Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

(ΒΙΝΤΕΟ - ΑΡΧΕΙΟ - 3'ΩΡΕΣ) ΣΕΝΓΚΕΝ ΑΘΗΝΑ 9-6-97' ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ' ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΕΠΕΙΣΟΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ MAD ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΓΌΝΑ..ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ: 
Η ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΝΓΚΕΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ 
9-11 ΙΟΥΝΙΟΥ 1997


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΝΓΚΕΝ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ,  ΑΓΩΝΕΣ,  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ,  ΠΟΡΕΙΕΣ κλπ...Επ’ ευκαιρία του ότι, σαν σήμερα, στις 9-11/6/1997,  πριν από 15 χρόνια, ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή η επάρατος Συνθήκη Σένγκεν, αλλά και εξ αφορμής μιας πρόσφατης επιστολής που είδε το φως της δημοσιότητος, του Αρχιμανδρίτου Νεκταρίου Μουλατσιώτη προς τον πρόεδρον του ΛΑ.Ο.Σ  κ. Γ. Καρατζαφέρη, σχετικά με την μισθοδοσία του κλήρου (την οποία και θα δούμε κατωτέρω), ας θυμηθούμε λίγο τι έγινε εκείνη την περίοδο, καθώς και όλα όσα λέγαμε και γράφαμε από τότε, την δεκαετία ακόμη του ΄90, για όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα, και που οι περισσότεροι δυστυχώς άνθρωποι, από τότε όχι μόνον δεν τα πίστευαν και δεν τα δεχόντουσαν, αλλά και τα κορόϊδευαν, χλευάζοντας και λοιδορώντας μάλιστα όλους εμάς ταυτόχρονα.

Αλήθεια σήμερα τι έχουν να πούνε όλοι αυτοί;
Πίστεψαν επιτέλους; ή ακόμη συνεχίζουν να κοιμούνται ανενόχλητοι τον «ύπνο του δικαίου»; 
Αλλά και όσοι τελικά κατάφεραν να ξυπνήσουν, μήπως τώρα είναι πλέον λιγάκι αργά για όλους μας, για να μην πούμε ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ;


π. Μάξιμος

 1.


 Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη για την μισθοδοσία του κλήρου

 2.

ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΣΕΝΓΚΕΝ

Για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νέοι... Της Αικατερίνης Αντωνιάδου
Πολιτικού Επιστήμονος - Θεολόγου
Γ. Γραμματέως του Ιερ. Συνδ. "ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ"
α) Μία σύντομη Αναδρομή

Συμπληρώθηκαν δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια από την ψήφιση της επαράτουΣυνθήκης Σένγκεν και στην Ελλάδα, με την οποία ολοκληρώνεται (μαζί και με την ψήφιση των άλλων Συνθηκών Μάαστριχτ και Άμστερνταμ κ.α.) η υποδούλωση των ευρωπαϊκών λαών στα χειρότερα δεσμά που εφευρέθηκανποτέ, τα ηλεκτρονικά.
Η  υποδούλωση αυτή είναι σταδιακή και γίνεται πολύ μεθοδικά και αθόρυβα από τα διεθνή ύποπτα κέντρα λήψεως αποφάσεων τα οποία προσπαθούν να καθορίσουν τις τύχες των λαών, ερήμην τους.
Είναι παρήγορο, τουλάχιστον, ότι η Ελληνική κοινωνία είχε ενημερωθεί αρκετά περί της Συνθήκης αυτής.
Η ενημέρωση και κινητοποίηση αυτή ξεκίνησε και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό εις τον Ορθόδοξο Ιεραποστολικό μας Σύνδεσμο «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», κυρίως όμως στον Πρόεδρό μας, ΑγιορείτηΜοναχό πατέρα Μάξιμο Βαρβαρή, και στην κατατοπιστική  εκπομπή του «Η ΦΩΝΗ  ΤΟΥ  ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ», που είχε τότε,  εις τον Τηλεοπτικό Δίαυλο της «ΤΗΛΕΤΩΡΑ».
Δεκαπέντε χρόνια πέρασαν από την ιστορική εκείνη πορεία, στις 9 Ιουνίου1997, που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Κλαυθμώνος, από την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνος κατά της Συνθήκης Σένγκεν, πρωτοστατούντος του πατρός Μαξίμου.
Το βράδυ εκείνο οι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου συζητούσαν κατ’άρθρο την Συνθήκη Σένγκεν, και παρά το γεγονός ότι βάσιμες πληροφορίεςαπό έγκυρες πηγές έλεγον ότι θα ψηφιστεί από 220 βουλευτές, χάρη στον παλμό της Συγκεντρώσεως και «δια τον φόβο των Ιουδαίων» ψηφίστηκε τελικά μόνον από 142 Βουλευτές, οι οποίοι έκαναν το τραγικό λάθος να συναινέσουν, άλλοι από άγνοια και άλλοι συνειδητά και προδοτικά στηνεκχώρηση κυριαρχικών διακαιωμάτων της Πατρίδος μας σε Ευρωπαϊκά κέντρα εξουσίας.
Παράδοση χωρίς βία, οικειοθελώς, προδοτικά, χωρίς να συναινέσει και ούτε καν να ερωτηθεί ο «κυρίαρχος» Ελληνικός Λαός.


 
β) Δύο λόγια για το τι είναι η πολυθρύλητη
Σύμβαση Σένγκεν

Συμφώνως με τα άρθρα της, καταργούνται σταδιακά τα σύνορά μας και η Πατρίδα μας, για την οποίαν επολέμησαν και εθυσιάστηκαν χιλιάδεςΉρωες και ένδοξοι Πρόγονοί μας, γίνεται πια επαρχίαένας νομός της Ευρώπης και παραδίδεται αμαχητί αλυσοδεμένη με σύγχρονες «γλυκιές» σειρήνες εις τους «σπουδαίους» Εταίρους της, μια που όπως είναι γνωστό το Σύνταγμά μας καταργείται και σχεδόν έχει πάψει να ισχύειενώ θα ισχύειτο Δίκαιο της Ε.Ε. ως Πρωτογενές το δε της Ελλάδος ως Δευτερογενές.
Βάσει του 92 άρθρου της Συνθήκης «Τα συμβαλλόμενα μέρη δημιουργούν και συντηρούν ένα κοινό Σύστημα Πληροφοριών ονοζόμενο στο εξήςΣύστημα Πληροφοριών Σένγκεν» καθώς και ένα κεντρικό σύστημα πληροφοριών, το οποίον εδρεύει εις το Στρασβούργο.
Εκεί θα καταχωρούν και θα επεξεργάζονται διάφορα προσωπικά μας δεδομένα και μάλιστα «ευαίσθητα δεδομένα» όπως:
α) φυλετική η εθνική προέλευση,
β) πολιτικά φρονήματα,
γ) θρησκευτικές η φιλοσοφικές πεποιθήσεις,
δ) συμμετοχή σε ενώσεις, σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις,
ε) υγεία,
στ’) κοινωνική πρόνοια,
 ζ ) ερωτική ζωή καθώς και τα σχετικά με ποινικές διώξεις η καταδίκες. (Νόμος περί προστασίας του πολίτου από την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων,Άρθρο 2).
Όλα τα ανωτέρω θα ελέγχονται και θα επεξεργάζονταιόχι μόνον από τιςελληνικές αρχές η μάλλον την «ΑΡΧΗ» κατά το 15 άρθρο του Νόμου η οποία(ΑΡΧΗ) σημειωτέον θα είναι ανεξέλεγκτη κατά το ίδιο άρθροαλλά και από Ανθελληνικές Αρχές και ξένα κέντρα εξουσίας.
 Με άλλα λόγια πιο απλάομιλούμε δια ένα υπερσύγχρονο, σούπερηλεκτρονικό φακέλλωμα άνευ προηγουμένουόπου η προσωπικότης και η ελευθερία του προσώπου θα είναι παρελθόν και οι πάντες θα παρακολουθούνται, θα αστυνομεύονται και θα ελέγχονταιαπό τους εκάστοτεπολιτικοθρησκευτικούς δικτάτορας και σκοτεινάς δυνάμεις. Δηλάδη, οδεύουμεστην πραγματοποίηση του «Κράτους του Όργουελ 1984» όπου τα πάντα και οι πάντες ελέγχονται από τον Μεγάλο Αδελφό«Big Brother».

Ακόμη η Σένγκεν, συνδέεται άμεσα με τις Νέες ΗλεκτρονικέςΤαυτότητες, τον Ε.Κ.Α.Μ. (Ενιαίος Κωδικός Αριθμός Μητρώου) και το 666, εις το «BAR CODE SYSTEM» ως κωδικός εις το  σύστημα «ΕΑΝ 13» και «U.P.C.».
Επίσης ως γνωστόν, μέχρι σήμερον ίσχυε, σύμφωνα με τον Ποινικόν Κώδικα, το «Τεκμήριον της Αθωότητος», όπου βάσει του Τεκμηρίου, οι πάντες (κατηγορούμενοι) είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίον.
Τώρα με την Σένγκεν καταργείται το «Τεκμήριον της Αθωότητος» και οι ΠΑΝΤΕΣ είναι ένοχοι μέχρι αποδείξεως του εναντίον.
Αυτά είναι μόνο δείγματα του τι περιλαμβάνει η εν λόγω Συνθήκη και κυρίως του τι συνεπάγεται η εφαρμογή της για πλήθος εθνικών θεμάτων καιατομικών δικαιωμάτων του Έλληνααλλά και του Ευρωπαίου πολίτη.
Γι’ αυτό άλλωστε αντέδρασαν και άλλα Ευρωπαϊκά Κράτη, όπως η  ΑγγλίαηΔανία, η Ιρλανδία κ.α.
Η κυβέρνηση όμως ανάλγητη, κωφεύοντας στις ποικίλες αντιδράσεις που σημειώθηκαν, προχώρησε στην ψήφιση και επικύρωση, την Δευτέρα και την Τετάρτη 9 & 11/6/97 της ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΕΝΓΚΕΝ.

Ένας από τους  πρώτους που μίλησε και αντέδρασε  δια την Συνθήκη Σένγκεν ήταν ο Πρόεδρός μας π. Μάξιμος Μοναχός Αγιορείτης.
Ο π. Μάξιμος, μέσα από την προσωπική του εκπομπή «Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ», εις τον Τηλεοπτικό Δίαυλο της «ΤΗΛΕΤΩΡΑ» έκανεμία σειρά εκπομπών για το θέμα αυτό (η πρώτη εκπομπή έγινε στις  8 Φεβρουαρίου 1997 ) ενημερώνοντας τους πιστούς και τον Ελληνικόν λαόν δια τας  παραμέτρους, τας συνεπείας και τας διαστάσεις της Συνθήκης ΣΕΝΓΚΕΝ.
Έπειτα βέβαια δειλά-δειλά ακολούθησαν και άλλες αντιδράσεις. Οιαντιδράσεις όμως αυτές δεν εισακούσθηκαν από την Κυβέρνηση, δείγμα κι’ αυτό του βάναυσα αντιδημοκρατικού τρόπου διακυβερνήσεως μας από τους πολιτικούς μας.

γ) Ποικίλες οι Αντιδράσεις για την Συνθήκη Σένγκεν

Έντονες αντιδράσεις όμως σημειώθηκαν αμέσως και από 100 περίπου βουλευτές από όλα τα κόμματα της Βουλής, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τον Δικηγορικό Συλλογον Αθηνών, πολλές θρησκευτικές και κοινωνικές οργανώσεις, πολλά Μοναστήρια και Ηγούμενοικαι δη όλες οι 20 Ιερές Μονές του Αγίου Όρους και πλήθος  κληρικών και λαϊκών.
Επίσης θα μείνει ιστορική η “ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ” της ΙΑρχιεπισκοπήςΚΡΗΤΗΣ υπ’ αριθ. 100/11.8.1997.
Πολυσήμαντη η δραστηριοποίηση του Μακαριστού Μητροπολίτου Κορίνθου κυρού  Παντελεήμονος Καρανικόλα τόσο ως προς την επαρκή ενημέρωση του ποιμνίου του όσο και στην μεγάλη συμβολή του στην κινητοποίηση του πιστού λαού ως προς την συμμετοχή του στις καθοριστικές για την εξέλιξη των θεμάτων αυτών, Πορείες που κατά κύριο λόγο οργάνωσε η "ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΟΣ  ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΣΕΝΓΚΕΝ".
Άξια να μνημονευθεί η Διακήρυξη του Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου από το Μέγα Σπήλαιον Καλαβρύτων (15.8.1997), οιανακοινώσεις των Αγίων Μετεώρων, η δράση του Αγίου Καθηγουμένου της Ι. Μονής Οσίου Γρηγορίου ΑγΌρουςΑρχιμανδρίτου π. Γεωργίου Καψάνη και πολλών άλλων κληρικολαϊκών πιστών της Εκκλησίας μας.δ) Καθοριστικές Πορείες

Παρά τις ανωτέρω ποικίλες και αξιοσημείωτες αντιδράσεις αυτό που στάθηκε καθοριστικό τόσο στην ενημέρωση και ενεργοποίηση των Ελλήνων πολιτών, θρησκευομένων και μη, όσο και στην στάση των Ελλήνων Βουλευτών στην συζήτηση και Κύρωση της Συμφωνίας Σένγκεν ήταν οι Συγκεντρώσεις-Πορείες Διαμαρτυρίας των πιστών που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνοςκατά της Συνθήκης Σένγκεν με Πρόεδρο τον πανοσιολογιώτατονΑρχιμανδρίτην π. Νεκτάριον ΜουλατσιώτηΑντιπρόεδρον τονοσιολογιώτατον Αγιορείτην Μοναχόν, π. Μάξιμον Βαρβαρή,  Γραμματέα τονκΜανώλη Μηλιαράκη, και  Μέλη τον πρωτοπρεσβύτερον π. ΕμμανουήλΚαβρουλάκη, τον κ. Δημήτριον Γιαννακόπουλον, και τον κ. Ηλίαν Αντωνόπουλον.


  

Πρώτη Διαμαρτυρία-Πορεία
9-6-1997


Συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος
και Ειρηνική Πορεία στη Βουλή. 
 Ο μεγάλος παλμός, η αγωνιστικότηταη φλόγα και η πίστη των χιλιάδων συγκεντρωμένων ήταν συγκλονιστική.
Συγκλονιστική ήταν κυρίως η αγωνιστικότητα του αντιπροέδρου της Συντονιστικής ΕπιτροπήςΑγιορείτου Μοναχού πατρός Μαξίμου Βαρβαρή ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής απόπειρας από τα ΜΑΤέξω από την Βουλή το καθοριστικό εκείνο βράδυ, όταν με μια καπνογόνο βόμβα να σκάει, ηθελημένα, στον κρόταφο, διακομίσθηκε τραυματισμένος εις το Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών, νοσηλευόμενος για τρεις ημέρες και φρουρούμενος ως κανένας εγκληματίας καθ λον το 24ωρο από αστυνομικές δυνάμεις.
Η γεμάτη αυτοθυσία αγωνιστικότητα και επιθυμία του να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για το τόσο φλέγον και καθοριστικό για την πατρίδα μας θέμα της ΣΕΝΓΚΕΝ ενόχλησε τους υψηλά ισταμένους, οι οποίοι εκτός από τιςανυπόστατες κατηγορίες που του απήγγειλαν την νύχτα εκείνηενώβρισκόταν σε κατάσταση τραυματισμού, τον παρέπεμψαν να δικασθεί στις 24-3-99 με  βαρειές και ανυπόστατες κατηγορίες.
Από τότε άρχισε ένας αδυσώπητος πόλεμος από τους ιδίους με στόχο την ηθικήτου εξόντωση.
Ο λαός όμως και πλήθος ευσεβών Κληρικών και Αρχιερέων που αγαπά την πατρίδα και την εκκλησία μας αναγνώρισε στο έπακρο τον αγώνα του και του συμπαραστάθηκε ποικιλοτρόπως.
Η ιστορική εκείνη νύχτα στάθηκε καθοριστική ώστε η Κύρωση της ενλόγω Συνθήκης να πραγματοποιηθεί μόνο από 142 Βουλευτές, να μηνυπάρξει δηλαδή η απαραίτητη πλειοψηφία για την εγκυρότητα της κύρωσης, ώστε στις  22 Σεπτεμβρίου 1997 να είναι δυνατή η κατάθεσηαπό την εν λόγω Επιτροπή Προσφυγή εις το Συμβούλιο τηςΕπικρατείας, για την απόδειξη της Αντισυνταγματικότητας της εν λόγω Συνθήκης. Πράγμα βέβαια που το ΣτΕ δεν έπραξε ποτέ, ως δήθεν αναρμόδιο για τέτοιου είδους θέματα. Δεν μας είπε όμως ποτέ, παρά τις επίμονες προσπάθειες μας, πιο Δικαστήριο στην χώρα μας είναι αρμόδιο για το θέμα αυτό;
Ο νοών νοείτω...

Δεύτερη Διαμαρτυρία - Πορεία
6 -16/7/1997


Συνεχόμενη, δεκαήμερος διαμαρτυρία
έξω από την Βουλή.Η αμέσως επόμενη διαμαρτυρία μας ήταν έναν μόλις μήνα μετά από την ψήφιση της Συθήκης.
Ο καύσωνας του Ιουλίου δεν εμπόδισε τον π. Μάξιμο μαζί με εκατοντάδεςευλαβείς πιστούς να διαμαρτύρονται ειρηνικά σ λη τη διάρκεια του 24ωρου και να διανυκτερεύουν συνεχόμενα επί 10 ημέρες έξω από τη Βουλή, με αίτημα να μην υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να πραγματοποιηθεί Δημοψήφισμα, για να  εκφράσει ο Ελληνικός Λαός την θέληση του αναφορικά με την Συνθήκη, αφού βεβαίως ενημερωνόταν πρώτααντικειμενικά και σφαιρικά.
Γεγονός βέβαια που οι «Δημοκράτες» πολιτικοί μας αγνόησαν επιδεικτικά, παίρνοντας όμως πολλά μηνύματα και εκεί έγκειται η μεγάλη επιτυχία της διαμαρτυρίας αυτής.
Σημειωτέον ότι η πολύ μεγάλη προσέλευση του κόσμου τις ημέρες εκείνες δενανακόπηκε ούτε διασαλεύτηκε παρά την απαράδεκτη και προκλητική στάση της Αστυνομίας και ιδιαιτέρως των ΜΑΤ που επί 10 συνεχόμενες ημέρες-καθπέρβασιν του καθήκοντός τους- εξασκούσαν έμμεση ψυχολογική βία στους συγκεντρωμένους, κυρίως όμως εις τα γυναικόπαιδα που αποτελούσαν μεγάλο τμήμα των διαμαρτυρομένων και ιδιαίτερα στους επικεφαλής της δεκαήμερης αυτής διαμαρτυρίας πατέρες Μάξιμο Βαρβαρή και Νεκτάριο Μουλατσιώτη.
Για τον λόγον αυτό και κατατέθησαν ανάλογες Μηνύσεις.
Δείτε εδώ τα σχετικά Video 


1η   Ημέρα  Διαμαρτυρίας  (Οι ομιλίες ξεκινούν απο το 16ο λεπτό)


 (Οι ομιλίες ξεκινούν απο το 15ο λεπτό)
Τρίτη  Διαμαρτυρία - Πορεία
3-8-1997

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εις την Κόρινθον
Με την ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, την κινητοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνος κατά της Συνθήκης του Σένγκεν και την συμμετοχή του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος ( Ι.Σ.Κ.Ε.), οργανώθηκεκαι πραγματοποιήθηκε με πολύ επιτυχία Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας εις τοΕθνικό Στάδιο Κορίνθου, την Κυριακή 3 Αυγούστου 1997 και ώρα 7 μ.μ.
 Χιλιάδες πιστοί είχαν κατακλύσει από νωρίς το Στάδιο , διαματυρόμενοι κατά της Συνθήκης ΣΕΝΓΚΕΝ.
Την έναρξη της Συγκεντρώσεως πραγματοποίησε ο τότε Πρωτοσύγγελος της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου π. Νεκτάριος Μαρμαρινός, ο οποίος με αγάπη απήθυνεεις τούς διοργανωτάς και το συγκεντρωμένο πλήθος τούς θερμούς χαιρετισμούς και την συμπαράσταση στον Δικαιο και Τιτάνειο αυτό αγώνατου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κυρού Παντελεήμονα Καρανικόλα.

Κύριοι ομιλητές ήταν οι:
1. ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης,
2. ο Αγιορείτης Ιερομόναχος π. Χριστόδουλος Αγγελόγλου
3. ο Αγιορείτης Μοναχός π. Μαξιμος Βαρβαρής και
4. ο κ. Μανώλης Μηλιαράκης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το κυρίαρχο χρώμα σε μεγάλο τμήμα των συγκεντρωμένων πιστών ήταν το μαύρο, απ’ το μεγάλο αριθμό των κληρικών που παρευρέθησαν και έδωσαν το αγωνιστικό παρόν τους. Δείγμα τηςιδιαίτερης ευαισθητοποίησης της εκκλησίας (κλήρου και λαού ) της Κορίνθου δια την Συνθήκη Σενγκεν αλλά και για ότι αφορά Ορθοδοξία και Ελλάδα, καρπός της καθοδήγησης και της αγωνιστικότητας του, πολιού και σεβάσμιου τοπικού Μητροπολίτου κυρού Παντελεήμονα Καρανικόλα.  Τέταρτη  Διαμαρτυρία -Πορεία
22-3-1998

Μεγαλειώδης Συγκέντρωση εις το Πεδίον του Άρεως 

Την Κυριακή 22 Μαρτίου 1998 η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνος κατά της Συνθήκης Σένγκεν μετά του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε.) πραγματοποίησε μεγαλειώδη, πανελλαδική Συγκέντρωση εις το Πεδίον τουΆρεως και εις την συνέχεια ειρηνική και δυναμική Πορεία προς την Βουλή δια την επίδοση ψηφίσματος αναφορικά με το υψίστης Εθνικής σημασίας θέμα των Συνθηκών Μάαστριχτ και Σένγκεν.
Σε αυτήν, συμμετείχαν άνω των (100.000) πιστών, κατά κοινήν ομολογία και βάσει αντικειμενικών δεδομένων και ντοκουμέντων, που αναλυτικά επέδειξε οπατήρ Μάξιμος εις την εκπομπή του «Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ», εις τον Τηλεοπτικό Δίαυλο της «ΤΗΛΕΤΩΡΑ» που από την πρώτη στιγμή συμπαραστάθηκε στον αγώνα μας.

Κύριοι ομιλητές της Συγκεντρώσεως ήταν:
1) ο π. Δημήτριος Κλούτσος (Αντιπρόεδρος του Ι.Σ.Κ.Ε.)
2) ο π. Νεκτάριος ΜουλατσιώτηςΑρχιμανδρίτης
3) ο π. Μάξιμος Βαρβαρής, Μοναχός Αγιορείτηςο οποίος ήταν και οσυντονιστής όλης αυτής της Μεγαλειώδους Συγκεντώσεως.
Θερμούς χαιρετισμούς απηύθυναν  πολλοί Βουλευτές, κληρικοί και λαϊκοί,εκπρόσωποι Ι. Μητροπόλεων Ι. Μονών και Σωματείων.
Για άλλη μια φορά όμως γευτήκαμε την φασιστική νοοτροπία μιας μεγάλης μερίδος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσηςη οποία με σημαία την παραπληροφόρηση και την απόκρυψη της αλήθειας-που τόσο αρέσκονται να λέγουν ότι υπηρετούναπό τον Ελληνικό Λαό απέκρυψαν εσκεμμένα το μέγεθος, τον παλμό και την επιτυχία αυτής της συγκεντρώσεως, παρ’ όλον ότιτους είχαν αποσταλεί σχετικά Δελτία Τύπου.  Δια τούτο στην συνέχειαεστάλησαν από την Συντονιστική Επιτροπή ΑγώνοςΕξώδικες Διαμαρτυρίες προς όλες τις εφημερίδες και τα τηλεοπτικά κανάλια, χωρίς βεβαίως κανείς απ’αυτούς να επανορθώσει η να ζητήσει συγγνώμη. Αυτό έλειπε...Πέμπτη  Διαμαρτυρία-Αγρυπνία
5-6-1998

Αγρυπνία εις την Ι. Μονή Αγίου Σεραφείμ
κατά των Νέων Ταυτοτήτων και των
Συνθηκών Μάαστριχτ και Σένγκεν
  
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνος κατά της Συνθήκης Σένγκεν οργάνωσε αγρυπνία και ομιλία (από τον π. Νεκτάριο και τον π.  Μάξιμο) κατά των Συνθηκών Μάαστριχτ και Σένγκεν και των Νέων Ηλεκρονικών Ταυτοτήτων, που πραγματοποιήθησαν με θαυμαστή συμμετοχή, ευλάβεια και συγκίνηση την Παρασκευή, 5 Ιουνίου στην Ιερά Μονή των Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Δωρίδος, από εκατοντάδες πιστούς, οιοποίοι και παρέμειναν καρτερικά προσευχόμενοι και αγρυπνούντες, μέχρι και τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

Σε άλλο άρθρο μας, πρώτα ο Θεός, θα ενημερώσουμε τους εκλεκτούς αναγνώστες μας για όλες τις εξελίξεις που υπέπεσαν στην αντίληψή μας καιαφορούν τη σταδιακή προετοιμασία της πλήρους εφαρμογής της Σένγκεν καθώς και τις ΟΨΙΜΕΣ αντιδράσεις πολλών φορέων και εφημερίδων πουέρχονται, μετά λύπης μας, να επιβεβαιώσουν τις ανησυχίες και τους κινδύνους, που εμείς εκφράζαμε εξ αρχήςόταν δια όλους αυτούς ήμασταν«ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ»,  «γραφικοί τύποι», «μέλη παραεκκλησιαστικώνΟργανώσεων» «μια χούφτα, φανατικών, και θρησκόληπτων πιστών» (!!!) κλπ., κλπ., ...


  
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ

Θέμα: α) Αίτημα για δημοψήφισμα και Ακύρωση της Συνθήκης Σένγκεν. β) Συλλογή Υπογραφών


ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
«ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»
Τοσίτσα 1 (β) – 10682 Αθήναι -
Τηλ.: 210 82.39.300 & fax: 210 82.34.332


Αθήναι 18-6-1997Προς
Αξιοτίμους κ.κ. Βουλευτάς του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Αξιότιμοι Κύριοι Βουλευτές,
Με πόνο ψυχής  και  αγωνίααλλά  και  δικαία  αγανάκτηση σας απευθύνουμετην διαμαρτυρία μας δια ένα θέμα Μείζονος σημασίας, πάρα πολύ σοβαρό καίριο και επίμαχο, το οποίο αφορά άμεσα όλους τους Ορθοδόξους Έλληνες,αλλά και γενικότερα, ΟΛΟΥΣ  τους Έλληνες πολίτες.
Πρόκειται δια την γνωστή και πολυθρύλητη Σύμβαση  ΣΕΝΓΚΕΝ.
Συμφώνως  με  τα  άρθρα  της, καταργούνται σταδιακά  τα σύνορά μας και  η Πατρίδα  μας,  η  ένδοξη   Ελλάδα  μας,  δια  την  οποίαν  επολέμησαν  και εθυσιάσθηκαν  χιλιάδες  Ήρωες  και  ένδοξοι  πρόγονοί  μας  " Για  του Χριστού  την  Πίστη την Αγία  και  της  Πατρίδος  την  Ελευθερίαν " γίνεται πια επαρχίαένας Νομός της Ευρώπης και παραδίδεται αμαχητί αλυσοδεμένημε σύγχρονες "γλυκές" σειρήνες εις τους "σπουδαίους" Εταίρους της, μια πουόπως είναι γνωστό  το Σύνταγμα μας  καταργείται και θα πάψει (έχει πάψει) να ισχύει ως Πρωτογενές Δίκαιο ενώ  θα ισχύει το Δίκαιό της ΕΟΚ ωςΠρωτογενές το δε της Ελλάδος ως Δευτερογενές.

Ακόμη δε, βάσει του 92  άρθρου της Συνθήκης "Τα συμβαλλόμενα μέρη δημιουργούν και συντηρούν ένα κοινό Σύστημα Πληροφοριών, ονομαζόμενοστο εξής Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν" καθώς και ένα κεντρικό σύστημα πληροφοριών, το οποίον θα εδρεύει εις το Στρασβούργο. Εκεί θα καταχωρούνται και θα επεξεργάζονται διάφορα προσωπικά μας δεδομένα και μάλιστα "ευαισθήτων δεδομένων" όπως:
 " α) Φυλετική  η Εθνική προέλευση β) Πολιτικά φρονήματα
γ) θρησκευτικές η φιλοσοφικές πεποιθήσεις δ) Συμμετοχή σε Ενώσεις σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις, ε) υγεία, στ) Κοινωνική πρόνοια, ζ) ερωτικήζωή  καθώς και τα σχετικά με ποινικές διώξεις η καταδίκες". (Νομοσχ. Άρθρο2).
Όλα τα ανωτέρω θα ελέγχονται και θα επεξεργάζονταιόχι μόνον από τιςελληνικές αρχές η μάλλον την "ΑΡΧΗ" κατά το 15ο άρθρο του νομοσχεδίου, η οποία σημειωτέον θα είναι ανεξέλεγκτη κατά το ίδιο άρθροαλλά και από Ανθελληνικές Αρχές και ξένα κέντρα εξουσίας.


Με άλλα λόγια πιο απλάομιλούμε δια ένα υπερσύγχρονο σούπερ ηλεκτρονικόφακέλλωμα άνευ προηγουμένου, όπου η προσωπικότης και η ελευθερία του προσώπου θα είναι παρελθόν και οι πάντες θα παρακολουθούνται θααστυνομεύονται και θα ελέγχονταιαπό τους εκάστοτε πολιτικοθρησκευτικούς δικτάτορες και σκοτεινάς δυνάμεις.
Δηλαδή, οδεύουμε εις την πραγματοποίηση του "Κράτους του Όργουελ 1984"όπου τα πάντα και οι πάντες ελέγχονται από τον Μεγάλο Αδερφό "Big Brother".

Κύριοι Βουλευταί, σεβαστοί Εκπρόσωποι του "Κυρίαρχου Λαού"
Δυστυχώς  ο "Κυρίαρχος Λαός" δεν εισηκούσθη και ενεπαίχθη δια μίαν εισέτι φοράν, παρόλες τις διαμαρτυρίες και αντιδράσεις της Επισήμου Ορθοδόξου Εκκλησίας (Ι.Συνόδου), 100 περίπου βουλευτών από όλα τα κόμματα της Βουλής,της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, πολλών θρησκευτικών και κοινωνικώνοργανώσεων,  πολλών Μοναστηριών και Ηγουμένων και δη όλων των 20Ιερών Μονών του Αγίου Όρους , πολλών ευσεβών κληρικών και λαϊκών καιάλλων  πολλών.  Δυστυχώς λοιπόν,
ΨΗΦΙΣΑΤΕ την Τετάρτη 18-3-97 εις την Βουλή το Νομοσχέδιο δια την "Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα", το οποίο αποτελείται από 26 άρθρα.
Το νομοσχέδιο αυτό ήταν προάγγελος και προθάλαμος της ΣΕΝΓΚΕΝ καιαπαραίτητη προϋπόθεση (38 άρθρο ) δια την επικύρωσή της, καθώς και δια την έκδοση  των Νέων Ηλεκτρονικών Ταυτοτήτων  συμφώνως  με τον Νόμο 1599 / 86  και 1988 / 91.
ΨΗΦΙΣΑΤΕ δε και επικυρώσατε την Δευτέρα  9 / 6 και την Τετάρτη 11 / 6 / 97 την ΣΥΜΒΑΣΗ  ΣΕΝΓΚΕΝ.
Και εις τα δύο παρατηρούμε, χωρίς αμφιβολία, την βάναυση καταπάτηση της προσωπικής και θρησκευτικής μας ελευθερίας, καθώς και θεμελιωδών άρθρωντου Συντάγματός μας (3, 4, 5, 13, 25,120 κ. α.) καθώς και θεμελιώδεις αρχέςτου  Ποινικού  Κώδικος με  τις  οποίες κατοχυρώνεται το ΤΕΚΜΗΡΙΟΝ της ΑΘΩΟΤΗΤΟΣ.


Κύριοι Βουλευταί,
Είναι πολλοί και σημαντικοί οι λόγοι που καθιστούν αναγκαία την ΑΚΥΡΩΣΗ της συμφωνίας  ΣΕΝΓΚΕΝ.
Είναι επιτακτική η ανάγκη της ενημέρωσης όλων των βουλευτών και κυρίως του Ελληνικού λαού, δια τους όρους και τις ολέθριες συνέπειες  της Συμφωνίας αυτής.
ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ζητούμε και απαιτούμε να γίνει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (όπως άλλωστε επιτάσσει το  Σύνταγμά  μας δια τόσον σοβαρά θέματα) αφού βεβαίως προηγουμένως ενημερωθεί επαρκώς ο Ελληνικός Λαός.
Σε περίπτωση δε που δια άλλην μίαν φοράν αγνοήσετε τον ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ και προχωρήσετε στην υλοποίηση της ΣΕΝΓΚΕΝ, είμεθααναγκασμένοι να σας πούμε ότι, θα βρείτε τον Ελληνικό Λαό  αντιμέτωπό σας,υπακούοντας στο   άρθρο 120  του Συντάγματός του, όπου ρητά και κατηγορηματικά αναφέρεται ότι: " Η τήρησις του Συντάγματος επαφίεται εις τον Πατριωτισμό των Ελλήνων, δικαιουμένων και υποχρεουμένων εις την δια παντός μέσου αντίστασιν  κατά  οιουδήποτε  επιχειρούντος  την  βιαίαν κατάλυσιν  αυτού".
Θα ΥΠΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ακόμη εις την φωνή της Συνειδήσεώς μας και εις την φωνή  της Εκκλησίας μας, η οποία  με τας  υπ  αριθμ. 1481  ( 12 - 5 - 93 )  και 2626 ( 7 - 4 - 97 )  εγκυκλίους  της, ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ  τον  Ελληνικό  Λαό  να ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ  εις  την  εφαρμογή των ανωτέρω σχεδίων, καθώς και  εις το να μην παραλάβουμε τις Νέες Ηλεκτρονικές Ταυτότητες η οποιαδήποτε άλλη παρεμφερή ηλεκτρονική  κάρτα  με Ενιαίο  Κωδικό  Αριθμό Μητρώου ( ΕΚΑΜ ) που θα  θελήσετε να μας παραδώσετε.
Υπενθυμίζουμε στην εντιμότητά σας ότι θα αγωνιστούμε με ΚΑΘΕ νόμιμο τρόπο ώστε ο,τι εσείς  κυρώσατε στην Βουλή, να  το  ακυρώσουμε εμείς στην πράξη.


Μετά εκτιμήσεως και αγάπης

Ο Πρόεδρος

π. Μάξιμος Μοναχός ΑγιορείτηςΕπιστολή στον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών κ. Χριστόδουλον

Θέμα: Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας
δια την Ακύρωση της Σένγκεν
  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΣΕΝΓΚΕΝ &
ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΛΩΜΑΤΟΣ

Αθήνα 16/9/99

Προς Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον
Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστόδουλον

Μακαριώτατε,
Επειδή στις 19 Οκτωβρίου εε., εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείαςπροσφυγή της Επιτροπής μας εναντίον της Συνθήκης Σενγκεν, θα παρακαλούσαμε την Μακαριότητά Σας να δεχθεί εις ακρόαση αντιπροσωπείαμας, δια να εξετασθεί τίνι τρόπω θα υποστηριχθεί από πλευράς Εκκλησίας αποτελεσματικότερον η προσφυγή μας.

Υ.Γ. Στην αντιπροσωπεία μας θα μετέχουν ο πρόεδρος της Επιτροπής Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ο αντιπρόεδρος Μοναχός π. Μάξιμος Βαρβαρής, και ο υπογράφων την παρούσα.


Μετά βαθυτάτου σεβασμού
Για την Επιτροπή

Ο  Γ. Γραμματέας
Μανώλης Μηλιαράκης
 Επιστολή προς την Π.Ε.Θ.


Θέμα: Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας
δια την Ακύρωση της Σένγκεν
  
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΣΕΝΓΚΕΝ &
ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΛΩΜΑΤΟΣ

Αθήνα 16/9/99Προς το Δ.Σ. της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων

Αγαπητοί Κυριοι,
Σας γνωρίζουμε ότι στις 19 Οκτωβρίου εε., θα εκδικασθεί στο Συμβούλιο τηςΕπικρατείας  προσφυγή της Επιτροπής μας, κατά της Συνθήκης Σενγκεν.
Επειδή γνωρίζουμε το ενδιαφέρον και τούς αγώνες της Π.Ε.Θ. εναντίον της Συνθήκης αυτής, γι’ αυτό παρακαλούμε να έχουμε μία συνάντηση με το προεδρείο σας εγκαίρως για να συνεξετάσουμε τρόπους και μέσααποτελεσματικής στήριξης της προσφυγής μας.

Υ. Γ. Στην αντιπροσωπεία μας εκτός του υπογράφοντος θα μετέχουν οπρόεδρος της Επιτροπής Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης και ο αντιπρόεδρος Μοναχός π. Μαξιμος Βαρβαρής.


Με εκτίμηση
Ο  Γ. Γραμματέας
Μανώλης Μηλιαράκης

Επιστολή και Δημοσίευμα της Συντονιστικής Επιτροπής


Βάλτε όρους στην βασίλισσα
η πάρτε της το σκήπτροΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΣΕΝΓΚΕΝ &
ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΛΩΜΑΤΟΣ


Αθήνα  1997

“Στην θέση του βασιλέως τοποθετήστε τον Έλληνα πρωθυπουργό και στην θέση της βασίλισσας τοποθετήστε την Ενωμένη Ευρώπη.”

Αναφέρεται ότι κάποτε ένας βασιλιάς κυβερνούσε ελεύθερα και ανεξάρτητα τοέθνος του.
Η σύζυγός του όμως και βασίλισσα, του ζητούσε επίμονα να της δώσει το δικαίωμα να κυβερνήσει έστω για 24 ώρες το βασίλειο. Εκείνος πάντοτεαντιδρούσε λέγοντάς της ότι αυτό είναι αδιανόητο και αδύνατοΕκείνη όμως επέμενε αντιλέγονταςότι είναι ζευγάρι, ότι έχουν ζήσει μαζί  τόσα χρόνια, ότιμαζί έκαναν τα παιδιά τους κ.λπ.
Μετά από τις συζυγικές πιέσεις της βασίλισσας, τελικά ο βασιλιάς πείστηκε και της παρέδωσε το σκήπτρο και την σφραγίδα άνευ όρων, για να διοικήσει για 24 ώρες το βασίλειό τους.
Μόλις η βασίλισσα πήρε το σκήπτρο και την σφραγίδα εξέδωσε το πρώτο βασιλικό διάταγμα το οποίο έλεγε:
“Να συλληφθεί ο τέως βασιλεύς”.
Αμέσως εκδίδει και το δεύτερο βασιλικό διάταγμα το οποίον έλεγε:
 “Να αποκεφαλισθεί ο τέως βασιλεύς”.
Έτσι βασίλευσε και κυβέρνησε για χρόνια πολλά στο βασίλειο των ανοήτων...

Στο ανωτέρω παράδειγμα, στην θέση του βασιλέως τοποθετήστε τον Έλληναπρωθυπουργό και στην θέση της βασίλισσας τοποθετήστε την ΕνωμένηΕυρώπη. Και ιδού τώρα οι συνέπειες:
Ο πρωθυπουργός παρέδωσε την εξουσία του νομοθετείν για το έθνος μας και μάλιστα άνευ όρων με την υπογραφή που έθεσε στη Συνθήκη του Μάαστριχτ, σε κάποιους άγνωστους κυρίους που ευρίσκονται στις Βρυξέλλες. Και εκείνοιτώρα εξέδωσαν ήδη το πρώτο τους “βασιλικό διάταγμα”, κοινοτική εντολή.
Ποιός έχει όμως το δικαίωμα να δίδει εντολές;
Φυσικά, ο ανώτερος προς τον κατώτερο.
Ποιό είναι το πρώτο “βασιλικό διάταγμα”, της Ενωμένης Ευρώπης εις βάρος των κρατών-μελών της;
Η Συνθήκη Σένγκεν.
Τι ζητά η Συνθήκη Σένγκεν; Να συλλέξουν μέχρι λεπτομερείας οποιαδήποτεπληροφορία μπορούν για τους υπηκόους της. Έτσι ώστε να μπορεί η βασίλισσα (Ε.Ε) να γνωρίζει ποιοί είναι οι δικοί της και ποιοί όχι. (Τα περί ναρκωτικών και εγκληματιών που θέλουν δήθεν να γνωρίζουν είναι τουλάχιστον για τουςαφελείς...)
Ερωτούμε επίσηςαφού στη βασίλισσα έχει δοθεί το δικαίωμα να νομοθετεί πλέον άνευ όρων για τα κράτη - μέλη της, έχει το δικαίωμα να εκδόσει“βασιλικά διατάγματα” κοινοτικές εντολέςόπως: Να γίνουν οι αγρότες τηςΕλλάδος μόνο το 6% του πληθυσμού της και οι υπόλοιποι αγρότες να βρουνάλλη δουλειά, να θάψετε τα πορτοκάλια η τα μήλα, πετάτε τα καπνά, θρέψατε χοιρινά και όχι αιγοπρόβατα, χύστε το γάλα, ξεφυτέψτε τις ελιές και φυτέψτε βερυκοκιές, διότι εγώ αυτά επιδοτώ;
Έχει επίσης το δικαίωμα να εκδόσει “βασιλικά διατάγματα” κοινοτικέςεντολέςόπως: Να εφαρμοσθεί στο βασίλειό μου η καύση των νεκρών, η υποχρεωτική εργασία της Κυριακής, η διακοπή της μισθοδοσίας των κληρικών,η υποχρεωτική θέσπιση και μόνο του πολιτικού γάμου, η παραλαβή νέων ταυτοτήτων, η κατάργηση των εθνικών σημαιών, των εθνικών εορτώνοσυνεορτασμός του Πάσχα, η κατάργηση του άβατου του Αγίου Όρους κ.λπ.; (Υπάρχουν εντολές και για τον οικονομικό τομέα)
Και φυσικά ναι, διότι της δόθηκε αυτό το δικαίωμα με τη συνθήκη του Μάαστριχτ. Η οποία συνθήκη, όπως απεφάνθηκαν έγκριτοι Βουλευτές, Νομικοί και ο Δικηγορικός Σύλλογος των Αθηνών, είναι υπεράνω παντός νόμου και Συντάγματος.
Οπότε και πρωθυπουργός να αλλάξει στην Ελλάδα, ουδεμία πλέον σημασίαέχει, διότι το σκήπτρο το κρατά η βασίλισσα των Βρυξελλών.
Άρα όσο και να διαμαρτυρώμαστε προς την Ελληνική Κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό η τους υπουργούς, κανένα ουσιώδες αποτέλεσμα δεν μπορούμε να επιτύχουμε διότι το σκήπτρο και την σφραγίδα τα κρατά η Βασίλισσα.
Πριν εκδόσει λοιπόν η βασίλισσα διάταγμα τελικής εξοντώσεώς μας, προλάβετε να της θέσετε όρους η πάρτε της το σκήπτρο και την σφραγίδα απότα χέρια της τώρα που είναι νωρίς ακόμη.  

Οι λύσεις από το αδιέξοδο του προβλήματος για να σωθεί
τουλάχιστον η Εκκλησία από τα επερχόμενα δεινάΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΣΕΝΓΚΕΝ &
ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΛΩΜΑΤΟΣ


Αθήναι 22-3-1999


Προς τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Ναυπάκτου
κ.κ. Ιερόθεον, Πρόεδρον της Συνοδικής Επιτροπής
δια τις Νέες Ταυτότητες


Σεβασμιώτατε την ευχή σας,
Οι λύσεις που η ταπεινότητά μας προτείνει από  τό αδιέξοδο που έχει επέλθει, με το ότι το Κοινοτικό Δίκαιο υπερέχει του Εθνικού μας, δια τις νέες Ταυτότητες και δια όσα άλλα δεινά μπορεί να επέλθουν είναι οι εξής:
Κατ  ρχάς υπενθυμίζω στην Σεβασμιότητά Σας, η Ενωμένη Ευρώπη είναι κυρίως οικονομική Κοινότητα και με τα όσα παρακάτω θα ζητήσουμε, πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν βλάπτεται η Οικονομία της Ενωμένης Ευρώπης, αλλάμόνον προστατεύονται οι πολίτες αυτής. Δι  ατό προτείνουμε:
1ον. Η Εκκλησία της Ελλάδος να ζητήσει επισήμως απ  τήν Κυβέρνηση να κατοχυρωθούν με τέτοιο τρόπο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, τα άρθρα τουΕλληνικού Συντάγματός μας που αναφέρονται στην Ορθόδοξον Πίστη μας,ώστε να υπερισχύουν κάθε άλλης νομοθεσίας ακόμα και της Κοινοτικής η
2ον. Να κατοχυρωθούν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο:
α) Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της προσωπικής ελευθερίας και
β) Ο σεβασμός και η μη παραβίαση της θρησκευτικής συνείδησης εκάστου των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαιτέρως να γίνει μνεία περί τωνΟρθοδόξων Χριστιανών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως σχετικώς με την δυνατότητα να αρνούνται την συμμόρφωση τους σε διατάξεις νόμων η οδηγιών που έρχονται σε αντίθεση με τους ιερούς Αποστολικούς και Συνοδικούς Κανόνας και την Ιερά Παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας και ενγένει με την Ορθόδοξον συνείδησή τους*.
Δι  ατο του τρόπου, θα έχουμε εξασφαλιστεί εσαεί και θα δικαιούμεθα νααντιδράσουμε νομίμως σε οποιαδήποτε ντιρεκτίβα της Ευρώπης έρχεται η θαέρχεται σε αντίθεση με την θρησκευτική μας συνείδηση, π.χ. αν θα τοποθετηθείη όχι στις ημέρες μας η στο προσεχές μέλλον, το 666 στις νέες Ταυτότητες δια του συστήματος UPS η  ΕΑΝ 13 η από οποιαδήποτε άλλη αντιχριστιανικήντιρεκτίβα της Ευρώπης, όπως το ηλεκτρονικό φακέλλωμα και όλα όσα είχαμε δημοσιεύσει και αναφέρουμε ξανά ανωτέρω.
Εάν δεν μας κατοχυρώσει η Κυβέρνηση τα όσα ανωτέρω εκθέτουμε σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, ουδεμία σημερινή η αυριανήυπόσχεση υπουργών η Πρωθυπουργού θα μπορεί αργότερα να μας σώσει.
Εάν η Κυβέρνηση δεν θελήσει να κατοχυρώσει την Ορθόδοξη Εκκλησία και τα δικαιώματα των μελών της, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πονηροί σκοποί καιύποπτα σχέδια εις βάρος των Ορθοδόξων πιστών η και των άλλων δογμάτων.


Μετά Σεβασμού
 Ο Πρόεδρος
Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος ΜουλατσιώτηςΥπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 3§1 του Συντάγματος, η Πολιτείαοφείλει να σέβεται τους ΙΑποστολικούς Κανόνας καθώς και την ΙεράΠαράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίων 30 ημερών

VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ MEGASFILIPPOS & APROGRAMMATISTA ΣΤΟ YOU TUBE

4'ΝΕW ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (7' ΩΡΕΣ) 'ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ;;;ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΛΘΕΝ;;; ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ...
Ο Κώστας Αδάμ είναι καθηγητής θεολόγος φιλόλογος, πνευματικο τέκνο του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου πατρός Επιφανίου Θεοδωρόπουλου,και του Π. Αυγουστινου καντιωτη,είναι πάρα πολλά χρόνια ιεροκύρηκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Έχει διατελέσει λυκειάρχης στο Κορωπί. Είναι Μελετητης των Αγιων Πατερων Της Ορθοδοξιας Και Της Αγιας Γραφης,Ανθρωπος Με Αληθινο Προσωπικό Χριστιανικό Βίωμα.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚ.ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ.ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ..

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Βασίλειος Ατζακλής - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
Οι βιντεοσκοπημένες Εκπομπές του Αναγνωστου Του Ραδιοφώνου Της Πειραϊκης Εκκλησίας Βασίλη Ατζακλή, Και Κάθε Παραγωγή Δική Του Θα προστίθεται Εδώ!.

Αντίβαρο

ΑΠΑΝΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Το Zωντανό Iστολόγιο

paterikoslogos.com - Δ. Συζητήσεις

Χριστιανική Φοιτητική Δράση

Orthodox Mission-Ορθόδοξη Ιεραποστολή

επικαιρότητα

ΛΙΣΤΑ (1') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΛΙΣΤΑ (2') Διάφορα Ιστολογία.. Φιλικά και μη Φιλικά

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR

Madata.GR

Greek Alert

BBC News - Home

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ - ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΠΑΤΕΡΙΚΑ