αἰωνία ἡ μνήμη τοῦ ἀκραιφνοῦς Ὀρθοδόξου Θεολόγου καὶ ἀκαταμάχητου ἀγωνιστοῦ Νικολάου Σωτηροπούλου.

Αναρτήθηκε από Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

ΕΞΕΧΟΥΣΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ

ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΕΝ ΚΥΡΙΩ

Ο MAXHTΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η ψυχή αυτού 
εν αγαθοίς αυλισθήσεται

Εκοιμήθη εν Κυρίω σήμερα Πέμπτη 28/8/2014, ο ασυμβίβαστος ομολογητής της πίστεως, ο αγωνιστικότατος φωτισμένος θεολόγος, ο χαρισματικός αχρήματος φιλόλογος, ο ταπεινός ιεροκήρυξ του θείου λόγου, ο μεγαλύτερος αντιαιρετικός & αγιογραφικός σύγχρονος θεολόγος της Ορθοδοξίας μας,  ο κοσμαγάπητος Ναυπάκτιος Νικόλαος Σωτηρόπουλος.



Γεννήθηκε στο Παλαιοχωράκι Ναυπακτίας στις 15 Απριλίου 1934. Γιος υπερπολύτεκνης οικογένειας, του Ιωάννη Σωτηρόπουλου και της Πολυτίμης το γένος  Λουκοπούλου. Είχε τέσσαρες αδελφές και ένα αδελφό, την Ουρανία, την Φωτεινή, Την Γεωργία, τον Χρήστο και την Βασιλική.

Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο του τόπου του και το Γυμνάσιο Ναυπάκτου.  Τα δύσκολα χρόνια του εμφυλίου πολέμου και της κατοχής φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έλαβε τα πτυχία του Καθηγητή Θεολογίας και Καθηγητή Φιλολογίας, με άριστα. Από τα παιδικά του χρόνια γέμισε την ψυχή του με Χριστό και Εκκλησία και αφιερώθηκε «ψυχή τε και σώματι» στην εκκλησία και το θείο λόγο.

Η θεία χάρις τον κατήυθυνε στους κόλπους του γίγαντα της Ορθοδοξίας, τον σύγχρονο φωτισμένο επίσκοπο Φλωρίνης μακαριστό π. Αυγουστίνο Καντιώτη και έγινε ο αγαπημένος του μαθητής και πνευματικό του παιδί. Από τον πνευματικό του πατέρα πήρε τα χνάρια του, την μαχητικότητά του, την ομολογητική του διάθεση, το ασυμβίβαστο του αληθινού λόγου, την Ιώβεια υπομονή, μεγάλη ευγένεια, και καλοσύνη και επιείκεια προς τους πολλούς  εχθρούς του,  την θεία ζέση και την αφιλοχρηματία. 



Εγκρατής σε όλη του τη ζωή, άγαμος και ολιγαρκής, δεν έγινε μισθωτός, δεν απέκτησε περιουσία, ούτε άφησε υλικό πλούτο, μόνο πνευματικό και μάλιστα εις υπερθετικόν βαθμόν.  Πολυγραφότατος και εκ των λαμπρότερων κηρύκων του θείου λόγου, συγκινούσε τα πλήθη των πιστών με τον απλό του και κατανοητό λόγο.


Από τις δεκάδες μικρά και μεγάλα σε όγκο βιβλία του, ξεχωρίζω την ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ, ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, την θεολογική ανάπτυξη του ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ, την θεολογική ανάπτυξη του ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ, 4 τόμους ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΔΥΣΚΟΛΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ, το ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ και δεκάδες άλλα! 




Διηύθυνε για πολλά χρόνια την Ορθόδοξη φιλανθρωπική ιεραποστολική χριστιανική Αδελφότητα Ο ΣΤΑΥΡΟΣ,  όλα δε τα έσοδα από την διάθεση των βιβλίων του τα χορηγούσε σε αυτή. Διέμεινε τα περισσότερα χρόνια στην Αθήνα, πλην των 4 τελευταίων που δοκιμάστηκε η υγεία του που διέμεινε στην Πάτρα στις αδελφές του.


Περιόδευσε κηρύττων στον απανταχού Ελληνισμό, σε Ευρώπη, Αμερική Καναδά, Αυστραλία. Ηταν δε ο εμπνευστής και αθόρυβος πρωτεργάτης της ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Μήλου Αγιάς Πατρών. Τον τίμησαν και τον βράβευσαν ο Δήμος Ναυπάκτου, ο Δήμος Βραχνεϊκων, ο δήμος Θέρμου και δεκάδες σύλλογοι και οργανώσεις.





Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλή  την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014,  και ώρα 5 μ.μ.  στην Ιερά Μονή Εισοδίων Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κατόπιν επιθυμίας του που εκφράστηκε εν ζωή, παρουσία των επισκόπων Αιτωλίας & Ακαρνανίας, Πειραιώς, Γόρτυνος κ.α. Ας έχουμε την ευχή του.





Η ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΩΞΗ [ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ]

Δυστυχώς ο προκοιμηθείς σεπτός μακαριστός αδελφός μας, το 1993 υπέστη τον σκληρότερο πνευματικό διωγμό από την λεγόμενη ΜΕΙΖΟΝΑ & ΥΠΕΡΤΕΛΗ ΣΥΝΟΔΟ του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με την τιμωρία του αφορισμού. Ξέρετε τον λόγο; 

Διότι στν Aστραλία το 1988, ο πυρινος κήρυξ του θείου λόγου, λεγξε τν τότε ανεκδιήγητο ρχιεπίσκοπο Aστραλίας Στυλιανό, πειδ τ Xριστούγεννα το 1988 μ γραπτ γκύκλιο κήρυγμα, τ ποο διάβασαν οπαπδες στος ναος κα δημοσίευσε στ περιοδικ τς ρχιεπισκοπς του, κήρυξε, τι  Xριστς ταν τελς κα μαρτωλός! Σ ραδιοφωνικ δ μιλία του επεν, τι  Xριστς ταν πως τν παρουσιάζει  Kαζαντζάκης στ βιβλίο του « τελευταος πειρασμός», ρωμένος δηλαδ τς Mαγδαληνς! Kατόπιν δ κήρυξε κα τι Xριστς ενε κατώτερος π τν Πατέρα,  γία Γραφ ενε μεγάλο παραμύθι κα λλα!



Ετσι ντ ν καθαιρεθ  ρχιεπίσκοπος Aστραλίας, φωρίσθηκε  Σωτηρόπουλος. Kα αφορίσθηκε χωρςπαγγελία συγκεκριμένης κατηγορίας κα χωρις κλση σ πολογία. φορισμς δικος κα κυρος καπιστρέφων στ κεφάλια τν φορισάντων, διότι δν μετανόησαν κα δν ζήτησαν συγχώρησι π τ Θεό, τοποίου παρέβησαν τ θέλημα· π τν πιστ λαό, τν ποο σκανδάλισαν· κα π τν μακαριστό εργάτη του Ευαγγελίου, τν ποο καταφώρως δίκησαν μ τ μεγίστη τν δικιν.



Μπορείτε να διαβάσετε λεπτομέρειες του αφορισμού του εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίων 30 ημερών

VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ MEGASFILIPPOS & APROGRAMMATISTA ΣΤΟ YOU TUBE

4'ΝΕW ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (7' ΩΡΕΣ) 'ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ;;;ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΛΘΕΝ;;; ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...
Ο Κώστας Αδάμ είναι καθηγητής θεολόγος φιλόλογος, πνευματικο τέκνο του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου πατρός Επιφανίου Θεοδωρόπουλου,και του Π. Αυγουστινου καντιωτη,είναι πάρα πολλά χρόνια ιεροκύρηκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Έχει διατελέσει λυκειάρχης στο Κορωπί. Είναι Μελετητης των Αγιων Πατερων Της Ορθοδοξιας Και Της Αγιας Γραφης,Ανθρωπος Με Αληθινο Προσωπικό Χριστιανικό Βίωμα.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚ.ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ.ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
Οι βιντεοσκοπημένες Εκπομπές του Αναγνωστου Του Ραδιοφώνου Της Πειραϊκης Εκκλησίας Βασίλη Ατζακλή, Και Κάθε Παραγωγή Δική Του Θα προστίθεται Εδώ!.

Αντίβαρο

ΑΠΑΝΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Το Zωντανό Iστολόγιο

paterikoslogos.com - Δ. Συζητήσεις

Χριστιανική Φοιτητική Δράση

Orthodox Mission-Ορθόδοξη Ιεραποστολή

επικαιρότητα

ΛΙΣΤΑ (1') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΛΙΣΤΑ (2') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR

Madata.GR

Greek Alert

BBC News - Home

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ - ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΠΑΤΕΡΙΚΑ