Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

~ Γιατρέ Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη, σε ευχαριστούμε! |Οι εκ μέρους όλων μας ευχαριστίες προσωποιούνται στην 85χρονη άγνωστη σε μας γιαγιούλα, στην οποία πριν 15 μέρες δωρίσατε παράταση ζωής ...


 του Ηρακλή Α. Σωτηράκη

Θέλω να το δημοσιοποιήσω, όχι για να το διαβάσει ο ίδιος, άλλωστε δύσκολα θα βρίσκει χρόνο να ασχολείται με τίποτε άλλο πέρα από τη δουλειά του, αλλά γιατί το θεωρώ σαν χρέος μου, απέναντι σε έναν λειτουργό της υγείας, που δίνει άλλο νόημα στην ανθρώπινη υπόσταση δηλαδή στο «άνω θρώσκω», που πρέπει να χαρακτηρίζει τον άνθρωπο.

Είναι γιατρός, νευροχειρουργός, και πριν 15 μέρες, έσωσε την κουνιάδα  μου από βέβαιο θάνατο, σταματώντας μία αιμορραγία στον εγκέφαλο που είχε προέλθει από βαρύ πέσιμο και χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού.
Η επέμβαση έγινε μόλις 2 ώρες από τη στιγμή που η ασθενής έφτασε στα επείγοντα, και ελάχιστα λεπτά πριν πέσει σε κώμα, ημέρα Κυριακή βράδυ, σε επαρχιακό νοσοκομείο, κράτησε περίπου 2 ώρες, και χτες η ασθενής αυτή γύρισε γερή σπίτι της.
Η περιγραφή φυσικά είναι φτωχή, για να περιγράψει τι έκανε αυτός ο γιατρός, μέσα σε ελάχιστα λεπτά της ώρας, από τη στιγμή που διάβασε την αξονική και διαπίστωσε εκτεταμένο αιμάτωμα που πίεζε τον εγκέφαλο.

Πώς ενεργοποίησε τόσο γρήγορα την ομάδα του, βοηθούς, αναισθησιολόγους, προσωπικό χειρουργείου, και πως ολοκλήρωσε την αφαίρεση του αιματώματος που είχε επεκταθεί στο μισό κρανίο, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής, εκείνος μόνο το ξέρει.
Θα μου πείτε, κάθε γιατρός στη θέση του το ίδιο θα έκανε.
Όχι.
Κανένας γιατρός δεν θα έκανε, ότι έκανε αυτός, για να σώσει μία ηλικιωμένη γιαγιά 85 ετών, βάζοντας την σε χειρουργείο εγκεφάλου, Κυριακή βράδυ, μη περιμένοντας πλήρη προεγχειρητικό έλεγχο, γιατί έκρινε ότι ελάχιστα αν αργούσε, η γιαγιά θα έπεφτε σε κώμα, & θα την έχανε.
Σε άλλο νοσοκομείο, σε παρόμοια  περίπτωση, ηλικιωμένη ασθενής χάθηκε, επειδή στα επείγοντα, ενήργησαν «μη επειγόντως», ίσως και γιατί δεν τους «έσπρωχνε» να κάνουν γρήγορα, η ηλικία της ασθενούς.
Σε μία κοινωνία, που το κάθε ΤΙΠΟΤΑ,  που ανεβάζει μία φωτό στο ίνσταγραμ, γίνεται είδηση, και αναγνωρίσιμο πρόσωπο, τρομάρα μας, θεωρώ υποχρέωση μου να δημοσιοποιήσω το όνομα αυτού του ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, που τιμά και τις δύο λέξεις, που παραμένει σε ένα επαρχιακό νοσοκομείο παραμεθόριου νησιού, με μισθό γιατρού του ΕΣΥ, που έχει δημιουργήσει μία από τις καλύτερες νευροχειρουργικές κλινικές στην Ελλάδα, που είναι ιδιαίτερος σαν άνθρωπος, και που είχε απομακρυνθεί από το νοσοκομείο, επειδή αρνιόταν να εμβολιαστεί, και που γονείς παρακαλούσαν τον Υπουργό Υγείας, να μην ισχύσει η απομάκρυνση γι αυτόν, γιατί ήταν η μόνη ελπίδα τα δικά του χέρια, για να σωθεί το τραυματισμένο παιδί τους.
Σήμερα, η κουνιάδα μου, έχει σωθεί, έχει επιστρέψει σπίτι της, και δίπλα στην εικόνα του Ταξιάρχη, φαντάζεται πως βλέπει και την εικόνα του γιατρού που την έσωσε.
ΟΧΙ, δεν έγιναν όλα αυτά σε κάποιο παράστημα του Ιατρικού Κέντρου, ή του Μετροπόλιταν, ή του Μεμόριαλ της Νέας Υόρκης.
Αυτά έγιναν στο επαρχιακό νοσοκομείο Μυτιλήνης ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ, που βρίσκεται στην πόλη της Μυτιλήνης, στο νησί της Λέσβου, και έγιναν από ένα ΓΙΑΤΡΟ, που το όνομα του κοσμεί το ανθρώπινο είδος.
Γιατρέ, ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ ΜΠΑΪΡΑΜΙΔΗ,
για ό,τι έκανες για την κουνιάδα μου,
αλλά και για ότι κάνεις για όλους τους ασθενείς σου, χωρίς ηλικιακές ή άλλες διακρίσεις, σ ευχαριστούμε.

πηγή

|εμείς από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίων 30 ημερών

VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ MEGASFILIPPOS & APROGRAMMATISTA ΣΤΟ YOU TUBE

4'ΝΕW ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (7' ΩΡΕΣ) 'ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ;;;ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΛΘΕΝ;;; ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...
Ο Κώστας Αδάμ είναι καθηγητής θεολόγος φιλόλογος, πνευματικο τέκνο του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου πατρός Επιφανίου Θεοδωρόπουλου,και του Π. Αυγουστινου καντιωτη,είναι πάρα πολλά χρόνια ιεροκύρηκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Έχει διατελέσει λυκειάρχης στο Κορωπί. Είναι Μελετητης των Αγιων Πατερων Της Ορθοδοξιας Και Της Αγιας Γραφης,Ανθρωπος Με Αληθινο Προσωπικό Χριστιανικό Βίωμα.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚ.ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ.ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
Οι βιντεοσκοπημένες Εκπομπές του Αναγνωστου Του Ραδιοφώνου Της Πειραϊκης Εκκλησίας Βασίλη Ατζακλή, Και Κάθε Παραγωγή Δική Του Θα προστίθεται Εδώ!.

Αντίβαρο

ΑΠΑΝΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Το Zωντανό Iστολόγιο

paterikoslogos.com - Δ. Συζητήσεις

Χριστιανική Φοιτητική Δράση

Orthodox Mission-Ορθόδοξη Ιεραποστολή

επικαιρότητα

ΛΙΣΤΑ (1') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΛΙΣΤΑ (2') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR

Madata.GR

Greek Alert

BBC News - Home

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ - ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΠΑΤΕΡΙΚΑ